Menu
 

Topic:

En toch vind ik het niet leuk.

S@ssefr@s  schreef op: 25-11-2013 22:32:52
Volgende week wordt mijn dochter 16. Haar broer was in augustus jarig en toen hadden we 27 man visite. In oktober haar broertje. Toen kwamen er 12. En voor haar...komen er 5 mensen. Ze voelt zich heel bijzonder omdat ze 16 wordt, ik heb een mooie taart besteld en nou komt er bijna niemand. Ze mag van mij haar klas uitnodigen, kan ze het toch gewoon leuk vieren, maar de mensen die het dichtst bij ons staan laten het afweten. Eén heeft toegezegd te komen, maar zei vandaag ineens,  als ik kan kom ik. Dan houdt hij dus bij voorbaat al een slag om de arm, ik weet zeker dat hij dus niet komt. Een ander zei, ik weet nog niet of ik kom. De relatie is 2 maanden geleden uit geraakt en diegene heeft er kennelijk geen zin in. Een ander gezin komt een dag later. En dat zijn geen aannames, ze gaan niet komen, zeker weten.

Ik moet me er niet druk om maken en we maken er een leuke dag van, maar ik voel me zo ontzettend niet staan. Wij zijn 6 jaar geleden 1,5 uur rijden verderop verhuisd en sindsdien verloopt familiecontact via facebook. Bellen gebeurt niet en langskomen al helemaal niet. De eerste 1,5 jaar reden wij iedereen af, maar niemand kwam terug, dus daar zijn we maar mee gestopt. We hebben hier wel wat opgebouwd, maar ja, juist die mensen kunnen nu niet. Blijft mijn familie over en 1 vriend. 5 personen dus. Het is net of mensen er genoeg van hebben als nummer 3 jarig is bij ons. Het is elk jaar precies hetzelfde. Wel veel mensen voor haar broertje, maar voor haar komt er bijna niemand.

Maar goed, we maken er een leuk feestje van. De taart komt wel op, we gaan maandags lekker ergens eten, we maken er wel wat van. Ik baal er gewoon van dat het dan toch weer steekt.
 
Quote
Navigatie
RE: En toch vind ik het niet leuk.
Wanouk  schreef op: 25-11-2013 22:38:59
Wat onzettend sneu!! Ik kan me voorstellen dat dit steekt. Wat gemeen ook van de mensen, hebben ze er dan geen idee van dat dit best belangrijke dingen zijn voor een 16 jarige? 
Ik wens jullie een keigezellige dag volgende week, maak er iets moois van!

 
Quote
RE: En toch vind ik het niet leuk.
Marjolein852  schreef op: 25-11-2013 22:40:08
Tuurlijk doet het je wat.. Helaas kan ik niks voor je doen, maar bij deze een
 
Quote
RE: En toch vind ik het niet leuk.
Zijlijn  schreef op: 25-11-2013 22:45:20
das rot
maar hoort wel een beetje bij de leeftijd, hier ook die ervaring hoor
tot een jaar of twaalf komen er meer mensen

op de leeftijd van je dochter hebben ze vaker feestjes met vooral vrienden...zie je op de meeste verjaardagen die kids niet eens, want die zitten dan op hun kamer met vrienden

of je zou er iets speciaals van moeten maken als een sweet 16 high tea oid
 
Quote
RE: En toch vind ik het niet leuk.
Zijlijn  schreef op: 25-11-2013 22:46:35
en ook speelt het seizoen mee denk ik..
 
Quote
RE: En toch vind ik het niet leuk.
Bettie  schreef op: 25-11-2013 22:48:29
jammer is dat altijd he. En eerlijk gezegd ook sneu voor je dochter. Desondanks....toch alvast een fijne voorbereiding voor haar verjaardag. 
 
Quote
RE: En toch vind ik het niet leuk.
S@ssefr@s  schreef op: 25-11-2013 22:48:43
Ik weet niet wat mensen denken. Volgens mij zijn zij op dat moment meer bezig met zichzelf. Die ene, daar kom ik altijd op verjaardagen en zij ook bij ons, maar ze blijft erg hangen in haar mislukte relatie. Begrijp ik wel, maar ik vind het niet leuk dat ze de wereld om haar heen vergeet. En die andere....die had al toegezegd en ik begrijp niet waarom hij het nu af houdt. De vorige verjaardag zat mijn zoontje op hem te wachten en toen bleek hij het gewoon vergeten te zijn. Nu kwam hij echt en ik mocht hem helpen herinneren. Elke keer zij hij te komen, tot vandaag. Toen was het ineens van`als ik kan kom ik`. Ik heb er wel wat van gezegd, maar kreeg niet echt respons. Als je niet wil prima, maar zeg dan niet eerst toe om vervolgens vaag te doen. Dochter zei: En wie komen er wél?  Ik ga mooi slingers kopen met 16 jaar er op. Ze wil geld van ons en daar doe ik wat leuke kleine cadeautjes bij. We gaan er toch een gezellige middag van maken, dan maar met wat minder mensen.
 
Quote
RE: En toch vind ik het niet leuk.
Ans Mv J.k.d  schreef op: 25-11-2013 22:51:11
heel bekend hier schoonzus die bij me middelste nog nooit is geweest niet op kraamvisite en ook niet op een verjaardag hij wordt in dec 7 ! Dus ja ik ben er ook klaar mee. Dikke knuf voor je meisie en jou
 
Quote
RE: En toch vind ik het niet leuk.
Slabbertje  schreef op: 25-11-2013 22:56:36
heel sneu...is het misschien een leuk idee om een kaartje naar haar te sturen?? wie weet willen meer mensen dat hier op ML doen
 
Quote
RE: En toch vind ik het niet leuk.
S@ssefr@s  schreef op: 25-11-2013 22:59:12
Seizoen...nou, toen ze kleiner was was het altijd een drama, want we zaten altijd met Sinterklaasvieringen van de visite. Ik vroeg altijd eerst wanneer iedereen kon en plande dan pas de verjaardag. Bij ons speelt ook de verhuizing mee. Een hoop mensen vinden het te ver en ik merk dat mensen sowieso meer bezig zijn met hun eigen gezin. Elk huisje heeft zijn kruisje en overal is wel wat. Dat is ook wel zo, maar moet je juist in dan niet investeren in familiebanden en vriendschappen? Er voor elkaar zijn, belangstelling tonen voor elkaar? Het is wel wat ikzelf doe, maar ik krijg niets terug, mensen doen hun eigen ding. Die vriend heeft zelf het overlijden van zijn vrouw meegemaakt, bleef achter met zijn kind. Ik heb het kind geregeld mee op sleeptouw genomen om dingen te doen wat een moeder normaal doet. Winkelen bijvoorbeeld, Hartstikke leuk en ik doe het met plezier, maar is het dan te veel gevraagd om even binnen te wippen om mijn dochter met haar 16e verjaardag te feliciteren? Vriendschap werkt toch 2 kanten op?
 
Quote
RE: En toch vind ik het niet leuk.
S@ssefr@s  schreef op: 25-11-2013 23:06:27

Quote slabbertje:
heel sneu...is het misschien een leuk idee om een kaartje naar haar te sturen?? wie weet willen meer mensen dat hier op ML doen



Ach gossie, wat ontzettend lief, maar dat hoeft echt niet. Ik weet wat ze dan gaat zeggen, wel van vreemde mensen en niet eens van de mensen waar ik van houd. Tsja, het blijft een gevoelig pubermeisje . Maar je gebaar vind ik echt heel lief .

Ik hoop dat haar vriendin ook kan komen, die komt ook op haar feestje, maar misschien kan ze zondag ook komen. Verder weet ik geen mensen. Ik heb wel vriendinnen, maar ja, die ziet zij eigenlijk nooit. Beetje raar om die als kamervulling uit te nodigen . Nee, ik ga wel wat verzinnen om het gezellig te maken met ons kleine cluppie. Komt goed!
 
Quote
RE: En toch vind ik het niet leuk.
El64  schreef op: 26-11-2013 06:37:03
Woon ook bijna 2 uur rijden van mijn familie en vrienden heb pas fb eraf gegooid niemand belt meer normaal maar wil wel alles van je weten.Vier je het op zondag overdag of s'avonds? Wij vieren het altijd overdag met eten want mensen komen van ver en blijven dan wel heel de dag en komen niet voor twee uurtjes.Hoop dat het toch een leuke dag wordt.
 
Quote
RE: En toch vind ik het niet leuk.
Mama Van Drie  schreef op: 26-11-2013 07:50:55
Ik herken dit wel, maar ik heb er geen moeite mee.
Wij hebben ruim 8 jaar in het buitenland gewoond en vanaf dat moment hebben we verjaardagen ook stopgezet, ik  verwachtte niet dat familie dat nog ging bijhouden in de zin van langskomen,, onmogelijk voor 1 dag en iedereen blijven slapen was ook niet wat.
Wij zijn zelf ook niet meer alles afgelopen,  opa's en oma's kwamen wel vaak en bleven dan en dag of 4, niet tegelijk maar voor het ene kind de ene opa en oma en voor het andere kind weer de andere.

Nu wonen we alweer sinds 2005 in NL maar we hebben wel gekozen voor een provincie die dik 2 uur rijden is van de naaste familie, voor ons verandere er weinig want verjaardagen hebben wij niet meer opgepakt.
Ik ga geen 4 uur rijden om een uurtje of 3 op verjaardage te zitten.
Mijn kinderen missen het niet want die zzijn dus van jongsaf aan niet anders gewend.

Ik vind het zelf wel eens jammer, mijn moeder wordt minder wat gezondheid betreft en soms zou ik wel eens wat dichterbij willen zitten....

Merkt je dochter het ook, heeft ze het er over? Met de hele klas je verjaardag vieren is ook leuk denk ik...toch?.....je moet er maar wat van maken want je kan de visite niet dwingen.
Heb je er wel eens een opmerking over gemaak tegen ze?
 
Quote
RE: En toch vind ik het niet leuk.
Marli  schreef op: 26-11-2013 08:02:23
En daarom vieren wij de verjaardagen samen op 1 dag.
De meiden schelen (2 jaar en) 2 weken. Als we het op de dag zelf of in t weekend erna zouden vieren, dan komen mensen maar op 1 verjaardag en 'vergeten' ze de tweede.
We hebben het al gehad. Oudste jarig; kamer vol. Jongste jarig, bijna niemand, omdat ze 2 weken eerder al geweest waren... Op zich kan het nog goed gaan, maar de helft had dan ook geen kadootjes/aandacht voor degene die niet jarig was.
En nee, het gaat niet om de kadootjes, maar ze werd ook niet 'alvast' gefeliciteerd door een aantal. Mensen die niet bij de oudste waren, maar wel bij de jongste feliciteerden de oudste dan niet meer.
Dus we vieren 3 verjaardagen samen (ik ben nog weer 2 weken later jarig). Dan komt iedereen en krijgen beide meiden evenveel aandacht, felicitaties en verjaardagsknuffels...

Gefeliciteerd alvast met je meissie! Toch wel een speciale leeftijd he...
 
Quote
RE: En toch vind ik het niet leuk.
Xsara  schreef op: 26-11-2013 08:04:05
maar met een klein groepje mensen kun je het ook heel gezellig hebben... de mate van plezier meet je niet af aan het aantal mensen dat komt.. dat is ook iets wat je haar kunt leren. en van die 27 mensen zullen het ook mensen zijn geweest die je meestal niet ziet dus dat was ook kamervulling... zie het al leer momentje en geniet gewoon van het moment...

wij hadden vroeger ook altijd de kamer vol en kiezen er nu voor om het bij een man of 9 te houden... prima toch, en het is altijd gezellig!!

gefeliciteerd...
 
Quote
RE: En toch vind ik het niet leuk.
Slabbertje  schreef op: 26-11-2013 10:47:20

Quote S@ssefr@s:
[...]

Ach gossie, wat ontzettend lief, maar dat hoeft echt niet. Ik weet wat ze dan gaat zeggen, wel van vreemde mensen en niet eens van de mensen waar ik van houd. Tsja, het blijft een gevoelig pubermeisje . Maar je gebaar vind ik echt heel lief .

Ik hoop dat haar vriendin ook kan komen, die komt ook op haar feestje, maar misschien kan ze zondag ook komen. Verder weet ik geen mensen. Ik heb wel vriendinnen, maar ja, die ziet zij eigenlijk nooit. Beetje raar om die als kamervulling uit te nodigen . Nee, ik ga wel wat verzinnen om het gezellig te maken met ons kleine cluppie. Komt goed!



dat begrijp ik ook heel goed hoor....

 
Quote
RE: En toch vind ik het niet leuk.
Femke  schreef op: 26-11-2013 12:14:36
Wij geven ook 1 feest voor beide kids, hier zit er een maand tussen, maar ook veel familie een uur verderop, bij mijn zijn ze ook nog beide meestal in de grote vakantie jarig, en zijn er dus ookal veel op vakantie... Nou pland de ene opa en oma daar wel een vakantie omheen maar de andere zijn altijd op vakantie....Ik heb het ook naast me neer gelegd, vieren het meestal ertussen in, maar soms heb ik weinig visiste en soms komt iedereen. Heb het ook weleens op de verjaardag van de eerste gevierd en dan mocht de tweede een dagje uit kiezen, dat vond ze ook prima. En tja op mijn 16e zat ik niet echt meer op mijn tantes en zo te wachten, familie is hier niet superhecht, we zijn er wel altijd voor elkaar, maar gaan niet samen op vakantie ofzo. Ik zou denk ik met 16 jaar een leuk feest geven voor haar eigen vriendinnen en lekker een weekendje centerparcsdoen ofzo. Met mijn eigen 16e verjardag kreeg ik honderd gulden en mocht ik lekker laat thuiskomen. Mocht voor het eerst mee de kreog in en dat wilde ik niks liever!!! Vriendinnen waren toen en nu nog steeds belangrijker als de familie die je maar 3x per jaar ziet...die vriendinnen heb ik tenminste zelf uitgekozen...
 
Quote
RE: En toch vind ik het niet leuk.
Fransje72  schreef op: 26-11-2013 13:13:07
Ik herken het ook, helaas. Mijn schoonloeder komt alleen op de verjaardag van onze zoon, op die van mijn dochter is ze in 7 jjar 1 keer geweest. Heb me er druk om gemaakt, maar die negatieve energie wil ik niet. Wij vieren het idd met vnl mijn familiy. Ik heb liever mensen hier die het leuk vinden en komen om de verjaardag te vieren, dan mensen die zich verplicht voelen en dan zo de sfeer verpesten. 
Veel plezier met de "sweet sixteen" van je dochter, toch een speciale verjaardag.
 
Quote
RE: En toch vind ik het niet leuk.
S@ssefr@s  schreef op: 26-11-2013 15:38:55
Het is inderdaad een speciale verjaardag. Maar ach, we moeten er niet in blijven hangen. het is zoals het is tenslotte.
Met of zonder die mensen...16 wordt ze toch wel .

We vieren het gewoon `s middags, maar mensen van ver (1,5 uur) komen sowieso niet, die vinden het te ver, maar mensen die in onze woonplaats wonen komen ook niet. Degenen die nu wel komen moeten er een half uur of 45 minuten voor rijden en dat zijn haar opa en oma, 1 oom en tante en 1 vriend van ons en dat terwijl ze aan mijn kant een opa en oma, 2 ooms en tantes, 2 nichtjes en een neefje heeft en aan mijn mans kant een oma en 3 ooms en tantes 8 nichtjes en 2 neven heeft. En dan heb ik zelf nog een oom en tante die al vanaf augustus beloven te komen, maar niet doen en dan heb ik de vrienden uit onze woonplaats nog niet meegerekend. Buiten onze woonplaats hebben we dan nog vrienden die pasgeleden (2 weken geleden) voor de jongste zijn geweest. Zij wonen 2 uur verderop maar kwamen alleen voor de verjaardag van de jongste). Best apart dat er maar 5 mensen hiervan het de moeite waard vinden om te komen. We accepteren het zoals het is, maar begrijpen doe ik het niet .
 
Quote
RE: En toch vind ik het niet leuk.
Satekroket  schreef op: 26-11-2013 15:39:43

Ik zou me er persoonlijk niet druk om maken. Maar dat is een kwestie van wat voor typ je bent. Ik zit zelf ook niet te wachten op 27 mensen op bezoek op een verjaardag. Wij wonen in het buitenland en mijn familie allemaal in Nederland. Hier hebben we heel erg weinig familie.
Liever 5 mensen die graag komen, dan een heel huis vol die zich verplicht voelen. Is het met 16 niet ook leuker, wanneer er vriendjes en vriendinnen komen? Al die volwassenen in een kring, daar zit een 16 jarige toch ook niet op te wachten.
Wij vieren de verjaardagen gewoon vaker. Op de dag zelf met ons eigen gezin, een dag met vriendjes van school, schoonmoeder komt meestal het weekend erna met een taart en wanneer we de volgende keer in Nederland zijn, dan koop ik weer een taart. Vinden de kids geweldig.

 
Quote
Navigatie


Reageren op En toch vind ik het niet leuk.
Naam
Bericht