Menu
 

Topic:

Kan ik dit van man vragen?

Even Niet  schreef op: 27-10-2013 19:44:55
Wij hebben hier thuis al een tijdje een 'discussie'.
Ik wil heel graag met de pil stoppen ivm de hormonen, ik wil dus ook geen ander spul waar hormonen in zitten, en een koperspiraal wil ik al helemaal niet omdat hierbij het eitje toch bevrucht word en je eigenlijk dus toch een soort van zwanger word.
Condooms vind ik niet veilig genoeg, teveel kans dat het mis gaat, en we vinden dit beide ook teveel gedoe zeg maar.

We hebben 2 kinderen en willen ook geen kinderen meer, althans mijn man wil geen kinderen meer. En ik mag geen kinderen meer krijgen, dus dat is simpel.
Nu wil ik eigenlijk dat mijn man zich laat 'helpen' voor hem is het een kleine ingreep en klaar. Voor mij zou het een hele operatie zijn, en daarbij heb ik op het moment een negatief advies om een operatie te mogen ondergaan, dus medisch gezien mag ik het op dit moment niet doen, en het is ook beter dat ik me niet 'even' daaraan laat opereren.

Maar mijn man twijfeld dus continu, hij roept vooral dat zijn mannelijkheid dan weg is.. Lekker argument he
Ik vind dat ik niet nog 40 jaar de pil moet blijven slikken omdat hij niet even een knipje wil laten zetten. Voor mij is het beter om te pil niet te slikken omdat er gewoon meerdere risico's aan vast zitten. Heel officieel gezien mag ik de pil niet slikken. Ik heb wel toestemming nu, maar liever niet zeg maar.
We zijn nog jong, en ja misschien gaan we ooit uit elkaar, het zit niet in de planning, maar stel we gaan over 10 jaar uit elkaar, en hij krijgt een nieuwe vrouw, hij is dan ook nog jong genoeg om kinderen te krijgen zeg maar. Tuurlijk het is niet onze planning om ooit uit elkaar te gaan, maar het kan natuurlijk, en ja dat is ook wel iets om rekening mee te houden natuurlijk, maar toch, hij wil geen kinderen meer, dus waarom met een ander dan wel. Maar goed dat punt begrijp ik wel, maar je hebt natuurlijk ook dat het weer omkeerbaar is.

Wat vinden jullie, vinden jullie dat je zoiets gewoon van je man kan vragen? En dat hij dan toch ook wel daarmee in zou moeten stemmen. De voors wegen gewoon zwaarder als de tegens vind ik.
Of laat ik het zo zeggen, zou jij van je man verwachten dat hij dit zou doen?

(ik weet dat jullie mij gaan herkennen aan mij schrijf stijl, en dat geeft, maar geen namen noemen ajb )
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: Kan ik dit van man vragen?
Mrtj  schreef op: 27-10-2013 22:04:34
voor jou
 
Quote
RE: Kan ik dit van man vragen?
Even Niet  schreef op: 27-10-2013 22:13:01
Maar dat is niet zijn argument geweest he. Dat was mijn argument.
Ik heb hem gevraagt om dit te doen, we hebben het daar goed over gehad. Ik heb toen benoemd, dat het natuurlijk ook zo kan zijn dat als ik er niet meer ben, op wat voor manier dan ook, het best kan dat hij iemand ontmoet die nog graag kinderen wil.
Hij zei toen, nou ik heb 2 kinderen, en kan me niet voorstellen dat ik dan nog behoefte aan een kindje zou hebben. Maar hij begreep wat ik bedoelde en vond dat ik daar wel een punt mee had.
Ik wil namelijk alleen dat hij het doet als hij er 100% achter staat. En dan bedoel ik los van het argument mijn mannelijkheid, want dat vind ik geen argument.
En IK wil dus ook dat hij er op berekend is dat hij misschien ooit met een ander (of misschien met mij als het ooit mogelijk is en we het zouden willen) nog een kindje zou willen.
Eigenlijk was dit dus mijn argument. Hij moet niet iets doen waar hij spijt van gaat krijgen. Want ook al zouden wij samen nooit meer een kindje kunnen krijgen. Dan zegt dat nog niks over de toekomst, wie weet gaan we ooit wel scheiden, of val ik weg.. Dan zit hij met het probleem, en dat wil ik ook weer niet.
Beetje vaag verhaal he.. Het ligt bij ons gewoon heel anders als de normale manier van denken hier in. Ik kan het niet goed uitleggen.
 
Quote
RE: Kan ik dit van man vragen?
Jolanda1974  schreef op: 27-10-2013 22:13:20
Ik ben blij dat ik deze discussie nooit met mijn man heb gehad.. Hij heeft zich 6 weken na de geboorte van de jongste laten helpen. Hij is van mening dat ik er in eerste instantie alles aan gedaan heb om niet zwanger te raken door de pil te slikken, daarna 3 zwangerschappen, 2 bevallingen. En wij zijn er allebei over eens dat 2 kinderen voor ons genoeg is. Ook als we ooit door welke omstandigheid uit elkaar gaan dan blijft mijn man deze 2 kinderen houden en moet er dus ook met een eventuele andere vrouw niet aan denken.

Ik kan me wel voorstellen dat het voor jullie anders ligt. Gevoelsmatig zou er ruimte zijn voor nog meer kinderen in jullie gezin maar de omstandigheden zijn er nu gewoon niet naar. Het is een lastige beslissing maar daar moeten jullie voor de volle 100% beide achter staan. Want ondanks dat het een "fluitje van een cent" is voor een man heeft de mijne er wel degelijk last van ondervonden. Niet van zijn mannelijkheid, daar heeft ie overigens geen moment aan getwijfeld. Maar hij kreeg na de ingreep last van een bijbal ontsteking. Erg pijnlijk met hoge koorts. maar ook dat is goed gekomen. 
 
Quote
RE: Kan ik dit van man vragen?
Bepje  schreef op: 27-10-2013 22:22:27
Nu ik weet wie je bent begrijp ik het. Gezien jullie leeftijd en omstandigheden nu is het wel iets waar je heel goed over na moet denken. Stel idd over 10/12 jaar en de situatie ligt heel anders, dat hoop ik in de meest gunstige zin, dan zou het heel vervelend zijn als jullie definitief geen kinderen meer zouden kunnen krijgen. Ik denk dat je eens met de huisarts moet gaan praten welke mogelijkheden je hebt behalve de pil.
 
Quote
RE: Kan ik dit van man vragen?
Jen9  schreef op: 27-10-2013 22:24:06
Pas op met rssure mrt nikkelallergie. Veel artden eaden t dan af. Ik heb t ooit eens aan mijn jonge gynaecoloog af. Maar die vind er sowieso nog teveel onzekerheden bij de essure. Gelukkig feed mijn man niet moeilijk.  Vind ik ook erg tercht. Maar goed, hier feen discussie geweest.  Nu was het zijn beurt.  Vond hij zelf. ALLEEN gooide tweemaal een operatie roet in t eten  . Waardoor het uitgesteld moest worden.
 
Quote
RE: Kan ik dit van man vragen?
Even Niet  schreef op: 27-10-2013 22:31:49
Ja het is echt een lastig dillema, omdat we niet persee klaar zijn met kinderen, maar we zijn hier eigenlijk in gedwongen.
Ik heb er gewoon te makkelijk over gedacht toen ik hem dit vroeg denk ik. Ik heb niet ver genoeg nagedacht. Nu wel, en ja wachten lijkt me toch even beter nog. Misschien zeggen we over een jaar wel, nee echt geen kinderen meer, nou dan is het ook klaar toch.

Jen, je moet niet zoveel drinken, is niet goed voor je
 
Quote
RE: Kan ik dit van man vragen?
Jen9  schreef op: 27-10-2013 22:35:18
Haha.  Heb een nieuwe foon. Klein model. . En heb mijn leesbril niet op.
 
Quote
RE: Kan ik dit van man vragen?
Mafkees  schreef op: 27-10-2013 22:39:48
klote om over na te denken...
er wordt voor nu al een keuze voor je gemaakt., terwijl je dat gewoon zelf wil beslissen......

het is misschien een beetje geruststellend dat alle kansen nog niet verkeken zijn voor jullie.

maar een klotegevoel is het.
 
Quote
RE: Kan ik dit van man vragen?
Nellemv2  schreef op: 27-10-2013 22:44:04
Ik vind dat er ook niet echt ideale alternatieven zijn eigenlijk, spiraaltje, sterilisatie mmm niet iets wat je zomaar doet. En de nuvaring,is dat niet wat?

Zelf slik ik gewoon de pil,maar ik ga een andere vragen omdat ik nu steeds doorbraakbloedingen heb .

Mijn man wordt bijna 40 en wil sowieso geen kinderen meer, ik vind het ook goed zo hoor, maar we hebben het er verder eigenlijk nooit over maar dat komt omdat ik in principe geen probleem heb met de pil slikken.

Lasitg hoor, hopelijk komen jullie er samen uit
 
Quote
RE: Kan ik dit van man vragen?
Even Niet.  schreef op: 27-10-2013 23:03:12
Nuvaring moet je zelf inbrengen toch? Dat kan ik niet. Tampon is al lastig. En daar zitten ook hormonen in toch?
 
Quote
RE: Kan ik dit van man vragen?
Nathaliemv3  schreef op: 28-10-2013 07:07:10
Ik vind dat je dat niet kunt vragen.
Ik ben zelf gegaan omdat ik geen kinderen meer wilde,ik vind niet dat je iemand kunt dwingen een operatie te ondergaan waar hij/zij niet achter staat.
 
Quote
RE: Kan ik dit van man vragen?
Nathaliemv3  schreef op: 28-10-2013 07:12:55
Sorry ik had je openingspost niet goed gelezen ,hij is degene die geen kinderen meer wilt dan moet hij er wat aan laten doen.
 
Quote
RE: Kan ik dit van man vragen?
Boterbloem  schreef op: 28-10-2013 07:45:28

Binnen het huwelijk vind ik dat je dat, wanneer het niet anders kan, van elkaar mag vragen.
Je hebt gekozen samen verder te gaan, je hoeft mijns inziens helemaal niet te denken in: wat als we uit elkaar gaan, wat als ik eerder dood ben, wat als...


Zodra je getrouwd bent ben je in mijn overtuiging samen 1. Kan 1 zich niet laten opereren maar is zwanger worden ook echt gevaarlijk dan moet dit een punt zijn wat bespreekbaar is.


Bekijk het andersom: als jij geen operatie ondergaat en het kan voor de ander gevaren hebben, wat zou jij dan doen?

Ik vind niet dat je het zomaar van de ander mag vragen, als je zelf ook kan dan moet je het zelf doen als je het wil. Maar bij jou is die optie er niet, dus dan moet die openheid er zijn binnen een relatie.

Stel, hij laat niets doen want stel je gaat uit elkaar of wat dan ook, en jullie worden samen 80, wat is dan de meerwaarde geweest? Samen 80 worden is toch wat je bedoeling is met trouwen...

 
Quote
RE: Kan ik dit van man vragen?
Pixie  schreef op: 28-10-2013 10:06:48
Ik vind niet datje het van je man kunt vragen. Als hij niet wil, dan wil hij niet. Ongeacht welk ( goed ) argument er tegenover staat.
 

 

 
 
Quote
RE: Kan ik dit van man vragen?
Myself  schreef op: 28-10-2013 10:58:24
Ik vind dat je het van je man kan vragen, maar als er zoveel twijfels zijn als nu, zou ik nog maar eens eventjes wachten.

Aan de andere kant weet ik wel dat je altijd wel twijfels / verlangens kan blijven houden.

Mijn man heeft zich 8 jr geleden laten helpen.
Om allerlei redenen is het goed zo, 2 kinderen.
Hier staan we allebei achter.
En toch.....blijft het kriebelen bij mij, verstandelijk weet ik dat het zo beter is, maar mijn gevoel uitschakelen lukt niet.
Niet dat ik er constant mee loop, maar zo eens in de zoveel tijd komt het weer eventjes naar boven.
 
Quote
RE: Kan ik dit van man vragen?
Mama_anja  schreef op: 28-10-2013 11:04:56
hier gaat man ook als er definitief iets gedaan word 
mijn man zegt jij hebt onze kinderen gedragen dus doe ik dat zodat je die rommel niet hoeft te gebruiken en hij geen rubberjte 
 
Quote
RE: Kan ik dit van man vragen?
Mama_anja  schreef op: 28-10-2013 11:08:07
zou als ik jou was een goed gesprek met ha of iemand die er verstand van heeft  en dan er samen uit komen
 
Quote
RE: Kan ik dit van man vragen?
Mitch  schreef op: 28-10-2013 11:08:27
Ik wist niet wie je was... tot je die opmerking naar Jen maakte

Maar ik vind wel dat je dit van een man mag vragen.
Hier thuis is het ook simpel, als wij uitgekindert zijn, dan gaat er bij hem een knoop in.

Ik wil wel zeggen tegen mensen die denken dat het makkelijk terug gedraait kan worden, dat dit niet altijd zo is.
Vaker niet dan wel.... zag hem ergens voorbij komen, wilde het ff kwijt

Maar als je zelf graag nog kindjes wil en er is een minimale kans dat dit nog zou kunnen in de toekomst, zou ik het erbij laten voor wat hij is.
 
Quote
RE: Kan ik dit van man vragen?
Gummetje  schreef op: 28-10-2013 11:26:51
Ik wilde ook graag van de hormonen af en wij zijn ook compleet met onze 2 kids.
Was het slikken van die pil ook zo beu maar mijn man zag het ook niet zitten om zich te laten steriliseren, dus heb ik het laten doen via de essure methode.
Is een kleine ingreep zonder narcose oid waarbij ze veertjes in je eileiders schieten en die ook voor het grootste gedeelte vergoed wordt.
Ik ben hier heel erg tevreden over!
Misschien is dit evt een optie voor jullie?!
 
Quote
RE: Kan ik dit van man vragen?
Bloemblaadje  schreef op: 28-10-2013 19:43:09
Vragen kan altijd, verplichten niet. Ook ik weet zo goed als zeker wie je bent en in jullie situatie zou ik helemaal goed over na denken. KLinkt misschien naar, maar zo bedoel ik het echt niet!!  Maar voor mij is het makkelijk praten. Ik heb mezelf laten steriliseren, want ik wilde echt geen kinderen meer, niet met hem en eventueel ook niet met een andere man. En ja, je hoopt altijd bij elkaar te blijven en dat was mijn intentie ook, maar het is toch echt anders gelopen. (heeft overigens niets met jullie situatie te maken)
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op Kan ik dit van man vragen?
Naam
Bericht