Menu
 

Topic:

bijna bijvoeding

Melissa  schreef op: 24-08-2013 15:28:59
Ik ben altijd een hele zeur wat betreft die 6 maanden, onder de 6 maanden geen bijvoeding. En dan ook moeten ze wel zelfstandig kunnen zitten, het zelf in hun mond kunnen stoppen en het zelf kunnen eten.

Maar nu?

Olivier is 5 maanden en een week

Hij kan zelfstandig zitten (ja zonder steun, gewoon op de platte grond), hij pakt alles op wat hij ziet, en als hij er niet bij kan dan schuift/rolt hij net zolang tot hij er wel bij kan en steekt alles in zijn mond.

En hij is totaal gefixeerd op eten, Gisteren zat hij bij papa op schoot en Dominiek zat er naast een broodje te eten. Hij bleef maar wippen en graaien tot hij wat brood te pakken had, en toen we dat afpakte voordat hij het in zijn mondje had was hij BOOS!! Daarna bleef hij graaien waarop we Dominiek maar op een andere plek hebben laten zitten ...

Dus ik heb net een mailtje naar Stefan gestuurd (omdat we bij Stefan onder behandeling zijn voor zijn voedselallergie en het verminderde groeien) wat hij er van vind dat we de bijvoeding starten. (ja ik durf mijn eigen beslissingen wel te maken, maar als een kinderdiëtist net zoveel tijd heeft uitgetrokken om een plan op te stellen hoe we de allergie en de verminderde groei aanpakken vind ik het nogal respectloos om zomaar een eigen plan te gaan trekken)

Ik ben benieuwd, want mijn gevoel zegt dat hij er echt wel aan toe is, een lekker gekookt worteltje, of een stukje banaan ... oh wat zal dat kind smullen!
 
Quote
Navigatie
RE: bijna bijvoeding
Stefke  schreef op: 24-08-2013 17:21:52

Quote Senna:
Maar dat vind ik dus het bijzondere aan je verhaal. Die 6 maanden zijn een wereldwijd advies, dat juist jij er over nadenkt om daar tegenin te gaan! Had ik helemaal niet verwacht van jou



nou, dat is dus niet overal zo! Zowel bij mijn zussen als hier op het CB raden ze sinds kort aan bij 4 mnd te beginnen, ook bij mogelijke allergieën. De reden daarvan ben ik even kwijt, maar het is serieus zo!
 
Quote
RE: bijna bijvoeding
Senna  schreef op: 24-08-2013 17:25:15
Klopt Stefke, maar het WHO advies is nog steeds 6 maanden
 
Quote
RE: bijna bijvoeding
Melissa  schreef op: 24-08-2013 17:25:44
Ik weet dat ik altijd degene ben die zegt 'absoluut geen bijvoeding voor 6 maanden' daarom leek het me juist goed om ook te laten zien dat ik ook wel eens twijfel en dat ik niet te stug ben om mijn mening bij te stellen en dat ook toe te geven.

Ik vind het jammer dat er dan zo'n discussie moet volgen, ik val toch niemand aan, ik doe niemand kwaad, waarom dan zo kritisch naar mij toe?

Ach , het zijn ook maar geschreven woorden, ik denk dat als ik dit in persoon tegen iemand hier had gezegd dat het al heel anders overkomt, vooral ook omdat je dan de lichaamstaal van de spreker kan lezen. Ik ga eten koken meiden, fijn weekend!!
 
Quote
RE: bijna bijvoeding
Kyla  schreef op: 24-08-2013 17:26:04
@stefke: dat is dus tegen het wereldwijde advies in

Ik snap het wel. Als iemand tijd en zorg steekt in een zorgvuldig schema van je kind ga je niet zomaar op eigen houtje dingen ondernemen. Ik zou dan ook eerst de mening van diegene willen weten. Niet omdat ik onzeker ben, maar omdat ik goed geinformeerd wil zijn voordat ik een beslissing neem, bovendien wil ik diegene niet tegen het hoofd stoten.
 
Quote
RE: bijna bijvoeding
Jolanda1974  schreef op: 24-08-2013 17:42:56
Wie is er dan kritisch naar jouw toe Melissa? ik geef alleen mijn mening dat het "vreemd" vind om te lezen dat juist jij, een persoon die heel stellig is met voeding en altijd haar woordje klaar heeft voor ouders die zich niet aan de "regels"van het WHO houden, eerder zou willen beginnen met vast voedsel voor de 6 maanden. Is dat meteen kritiek? Ik vind van niet. Het is mijn mening en die mag ik uiten op dit openbare forum. Maar ik heb jouw nergens aangevallen. Jij vat elk geschreven woord wat niet in jouw straatje past op als kritiek en dat duidt bij mij op onzekerheid en dat is nergens voor nodig. Olivier en ook je andere mannen groeien goed op!
 
Quote
RE: bijna bijvoeding
Senna  schreef op: 24-08-2013 17:51:30
Wat is kritisch?
Ik vind het erg dubbel. Menig discussie hier en elders liep (bijna) uit de hand door jouw, soms wel extreme, uitgesproken mening.
En juist 1 vd onderwerpen waar jij zo fel in was, is nu iets waar je zelf over twijfelt. Ik snap dat niet, geeft mij het gevoel dat je discussie voerde om de discussie, de afgelopen jaren.
Maar dat is míjn gevoel, míjn mening bij dit topic
 
Quote
RE: bijna bijvoeding
Mafkees  schreef op: 24-08-2013 18:03:16
Ik mis effe de discussie denk ik, maar kan aan mij liggen, ik kreeg al een liga toen ik 8 wkn,was......en serieus, daar heb ik nu last van blijkbaar

Joh melissa, doe lekker wat je wil, wat maakt het uit
 
Quote
RE: bijna bijvoeding
Alice  schreef op: 24-08-2013 18:08:49
http://www.groenevrouw.nl/die-zes-maanden/ 

Hier een artikel waarin het echt goed wordt uitgelegd waarom je tot 6 mnd zou moeten wachten.. 

MAar op het laatst van het artikel staat het volgende: 


Moet je dan wachten tot je kind op de kop af 6 maanden is? In de oertijd hadden ze toch ook geen kalender? Nee, dat klopt. En nee, een dag meer of minder maakt niet uit. Ik denk zelfs dat een week meer of minder je kind niet de darm gaat kosten.




Normaal gesproken (ik ben een NO/AP-adept) ben ik enorm van het kijken naar je kind. Dat zou ik nu ook het liefst zeggen, want dat is natuurlijk wat een goede indicatie zou moeten geven van het toe zijn aan bijvoeding - niet de kalender. Helaas is gebleken dat juist in dit aspect de interpretatie van de signalen nogal wat te wensen overlaat en dat moeders om de één of andere reden al heel snel denken dat hun kind met 4,5 maand signalen uitstraalt die erop wijzen dat hij eraan toe is - wat niet zo is. 




Dus voor de veiligheid zou ik aanhouden: wacht tot 5,5 à 6 maanden en ga dan pas bewust kijken of je de signalen oppikt. Kan je kindje zelf rechtop zitten? Brengt hij gericht speelgoed etc. naar zijn mond? Maakt hij kauwbewegingen en kokhalst hij niet als iets over de helft van zijn tong naar binnen komt? Is hij enthousiast over eten en probeert hij het te pakken? Als het antwoord op AL deze vragen (dus niet één van deze vragen maar allemaal) JA is, zou ik zeggen: go for it. Bij voorkeur niet met een potje puree maar à la Rapley, maar dat is weer een volledig ander verhaal.



 
Quote
RE: bijna bijvoeding
Melissa  schreef op: 24-08-2013 18:11:51
ik voel me niet aangevallen hoor , maar heb wel het idee dat ik wat kritische antwoorden kreeg, wat ook prima is.

is het dan niet beter nu dit toe te geven dat ik zo denk dan stug mijn mening vol te blijven houden om maar standvastig over te komen?
 
Quote
RE: bijna bijvoeding
Senna  schreef op: 24-08-2013 18:13:08
Toegeven heb ik geen mening over.
Maar het veranderen van je wel heel erg stellige mening vind ik bijzonder
 
Quote
RE: bijna bijvoeding
Melissa  schreef op: 24-08-2013 18:13:53
ik ben bijzonder
 
Quote
RE: bijna bijvoeding
Flower  schreef op: 24-08-2013 18:19:20
hier helaas bekend met voedselallergie, met de jongste ook gewacht tot ze ruim 6 maand was, maar helaas.

ik zou in jou geval nog wel een poosje wachten.
je kunt wel proberen om met wat rijstebloem, naturel, en melk, zijn eigen voeding, een dik papje te maken en dit op lepelen.

ik heb ook tarwe vermeden het eerste jaar.
tja en nog zo veel meer, maar daar ben je vast zelf al van op de hoogte.

moeilijk soms met die ukkies!!
 
Quote
RE: bijna bijvoeding
Alice  schreef op: 24-08-2013 18:30:22
Flower.. hier zeggen ze juist dat je voor de 7 maand, gluten gegeven moet hebben, omdat het anders de kans op een glutenallergie juist verhoogt


 
Quote
RE: bijna bijvoeding
Flower  schreef op: 24-08-2013 19:33:12

Quote Alice:
Flower.. hier zeggen ze juist dat je voor de 7 maand, gluten gegeven moet hebben, omdat het anders de kans op een glutenallergie juist verhoogt


oke, dat kan, ben ook al weer een tijdje uit, ik praat al weer over 10 jaar geleden, toen adviserden ze dat nog niet.
 
Quote
Navigatie


Reageren op bijna bijvoeding
Naam
Bericht