Menu
 

Topic:

Schade jas

Ff Zo  schreef op: 25-11-2013 21:27:26
Even een probleempje voorleggen: ben gebeld dat 1 van mijn kids, samen met nog 2 anderen, een pakspelletje aan het doen
waren met een meisje op school. Per ongeluk is de kapuchon stuk gescheurd, niet moedwillig. Kan niet meer genaaid worden (heb het nog
niet gezien). Meisje heeft de jas nog niet zolang.

Hoe dit op te lossen?
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende
RE: Schade jas
Boterbloem  schreef op: 26-11-2013 09:53:14

Ik leg mijn laptop die ik niet heb ook niet op de straat en laat het vergoeden  door degene die erover rijdt.


Spullen die niet kapot mogen moet je niet gebruiken op momenten dat de kans op stuk gaan vrij groot is.

En kinderen kunnen vallen, elkaar vastpakken, blijven haken.

 
Quote
RE: Schade jas
Eefje  schreef op: 26-11-2013 10:01:27
Helemaal met Esmie eens!

En over wel of niet schuldig, daar heeft het in dit geval niets mee te maken. Het is een ongelukje.
Het gaat wel over fatsoen, en dat heb je je kinderen ook bij te brengen. Samen spelen, samen soms iets kapot maken, dan ook samen de kosten delen.

Pech gehad, eigen schuld, dan mag je met dat kind niet meer spelen, wat breng je dan je kinderen bij?
En ons maar afvragen waarom de samenleving steeds harder en egoïstischer wordt?

 
Quote
RE: Schade jas
Alice  schreef op: 26-11-2013 10:03:19
De schade vergoeden is een breed begrip. Een nieuwe jas betalen als deze 150 euro heeft gekost, zou ik denk ik niet zo snel doen. Eerst maar 's langs de kleermaker om te zien wat er aan te doen is. 
Als er een kras op je auto komt, laat je ook niet de hele auto vergoeden. 

Daarbij vind ik het wel uitermate stom om je kind zo'n dure jas te geven
 
Quote
RE: Schade jas
Boterbloem  schreef op: 26-11-2013 10:05:11

Dat is niet zozeer wat ik mijn kinderen bijbreng, maar als de ander op die manier er anders voor zorgt dat ik niet meer kan eten, dan heb ik geen keuze.

Ik vind de andere kant juist egoistischer. Dat je een ander op kosten jaagt om jou spelende kind.

Moedwillig kapot maken is wat anders, maar gewoon tijdens het spelen?


Maar wat volgensmij vergeten wordt is dat die andere kant ook geen geld van de ander vraagt, niets egoistisch aan dus. Want het is niet dat je wel wilt ontvangen en niet wilt betalen.

hier heeft iemand wel eens aangeboden te vergoeden maar dat heb ik ook niet aangenomen. Bij spelende kinderen kunnen er kleren kapot gaan. EN ik leer mijn kinderen dat dat niet erg is, als je maar eerlijk verteld wat er gebeurd. Dat we het naaien daar waar mogelijk en anders halen we hetn ieuw. Dat ze dus niet bang hoeven te zijn dat het henzelf of anderen veel gaat kosten maar dat dit bij het spelen hoort dat het kan gebeuren. Net als dat je een kapotte knie kan vallen of wat dan ook.

 
Quote
RE: Schade jas
Boterbloem  schreef op: 26-11-2013 10:07:56

Laatst nog was hier een vriendje van mijn zoon te spelen. Ze speelden agentje en terwijl het ventje speelt maakt hij het pistooltje per ongeluk kapot.

Hij huilen maar ik gaf aan dat het niets gaf, als ergens mee gespeeld wordt kan het kapot gaan. We gaan hier sparen voor een nieuwe en heb niets laten vergoeden. 


Ik kan wel een nieuwe gaan vragen, maar dingen kunnen gewoon kapot gaan/ vallen wat dan ook. Ik vind daar niets individualistisch of egoistisch aan zitten. Vind dat iets moois om kinderen bij te brengen.

Anderen vinden materiele zaken belangrijker om te benadrukken en zullen dus idd op vergoeding staan. Kan ook. Zolang het maar beide kanten opwerkt.


Dus niet vergoeding willen maar niet willen betalen of wel betalen maar geen vergoeding willen. Want dan wordt het wel lastiger.

 
Quote
RE: Schade jas
Lisje  schreef op: 26-11-2013 10:09:07
Een capuchon is toch niet snel gescheurd, er is dus snoeihard getrokken. Ik zou als ouders een paar tientjes geven om het te laten maken. Een nieuwe jas vind ik te ver gaan of dat die nou 50 euro of 150 euro was, dat boeit niet. Voor meerdere ouders is een jas een behoorlijke uitgave dan moet je hier onwijs van balen, hoe graag je ook wil dat je kinderen alles moeten kunnen doen buiten. Tegemoetkomen met een reparatie vind ik persoonlijk wel netjes.
 
Quote
RE: Schade jas
Suus  schreef op: 26-11-2013 10:09:43
Ik vind het een onfatsoenlijk voorbeeld voor je kind om een ander schuld te geven voor een gevolg van je eigen handelen.......


 
Quote
RE: Schade jas
Alice  schreef op: 26-11-2013 10:10:07
Ik zou er ook trouwens niet om vragen bij andere ouders. 
Mijn kind kan ook blijven staan als zijn jas gegrepen wordt. Dan was het ook niet stuk
 
Quote
RE: Schade jas
Misbren  schreef op: 26-11-2013 10:10:37
Wat doen de andere 2 ouders van die andere kindjes?
 
Quote
RE: Schade jas
Roos  schreef op: 26-11-2013 10:32:26
Hier laatst ook een ongelukje. Ik heb de trui maar wel vergoed om verder gezeur te verkomen. Ook in een spelletje waarbij het andere kind zijn gewicht volop in de strijd gooide en mijn kind zich staande wilde houden en zich vasthield aan de trui van het andere kind. Volgens de leerkracht was het eigen schuld van het andere kind maar mooi dat de moeder met trui en bon aan de deur stond. Ik bang ben voor ruzie en mijzelf heb laten overrompelen en de trui vergoed heb.
 
Quote
RE: Schade jas
Jill  schreef op: 26-11-2013 10:50:15
Daar heb je je WA voor. De nieuwe jas van mijn zoontje (100 euro) is daarmee ook vergoed (een hond sprong tegen hem aan, hele groot scheur erin)

Ik zou ook balen als een nieuwe jas stuk is.....
 
Quote
RE: Schade jas
Jill  schreef op: 26-11-2013 10:52:49
o mosterd, zie dat je een eigen risico hebt van 100 euro. Maargoed, eigenlijk is dat niet het probleem van degene die schade heeft.
Ik leer mijn kinderen dat ze geen spullen kapot moeten maken en voorzichtig moeten doen met andermans spullen. Dus ik weet niet hoe oud ze zijn, maar ik vind het ook niet helemaal normaal dat ze aan elkaars muts trekken....
 
Quote
RE: Schade jas
Mitch  schreef op: 26-11-2013 10:54:54
Ik zou eerst maar eens even afwachten wat de ouders nu precies willen.
Ook zou ik eerst de jas willen laten beoordelen of hij niet gewoon gemaakt kan worden.
Maar ik vind wel dat als de ouders een vergoeding willen je hieraan gehoor moet geven... een complete jas a 150 euro vergoeden... nou nee.
Dikke kans dat de oude jas gebruikt word als speeljas en jullie hebben betaald voor een nieuwe "extra"  ja...
Vooroordeel i know maar je ziet het te vaak.
 
Quote
RE: Schade jas
Minou  schreef op: 26-11-2013 10:55:43
Kan me zooooooooo vinden in boterbloem!!

anders had ik al diverse ouders moeten bellen, langslopen om te beuren..



 
Quote
RE: Schade jas
Vlindertjes  schreef op: 26-11-2013 10:57:37
Of er nou een hond tegen een jas aanspringt of de jas gaat tijdens het spelen kapot, dat vind ik nogal een groot verschil.

hier gaat ook weleens wat kapot tijdens het spelen, tja is toch niet erg zolang het per ongeluk gebeurt. Daarvoor ga ik echt niet iemand anders vragen het te vergoeden. Is het risico van het hebben van kids.
 
Quote
RE: Schade jas
Minou  schreef op: 26-11-2013 10:59:34
Andere kant

pestjochie schopte expres en bewust ambers kettingkast kapot..nou die mochten ze dokken!
 
Quote
RE: Schade jas
Danimvsenna  schreef op: 26-11-2013 11:24:09
Nee, ik zou het niet vergoeden als het tijdens een spel gebeurt. Het is per ongeluk gegaan.
Anders kan ik ook met een rekening naar moeders toe gaan na schade aan Senna's kleding. (En dat ging niet eens per ongeluk, die leggings zijn stuk gegaan nadat ze een duw kreeg van een pestkop).
 
Quote
RE: Schade jas
Son  schreef op: 26-11-2013 11:35:34
Tsja..... dat is dus de rede dat ik mijn kids geen dure jassen aan laat doen op school.... kan gebeuren...vind niet dat je iemand daar aansprakelijk voor kan stellen.

Michelle heeft wel eens een (kan niet op de naam komen) ding stuk gemaakt van dr vriendin. Zo'n ding om je benen wat dan draait. Ze ging er per ongeluk op staan... ik vond toen wel netjes om een andere te kopen voor dr (5 euro...)
dus uit fatsoen zou je wat geld.kunnen geven, maar ik vind nog steeds dat zulke dingen kunnen gebeuren.

En dan zal ik en de andere ouders van school mn kind wel slecht op hebben gevoed, want ze trokken altijd aan elkaar....lekker laten ravotten. Zal van de zotte zijn als ze op hun tenen moeten lopeen
 
Quote
RE: Schade jas
Jessiemv3  schreef op: 26-11-2013 11:46:43
Wat voor opvoeding dan ook, kinderen zijn nu eenmaal fysiek met elkaar. Kijk op een gemiddeld schoolplein en er wordt over en weer getrokken en geduwd. Je kan mij niet wijsmaken dat niet elk kind zo is, ze doen er vaak allemaal aan mee.
In het spel gaat er nu eenmaal wel eens iets kapot. Dat weet je als ouder en ik zou dan ook nooit verhaal gaan halen.

Is het echt een bewuste actie, dan vind ik het wel een ander verhaal.
 
Quote
RE: Schade jas
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 26-11-2013 11:47:49
Boterbloem mijn kinderen spelen niet buiten met oude kleding. Maar wanneer zij zelf een broek kapot maken, dan is het zo.  Maar ik denk dat mijn kinderen veel meer regels hebben met buiten spelen.

Maar een jas trek je niet zomaar kapot. En dan los je dat gewoon fatsoenlijk op. Want misschien hebben deze ouders ook wel niet de financiele middelen om zomaar een jas te vervangen. Dan is dat ontzettend balen.

Maar het bedrag van 150 euro komt door mij. Hier de jas gewoon netjes gerepareerd. En anders had ik wel een fatsoenlijke en nette jas terug verwacht. Prijs doet niet ter zake. Maar hij moet je dan wel aanstaan.
 
Quote
RE: Schade jas
Ff Zo  schreef op: 26-11-2013 11:55:18
Nou, we hebben net even gezamenlijk overlegd, en de jas gezien, en het viel 100% mee, alleen aan de binnenkant van de kapuchon zit een scheur, moeder stelde voor om het te laten repareren, en wij betalen gewoon ons deel daarin. Opgelost dus!

Ik vind het altijd lastig zulke situaties, want het kind van de desbetreffende jas, speelde ook gewoon mee. En ook al leer je je kinderen dat het niet mag, toch gebeuren er wel eens zulke dingen. Ik zou zelf nooit dan bij ouders aankloppen, en zorg dat mijn kinderen ook geen nieuwe of dure kleding aan hebben naar school.
 
Quote
RE: Schade jas
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 26-11-2013 11:58:04
Super opgelost toch!

Ja iedereen heeft een eigen opvatting hoe de kinderen naar school gaan.
 
Quote
RE: Schade jas
Femke  schreef op: 26-11-2013 12:28:46
moelijk he soms. Ik had het in het voorjaar, dochter loopt de brandgang in, buurjongen sjeest met zijn bergskelter de poort uit zonder bellen ofzo...Hij rijd over haar been heen, heb een week vakantie moeten opnemen, krukken huren, vakantie annuleren, sportdagen, optreden nergens kon meer aan mee doen...
Vader ziet het gebeuren, ik loop met krijsend kind naar binnen, vader loopt achter me aan, vraagt hoe het gaat, ik heb hem vriendelijk verzocht even weg te gaan zodat ik rustig mijn dochter kon troosten en kon gaan inschatten wat er aan de hand was en uiteindelijk dus HAP en ziekenhuis nodig gehad...broek stuk....
Die wonen dus in ons blokje, zitten ook bijelkaar in de klas. Ouders zien me elke dag worstelen met een pijnlijk kind om die op school te krijgen, met krukken naar school als je pijn hebt gaat ook echt niet makkelijk. Andere ouders hebben haar voor mij naar de bso moeten brengen, want die afstand redde ze ook niet op krukken...en wat doen hun NIKS, geen kadootje, niet vragen of we nog kosten maken, niet vragen hoe het gaat, niet vragen of ze kunnen helpne met de opvang...Ben ook zo klaar met die mensen, gaat me niet om het geld, maar een beetje mee en inleven zou al zo veel schelen. Hun kinderen worden best een beetje gepest, nodigde ik ze toch vaak uit voor partijtjeenzo, vond het sneu. Nou ben d'r helemaal klaar mee...als er dan ookal iets was van vriendschap dan is die nu helemaal weg.

In het bovenstaande geval zou ik toch proberen de discussie aan te gaan, dat als ze samen wilde spelen ze ook samen schuld hebben, zou best wat willen vergoeden, maar een jas van 150 euro vergoeden omdat ze samen pakkertje spelen. Maar gelukkig is het op een redelijk manier opgelost en zo zou  het toch altijd moeten..
 
Quote
RE: Schade jas
Ff Zo  schreef op: 26-11-2013 12:38:29

Femke, als dat door 1 van mijn kinderen was gedaan, dan had ik je zeker hulp geboden, dat is dan wel het minste wat je in zo'n geval kan doen. Wel erg vervelend voor jullie. Jammer dat er dan zo mee word omgesprongen. Kijk als die ouders geen geld hebben om wat te vergoeden, dan hadden ze op zijn minst toch jullie kunnen aanbieden om een keer op te passen, of naar de BSO te brengen. Hoeft altijd niet met geld vergoed te worden.

Gelukkig hier probleem opgelost, iedereen bedankt voor het meedenken!

 
Quote
RE: Schade jas
Boterbloem  schreef op: 26-11-2013 13:05:39

Quote Deborah mv Priscilla,Levi,Stan:
Boterbloem mijn kinderen spelen niet buiten met oude kleding. Maar wanneer zij zelf een broek kapot maken, dan is het zo.  Maar ik denk dat mijn kinderen veel meer regels hebben met buiten spelen.



Denk ik ook. Hier zijn er zo min mogelijk regels, enkel wat echt nodig is. Ze weten dat ze bijvoorbeeld wel moeten melden als ze iets kapot hebben gemaakt (tegen een auto gevallen oid). Dat doen ze gelukkig ook netjes.
Maar verder laat ik ze vrij, omdat mijn visie is dat kinderen vrij buiten moeten kunnen spelen zonder beperkt te worden door allerlei regels waar ze (in mijn ogen) nog niet mee bezig moeten zijn.

Anderen vinden andere dingen weer belangrijk (kleren netjes houden, zorgen dat niets stuk gaat) en dan zul je daar de regels naar hebben en als ze zich daaraan kunnen houden kunnen ze ook in nette kleren naar buiten.

Vind de ene opvoeding ook neit beter als de ander, zolang je goed hebt nagedacht over wat jij belangrijk vind.

Maar het betekend tevens dat je ook in je reactie mensen kan tegenkomen die niet meegaan in wat je wilt. Dus als jij vergoeding wilt kan het zijn dat een ander nietb etaald omdat die het het risico vind van je kind laten spelen met andere kinderen. Daarentegen kun jij de ander niet geld gaan verplichten aan te nemen omdat jij vind dat je moet vergoeden als zij het niet willen omdat ze vinden dat het bij het spel hoort.
Daar kun je over praten, maar uiteindelijk gaat het van 1 van de beide partijen gebeuren wat je wilt.

Maar ik zuo het echt raar vinden als iemand een kind in hele dure kleren laat spelen en mij vraagt het te vergoeden als het stuk is gegaan in het spel. Ik heb nooit gevraagd om dure kleren en daar wordt je wel de dupe van omdat kinderen tijdens het spel soms wel eens regels vergeten. Ik zou er niet mee akkoord gaan omdat ik eten voor mijn eigen kinderen belangrijker vinden dan een merkjas voor een ander kind.
Wil zelf best 2 of 3 dagen geen vlees eten met mijn gezin zodat het andere kindje een jas kan krijgen, maar het kan ook mij te ver gaan.

En ik zou dit zelf niet op de verzekering gooien, die gebruik ik liever voor extreme dingen want als we voor elk wissewasje bellen is het snel gedaan met de pret ;-) (dingen als schade aan een auto, kapotte bril, telefoon van iemand kapot gemaakt, dat soort dingen.)
 
Quote
RE: Schade jas
Mitch  schreef op: 26-11-2013 13:11:33
Ben nu wel benieuwd hoe het dan opgelost is?
 
Quote
RE: Schade jas
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 26-11-2013 13:18:17
Het verbaast mij gewoon. Ik ben opgevoed dat je van de spullen van een ander afblijft en anders vergoed.

Mijn kinderen hebben zich te houden aan allerlei regels wanneer zij buiten spelen.

Zo hebben wij allerlei schade aan ons auto doordat er kinderen op de stoep mogen fietsen en aan de spullen van een ander komen. En niemand die het gedaan heeft. Omdat kinderen bang zijn voor de reactie en logisch.
Daarom voed ik mijn kinderen buiten streng op.

 
Quote
RE: Schade jas
Ff Zo  schreef op: 26-11-2013 13:18:56
Het is opgelost door de jas naar een coupeuse te brengen, en daar te laten repareren, zie mijn post eerder vanochtend.
Uiteindelijk viel de schade erg mee.
 
Quote
RE: Schade jas
Anne Mv 3  schreef op: 26-11-2013 13:40:03
Mooi opgelost!

Het lastige met dit soort kwesties, en daar is mijn reactie op de eerste pagina ook op gebaseerd, is dat je niet weet wat er aan vooraf gegaan is.
Duidelijk is in ieder geval dat dit kind actief mee deed met het spel, misschien heeft zij daarvoor al 3 keer aan een capuchon van een ander getrokken wat geen gevolgen had en heeft daardoor iemand anders aan haar capuchon getrokken wat wél gevolgen heeft.
Zo gaat dat in het spel. Daarom vind ik dat kapotte kleding en speelgoed normaliter niet vergoed hoeft te worden.
Kinderen moeten kunnen spelen én kinderen moeten leren dat er regels zijn (zoals niet trekken aan jassen/kleding) maar soms gaat dat mis en dat is dan gewoon even pech.
Ik begrijp écht niet waarom deze ouders vinden dat de andere ouders mee moeten betalen aan de schade.
 
Quote
RE: Schade jas
Boterbloem  schreef op: 26-11-2013 13:46:21

Quote Deborah mv Priscilla,Levi,Stan:
Het verbaast mij gewoon. Ik ben opgevoed dat je van de spullen van een ander afblijft en anders vergoed.

Mijn kinderen hebben zich te houden aan allerlei regels wanneer zij buiten spelen.

Zo hebben wij allerlei schade aan ons auto doordat er kinderen op de stoep mogen fietsen en aan de spullen van een ander komen. En niemand die het gedaan heeft. Omdat kinderen bang zijn voor de reactie en logisch.
Daarom voed ik mijn kinderen buiten streng op.


En ik voed dus jusit niet streng op waardoor ze het durven te vertellen. Hier mogen ze fietsen op de stoep (mag ook gewoon) en als je daarbij iets kapot maakt perongeluk (waar je natuurlijk voor oppast) dan kom je het melden want dan kunnen we het regelen.

Ik heb geen regel nodig van: je mag niet tegen een auto aanfietsen, omdat ze weten dat het niet hoort en dat je het moet melden als het per ongeluk wel gebeurd zeg maar. Helemaal geen angst hier, wel verdriet omdat ze het niet fijn vinden dat iets van een ander kapot is. Maar wij leren altijd eerlijkheid zodat een ander daar geen last van heeft.

Maar gewoon binnen het spel is het risico van spelen. 
Sterker nog: als wij de auto uitlenen en er gaat iets kapot bij normaal gebruik (ruitenwisser valt eraf bijvoorbeeld) dan zorgen wij dat het goedkomt, want dat is het risico van uitlenen en dat het net stuk gaat.
Als hier vriendjes spelen, ze steppen en die step gaat kapot door een knal tegen een hek aan dan vraag ik geen vergoeding, want het was tijdens het spelen en dan kan het gebeuren. Volgende keer is het weer andersom.


Denk dat je meer angst krijgt met streng opvoeden, dan als je leert dat ze het gewoon moeten vertellen zodat het geregeld kan worden. Weet je dat je flink op je donder krijgt dat nodigt meer uit tot liegen dan weten dat er een oplossing is als zoiets perongeluk gaat.

Sowieso wordti k niet boos bij iets per ongeluks, enkel als ze expres wat kapot gooien. Want dat doe je niet. Maar ik geef mezelf ook niet straf als ik een theepot kapot laat vallen of zelf van de fiets val waarbij iets kapot gaat.

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende


Reageren op Schade jas
Naam
Bericht