Menu
 

Topic:

pompoen vraag

Patricia  schreef op: 29-10-2013 16:12:45
we hebben voor halloween een hele grote pompoen gehaald,
nu is hij leeggemaakt, en ik heb 2 grote zakken waar ik de pitten enzo nog eruit moet halen.
nu wil ik een deel invriezen, maar hoe kan ik dat het beste doen?
eerst koken en pureren en dan invriezen? of gewoon zo invriezen?

en hebben jullie nog lekkere maar wel simpele recepten met pompoen?

hij is niet echt heel zoet, niet zoals die kleintjes, hij smaakt meer naar meloen vind ik.

 
Quote
Navigatie
RE: pompoen vraag
Onsjanneke  schreef op: 29-10-2013 16:20:30
ik zou het gewoon zo invriezen.

Ga even wat lekkere recepten voor je opsnorren.
 
Quote
RE: pompoen vraag
Onsjanneke  schreef op: 29-10-2013 16:26:10

Pompoenstoof



  • 850 g flespompoen

  • 250 g chorizo (in plakjes)  

  • 2 tl paprikapoeder  

  • 2 tenen knoflook (fijngesneden)  

  • 1 blikje tomaten-puree (70 g)  

  • 1 potje gegrilde rode paprika's

  • 250 ml kippenbouillon (heet)

  • 1 blik linzen (400 g, uitgelekt) +

  • 1 bakje platte peterselie (20 g, grofgesneden)


Bereiden


 Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel en snijd met een scherp mes de schil eraf. Halveer de parten in de lengte.


Bak de chorizo in een gietijzeren pan zonder olie of boter op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet in de pan.


Bak hierin de knoflook met de paprikapoeder 3 min. op middelhoog vuur. Bak de knoflook 3 min. mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 min. mee. Voeg de paprika, pompoen, bouillon toe. Roer door en breng aan de kook.


 Leg de deksel schuin op de pan en laat op laag vuur in 25 min. gaar stoven. Schep regelmatig om. Voeg de linzen na 15 min. toe. Controleer na 20 min. of de pompoen gaar is. Schep de chorizo er door en verdeel de peterselie over de stoof.

 
Quote
RE: pompoen vraag
Onsjanneke  schreef op: 29-10-2013 16:31:20
Pompoensoep

Ingrediënten (4 personen)
500 gr. Pompoen
2 kruidenbouillonblokjes
1 venkel
1 gele of oranje paprika
1 ui
0,5 theelepel cayennepeper
1 theelepel salie
1 teen knoflook
Flinke scheut sherry
200 gr paling Scheutje olijfolie
Eventueel een klein bakje crème fraiche light om de soep af te maken.

Bereiding
Schil de pompoen en snijd hem in blokjes. Doe ze in een ruime pan en voeg de bouillonblokjes eraan toe. Giet één liter water bij de pompoen en zet het vuur aan. Breng het geheel aan de kook en laat het zo’n 3 minuten koken totdat de stukjes pompoen zacht zijn geworden.
Snijd de ui, knoflook, paprika en de venkel in stukjes.
Doe wat olie in een koekenpan en fruit de ui, voeg vervolgens de knoflook, de venkel en de paprika toe en bak het geheel zo’n 3 minuten. Doe dan ook de salie en de peper erbij.
Blus de groenten af met een scheut sherry en laat het pruttelen totdat alles goed zacht is.
Pureer de pompoen met een staafmixer. Je kunt het door een zeef gieten om alle eventueel overgebleven pompoenvezels eruit te halen, maar wij vinden dat niet nodig.
Doe het groentenmengsel bij de pompoensoep en laat het geheel nog ongeveer 15 minuten pruttelen op een heel laag vuurtje, zo kunnen alle smaken met elkaar mengen.
Schenk de soep in kommen en garneer met in fijne reepjes gesneden paling. Eventueel kun je bij het serveren een klein lepeltje crème fraîche toevoegen. Bepaal zelf of je dit wilt, het is best lekker maar het zijn ook wat extra calorietjes.
 
Quote
RE: pompoen vraag
Patricia  schreef op: 29-10-2013 16:50:18
de soep ga ik eens proberen.

ik ben nu nog het zachtere waar de pitten in hebben gezeten ertussenuit aan het halen. en de pitten.

de kleinere die we hadden smaakte echt heel erg zoet, deze meer naar meloen maar dat is normaal toch?
het smaakt iig wel, heb net een stukje rauw opgegeten.

ik denk dat ik een deel zo invries, en een deel vast kook, anders zit mijn vriezer denk ik zo vol met pompoen haha.
mijn oudste vind het ook lekker, en de jongste had ik wel eens een potje voeding bij emte voor gehaald, met aardappel en pompoen, en dat vond zij ook lekker, dus dat komt wel goed.
 
Quote
RE: pompoen vraag
M&j  schreef op: 29-10-2013 17:55:22
Ik bak een ui, wortel, knoflook, knolselderij met de pompoen glazig en daar doe ik groentebouillon bij. Als alles gaar is haal ik er de staafmixer door en maak het af met wat fijn gesneden peterselie. De kinderen vinden het erg lekker, zelfs mijn jongste die niet zo van soep houdt.

De hoeveelheden weet ik niet precies, ik kook het uit de losse pols maar ik denk dat het op 600 á 700 gram pompoen ik 1 middelgrote ui gebruik, 1 winterwortel en een kwart knolselderij plus een liter groentebouillon. De wortel zorgt dat de soep wat zoeter smaakt.
 
Quote
RE: pompoen vraag
Xxx  schreef op: 29-10-2013 18:01:07
Ik maak WEER andere soep....

Nodig:
1 pompoen ( ik heb hier diepvries gebruikt 450 gram)
1 liter groentebouillon 
5 wortels
2 uien
Theelepel komijnzaad ( poeder)
Theelepel chili ( halfje als kinderen mee eten)
Blik kokosmelk

Snij de ui en wortel in kleine stukjes en bak deze in een soeppan samen met de pompoen. ( 4 minuten)
Voeg de komijn en chili toe en bak nog 5 minuten.
Doe de bouillon in de pan en breng aan de kook. 20 minuten koken.
Wanneer het klaar is, blik kokosmelk er bij en alles pureren met de staafmixer. 
Op smaak maken met zout en peper.

 
Quote
RE: pompoen vraag
Patricia  schreef op: 29-10-2013 18:52:46
ik heb voor de wortelenstamp bakjes gesneden wortel en ui ingevroren, zou ik dat ook kunnen gebruiken dan?
anders moet ik even nieuwe gaan halen.
dan wil ik wel eens wat soep gaan maken hihi.

de kids hebben net al staan snoepen van de pompoen hihi, lekker vinden ze het wel.

ga eens wat recepten van jullie kopieeren naar mijn pc. lijkt me lekker!
 
Quote
Navigatie


Reageren op pompoen vraag
Naam
Bericht