Menu
 

Topic:

week v/d pauzehap

Inky69  schreef op: 23-09-2013 12:41:14
Deze week is het bij ons op school de week van de pauzehap.
Vrijdag moeten ze fruit of groent meenemen voor het tussendoortje om 10.00, het liefst willen ze dat je iets meeneemt wat anders is dan normaal.

Ze is geen groente eter, dus ik wil iets van fruit kopen.......maarja wat is lekker en anders?

Doen jullie school hier ook aan mee en wat geven jullie mee naar school?
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende
RE: week v/d pauzehap
Jessica  schreef op: 23-09-2013 14:46:55
Het lijkt net of jullie je een beetje aangevallen voelen.
Ik snap best dat school zich hiermee bemoeit, school wordt door de overheid betaald en heeft een maatschappelijke functie. Omdat er in onze maatschappij zoveel mensen met overgewicht zijn, probeert men kinderen vanaf jongs af aan bewust te maken van gezonde voeding. Niet in ieder gezin gebeurt dit namelik.

Je schrikt echt als je ziet wat kinderen mee naar school krijgen als tussendoortje om 10.00 uur. Varierend van 4 boterhammen met fruit tot roze koeken, chocoladerepen, noem maar op. Het is dus denk ik wel "nodig" dat de school hier in probeert te begeleiden.

Je kind krijgt er toch niets van als ze op school om 10.00 uur een stuk fruit moeten eten? 
 
Quote
RE: week v/d pauzehap
Niki  schreef op: 23-09-2013 14:52:17
Bij ons op school mogen de kinderen om 10.00 u juist alleen maar fruit (of groenten) meenemen. Ik ben hier heel blij mee, krijg je ook geen gezeur van die heeft dit of dat mee, dat wil ik ook! En als de kinderen niet anders weten.. hier hoor ik ze er nooit over!
 
Quote
RE: week v/d pauzehap
Mafkees  schreef op: 23-09-2013 15:14:38
alleen fruit in de ochtend vind ik ook zielig.

om 12.30 uur pas lunchpauze, om 7 uur zit hier het ontbijt er al in, om 10 uur heeft mijn jongen trek, en een lullig appeltje zet geen zoden aan de dijk dus ben blij dat hij ook gewoon een boterham mag eten.

ik kan me gewoon niet voorstellen dat er kinderen zijn die alleen maar " meuk" meekrijgen, als ouders dat al doen, heb je toch ook nog een leerkracht die in gesprek kan gaan.

oke, als ik een happy meal mee zou geven, dan snap ik het nog
 
Quote
RE: week v/d pauzehap
Alice  schreef op: 23-09-2013 15:17:51
Ik vind het absoluut niet slecht als een school bepaalt wat je kind eet als het daar is. 
De school bepaalt ook wat je kind draagt, tot op zekere hoogte en hoe je kind zich gedraagt en wat je kind leert. 
Daarvoor is het een school en als het je niet bevalt, moet je een andere school kiezen of thuisonderwijs gaan doen. 

Hier krijgen ze bvb tussen de middag warm eten op school, soep, hoofdgerecht, dessertje. Alle kinderen hetzelfde, geen gezeur. Je eet het of je eet het niet. De school bepaalt wat er op het menu staat. 


 
Quote
RE: week v/d pauzehap
Miepie1972  schreef op: 23-09-2013 15:21:13
Ik vind ook dat je je aan de regels van school moet houden. Als zij zeggen allemaal fruit, dan geef ik ook fruit. En als je dat niet bevalt, moet je een andere school kiezen.
 
Quote
RE: week v/d pauzehap
Boterbloem  schreef op: 23-09-2013 15:22:47

Dat probleem lopen wij nou ook tegenaan! Mijn zoon van bijna 8 heeft niet genoeg aan wat fruit tussendoor. Zit in een groeispurt denk ik. En hij wordt echt vervelend als hij honger heeft, dan heb je er veel mee te stellen terwijl je het makkelijk kan voorkomen.


Dus op maandag, woensdag en vrijdag heeft hij fruit en een plak ontbijtkoek mee, en de andere 2 dagen hebben de juffen wat meer last van hem en hij honger. Hij krijgt dan een banaan en ander stuk fruit mee maar op dit moment even niet genoeg.


Dat vind ik wel lastig, dat je even niet tegemoet kan komen aan wat ze nodig hebben. Nu ontbijt hij, en op de fiets eet hij dan nog wat extra's. 


Mijn dochter heeft daarentegen nergens last van, fruit is voldoende.

Wat ik zo jammer vind is dat het ten koste gaat van de concentratie. MAAR ik snap ook dat als ze regels maken dat ze 1 lijn trekken. 

 
Quote
RE: week v/d pauzehap
Boterbloem  schreef op: 23-09-2013 15:24:01

Vind dat altijd zo'n rare opmerking: als je dat niet bevalt, moet je maar een andere school kiezen.


Wat is er mis met bespreekbaar maken? Of ergens over klagen. Ga je serieus bij elke keer dat iets niet bevalt naar een andere school? Dat is toch een heel rare instelling en ontzettend schadelijk voor kinderen?


Klinkt heel stoer, maar vind het serieus nergens op slaan...

 
Quote
RE: week v/d pauzehap
Alice  schreef op: 23-09-2013 15:24:42
Hier mag brood altijd Boterbloem, moeten ze eerst het fruit opeten en dan nog boterham als ze hongerig zijn. 
Mag dat bij jullie niet?
 
Quote
RE: week v/d pauzehap
Mafkees  schreef op: 23-09-2013 15:25:21

Quote Miepie1972:
Ik vind ook dat je je aan de regels van school moet houden. Als zij zeggen allemaal fruit, dan geef ik ook fruit. En als je dat niet bevalt, moet je een andere school kiezen.



das heel erg zwart-wit...je kan ook nog eens overleggen.

hier dus het probleem niet, maar zoals Boterbloem, zou ik in gesprek gaan met juf/meester.
om nu direct een andere school te zoeken....in overleg kan vaak een hoop en ik ben klant!
 
Quote
RE: week v/d pauzehap
Alice  schreef op: 23-09-2013 15:28:20
Nou.. dit zijn dingen die je van te voren kunt navragen en waar je eigenlijk mee instemt als je je kind daar naar school laat gaan. 
Ik snap sowieso niet wat je er op tegen kan hebben dat je kind fruit krijgt. 

Sommige dingen kun je natuurlijk best bespreekbaar maken en dat moet ook. Maar ik vind het ook een beetje overdreven om bij elke beslissing van de school te gaan zeuren terwijl het beslissingen zijn die het beste zijn voor je kind, of die in elk geval het beste voor hebben met je kind en zijn groep. Ik vind ook dat er veel ouders zijn die alles naar hun hand willen zetten en het niet gewoon aan de school over willen laten
Als jij als ouder vindt dat zo'n beslissing schadelijk is voor je kind, moet je maatregelen nemen. Zo'n fruitdag is niet iets wat bespreekbaar is, dus dan zou je idd een andere school moeten kiezen
 
Quote
RE: week v/d pauzehap
Boterbloem  schreef op: 23-09-2013 15:30:32
Maar als ik reacties zie van mensen die voor zijn (een aantal) dan heb ik het idee dat er heel slecht gelezen wordt. Er wordt volgensmij een andere reden gekoppelt als wat andere mensen hier zeggen. 
 
Quote
RE: week v/d pauzehap
Mafkees  schreef op: 23-09-2013 15:31:43
ik heb de school uitgekozen om zijn fantastische manier van onderwijs en niet om de eetmomenten

nogmaals, mijn kind heeft honger 's ochtends, zou toch raar zijn als ik alleen maar een fruit mee mag geven?

net als op mijn werk (kdv) er is nu een regel ingevoerd dat kinderen maximaal 3 boterhammen mogen....
superzielig voor sommige kinderen, als je net in een groeispurt zit, en je bent om 7.15 uur al de deur uitgegaan, kan ik me zo voorstellen dat een 4e bammetje er ook nog wel in gaat.....

 
Quote
RE: week v/d pauzehap
Alice  schreef op: 23-09-2013 15:34:50
Hier mag brood gewoon op fruitdag, maar geen koek of iets dergelijks. 
Ik weet niet hoe het op andere scholen zit, of het daar echt niet mag, een boterham. 
Neem aan dat scholen er weinig tegen hebben als je een boterham met gezond beleg geeft. Wel geen chocopasta op die dag dan. 
 
Quote
RE: week v/d pauzehap
Onsjanneke  schreef op: 23-09-2013 15:42:25
Het lijkt me ook erg stug dat een school echt niet wil hebben dat je een boterham eet tussendoor. Je moet als schoolbestuur en leraar natuurlijk niet het doel van de regels uit het oog verliezen.

Een fruitdag is volgens mij heel gezond, en niets op tegen, maar er zijn idd kinderen die behoefte hebben aan iets meer voedingswaarde. Dan kan een school daar toch gewoon rekening mee houden, mits het gezond is.

Ik snap echt niet wat mensen er op tegen hebben om je kind elke dag een groente/fruit moment te geven.
 
Quote
RE: week v/d pauzehap
Mamsie  schreef op: 23-09-2013 15:45:04
Ik snap die opmerking wel een beetje.
Aan de ene kant kiezen we zelf een school met de daarbij bedoelde regels.
Natuurlijk kun je dingen bespreekbaar maken, daar is ook helemaal niets mis mee, maar als je er niet uitkomt vind ik dat we ons als ouder aan de regels van school te hebben houden.
ALs er een kind bij mij komt spelen dan heeft dat kind zich ook aan mijn huisregels te houden.
Doe je dat niet kun je beter ergens anders gaan spelen, of een andere school kiezen.
Want wat leer je je kind?
Dat je best lak aan regels mag hebben.
Dus zal het ook bij jouw regels tegenin gaan.
Bij ons zijn de gruitdagen gestopt omdat mensen er lak aan hadden. Echt daar kan ik me dus super kwaad over maken, want je geeft een mega slecht voorbeeld naar je kind toe!
Daarnaast zitten de leraren met kinderen opgescheept die heerlijke roze koeken eten en daarna al stuiterend de klas in lopen en niet meer stil te krijgen zijn....
'kijk zo'n situatie als boterbloem schetst vind ik nog weer anders, als je kind zich niet kan concentreren omdat eht te weinig eten naar binnen krijgt zou ik ook in discussie gaan, dat is een andere discussie dan gewoon in verzet gaan.
 
Quote
RE: week v/d pauzehap
Miepie1972  schreef op: 23-09-2013 15:48:06

Quote MaFKeeS:
[...] das heel erg zwart-wit...je kan ook nog eens overleggen. hier dus het probleem niet, maar zoals Boterbloem, zou ik in gesprek gaan met juf/meester. om nu direct een andere school te zoeken....in overleg kan vaak een hoop en ik ben klant!



Tuurlijk kan overleggen, en in het geval van Boterbloem ook zeker. Maar ik hoor zo vaak: ik bepaal zelf wel of mijn kind.....
Je zoekt een school voor je kind uit en die school heeft bepaalde regels en ik vind dat je je daar wel aan moet houden. En in overleg kan natuurlijk best wel wat, maar de regels zijn er niet voor niets.
 
Quote
RE: week v/d pauzehap
Chloe  schreef op: 23-09-2013 16:06:10
Ik zou me er ook echt aan storen als school zich hiermee ging bemoeien. Mijn kinderen hebben inderdaad gewoon honger om 1000 en groeien hard. Een appel is dan echt niet voldoende. Ik geef evht geen roze koeken of andere troep, maar een liga, ontbijtkoek of boterham moet kunnen. Fruit krijgen ze thuis wel. School kan natuurlijk wel aangeven als ouders veel te veel meegeven, maar gezond/ongezond blijft een discussie en ik vind niet dat school zich daar in kan mengen. Zo geeft school bij ons toevallig wel aan bij voorkeur bij de lunch geen zoete dranken te willen zien, maar via de schoolmelk kan je wel chocomel kiezen. Maar goed, verder is dit bij ons gelukkig geen issue.
 
Quote
RE: week v/d pauzehap
Baby2  schreef op: 23-09-2013 16:08:46
Ik zou lekkere fruitspiestjes maken met aardbei, druiven, annanas, mango, appel, banaan enz
Lekker en het ziet er leuk uit.
 
Quote
RE: week v/d pauzehap
Jomi  schreef op: 23-09-2013 16:09:51
Hier heeft de school geen regels wat betreft eten en drinken.

De juf van mn jongste (kleuter) die heeft als regel groenten of fruit, lusten ze dat niet dan mogen ze een boterham meenemen. Vind ik prima.

 
Quote
RE: week v/d pauzehap
An  schreef op: 23-09-2013 16:44:34
[quote]Ik snap die opmerking wel een beetje.
Aan de ene kant kiezen we zelf een school met de daarbij bedoelde regels.
Natuurlijk kun je dingen bespreekbaar maken, daar is ook helemaal niets mis mee, maar als je er niet uitkomt vind ik dat we ons als ouder aan de regels van school te hebben houden.
ALs er een kind bij mij komt spelen dan heeft dat kind zich ook aan mijn huisregels te houden.
Doe je dat niet kun je beter ergens anders gaan spelen, of een andere school kiezen.
Want wat leer je je kind?
Dat je best lak aan regels mag hebben.
Dus zal het ook bij jouw regels tegenin gaan.
/quote]

Ik zal mij wel aan die regel gaan houden, maar ik zal er echt niet blij mee zijn. Ik hoop dus ook dat ze op school niet ineens die regel in gaan voeren.
 
Quote
RE: week v/d pauzehap
An  schreef op: 23-09-2013 16:45:38

Quote mamsie:

Daarnaast zitten de leraren met kinderen opgescheept die heerlijke roze koeken eten en daarna al stuiterend de klas in lopen en niet meer stil te krijgen zijn....



Dat is toch allang bekend dat dit een fabel is. Onderzoek wijst heel wat anders uit.

 
Quote
RE: week v/d pauzehap
Sammie  schreef op: 23-09-2013 16:57:39

Quote An:
[...]

Het is juist goed om te leren dat er verschillen. Mijn kinderen zeurden ook wel eens van die krijgt dit of dat mee. Afhankelijk van wat het was was mijn antwoord: niet gezond, dat mag je sowieso nooit, veel te duur, niet nodig.
Juist goed om te leren dat niet iedereen gelijk is.

Ik ben ook zo blij dat mijn kinderen geen schooluniformen moeten dragen. In de "echte" wereld is ook niet iedereen gelijik.
Verschillen leren accepteren. Daar kunnen kinderen veel van leren. (wat nu nog helaas te weinig gebeurt)



Verschillen OK - daarom zit mijn dochter van 10 ook op een Internationale School. Meer dan 40 nationaliteiten, dus die ziet echt wel verschillen in gedrag, taal, huidskleur etc. Maar ik heb liever niet dat ze op school het verkeerde voorbeeld krijgen qua voedingsmiddelen. Dat er mensen zijn die minder zuivel dan wij gebruiken ala. Maar ik ben wel blij dat de school de meegebrachte zakken chips in beslag neemt en dat er in de schoolkantine geen frikandellen en kroketten verkocht worden.
 
Quote
RE: week v/d pauzehap
Mama V Jurre,stijn,j
oris
  schreef op: 23-09-2013 16:57:50
Bij e heren op school beide apart. Krijgen ze of nee ze moeten fruit meenemen en het liefst bruin brood en gezond beleg. En laat ik dat laaste niet altijd kunnen krijg de ene x van de vb 3 witte broden en de ander x 1 bruin of 2 wit maar goed heb ze en ze weten het van beide scholen dat het soms niet anders is. Dus hier gelukkig geen gezeur erover.
 
Quote
RE: week v/d pauzehap
Inky69  schreef op: 23-09-2013 17:01:04
Bij ons heeft de school ook absoluut geen regel in wat ze wel of niet mogen eten om 10.00.

Alleen deze week hebben ze dit project wat blijkbaar door de AH is bedacht, en eten de kinderen de hele week fruit, maar ze mogen natuurlijk ook gewoon nog koek extra meenemen.

En alleen voor vrijdag wordt er gevraagd om een aparter soort fruit mee te nemen. Iets wat je anders niet mee zou nemen.

 
Quote
RE: week v/d pauzehap
Xxx  schreef op: 23-09-2013 17:04:46
Zelf vind ik inderdaad dat je je hebt aan te passen aan de regels van school.

Hier is het gewoon dagelijks fruit mee.....
Alle kinderen doen dat.

Wel ben ik van mening dat als jou kind daar moeite mee heeft je niet moet klagen over regels van school, maar dat je daarover kint praten met de juf.

Hier is ook een regel dat de kinderen op eten wat er in hun broodtrommel zit. Want jou papa en/of mama hebben dat kn jou trommeltje gedaan omdat ze er van uit gaan dat je dat op kan.
Nu eet mijn oudste de ene keer 2 en de andere keer 3 boterhammen tussen de middag, maar drie boterhammen verplichten wil ik niet.
Ik heb met hem de afspraak gemaakt dat er 3 boterhammen in zijn trommeltje gaan. 2 los en 1 in een apart zakje. Die 2 MOET hij dus en die in het zakje MAG hij. Dit ook tegen de juf gezegd/besproken en deze tip geeftt ze ju aan meerdere ouders.

Op het KDV waar mijn kids op gezeten hebben mochten ze op een gegeven moment met 2 jaar nog maar 2 boterhammen eten..... Ja daaaag..... In gesprek dus, want mijn zoontje at er geregeld 3. Dus hebben zij er een aantekening van gemaakt dat Sem er meer mocht dan 2.

maar er waren dus ook ouders die dan klagen en zeuren dat hun kind honger heeft, maar geen gesprek met de leidsters aan zijn gegaan.  Juist met communicatie bereik je zoveel meer. 
 
Quote
RE: week v/d pauzehap
Mama V Jurre,stijn,j
oris
  schreef op: 23-09-2013 17:10:01
Juist xxx die juffen en meesters zijn ook mensen en mama en papas dus communicatie vind ik altijd zeer goed maar helaas weinig te merken bij de meeste ze gaan er maar klakkeloos vanuit!
 
Quote
RE: week v/d pauzehap
An  schreef op: 23-09-2013 17:16:04

Quote Sammie:
[...]

Verschillen OK - daarom zit mijn dochter van 10 ook op een Internationale School. Meer dan 40 nationaliteiten, dus die ziet echt wel verschillen in gedrag, taal, huidskleur etc. Maar ik heb liever niet dat ze op school het verkeerde voorbeeld krijgen qua voedingsmiddelen. Dat er mensen zijn die minder zuivel dan wij gebruiken ala. Maar ik ben wel blij dat de school de meegebrachte zakken chips in beslag neemt en dat er in de schoolkantine geen frikandellen en kroketten verkocht worden.



Dat is een heel ander verhaal. Het gaat hier om basisscholen waar kinderen verplicht groente of fruit voor de ochtendpauze mee moeten nemen. Als ouder ben je zelf verantwoordelijk voor de voeding die je kind krijgt. Sommige kinderen bij mijn dochters in de klas krijgen chocoladekoeken o.i.d. mee. Ik kan dan als ouder goed aan mijn kinderen uitleggen waarom zij dat niet krijgen. Geen probleem, dat begrijpen ze.
Ik zou het heel vervelend vinden als school zich met het voedingspatroon van mijn kinderen gaat bemoeien. 
 
Quote
RE: week v/d pauzehap
Annie  schreef op: 23-09-2013 19:19:31
Hier zijn helaas alle dagen fruitdagen. En een boterham mag echt niet. Vanwege een medische reden zou het beter zijn als ons kind om 10.00 uur ook een boterham mag en daar zijn ze nu al 2 weken over aan het overleggen.
Dat gezeur over gezonde voeding het komt echt mijn keel uit. Laten we met z'n alleen eens normaal doen volgens mij is dat veel gezonder!

En mijn 2e ergernis in dit draadje, een andere school kiezen????...waar ik woon valt niets te kiezen, je mag blij zijn als je plek hebt voor al je kinderen op dezelfde school en ja ook op de openbare scholen is het vol en ja dat mag van de gemeente want kinderen kunnen niet op het dak zitten! 
 
Quote
RE: week v/d pauzehap
Proestie  schreef op: 23-09-2013 19:29:23
Hier ook groente, fruit of brood. Vind ik prima! Mijn kinderen hebben bijna altijd fruit en af en toe een boterham of komkommer oid. Bij een lege fruitschaal een keer een koekje is ook geen ramp trouwens. Leerkrachten weten wel welke ouders zich wel aan de regels willen houden en welke niet. Kinderen moeten toch fruit eten, dus waarom niet op school. Ik vind wel dat kinderen die echt te weinig aan fruit hebben wat meer mee mogen nemen. Ik werk op een psz en veel kinderen hebben koekjes en fruit mee. Ik stimuleer het wel om eerst het fruit te eten en dan pas de koekjes. 
 
Quote
RE: week v/d pauzehap
Annie  schreef op: 23-09-2013 19:30:01
Op een KDV waar ik wel eens gewerkt heb, mogen ze hier ook max 2 boterhammen en dan niet 2 voedzame volkoren bammetjes, nee 2 flinterdunne lichtbruine sneetjes, echt te zot voor woorden.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende


Reageren op week v/d pauzehap
Naam
Bericht