Menu
 

Topic:

De toekomst

Roos  schreef op: 02-09-2013 11:50:11
Huiveren jullie ook zo als het gaat om de toekomst van Nederland?

Ik maak mij hier best zorgen over.. Als ik er aan denk dat er weer veel bezuinigd moet gaan worden. Als ik lees dat 1 jan de grenzen open gaan voor de roemenen en bulgaren. Als ik lees hoeveel mensen er hun baan kwijt raken. Mensen steeds minder te besteden hebben enz enz. Ik heb het idee dat Rutte II nederland nog verder kapot maakt. Ben ik nu de enigste die zich zorgen maakt?
Alles wordt duurder maar onze lonen stijgen niet.
 
Quote
Navigatie
RE: De toekomst
Ivy  schreef op: 02-09-2013 11:52:28
Nee, je bent niet de enige.  Wij wonen inmiddels al jaren in België en zijn ondertussen ook Belg geworden.  Toen wij hier 16 jaar geleden kwamen wonen, leek België ver achter te lopen op Nederland, maar inmiddels draaien verschillende dingen om.  We krijgen nog steeds enigszins huiveringen als we zien hoe het er in NL aan toe gaat.
Wij gaan trouwens sowieso weg uit Europa.  Ik denk dat het niet eens alleen Nederland is, maar het hele Europese beleid dat veel kapot maakt.
 
Quote
RE: De toekomst
Roos  schreef op: 02-09-2013 11:56:33
Dat denk ik ook Ivy dat het draait om heel Europa. Toch zegt bijv mijn vaderdat het in Spanje bijv echt niet zn crisis is als dat nederland beweerd. Hij woont in spanje.

Ik maak mij echt zorgen... ook om de toekomst van mijn kinderen.
 
Quote
RE: De toekomst
Suus  schreef op: 02-09-2013 12:17:32
In spanje is het echt veel erger hoor, een hele generatie zowat werkloos... Dat slaat een enorm gat. 

Ik maak mij geen grote zorgen, uiteindelijk redden we het wel
 
Quote
RE: De toekomst
Jolanda1974  schreef op: 02-09-2013 12:39:25
Ik ben gestopt om me zorgen te maken. Het heeft geen zin, er veranderd niks, er zijn al veel mensen hun baan kwijt geraakt en er zullen er nog vele volgen. Maar ik ben wel van mening dat het niet alleen in Nederland is. 
 
Quote
RE: De toekomst
Boterbloem  schreef op: 02-09-2013 12:45:16
Maak mij ook niet zo'n zorgen, om dezelfde reden als Jolanda. Door je zorgen te maken verander je niets. Ja, je levensvreugde maar of dat zo positief is ;-)

Dus ik hou er ietwat rekening mee, maar maak me er niet druk om, kan ik dingen niet meer betalen dan zien we het dan wel weer. Ben aan het studeren om meer kans te maken op een baan, en meer als dat kan ik niet doen.

Dus ik geniet gewoon van het leven en alles wat ik wel heb. Zolang mijn koelkastlampje blijft branden en ik elke dag eten heb voor ons heb ik het nog goed.
 
Quote
RE: De toekomst
Sammie  schreef op: 02-09-2013 12:53:02
Nee, ik maak me geen zorgen. Het zal ongetwijfeld allemaal anders worden, maar of dat slechter is? Kijk nou eens 100 jaar terug, er is toch niets meer hetzelfde. Toen waren er ook arme en rijke mensen, en was het onderscheid misschien nog wel groter. Want als je toen arm was, was er geen of in ieder geval heel weinig gezondheidszorg voor je. En eten was er niet elke dag. De welvaart in Nederland is nu veel groter dan toen. Misschien wordt dat weer wat minder. Maar ik geloof er niet in dat we helemaal terug naar af gaan. Je hebt nu zoveel mogelijkheden, als je ze maar wilt zien en er wat voor wilt doen. Want niets komt of gaat vanzelf, maar dat is nog nooit zo geweest.

Natuurlijk zijn er mensen die minder mogelijkheden hebben, maar ook dat is van alle tijden. En dan nog is het nu beter dan het ooit geweest is. Geestelijk gehandicapten werden ver weg gestopt, en invaliden konden met een bedelnap langs de weg gaan zitten. Die hebben nu misschien nog geen leven met een gouden randje, maar nog steeds beter dan toen.
 
Quote
RE: De toekomst
Jolanda1974  schreef op: 02-09-2013 12:55:55
Ik ben mijn baan verloren door deze crisis door dus we zitten er midden in. Maar door positief (proberen) te blijven, en dat lukt echt niet altijd hoor, maken we er toch wat van. We hebben ons leven drastisch om moeten gooien maar we komen er wel. Het is niet makkelijk maar denk niet dat verhuizen naar een ander land of continent de oplossing is.
We maken er wat van en leven met de dag! Wie dan zorgt wie dan leeft. Schouders eronder en het beste ervan maken. Meer kunnen we niet doen.

Geen enkele regering, welke combinatie dan ook, had zonder bezuinigingen gekunt. Er moet iets gebeuren in Nederland. De coalitie kan dingen beloven maar ook die kunnen ze niet nakomen. Beloftes doen ze om zieltjes binnen te halen maar zodra ze in de regering zitten moeten ook zij maatregelen tot bezuinigingen nemen. Het mes snijdt aan de meerdere kanten.

De crisis heeft net zolang nodig om er weer boven op te komen als dat ie duurt. Dus wij zijn voorlopig nog niet klaar. Dus ik laat ons leven er niet door leiden.
 
Quote
RE: De toekomst
Mafkees  schreef op: 02-09-2013 14:11:28
waar maak je je precies zorgen om?

ik dus niet. ik baal er allemaal wel van, maar heb er geen zorgen om.
we zijn verwend met zn allen...
heel erg verwend.

je levensgeluk zit hem niet in je rekeningen.

ik geloof gewoon, dat als je bv op 1 kamer woont, met de liefde van je leven en jullie kindertjes en je eet elke dag brood dat je dan nog gelukkig kunt zijn.

eigenlijk is het te gek voor woorden.
ik kan nog maar 1 keer per jaar op vakantie (je kan nog!) en dikke rekening van de garage (je rijdt een auto!)
groenten zijn zo duur (je kan boodschappen doen!) zeuren over het weer (we wonen in een huis!)

ik geloof dat dit kabinet ervoor zorgt dat we allemaal weer met beide benen op de grond komen en beseffen hoe rijk we allemaal kunnen zijn!
 
Quote
RE: De toekomst
Deborah Mv ....  schreef op: 02-09-2013 14:20:55
Als ik zie hoeveel werklozen wij erbij krijgen... Dan vind ik de keuze om al het rotzooi hierop aan te trekken erg stom.
Wie worden daar beter van?

Het uiteraard was er vroeger veel meer verschil tussen arm en rijk. En kunnen wij nog van alles, boodschappen, vakantie en auto rijden. Maar laten wij niet terug de tijd in gaan.

Wij moeten bezuinigen dat is een feit. Maar er zou ook geinvesteerd kunnen worden. Geen baan en perspectief is een hele slechte combinatie. Ik maak mij wel degelijk zorgen over de toekomst van onze kinderen.
 
Quote
RE: De toekomst
Blauwtje  schreef op: 02-09-2013 14:28:54
de toekomst van mijn kinderen, daar kan ik me wel zorgen over maken
 
Quote
RE: De toekomst
Claudia  schreef op: 02-09-2013 14:55:44
hai, ik maak mij ook zorgen. Om de toekomst van mijn dochter. En ook om onze toekomst samen.
Ik heb geknokt om een opleiding te volgen en met succes afgerond, bij de start werd door de gemeente gezegd dat er zowat baangarantie is voor administratief werk.
Na 1,5 jaar diploma..en daat sta je dan weer.
Er was niks, en is nog steeds niks. In deze regio tenminste niet en ook al gekeken voor allerlei andere banen. Heb mij suf gesolliciteerd, overal ingeschreven. Van de meeste krijg je niet eens een reactie.

Hier in de regio gaan er alleen maar mensen uit ipv aangenomen worden. Het is echt heel erg. Enige waar een paar vacatures voor zijn is techniek.
Lasser enz.

Ik heb waarsch voor niks het papiertje waar ik zo trots op was, doet zeer. Je wil wel, maar als er niks is houd het op.

Over een poos komt hier een mediamarkt, 9 vacatures kwamen vrij...zijn duizenden reacties op geweest.
Dan kiezen ze niet voor een alleenstaande(flexibel ben ik niet)en met ook nog gezondsheids problemen en regelmatig bezoekjes naar het ziekenhuis ervoor.


Tuurlijk knijp ik in mijn handjes dat er hier opvangregelingen zijn, want anders had ik allang geen dak boven het hoofd gehad.
Maar je merkt gewoon per half jaar hoe je financieel erop achteruit gaat.

Ook lees ik hier echt schrijnende gevallen..ik hoop dat er vooral geinvesteerd gaat worden in banen creeren. Dat is zo nodig!
 
Quote
RE: De toekomst
Roos  schreef op: 02-09-2013 15:02:54
@Mafkees,
Waar ik mij zorgen om maak is omdat ik niet weet hoe lang wij dit nog trekken. We werken beide. Mijn man werkt full time en ik nu nog partime. Vanaf febr 2014 ga ik starten met mijn opleiding. Door dat wij twee verdieners zijn hebben we particulier moeten huren want een sociale huurwoning krijgen we niet. Hebben geen abbo op dingen. Geen leningen maar houden ook echt maar heel weinig over. Tuurlijk ben ik blij dat we onze rekeningen kunnen betalen en een dak boven ons hoofd hebben en eten op de plank hebben. Maar op vakantie zit er echt niet in zo ook een dagje uit niet.
Sparen.... wat is dat.

Ja dus maak ik mij zorgen ja om de toekomst. Niet om het nu moment maar wel om de toekomst voornamelijk die van mijn.kinderen.

En dan kan je roepen ach we komen er wel zolang je maar liefde hebt met jegezin. Maar van die liefde kan ik geen rekeningen betalen.

Daarbij heb ik erg veel moeite dat de mensen geen werk meer hebben en kunnen vinden maar dat de poolse mensen en vanaf janauari ook de roemenen en bulgaren hier volop aan het werk gaan.

Heb ik medelijden met de ouderen die nederland hebben opgebouwd en waarbij nu alles wordt afgenomen.

Wat kun je nog meer doen voor een ander. Ik help mijn omatje van 90. Mijn alleenstaande vriendin die in haar opleiding zit door haar kinderen op te vangen. Laat de hond uit van de buren zodat die niet de hele dag alleen zit.
Van dit alles wordt ik zeker vrolijk en help ik een ander uit de brand maar dat heeft niks te maken met de crisis waarin nederland nu zit. Dan kun je nog zo lief zijn voor elkaar niemand kan die zorg wegnemen.
 
Quote
RE: De toekomst
Roos  schreef op: 02-09-2013 15:06:06
En ja misschien ben ik wel verwend maar vind het belachelijk duur allemaal worden. En heb echt medelijden met de mensen die het echt niet meer redden en dat zijn er heel veel.
 
Quote
RE: De toekomst
Mamsie  schreef op: 02-09-2013 15:09:20

Quote Jolanda1974:
Ik ben mijn baan verloren door deze crisis door dus we zitten er midden in. Maar door positief (proberen) te blijven, en dat lukt echt niet altijd hoor, maken we er toch wat van. We hebben ons leven drastisch om moeten gooien maar we komen er wel. Het is niet makkelijk maar denk niet dat verhuizen naar een ander land of continent de oplossing is.
We maken er wat van en leven met de dag! Wie dan zorgt wie dan leeft. Schouders eronder en het beste ervan maken. Meer kunnen we niet doen.

Geen enkele regering, welke combinatie dan ook, had zonder bezuinigingen gekunt. Er moet iets gebeuren in Nederland. De coalitie kan dingen beloven maar ook die kunnen ze niet nakomen. Beloftes doen ze om zieltjes binnen te halen maar zodra ze in de regering zitten moeten ook zij maatregelen tot bezuinigingen nemen. Het mes snijdt aan de meerdere kanten.

De crisis heeft net zolang nodig om er weer boven op te komen als dat ie duurt. Dus wij zijn voorlopig nog niet klaar. Dus ik laat ons leven er niet door leiden.



Ik ben het echt helemaal met je eens!
Dat gezeur en gezever op de regering, geen enkele partij had dit kunnen voorkomen, en vind het ook vreselijk irritant dat de opositie niet helpt nederland er weer boven op te helpen.
Door de negatieve praat worden we alleen maar negatief beinvloed. En worden we negatief in plaats van de lichtpuntjes te zien!
De opositie is alleen maar van plan een regering onderuit te halen ( is altijd de taak van de opositie) maar juist in deze tijd, zou de opositie slimmer moeten zijn, en moeten helpen. Nu een regering omzeep helpen is een land omzeep helpen. Nu nieuwe verkiezingen kost zo ongelofelijk veel geld, maar dat hebben de heren/vrouwen van de opositie niet door....
Ze zouden eens wat minder voor zich zelf moeten gaan en wat meer voor een land!

Neem nu dit bericht ( ik snap je wel hoor TO) valt op een dag dat er uit komt dat de huizenmarkt weer met 50% is aangetrokken.
Dat zegt iets over de economie, en toch blijven we negatief.
terwijl dit echt heel veel is!!!
Dat betekend dat banken het weer iets meer aandurven om hypotheken te verstrekken.
 
Quote
RE: De toekomst
Caithy  schreef op: 02-09-2013 15:47:26
Onze ouders hebben het goed gehad en daar betalen wij nu de prijs van. Helaas pindakaas, we kunnen alleen voorkomen dat we er nog slechter voor komen te staan!
Je kan wel zeggen dat de politiek dit doen, maar die geven toch geen geld uit jouw portefeuille?

Ik kan me wel zorgen maken over de VS en Syrie, want als er dan iets gebeurd, breekt de hel los!
 
Quote
RE: De toekomst
Jen9  schreef op: 02-09-2013 15:47:53
Nee hoor, maak me geen zorgen.. Denk zelfs dat t goed is, we hadden teveel en gaven te geammelijk uit. Ikzelf ben van baan veranderd, omdat ik mijn andere wegens bezuinigingen was kwijtgeraakt, maar we redden t..., t is minder, dat wel.. Maar gelukkig geen geldzorgen... Vind t wel heel erg dat sommigen echt heel weinig hebben, te weinig...

Overigens, we zullen wel moeten bezuinigen, want we hebben nu eenmaal heel veel schulden. Allemaal afgeven op dat gedoe met Griekenland terwijl Nederland net zo erg is....
 
Quote
RE: De toekomst
Jen9  schreef op: 02-09-2013 15:48:40
Overigens, mijn ouders hadden t al helemaal niet breed, maar snap wat je bedoelt....
 
Quote
RE: De toekomst
Caithy  schreef op: 02-09-2013 15:52:15
Wij ook niet hoor Jen9, maar met mate kon er veel en mijn vader heeft gewoon 40jr bij dezelfde werkgever gewerkt.
 
Quote
RE: De toekomst
M&j  schreef op: 02-09-2013 15:57:04
Het is crisis nummer zoveel en ook deze gaat voorbij, dus ik maak mij geen zorgen. Ik hoop dat deze regering voorlopig nog blijft zitten en de oppositie wat gaat meewerken dan kan er eindelijk aangepakt worden. De problemen die we nu hebben zijn veelal het gevolg van het uitstellen van beslissingen, zoals de pensioenen en de huizenmarkt. 
 
Quote
RE: De toekomst
Mafkees  schreef op: 02-09-2013 17:08:20
@ Roos....ik snap je uitleg en je toelichting ook
Wij waren ook tweeverdieners, ook wij huren een woning van een makelaar, wij rijden 2 auto's , hebben 2 kinderen en ook bij mij komen er rekeningen in de bus.

een paar jaar later:
mijn man krijgt een WIA uitkering, ik werk nog maar 16 uur, we rijden nog 1 auto en nog steeds komen er rekeningen in de bus.


Het leven heeft me zwaardere klappen gegeven en op een andere manier een loer gedraaid.
Ik kan me serieus niet druk maken om die klote euro's.

Iedereen kan op mij rekenen als het niet goed met ze gaat en andersom ook.
We moeten elkaar meer gaan helpen, ik krijg daar heus geen honger van.
Als je toch een gezin kent die het krap hebben....help ze dan!

Als iedereen iets voor elkaar over hebt, moet je eens kijken hoe rijk je kunt zijn.

en als je rijk alleen maar kunt zien in de vorm van de hoogte van je bankrekening.....tja, dan ga je de crisis niet doorkomen nee....
 
Quote
RE: De toekomst
Debby1977  schreef op: 02-09-2013 17:23:10
Nee ik maak me geen zorgen, puur om het feit dat ik er toch niks aan kan veranderen.

En je kunt wel klagen over polen en bulgaren, maar die mensen zijn hier jaren geleden al het werk komen doen waar wij Nederlanders onze neus voor ophaalden.
 
Quote
RE: De toekomst
Boterbloem  schreef op: 02-09-2013 17:35:28

Quote Debby1977:
Nee ik maak me geen zorgen, puur om het feit dat ik er toch niks aan kan veranderen.

En je kunt wel klagen over polen en bulgaren, maar die mensen zijn hier jaren geleden al het werk komen doen waar wij Nederlanders onze neus voor ophaalden.



Mee eens, tegelijkertijd vind ik het wel weer moeilijk dat er in de eemshaven werk is, er gezegd wordt dat de Nederlanders het niet willen doen en er daarom Polen werken terwijl ik heel wat mensen ken die er heel graag wilden werken maar ze enkel Polen aannemen... Dan denk ik: waarom komen die verhalen vandaan terwijl deze mensen het toch proberen?


(geloof wel dat dat ook nu met heel veel banen wel het probleem is, maar het is soms ook een standaard verhaal voor goedkopere krachten volgensmij)

 
Quote
RE: De toekomst
Marie8  schreef op: 02-09-2013 21:00:19
Nee, ik vind het rot om te zien omdat het mensen persoonlijk treft want dat is nooit leuk.
Maar de crisis gaat wel voorbij, al duurt het heel lang want dit is een veel grotere crisis als bijv. jaren 80. Maatschappelijk gezien moest er wel een keerpunt komen en ik hoop dat we later zeggen dat dit ons socialer heeft gemaakt en de de waarde van dingen meer duidelijk heeft gemaakt.

 
Quote
RE: De toekomst
Marie8  schreef op: 02-09-2013 21:00:19
Nee, ik vind het rot om te zien omdat het mensen persoonlijk treft want dat is nooit leuk.
Maar de crisis gaat wel voorbij, al duurt het heel lang want dit is een veel grotere crisis als bijv. jaren 80. Maatschappelijk gezien moest er wel een keerpunt komen en ik hoop dat we later zeggen dat dit ons socialer heeft gemaakt en de de waarde van dingen meer duidelijk heeft gemaakt.

 
Quote
RE: De toekomst
Deborah Mv...  schreef op: 03-09-2013 13:07:46
Tuurlijk halen sommige mensen hun neus voor een baan op en deze dan worden opgevuld door Oost blok landen.
Maar in heel veel gevallen. Vinden bazen het maar al te mooie en goedkoop!
 
Quote
Navigatie


Reageren op De toekomst
Naam
Bericht