Menu
 

Topic:

druk brutaal vriendje

Ano  schreef op: 15-10-2013 15:13:03
Mijn dochter uit groep 3 heeft een aantal keer een jongetje meegenomen naar huis, dat erg druk en brutaal is. Eigenlijk ben ik er helemaal klaar mee en wil ik niet meer dat hij komt. Mijn dochter vraagt er zelf ook niet om, dat komt bij hem vandaan, hij wil het graag.
Als hij hier is wil hij zijn schoenen niet uit doen (is gewoon mijn regel)
"nou ja wat gek, voor die ene seconde dat we binnen zijn, waarom moet dat''
Ikzeg dat anders de vloer vies wordt
''nou en'' zegt hij
Dan moet ik weer dweilen zeg ik
''wat maakt dat nou uit'' zegt hij dan weer
En zulke opmerkingen krijg ik continu van hem. In de keuken gaf hij mij een klap op mijn billen! Ik vind dat echt heel brutaal! ook hebben ze continu onenigheid over wat ze gaan doen
Boven hoor ik hem constant tegen mijn dochter zeggen dat er hier niks mag en dat ik een stomme moeder ben.
Vorige keer heeft hij het bed van mijn dochter gesloopt, de voorkant is losgekomen van het bed, we hebben het wel weer kunnen maken maar toch...
Later toen hij naar huis was waren we iets kwijt, bleek dat hij het had meegenomen!
Ik wil gewoon niet dat mijn dochter (nogal zachtaardig) door hem beinvloed wordt.
De sfeer is gewoon heel gespannen als hij er is.
Ik zei haar dan ook dat ze niet meer met hem mag afspreken.
Was hij toch weer met haar meegekomen en vroeg of ze bij hem kwam. Ik wist niet dat hij bij de deur stond en zei ''je zou toch niet meer met hem afspreken, hij is geen lief vriendje'' Dat laatste schoot eruit eigenlijk. Ik weet niet of hij dat gehoord heeft, ik was zelf in de keuken,dat vind ik wel zieligen heel vervelend eigenlijk als dat zo is.
De volgende dag heeft mijn dochter gezegd dat ze voorlopig niet meer met hem mag afspreken en dat vond hij niet leuk.
Verder verneem ik niets meer van haar erover. Maar het zit me niet echt lekker en ik had het anders aan willen pakken maar weet ook niet hoe. Ik ben helemaal niet zo dat ik vriendschappen wil verbieden maar hij is naar mij toe zo vervelend en brutaal, en dan dat kapotte bed en zomaar iets van mijn dochter is zijn zak gestopt en mee naar huis genomen!

Wat zouden jullie gedaan hebben?

 
Quote
Navigatie
RE: druk brutaal vriendje
Jo  schreef op: 15-10-2013 15:19:48
Hier zijn er een paar regels, echt geen onredelijke, houden kinderen zich er niet aan zijn ze niet meer welkom.
Ik vind het niet gek dat je niet meer wil dat dit jongetje nog komt.
Hier mag mijn dochter met iedereen afspreken maar klikt het niet of het kind luisterd echt niet is het meteen de laatste keer.
Maar moeilijk is het natuurlijk wel, maar beter eerlijk dan smoesjes bedenken, wat ik eerst wel deed om de kinderen niet te kwetsen.
 
Quote
RE: druk brutaal vriendje
Sammy  schreef op: 15-10-2013 15:26:26
In mijn huis gelden mijn regels, als zo'n mannetje zich daar niet aan weet te houden is hij simpel genoeg gewoon niet meer welkom! Ik hou er niet zo van om steeds smoesjes te verzinnen dat het knulletje niet mag mogen spelen, dus ik zou het gewoon zeggen. Jij kan je niet aan mijn simpele regels houden, je maakt steeds dingen stuk daarom heb ik liever niet meer dat je komt spelen!
 
Quote
RE: druk brutaal vriendje
Liefje  schreef op: 15-10-2013 16:12:56
Bij mij is het ook heel makkelijk er zijn een paar regels voror de rest kan en mag alles.

Hier ook een brutaal kindje gehad maar daar zijn ouders mee bezig heeft hier ook eventjes niet gespeeld nu wel weer en t gaat goed.

Bij erge brutaliteit of wat dan ook bel ik ouder op en mag ze haar kind ophalen.

 
Quote
RE: druk brutaal vriendje
Ano  schreef op: 15-10-2013 16:30:45
Met de ouders heb ik het er niet over gehad, hij mag altijd zelf naar school dus ik zie ze eigenlijk nooit. Ben ook een beetje bang voor hun reactie eigenlijk, raar misschien,hij zal het vast wel gezegd hebben thuis.
het is toch ook gek dat hij mij een klap op mijn billen geeft, echt zon'n klets wat mijn man voor de grap wel eens doet als ik sta te koken oid...

 
Quote
RE: druk brutaal vriendje
Pink!  schreef op: 15-10-2013 16:40:55
Mijn zoon heeft zo'n vriendje. Helaas woont het ventje in de straat dus die stond hier ook in het weekend om de haverklap op de stoep. En dan niet gewoon aanbellen maar de bel ingedrukt houden tot er iemand opendeed. Ook na de 10e keer zeggen dat hij gewoon aan moest bellen bleef hij dat doen. Ging op de tafel staan, veroorzaakte steeds ruzie, had geen idee van grenzen en regels. Ik denk dat dat komt omdat hij die thuis ook niet meekrijgt.

Mijn zoontje was hem op een gegeven moment zelf zat. Dat geklier en dat drukke gedoe begon hem ook te irriteren. Plus dat als mijn zoontje zei dat hij niet wilde spelen, dat jongetje dan zei: dan mag je ook niet op mijn partijtje komen. Mijn zoon heeft een aantal keer gezegd dat hij het niet leuk vond dat die jongen zo deed. Ik heb toen gezegd dat hij zelf een keuze heeft en dat hij niet met hem hoeft te spelen als hij dat niet wil. Dus hij zegt nu zelf vaker nee.

ik ben ook wel bang dat mijn zoon aan mij heeft gemerkt dat ik dat jongetje niet leuk vind en dat dat hem heeft beïnvloed. Maar ik ben er wel blij mee dat ik hem niet meer zo vaak zie! Overigens zijn ze 7 dus misschien is dat meer de leeftijd dat ze dit soort keuzes kunnen maken.
 
Quote
RE: druk brutaal vriendje
Sammy  schreef op: 15-10-2013 17:11:13
Mijn zoon is hier een keer met een 'vriendje' thuisgekomen en ik was het ventje binnen 10 minuten al groed zat. Mijn woordenschat was binnen die tijd ook behoorlijk uitgebreid met woorden die ik niet kende! Ik werd uitgemaakt voor tietenwijf. Naa ik was er echt niet van gediend en heb het mannetje dat ook goed duidelijk gemaakt dat we hier in huis normale woorden gebruiken!
Natuurlijk werd het ventje niet door de ouders opgehaald maar door grote broer, die erg kon lachen om de woordenschat van broerlief. Ik dus niet.
Heb daar de andere dag zijn moeder op aangesproken dat ik nogal geschrokken was. Ze haalde haar schouders op en zei: zo is hij nu eenmaal.
Kan je vertellen dat ik 'smiddags tegen mijn zoon verteld heb dat ik hem hier niet meer in huis wilde hebben en liever ook niet meer had dat hij met hem om ging. Mijn zoon begreep me volkomen!

Mijn zoon zit inmiddels alweer een paar jaar op een andere school. Kom het ventje nog wel eens tegen, maar erg veranderd is hij niet in de loop d'r jaren...

Maak voor je zelf uit wie je wel en wie je niet in je huis binnenlaat.
 
Quote
RE: druk brutaal vriendje
M&j  schreef op: 15-10-2013 17:11:24
Mijn zoon heeft een aantal kinderen zoals hij in de klas, en ook in de buurt woont er eentje. Ik sta er gewoon boven, binnen spelen is naar mij luisteren, doe je dat niet dan blijf je maar buiten en meer uitleg dan dat krijgen ze niet, ze mogen zelf kiezen. Ik ben niet moeilijk, er mag hier veel maar de regels die er zijn daar moet gewoon aan gehouden worden. Handtastelijkheden is overigens meteen naar buiten, dat moet ik echt niet hebben. Wel mogen ze het daarna altijd weer een keer proberen, die kinderen moeten er ook van kunnen leren.
 
Quote
RE: druk brutaal vriendje
Kyla  schreef op: 15-10-2013 17:33:17
Duidelijk maken dat dat de regels zijn in huis en niet in discussie gaan, bevalt hem dat niet, kan hij ook niet komen spelen. Dit jongetje moet weten wat jouw grenzen zijn  en door de discussie aan te gaan geef je hem te veel de ruimte. Over het kapotmaken en het stelen zou ik contact opnemen met de ouders. Sowieso heb ik graag dat een ander mij op de hoogte stelt als mijn kind zich niet gedraagt. Soms kan ik dingen dan plaatsen en evt aangeven hoe het beter gaat, soms is het iets waar ik zelf thuis iets mee moet. Ik zou eigenlijk best boos zijn als er zo tegen  of over mijn kind gesproken zou worden, zonder dat ik op de hoogte ben dat het niet goed loopt.
 
Quote
RE: druk brutaal vriendje
Mafkees  schreef op: 15-10-2013 19:33:21
tis dat je schrijft groep 3, anders zou ik denken dat mijn zoon bij je thuis was

Ik vind wat je schrijft niet heel schokkend persoonlijk.

Een vriendschap bemoei ik me niet mee, regels in huis heb ik ook weinig.
maar een kind dat komt, doet dan even mee in mijn huishouden.
gaat het niet zoals ik wil: meld ik dat direct naar dat kind.

mijn zoon is vrij druk, behoorlijk open en heeft vrije teksten zal ik maar zeggen.
daar zijn andere mensen misschien niet van gediend, maar maakt het dan een slecht jochie?

 
Quote
RE: druk brutaal vriendje
Ma Dalton  schreef op: 15-10-2013 19:42:25
Tja, duidelijk zijn over je huisregels.
als een kind zich daar niet aan kan houden is het hier ook niet welkom.
en mafkees dan is het geen slecht kind, maar als een kind geen gevoel heeft voor gepast gedrag, decorum, maar hetzelfde gedrag overal mee naar toe neemt, dan is dat een gemiste kans in de opvoeding.
en dat betekent niet dat een druk kind ineens maar anders moet zijn, maar bepaalde woorden gebruik je niet overal. Mijn ouders bidden voor alle maaltijden. Bij een ander hoeft dat niet. Bij ons eet je aan tafel, niet door het huis. 
mijn kinderen hebben bij anderen soms meer "ruimte" en soms juist veel minder in het gedrag, maar ik vewacht dat ze zich aanpassen.  Dat vind ik een van de vormen van het uiten van respect
 
Quote
RE: druk brutaal vriendje
Mafkees  schreef op: 15-10-2013 19:44:13
snap ik,

maar wat doet bovenstaand jochie fout?
 
Quote
RE: druk brutaal vriendje
Ma Dalton  schreef op: 15-10-2013 19:49:34
nou dan ben jij wel een heel makkelijke moeder

maar op het moment dat een kind oo bezoek brutaal terug gaat antwoorden, staan bij mij al de haren een beteje raar. Ok zou er niks van zeggen, maar al vinden dat hij brutaal is.. Immers als ik zeg schoenen uit.. Dan hoort het gewoo. Te zijn.. Ok.. En niet nog even een rondje gekaats met zogenaamd bijdehande antwoorden.

er gaan spullen stuk

jij slaat een volwassene voor de billen?

sorry.. Maar als het mijn kind was., dan was dit echt niet geaccepteerd gedrag. Vind het bijna grappig dat jij er helemaal niks onaagepast in ziet
 
Quote
RE: druk brutaal vriendje
Ma Dalton  schreef op: 15-10-2013 19:51:16
Oh, hij had ook nog ongevraagd speelgoed meegenomen..

echt niks verkeerd
 
Quote
RE: druk brutaal vriendje
Mafkees  schreef op: 15-10-2013 19:54:11

Quote Ma dalton:
Oh, hij had ook nog ongevraagd speelgoed meegenomen..

echt niks verkeerd



je gaat me niet vertellen dat andere kinderen dat nooit doen?
geen een kind met een autootje van school in zn zak? geen een kind met een speelgoeddiertje van het dagverblijf in zn zak thuis gekomen?

spullen stuk maken gaat wat ver, maar aangezien TO geen pittige kinderen gewend is, is het verhaal dan zo dat dat kind zo tekeer is gegaan dat hij het bed gesloopt heeft of is er toch wat anders voorgevallen?
ik neem aan dat als andermans kind iets sloopt in je huis, dat je direct contact opneemt met zijn ouders?

ik heb geen losgeslagen kinderen (al zeg ik het zelf) maar onder brutaal versta ik toch echt andere dingen......
 
Quote
RE: druk brutaal vriendje
Mafkees  schreef op: 15-10-2013 19:57:02
en de antwoorden die bovenstaand jochie geeft op het dweilen oa....dat zou mijn tekst kunnen zijn , als er wat om valt zeg ik " nou en? dat geeft toch niks, we maken het weer schoon"
dus ik zou het niet heel raar vinden als mijn kinderen dit zouden toepassen ergens anders.....

en als ze niet gewend zijn om hun schoenen uit te doen en hij vraagt waarom? en hij geeft aan dat hij het onzin vindt?
serieus......

ik vind het echt ver gaan....zoeken naar moeilijk doen, naar mijn idee
 
Quote
RE: druk brutaal vriendje
Xxx  schreef op: 15-10-2013 20:00:05
Ik zou ook echt steigeren bij dat soort gedrag.
Dat je dat soort dingen thuis doet/zegt so be it, als je ouders dat accepteren!?
Maar mijn huis, mijn regels.
Je past je maar aan!

en echt Mafkees, ik vind het behoorlijk brutaal gedrag als je zo tegen de moeder van vriendje doet.
Als IK het zeg wil ik dat je luistert. Een keer waarom? Oke, maar als ikzeg omdat dat onze regels zijn dan verwacht ik geen weerwoord!
 
Quote
RE: druk brutaal vriendje
Liefje  schreef op: 15-10-2013 20:04:27
Nou hier is het ook als iets omvalt nou en maar dat betekend niet dat er maar expres iets vies gemaakt mag worden!

En nee het jochie doet niks fouts maar de ouders wel en dan is t heel zielig voor t jochie maar helaas is die dan niet meer welkom. Brutaliteit wordt hier zowiezo niet geaccepteerd van niemand niet.

En als een kind hier zou zeggen dat hij dat onzin vind dan zeg ik wat je vind mag je houden maar de schoenen gaan uit anders kom je er niet in.
 
Quote
RE: druk brutaal vriendje
Mafkees  schreef op: 15-10-2013 20:06:54
oke, heb ik een andere opvoeding dus.

mag hopen dat ouders het tegen me zullen zeggen, als mijn kind zich buitenshuis net zo gedraagt als thuis en dat het ze niet aanstaat dan....

heb nog nooit gehoord eigenlijk....en steeds opnieuw wordt hij gevraagd.....

lijkt me vreselijk, als je kind is wie hij is, dat hij daarop afgerekend wordt en nergens meer mag gaan spelen dan.....
 
Quote
RE: druk brutaal vriendje
Mafkees  schreef op: 15-10-2013 20:10:22
maar dan nog de vraag: wat versta je onder brutaal?
 
Quote
RE: druk brutaal vriendje
Marie8  schreef op: 15-10-2013 20:10:25
Hmm...het is misschien geen super gewenst gedrag, maar een kind uit groep 3 moet leren. Misschien kan hij er niks aan doen dat hij druk is. En idd, andere gezinnen kunnen vrijer zijn, het hoeft niet meteen helemaal fout te zijn. Ik vind het niet echt ok dat je zegt geen lief vriendje, maar je geeft zelf ook al aan dat je dat liever anders had aangepakt. Als je dochter nog wil spelen, geef hem dan gewoon een kans. En idd, jou huis jou regels, maar reken hem er niet op af als dit voor hem onbekend is. 
 
Quote
RE: druk brutaal vriendje
Ma Dalton  schreef op: 15-10-2013 20:19:16

Quote MaFKeeS:
oke, heb ik een andere opvoeding dus. mag hopen dat ouders het tegen me zullen zeggen, als mijn kind zich buitenshuis net zo gedraagt als thuis en dat het ze niet aanstaat dan.... heb nog nooit gehoord eigenlijk....en steeds opnieuw wordt hij gevraagd..... lijkt me vreselijk, als je kind is wie hij is, dat hij daarop afgerekend wordt en nergens meer mag gaan spelen dan.....




daar zie je het verkeerd. Gedrag is niet wie een kind is he.
gedrag is gedrag. En dat kun je ze leren. Daarom zeg ik ook, dat is iets wat je ze ouders kunt leren.
een hoop word ook nog geaccepteerd als ze kleiner zijn. Maar zo vanaf 6 a 7 verwacht ik al wat meer.. En daarboven .. is brutaal bijdehandje gewoon niet meer welkom. Ik ben ook een filter met wat ik vind wat goed is voor mijn kinderen.. En op deze leeftijd kan ik dat ook nog zijn in huis. 
ik vind het eigenlijk erger dat je als ouders dan nalaat om je kinderen te leren dat ieder huis andere regels heeft, en elke situatie ook. En dat je kind daarom uiteindelijk buitengesloten wordt. 

Overigens zijn mijn kinderen bij anderen veel beleefder en netter dan thuis. Lol. Bij een ander ruimen ze op, luisteren ze goed en spreken ze met drie woorden..hahaha. vreemde ogen dwingen.. Dus het zou je nog kunnen verbazen, misschien doen die van jou het ook uit zichzelf wel anders dan je denkt! Als ze echt vervelend waren, werden ze niet meer uitgenodigd.
 
Quote
RE: druk brutaal vriendje
Ma Dalton  schreef op: 15-10-2013 20:23:19
Brutaal vind ik dat je een redelijk verzoek van mijn kant niet kunt accepteren zonder bijdehand terug te gaan kaatsen. een verzoek als schoenen uit.. Dat zou helemaal geen discussie moeten hoeven opleveren. En al helemaal niet na uitleg.


 
Quote
RE: druk brutaal vriendje
Mafkees  schreef op: 15-10-2013 20:26:22
maar mijn kinderen zijn niet vervelend!

ja, volgens de meeste hier in dit topic dan

beleefd zijn vind ik een basisdoel in mijn opvoeding, maar nogmaals....ik zie niet in wat dit jongetje nu echt heel fout doet eigenlijk.....

zaterdag bracht ik F. naar een feestje. Hij kwam binnen, trok zijn schoenen uit hing zijn jas op de kapstok liep naar vader, gaf een hand zei gefeliciteerd vervolgens ook naar de moeder en liep de kamer binnen.

Huh? hij kan het dus wel


Nogmaals, mijn kinderen zijn in mijn ogen niet losgeslagen, maar vrij.
tussen vrij zijn en brutaal vind ik een wereld van verschil.


ik vind het juist mooi om te zien, als hier kinderen komen spelen die totaal andere gewoontes hebben dan wij.
mooie les om mee te geven.
bij 1 vriendje krijgt mijn zoon altijd alleen maar water te drinken.
hij zegt alleen " thuis drink ik het nooit"
(is dit brutaal?) ik geef aan aan hem, dat iedereen het anders doet en dat niks fout is eigenlijk.....
 
Quote
RE: druk brutaal vriendje
Boterbloem  schreef op: 15-10-2013 20:31:52

Ik benader zo'n jochie juist met wat extra liefde. 


Heel regelmatig komen die niet uit gezinnen waar ze veel liefde en geborgenheid kennen. En een andere kant kan zijn dat het een jochie kan zijn met gebruiksaanwijzing, die erg impulsief is en eigenlijk ook creatief (kinderen met een weerwoord kunnen nog wel eens de grootste komieken worden ;-) die waren vaak ook zo irritant vroeger)Ik hoop dat ze het gezin van mijn zoon/ dochter dan herinneren als waarin zij geaccepteert werden om wie ze waren en ze in dezelfde regels mee konden lopen.

TO, tip voor de volgende keer is bij een jochie met veel weerwoord niet te gaan verklaren. Heel snel antwoord ik dan al: omdat ik het zeg. Of: omdat dat een regel hier is waar iedereen zich aan houdt, en jij dus ook.
En vervolgens ga je direct op een positieve toer: wat gezellig dat je er weer bent! Heb je al gemist de laatste tijd. Wat heb je op school gedaan vandaag?

En dan is het ventje mogelijk na een aantal keer bijgedraait en loopt het al veel beter in een gezin.

Herken er veel in van mijn zoon (weerwoorden, gaat vaak iets kapot, geeft ook wel eens een tik op de bil) en ben blij dat ouders gewoon daar op ingaan in plaats van hem daarom te negeren. 
Ik persoonlijk vind dat ook raar. Als hier een stil kind komt zeg ik ook niet: als dat meisje nu niets zegt mag ze hier niet meer komen hoor. Maar dat accepteren we. En een kind wat we moeten sturen en begeleiden kunnen we niet accepteren of zijn we bang van dat het onze kinderen beinvloed.

Maar ze zullen nog vele kinderen tegenkomen. Beinvloed worden als je kind daar vatbaar voor is zal toch gebeuren. Kun je beter 2 vliegen in 1 klap slaan.

Maar ik heb makkelijk praten. Mijn oudste heb ik altijd ontzettend veel werk van gehad dat ik nergens mijn hand meer voor omdraai. Als je makkelijke(re) kinderen hebt is dat ook gewoon lastig. Maar zie bij mijn zoon wat voor pijn het doet als ouders hem niet meer thuis willen hebben. Hij betrekt het echt op hem persoonlijk (hij mag bijvoorbeeld bij sommigen niet op feestjes komen terwijl die kinderen het wel willen). En dat is hart trekken als moeder om het negatieve gedrag wat daar uit voortkomt omdat hij dus (in mijn zoons geval) een hekel krijgt aan zichzelf, weer om te draaien in positief gedrag. Het werkt iig niet mee.

Misschien iets om wel mee te nemen de volgende keer.

(mijn zoon is ook wel erg gevoelig hoor, dat wel)




 
Quote
RE: druk brutaal vriendje
Marie8  schreef op: 15-10-2013 20:33:09
Mijn zoon zou ook een discussie aan kunnen gaan over die schoenen uit doen. Hij zou het uiteindelijk wel doen en (hopelijk) zonder brutaal te zijn. Hij is best wel vrij naar anderen toe en ik moedig het op zich ook wel aan dat hij zijn mening mag geven en mag vragen waarom iets gaat zoals het gaat. De keerzijde is dat het een spontaan en open manneke is.
Mijn dochter zou braaf de orders opvolgen zonder discussie (bij een ander dan). Beide zelfde opvoeding.
Ze hebben hier ook vriendjes die van die harde boeren laten en ik weet dat hun ouders daarom lachen. Hier zeg ik dat we dat bij ons thuis niet doen. Moet het soms wel eens herhalen ...oh ja, zeggen ze dan. Ze snappen prima dat de regels hier anders zijn. En verder blijven ze gewoon welkom. Ik verwacht van een 6 jarige niet dat die zich keurig gedraagt. Uiteindelijk moeten ze wel luisteren natuurlijk. Maar anders gaan ze gewoon wat eerder naar huis...en de volgende keer mogen ze het weer proberen.
 
Quote
RE: druk brutaal vriendje
Liefje  schreef op: 15-10-2013 20:54:06
En weet je uiteindelijk is ook goed ik verwacht ook niet dat kindjes meteen luisteren naar alles wat je zegt, ik moet ook soms gerust meerdere keren tegen mijn zoon zeggen dat hij zijn schoenen uit moet doen geen probleem maar t wordt gedaan.

Een kindje mag vragen waarom en mag t onzin vinden maar hij moet t doen en op het moment dat t kind maar door blijft zeuren en ze niet uit wil doen dan houdt het op maar binnen komt t kind dan niet.

Wat ik bedoel een kind mag best wat maar niemand komt over mijn grens/regels heen wil een kind dat toch altijd wel dan komt hij  niet meer te spelen
 
Quote
RE: druk brutaal vriendje
Liefje  schreef op: 15-10-2013 20:55:55
Oh en geen probleem dat kinderen wat bij moeten leren en dat het bij anderen anders gaat maar t moet echt niet lang duren want heb er niet de tijd en zin in om een kind compleet aan te gaan leren wat een ouder behoort te doen.

Maar ik zou ook ten alle tijden mijn dingen bij de ouder neerleggen, die kunnen er wat mee doen of niet en als er wat mee gedaan wordt dan krijgt het kindje altijd nog een nieuwe kans.
 
Quote
RE: druk brutaal vriendje
Boterbloem  schreef op: 15-10-2013 20:56:34

Liefje, ook hier blijven de regels gelden hoor. 
Zou ik de regel hebben dat de schoenen uit zouden moeten dan zou hij ook buiten of in de bijkeuken blijven omdat je MET schoenen niet binnen komt. Waarom niet? Omdat het jou regel is. 


Dus je mag nu kiezen: wil je gezellig binnen komen spelen of blijf je buiten/ in de bijkeuken de rest van de middag?

 
Quote
RE: druk brutaal vriendje
Ano  schreef op: 15-10-2013 21:03:37
@Mafkees ik heb zelf ook geen doorsnee kinderen en heb nergens geschreven dat ik geen pittige kinderen gewend ben.
Druk gedrag is nog tot daaraan toe(daar is wel dat bed door kapot gegaan) maar als ik iets zeg wens ik geen weerwoord. Het is ook de manier waarop het gezegd word. de jongen zei het echt op een manier van''wat denk je wel dat ik me van jou iets aan trek'' En op mijn billen slaan vibd ik ook echt niet kunnen en dan nog spullen van haar meenemen, het lijkt me toch duidelijk wat het jongetje misdaan heeft! Kijk het gaat er niet om wat men van mijn regels vind!Het zijn gewoon mijn regels en daar moet men zich aan houden, wat je er ook van vind.
Onder brutaal versta ik alles wat tegen mij in gaat, de weerwoorden en dan vooral de manier hoe! Het was echt echt brutaal! Wat Boterbloem zegt over extra liefde...zo makkelijk is dat niet, het is mijn kind niet, ik heb er niets mee en daarbij mijn hnden vol aan mijn eigen vier. Ik begrijp de gedachte erachter wel, maar weet zeker dat ik dat niet in me heb.
Ik ben alleen het speelgoed terug gaan halen verder heb ik niets gezegd erover, was ergens bang voor hun reactie(boom van een vent) Als mijn dochter nog met hem wil spelen zal ik eerst duidelijke afspraken maken in elk geval, maar ws komt ide keer er niet meer, omdat ze het zelf ook helemaal niet leuk vind hoe hij doet
 
Quote
RE: druk brutaal vriendje
Mootjemvstijn_daan  schreef op: 15-10-2013 21:09:27
Wat een herkenning. Mijn zoon had in groep 2 al een erg druk vriendje en heel erg brutaal. Ik had toen al een paar keer bewust niet laten afspreken. Heb tegen de moeder gezegd dat ik niet steeds als een politie-agent wil optreden. Nu moet ik zeggen dat de moeder ook niet helemaal spoort op de een of andere manier. Ze ziet  overal wel de lol van in. Die jongen gaat echt over grenzen. Omdat het altijd zijn beste vriendje was liet ik hem zo af en toe toch afspreken maar vorige maand echt deffinitief een grote streep eronder gezet. Mijn oudste is zachtaardig en die jongen had een slechte invloed op hem. Zo liet die jongen een keer zijn piemel zien aan mijn zoon. De grootste lol maar ik vind dit echt niet grappig. Hij is heel erg brutaal. Sloopt dingen, neemt spullen mee uit ons huis, luistert niet naar mij, schopt de hond en zo kan ik nog wel even door gaan.  In de klas zit hij apart, heeft vaak straf en bijna niemand wil meer afspreken met hem. Ik heb tegen de moeder gezegd dat er niet meer afgesproken wordt. Ik wil mijn zoon beschermen tegen zijn invloed. Na de herfstvakantie heb ik een gesprek met zijn juf en wil ik dat ook aankaarten. Met de gym moet zijn moeder meelopen omdat hij anders niet mee naar de gym mag. Ik vraag me sterk af wat dit moet worden met zo'n jongen.
 
Quote
Navigatie


Reageren op druk brutaal vriendje
Naam
Bericht