Menu
 

Topic:

Wie van de 3?

Gummetje  schreef op: 03-11-2013 14:36:49

Hoi meiden,

Ik heb al sinds de geboorte van mn zoontje last van schouderklachten, deze zijn met perioden erg en soms heb ik helemaal geen of weinig klachten.
Het scheelt nu veel dat ik mijn schouders wat rust kan gunnen omdat ik mijn zoontje niet meer zo vaak moet optillen, ik merk wel dat als ik gewerkt heb ik meer klachten heb (stijve armen/schouders, zware armen, armen moeilijk op kunnen tillen enz).
Sinds een aantal weken heb ik wel 's nachts veel last van beide schouders, ik kan erg moeilijk op mijn zij slapen omdat ik dan erg veel pijn heb in beide schouders die soms door mijn hele arm trekt.
Ik slaap al erg slecht en hierdoor wordt het er niet beter op

Ben al een aantal keer naar de ha geweest maar word dan weer weggestuurd met pijnstillers/ontstekingsremmers die ik dan braaf inneem, maar zodra ik hiermee stop komen mijn klachten weer gelijk terug.
Hij had het ook over een injectie in het gewricht maar dit zie ik (nog) niet zitten.

Nu zit ik erover te denken om eens de alternatieve richting op te gaan maar zit te twijfelen tussen de chiropractor, manueel therapeut en de osteopaat.
Heb al wat op het internet zitten zoeken maar ik kom er niet echt uit naar welke van de 3 ik het beste toe kan gaan met mijn klachten.

Zijn er dames die hier ervaring mee hebben of met evt (andere) tips?!
Ik hoor het graag van jullie

Groetjes Gummetje

 
Quote
Navigatie
RE: Wie van de 3?
Orange  schreef op: 03-11-2013 15:49:12
Geen van drieën. Je geeft zelf aan dat als je minder tilt er minder last van hebt. Dan zal je daarin structureel iets moeten veranderen.  
De meningen zullen er verdeeld over zijn maar een injectie met "rust" is denk ik het beste. 
 
Quote
RE: Wie van de 3?
Liefje  schreef op: 03-11-2013 16:58:54
Ja mee eens alleen is dat makkelijker gezegd dan gedaan verder geen verstand van wie t beste is
 
Quote
RE: Wie van de 3?
Bloemblaadje  schreef op: 03-11-2013 17:13:33
Ik zou eens een bezoekje aan een manueel of fysiotherapeut gaan plannen en vragen of ze aan dry needling doen. Heeft mijn broer erg goed geholpen na diverse injecties. Ik heb zelf ook al 3x zo'n injectie gehad en ben uiteindelijk toch maar naar een goede fysio gegaan die er in gespecialisseerd was en het gaat nu al heel lang goed. Die injecties is troep en helpen maar tijdelijk.
 
Quote
RE: Wie van de 3?
Ma Dalton  schreef op: 03-11-2013 19:34:17
Hoe moet iemand nou vertellen wat je moet doen? Niemand die via het internet kan zien wat er mis is? En wat dan kan helpen. Ik zou de huisarts volgen... Dat is de enige die nu je schouder heeft gezien. pijn kan zoveel oorzaken hebben.
 
Quote
RE: Wie van de 3?
Gummetje  schreef op: 03-11-2013 19:49:24
Ik probeer hem zoveel mogelijk te ontzien maar dat lukt natuurlijk niet altijd helaas.
Tuurlijk kan niemand zien wat er mis is, vroeg alleen of er iemand ervaring had met een bezoek aan een van deze "specialisten" en of dat het gewenste resultaat heeft gehad.
Ik wacht het nog even af.

Bedankt voor jullie reacties.

Groetjes Gummetje
 
Quote
RE: Wie van de 3?
Gummetje  schreef op: 03-11-2013 19:58:31

Hoi Bloemblaadje,

Misschien is dat idd wel iets, ik ken het niet zal dus eens even googlen wat het inhoud.
Vanwege die reden zie ik de injecties niet zitten, ben bang dat het dan ook erger wordt.

Groetjes!

 
Quote
RE: Wie van de 3?
Senna  schreef op: 03-11-2013 20:00:07
Mijn man en ik hebben goede ervaringen met de osteopaat, hij heeft ons regelmatig, bij verschillende klachten geholpen.
Man heeft (bijna) altijd last van schouder/nek en na een bezoek aan de osteopaat kan hij er weer een hele tijd tegen (minimaal 1 jaar).
Afgelopen week heeft de osteo voor t eerst dry needling bij hem gedaan, hopelijk heeft het resultaat
 
Quote
RE: Wie van de 3?
Bepje  schreef op: 03-11-2013 21:20:03
Ik denk dat je eerst echt moet weten wat er mis is. Als de huisarts dat niet weet zou je een verwijzing kunnen vragen naar een specialist. Heeft de huisarts dat al eens voorgesteld ? En heb je zelf wel eens aan de huisarts kenbaar gemaakt dat je vind dat je zo niet opschiet ? Als je dat laatste nog niet gedaan hebt zou ik dat zeker eens doen, je bent denk ik vrij jong en om dan al zo min mogelijk te doen met je armen is eigenlijk niet de bedoeling. De oorzaak moet in ieder geval opgespoort worden en daarna kan er gericht behandeld worden.
 
Quote
RE: Wie van de 3?
Bettie  schreef op: 03-11-2013 21:36:30
Buiten het feit dat je volgens mij inderdaad moet weten wat er aan de hand is (misschien toch eens een foto laten maken o.i.d) zou ik niet beginnen bij een chiropractor. Daar word je met geweld (weet ff niet hoe ik het anders moet verwoorden) gekraakt.

Manuel therapie is fysiotherapie mét een zachte manier van kraken. Dus...beknelde zenuwbanen e.d. worden eer los gemasseerd en daarna met 1 ruk(je) los getrokken.

Osteopaat gebruikt nauwelijks kraken. Zij doen óf massage of met hun handen op de beknelling e.d. 'drukken' en houden dat een x-aantal ogenblikken vol. Daarnaast kijken zij verder dan alleen die zere schouder en kan het bijvoorbeeld zo zijn dat die zere schouder komt doordat je bekken scheef staat, je daardoor verkeerd loopt én een verkeerde houding hebt.

Van de chiropractor weet ik het niet (meer) maar bij zowel de osteopaat als de manueel therapeut krijgt je ook vaak oefeningen mee die je thuis kunt doen om de boel te ontlasten, te versterken óf soepel te houden.

Overigens...manueel therapie valt onder de gewone fysiotherapie (tenminste...de meesten) en wordt dan vergoed via je ziektekostenverzekering. Wel in de mate waarin je hiervoor (aanvullend) verzekerd bent.

Osteopaat én chiropractie is inderdaad alternatief en wordt niet (geheel) vergoed. Dit is ook weer afhankelijk hoeveel je aanvullend verzekerd bent. Je ontvangt geen vergoeding óf je ontvangt 75% per consult vergoed met een maximum van € 400/€ 600 of € 1000 per jaar.
 
Quote
RE: Wie van de 3?
Bettie  schreef op: 03-11-2013 21:38:31
Owh enne je vroeg naar ervaring. Ik heb ervaring met alle 3 maar de chiropractor beviel mij het minst goed. Door mijn reuma (en fybromyalgie) is die behandelvorm veel te heftig voor mijn lichaam.

Op dit moment heb ik de ene week 2x manueel therapie en de andere week 1x manueel en 1x osteopaat. Die bevallen beiden heel goed.
 
Quote
RE: Wie van de 3?
Kaatje  schreef op: 03-11-2013 22:06:31
Ben je al wel naar de fysiotherapie geweest?
hier ook een tijd veel schouderklachten en het niet op de zij kunnen liggen herken ik. Bij voelde het als een spier die vast zat onder het schouderblad. Met uitstraling naar nek en arm.
bij de fysio bleek dat mijn houding niet goed was met name onderrug en dat compenseer ik hoger in de rug. De aanhechting van de spier aan het ruggenmerg was overbelast. Met fysio echt goed verbeterd en goede oefeningen gekregen om de hele erge klachten te voorkomen. Zelf dus niet naar 1 van die drie geweest ook niet naar de ha.
twee van mijn collega's gaan regelmatig met goed succes naar de osteo voor nek en hoofdpijn klachten
 
Quote
RE: Wie van de 3?
Eefje  schreef op: 04-11-2013 00:05:00
Wij hebben zeer goede ervaringen met de osteopaat.
Die kijkt naar het hele lichaam, i.p.v. alleen de plek waar je last van hebt.
Het is vaak verrassend waar de klachten uiteindelijk vandaan komen!
Mijn man liep al heel lang met rugklachten, na het eerste gesprek (waarin je hele medische geschiedenis wordt doorgenomen), bleek het o.a. in de buikstreek niet goed te zitten. Dat werd behandeld, en de rugpijn verdween, echt wonderlijk om te zien!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Wie van de 3?
Naam
Bericht