Menu
 

Topic:

Kan ik dit van man vragen?

Even Niet  schreef op: 27-10-2013 19:44:55
Wij hebben hier thuis al een tijdje een 'discussie'.
Ik wil heel graag met de pil stoppen ivm de hormonen, ik wil dus ook geen ander spul waar hormonen in zitten, en een koperspiraal wil ik al helemaal niet omdat hierbij het eitje toch bevrucht word en je eigenlijk dus toch een soort van zwanger word.
Condooms vind ik niet veilig genoeg, teveel kans dat het mis gaat, en we vinden dit beide ook teveel gedoe zeg maar.

We hebben 2 kinderen en willen ook geen kinderen meer, althans mijn man wil geen kinderen meer. En ik mag geen kinderen meer krijgen, dus dat is simpel.
Nu wil ik eigenlijk dat mijn man zich laat 'helpen' voor hem is het een kleine ingreep en klaar. Voor mij zou het een hele operatie zijn, en daarbij heb ik op het moment een negatief advies om een operatie te mogen ondergaan, dus medisch gezien mag ik het op dit moment niet doen, en het is ook beter dat ik me niet 'even' daaraan laat opereren.

Maar mijn man twijfeld dus continu, hij roept vooral dat zijn mannelijkheid dan weg is.. Lekker argument he
Ik vind dat ik niet nog 40 jaar de pil moet blijven slikken omdat hij niet even een knipje wil laten zetten. Voor mij is het beter om te pil niet te slikken omdat er gewoon meerdere risico's aan vast zitten. Heel officieel gezien mag ik de pil niet slikken. Ik heb wel toestemming nu, maar liever niet zeg maar.
We zijn nog jong, en ja misschien gaan we ooit uit elkaar, het zit niet in de planning, maar stel we gaan over 10 jaar uit elkaar, en hij krijgt een nieuwe vrouw, hij is dan ook nog jong genoeg om kinderen te krijgen zeg maar. Tuurlijk het is niet onze planning om ooit uit elkaar te gaan, maar het kan natuurlijk, en ja dat is ook wel iets om rekening mee te houden natuurlijk, maar toch, hij wil geen kinderen meer, dus waarom met een ander dan wel. Maar goed dat punt begrijp ik wel, maar je hebt natuurlijk ook dat het weer omkeerbaar is.

Wat vinden jullie, vinden jullie dat je zoiets gewoon van je man kan vragen? En dat hij dan toch ook wel daarmee in zou moeten stemmen. De voors wegen gewoon zwaarder als de tegens vind ik.
Of laat ik het zo zeggen, zou jij van je man verwachten dat hij dit zou doen?

(ik weet dat jullie mij gaan herkennen aan mij schrijf stijl, en dat geeft, maar geen namen noemen ajb )
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: Kan ik dit van man vragen?
Made  schreef op: 27-10-2013 20:36:15
Ja in jullie situatie vind ik wel dat je dat van hem kan vragen.
Mannelijkheid is gewoon een smoes ...als zn hele zakie er nou vanaf gehaald wordt snap ik t maar t is maar een sneetje waar je als het goed is later niks meer van merkt.
 
Quote
RE: Kan ik dit van man vragen?
Mama Van Drie  schreef op: 27-10-2013 20:37:08
Het verlies van mannelijkheid zit tussen de oren van de mannen want dat is natuurlijk onzin.

Ik vind eigenlijk dat je als vrouw dat niet eens zou mmoeten vragen, de man moet het gewoon op zijn bordje nemen zonder verdere discussie, maar dat vind ik dan hoor.....en zo is het hier gegaan....weliswaar na een ongeplande derde, dat dan weer wel

 
Quote
RE: Kan ik dit van man vragen?
Even Niet.  schreef op: 27-10-2013 20:38:15
Nee het gaat niet echt daarom.. Jullie zullen het ook niet snappen als ik het uitleg haha! Is ook verder niet belangrijk. Dat is iets tussen ons.

Ja omonkeerbaar kan wel. Teminste ik geloof dat dat kan. Maarja die mannelijkheid he.

Ik ga nog maar eens met hem praten van de week. Ik vraag dus niet iets heel geks. Kijk als hij echt niet wil houd het op. Als ie een beetje mannelijk is doet ie het.

 
Quote
RE: Kan ik dit van man vragen?
Angelique  schreef op: 27-10-2013 20:38:51
wij hebben ook die reden hoor
stel er gebeurd iets met een van ons en je komt nog een partner tegen en zou daar nog gaag een kindje mee willen
niet zozeer uit elkaar gaan we zijn 33 en 35 en net getrouwd dus daar is absoluut geen sprake van maar mocht hij morgen ene ongeluk krijgen en komen te overleiden en ik komt over 5 jaar een neiuwe partner tegen en zo graag een kindje van hem willen dan geven we elkaar die mogenlijkheid daarin
omgekeerd ook als mij iets gebeurd zeg maar
ik vind dat helemaal geen rare of vreemde gedachte
 
Quote
RE: Kan ik dit van man vragen?
Blauwtje  schreef op: 27-10-2013 20:39:19
Anders gooi je kop of munt
 
Quote
RE: Kan ik dit van man vragen?
Angelique  schreef op: 27-10-2013 20:41:55

Quote Even niet.:


Ik ga nog maar eens met hem praten van de week. Ik vraag dus niet iets heel geks. Kijk als hij echt niet wil houd het op. Als ie een beetje mannelijk is doet ie het.




ja dan moet ie dat laatste beetje inleveren
 
Quote
RE: Kan ik dit van man vragen?
Truuske  schreef op: 27-10-2013 20:42:34
ik vind dat ook een goed argument. Je weet nooit hoe het leven loopt toch, zeker als je nog zo jong bent kan er vanalles gebeuren.
Mijn vader durfde ook niet en toen is mijn moeder gegaan (lang geleden). Zij zei, ik hoef in elk geval geen kinderen meer, ook niet met een ander dus ik doe het wel. Maar als dat medisch niet verantwoord is wordt het een ander verhaal natuurlijk.

Misschien nog eens de opties met een dokter doornemen?  Ik heb zelf een spiraal omdat ik ook nog jong ben. Ik hoef nu geen kinderen meer, maar wil de optie toch nog niet helemaal afsluiten.
 
Quote
RE: Kan ik dit van man vragen?
Blauwtje  schreef op: 27-10-2013 20:42:42
 
Quote
RE: Kan ik dit van man vragen?
Mama Van Drie  schreef op: 27-10-2013 20:43:14
Zijn mannelijkheid zit toch niet alleen tussen z'n benen mag ik hopen

Ik denk dat ik weet wie je bent......hoewel.....weet het niet zeker maar als het zo is snap ik de twijfel ook wel weer.......lastig hoor.
 
Quote
RE: Kan ik dit van man vragen?
Mamsie  schreef op: 27-10-2013 20:44:33
ik denk dat ik weet wie je bent, en juist in jullie situatie zou ik voor jou gaan, al weet ik inderdaad niet of je in zo'n stoel kan liggen, daar ken ik je niet goed genoeg voor....

Overigens zijn dit meestal wel comfortabele stoelen, anders dan bij een poli gynaecologie of een huisarts.
Maar dat weet ik niet ik weet niet wat wel en niet kan, je mag me Pb-en. Im weet over het algemeen wel wat voor een stoel er is.

Ik mocht ook niet meer zwanger worden en dus ook voro mij gekozen, ook om de reden die jij hebt en die was toen heel reeel.
 
Quote
RE: Kan ik dit van man vragen?
Even Niet  schreef op: 27-10-2013 20:45:29
Dat is inderdaad de gedachten er achter angelique. En bij ons is die kans natuurlijk even een stukje groter als een ongeluk krijgen.
En als dat dus gebeurd wil ik absoluut dat hij verder gaat met zijn leven. En ja het kan best zijn dat daar nog een kindje bij hoort.

Het beste zou natuurlijk zijn als ik het gewoon kon laten doen. Misschien nu toch nog eens kijken of die mogelijkheid er is.
 
Quote
RE: Kan ik dit van man vragen?
Mama Van Drie  schreef op: 27-10-2013 20:49:02
Ik heb jaren terug ook gehoord dat het bij vrouwen via de navel gedaan werd, is minder ingrijpend maar dat deden ze in Duitsland toen, spreek nu over zo'n 9 jaar terug en echt geen idee wat de methodes nu zijn.

Misschien samen met je man eens om de tafel met een gyn?
 
Quote
RE: Kan ik dit van man vragen?
Blauwtje  schreef op: 27-10-2013 20:51:11
En als je nou eens samen naar de ha gaat en het bespreekt, kunnen jullie gelijk alle info krijgen die je nodig hebt.
 
Quote
RE: Kan ik dit van man vragen?
Mamsie  schreef op: 27-10-2013 20:53:16
de essure methode is de minst ingrijpende methode en die gaat via de onderkant, zonder narcose, helemaal zonder verdoving is tie trouwens..
kost gemiddeld 5 minuten per kant en dan nog de voorbereiding en nabehandeling, bij de meeste vrouwen ben je met 20 minuten je al weer aan het aankleden
 
Quote
RE: Kan ik dit van man vragen?
Angelique  schreef op: 27-10-2013 20:53:59
daarom gaf ik t als voorbeeld zo is het voor ons en bij jullie nog iets meer
ik vind het ieder geval wel een geode overweging en jullie zijn nog wel behoorlijk jonger als wij zijn
zou idd voor jezelf nagaan wat de mogenlijk heden zijn inprincipe mag jij niet meer en dan blijft de mogenlijkheid voor hem ope
al snap ik dat voor jou in alle opzichten ook heel moeilijk zou zijn
 
Quote
RE: Kan ik dit van man vragen?
Even Niet  schreef op: 27-10-2013 20:58:14
Dat is ook een moeilijk punt, in een normale situatie hadden we zeker nog wel een 3e kindje gewild.
Het is puur de situatie die er voor zorgt dat we dit absoluut niet meer willen, vooral man niet. Het kan en mag nu ook echt niet.
Toch blijft er bij mij ook iets zitten van, wie weet mag het over 10 jaar wel weer, wie weet mag het dan wel, en kan het dan ook, en misschien willen we het dan toch nog wel.

Nu ik er zo over nagedacht heb, en het er met jullie over heb, denk ik dat het toch beter is om nog een tijdje maar aan de pil te blijven, zodat we echt nog even goed de tijd hebben om hier over na te denken, want het is wel een best definitieve beslissing. En kwa verstand staan we absoluut achter het geen kinderen idee meer. Maar ik denk dat we gevoelsmatig daar toch wel een beetje moeite mee hebben.
 
Quote
RE: Kan ik dit van man vragen?
Mrtj  schreef op: 27-10-2013 20:59:39
ik denk dat jullie inderdaad het bese samen naar de huisarts kunnen gaan met jullie vragen. En als het bij jou kan, dan is dat 'ideaal' in jullie geval. En als dat niet kan, dan is het voor jouw man meteen een stuk duidelijker dat er wel iets moet gebeuren...
 
Quote
RE: Kan ik dit van man vragen?
Angelique  schreef op: 27-10-2013 21:02:36
we hebben er vaker over gehad en het is natuurlijk makkelijk knoop erin nergens aan denken maar ook daar zitten risicos aan en als je rationeel na denkt zijn jullie er beiden niet ana toe
 
Quote
RE: Kan ik dit van man vragen?
Minou  schreef op: 27-10-2013 21:04:35
Ff


 
Quote
RE: Kan ik dit van man vragen?
Mamsie  schreef op: 27-10-2013 21:06:21
Ja hier mocht het echt niet meer, niet toen, maar het was ook duidelijk dat het nooit meer kon. na 13 miskramen, 2 keer een prematuur geboren kindje en bij de laatste zelf bijna het leven was een zwangerschap geen optie meer. doe daar nog meer medische dingen bij die daarna nog kwamen en mijn leven kon zomaar over zijn eigenlijk.
Gelukkig gaat het nu een stuk beter met me, maar wwn zwangerschap was nooit meer een optie.
Dat is bij jou inderdaad misschien wel anders, en dan is het wel heel definitief, daar moet je ook naar toe groeien, beide!
 
Quote
RE: Kan ik dit van man vragen?
Truuske  schreef op: 27-10-2013 21:10:12
Kan je dan niet beter een spiraal ofzo doen ivm hormonen? Dan ben je in elk geval de komende 5 jaar klaar.
 
Quote
RE: Kan ik dit van man vragen?
Even Niet  schreef op: 27-10-2013 21:23:05
Bij mij is het dus niet zeker dat het echt nooit meer mag. Het kan best zijn dat ze over 5 jaar zeggen, het zou mogen. Het gaat vooral om de hormonen die je bij de zwangerschap aanmaakt die voor mij gevaarlijk zijn nu.
Dan nog blijft de vraag over of het verstandig is en of het kan. Maar stel dat het over 10 jaar mag, en ik kan helemaal zonder hulp voor het kindje zorgen. Dan is er best een kans dat we het beide nog zouden willen zeg maar.
Het is gewoon een hele moeilijke situatie, waar verstand en gevoel te dicht op elkaar liggen, en waarin de onzekerheid verschrikkelijk groot is.
Nu ik er zo even goed over na heb gedacht, denk ik dat het toch verstandiger is om het in elk geval voorlopig uit te stellen, en om over een tijdje verder te kijken.

Een spiraal wil ik echt niet. Het blijft dan maar gewoon de pil voorlopig.
 
Quote
RE: Kan ik dit van man vragen?
Blauwtje  schreef op: 27-10-2013 21:24:25
 
Quote
RE: Kan ik dit van man vragen?
K  schreef op: 27-10-2013 21:35:37
Volgens mij weet ik ook wie TO is En ik kan me heel goed voorstellen dat dit een dilemma is.... Jullie zijn jong, hebben enorm veel meegemaakt... Ik begrijp alle argumenten zowel van jou als van je man. Ik zou het in jullie geval echt niet weten, aan mij heb je niet echt iets. Wel wil ik jullie graag even een hart onder de riem steken, lastige situatie hoor!! 
 
Quote
RE: Kan ik dit van man vragen?
Mamavan2boys  schreef op: 27-10-2013 21:40:11
Pff moeilijke keuze, mijn man was ook nog redelijk jong hoor, ik was 26 man 28 ongeveer en hij wilde geen kids meer ook niet bij eventuele nieuwe partner, dus ze doen het wel redelijk jong. Weet wel wie je bent maar weet even niet precies hoe 'jong' jullie zijn hihi
 
Quote
RE: Kan ik dit van man vragen?
Inky69  schreef op: 27-10-2013 21:47:18
Ah, het kwartje valt......ook ik heb nu een vermoeden wie je bent.....Maar stel dat je over 10 jaar nog wel een kindje wilt.....dan zijn je kinderen al grote tieners.....zou je dan nog wel een baby willen?

Je weet het natuurlijk nooit, maar ik denk het niet.......

Maar ik kan het mij ook voorstellen dat wanneer je nog graag een kindje erbij hebt, een sterilisatie wel erg definitief wordt. Laat het even bezinken en bespreek het evt met een gyn.
 
Quote
RE: Kan ik dit van man vragen?
Mafkees  schreef op: 27-10-2013 21:53:35
ik begrijp zeker wel je punt hoor!
herken het zelfs een beetje

maar nogmaals: als je er zeker van bent dat er geen kind meer bij komt, zou ik het dus definitief maken.
misschien kom ik over 4 jaar ook nog wel iemand anders tegen en wil ik dan ineens wel?

dat stukje gaat er bij mij niet in. geen kind meer is geen kind meer. ook niet in een nieuw leven ofzo.

maar ik lees veel twijfel tussen de regels door, en bij twijfel zou ik het noooooooit doen!
als je de pil of wat dan ook kunt gebruiken, zou ik dat gewoon doen.

lastig he?
 
Quote
RE: Kan ik dit van man vragen?
Even Niet  schreef op: 27-10-2013 21:55:47
Ja dat klopt, over 10 jaar zijn mijn kinderen al grote pubers haha! Maar we hebben zelf dan zo'n beetje de gemiddelde leeftijd waarop de meeste mensen hun eerste kindje krijgen.
En het lijkt mij best leuk hoor, een nakomertje. Heb je altijd een oppas
Maar ik denk zelf ook niet dat we het tegen die tijd nog zouden willen hoor. Maar ik weet dus ook niet zeker dat we het dan niet zouden willen.
De kans is ook niet super groot dat ze ooit zeggen, je kan nu veilig nog zwanger worden. Maar goed de kans bestaat.
Het is best dubbel, nu ik er zo over na heb gedacht, en jullie dingen heb gelezen, denk ik wel dat we beter nog even kunnen wachten met beslissen. Het is ook vooral de situatie die het nu moeilijk maakt. Als dat niet zo was hadden we er niet eens over nagedacht.
Had alleen graag van die pil afgewild, maar goed een jaar meer of minder moet ook geen ramp zijn.
 
Quote
RE: Kan ik dit van man vragen?
Even Niet  schreef op: 27-10-2013 21:57:55
Maar mafkees, het punt is dus dat wij geen kindje meer willen door de situatie zoals die nu is.
Niet omdat we zeggen, we hebben het helemaal gehad met kinderen, we hoeven ze nooit meer.
Dat maakt het lastig zeg maar. Onze rede voor het geen kinderen meer willen krijgen is puur medisch gezien.
 
Quote
RE: Kan ik dit van man vragen?
Mafkees  schreef op: 27-10-2013 22:00:32
ja dat snap ik, dat is hier niet veel anders.

maar je maakt een keuze met verstand.
ik kan er gewoon niet bij, dat er mannen zijn die bij hun huidige vrouw het niet meer willen en dan later met een volgende wel weer aan de bak willen zeg maar....

maar misschien ben ik ouderwets
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op Kan ik dit van man vragen?
Naam
Bericht