Menu
 

Topic:

Auschwitz

Rianne74  schreef op: 05-08-2013 23:35:45
Wij zijn momenteel in Slowakije op vakantie. Willen van de week eigenlijk nog naar Auschwitz in Polen. Ben op internet wat opzoek maar kom nu tegen dat het eigenlijk niet geadviseerd wordt voor kinderen onder de 14. Nu zijnonze kids net 11 en net 9. Wat zouden jullie doen??? Toch gaan of niet gaan in de wetenschap dat het er dan waarschijnlijk niet meer van gaat komen. 
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende
RE: Auschwitz
Jen9  schreef op: 07-08-2013 07:43:18
er wordt niet veel geld mee verdiend, heb ik begrepen.. en t wordt ook nog eens in t kamp gestoken, dat is toch juist goed?
 
Quote
RE: Auschwitz
Dano  schreef op: 07-08-2013 08:29:39
Ik zou het zeker wel doen. Wij zijn met de kinderen naar Normandië , ieper en verdun geweest, erg indrukwekkend. Daarbij is de opa van mijn man helaas erg slecht geweest in de oorlog ( Duitser) en willen wij de kinderen echt bijbrengen hoe slecht het was.

Zoon is 10 en dochter is 5. Ze kunnen er ook goed tegen. Zoon snapt het wel, dochter nog niet.


En wat je zegt, je bent er nu en komt er wrs niet snel weer. 
Wij willen er ook nog een keer heen.
 
Quote
RE: Auschwitz
Alice  schreef op: 07-08-2013 08:43:11
Ik vind Normandie, Ieper, Verdun absoluut niet te vergelijken met Auschwitz. 
Auschwitz is veel heftiger. 

 
Quote
RE: Auschwitz
Mie  schreef op: 07-08-2013 09:59:41

Quote SmvN&D:
Ik begrijp dat het leerzaam is enzo..

Maar toch staat het me ergens tegen, dat die plekken in stand worden gehouden, dat er geld mee word gemaakt, en dat het een gezins uitje is. Hoeeducatief dan ook.. Gewoon het hele idee staat me tegen.

Als het zo nodig onderhouden moet worden.. Kan de duitse overheid dat mooi financieren toch



Ik snap wel een beetje dat je vindt dat het geen betaald uitje "mag" zijn. Maar ik denk dat het juist belangrijk is dat toekomstige generaties kunnen blijven zien wat een gruwelijke dingen zich toen rondom een ideologie ( en in't bijzonder 1 grote megalomaan) hebben afgespeeld.
Door entree te heffen kunnen ze dingen in standhouden/repareren en er zich in gespecialiseerde mensen hebben rondlopen en tentoonstellingen houden.

ook vind ik dat je de huidige duitsers er niet meer op aan mag/kunt kijken. Die keuren het Nazisme over het algemeen net zo af als wij, of de Fransen ofzo ( even ter vergelijking: jij bent toch ook tegen slavernij....daar is NL erg rijk mee geworden).

Wat wel jammer is is het feit dat Dld het het liefst in de vergetelheid laat raken. Zo is in Neurenberg het gebouw waar de enorme parades voorlangs werden gehouden zo slecht onderhouden dat het langzaam instort/ afbrokkelt. ( wel is het gratis te bezichtigen ...)
 
Quote
RE: Auschwitz
Belske  schreef op: 07-08-2013 10:05:15

Quote SmvN&D:
Kan de duitse overheid dat mooi financieren toch



Ik vind dat die hun deel nu wel gedaan hebben met de herstelbetalingen die hen na WO II zijn opgelegd. Hoe lang moet je blijven straffen? Moeten mensen vandaag nog steeds lijden als compensatie voor het onherstelbare aangedane leed? Het mag niet vergeten worden, maar moeten we de Duitsers nog steeds afrekenen op wat er in het verleden is gebeurd.

En net wat Mie al voor Nederland aanhaalt, de Belgen zijn op een vreselijke manier tekeer gegaan in Congo destijds, onze welvaart baadt in het bloed van de inheemse bevolking daar. Ik zou het niet fijn vinden om bekeken te worden als hele foute koloniaal, het gebeurde lang voor mijn geboorte maar indirect profiteer ik er ook van mee...
 
Quote
RE: Auschwitz
Jen9  schreef op: 07-08-2013 12:07:06
Meen je dat Sis, ik heb t idee dat dat nu niet meer zo is eigenlijk....  dat Duitsers erop aangekeken worden. tja, uiteraard door sommige mensen, maar mafkezen houd je altijd...


Ik zie t niet als toeristische trekpleister, maar als herinnering aan iets wat nooit meer mag gebeuren.. Als je t weghaalt, verdwijnt ook voor een gedeelte het verleden en het bestaan ervan....
 
Quote
RE: Auschwitz
Alice  schreef op: 07-08-2013 12:27:46
Vind ook dat het moet blijven. 
Alles wat daar ligt.. alle blikken gas die gebruikt zijn. Alle koffers die er liggen, de brillen, de proteses.. Dat mag niet weg, dat moet daar blijven als teken van welke gruwelijkheden mensen toe in staat zijn. 

De mensen die daar werkten in dienst de duitsers, waren mensen gelijk jij en ik, die door verkeerde voorlichting, met dusdanig veel overtuiging gebracht, tot zulke dingen in staan waren. 
 
Quote
RE: Auschwitz
Belske  schreef op: 07-08-2013 17:31:13

Quote Alice:
De mensen die daar werkten in dienst de duitsers, waren mensen gelijk jij en ik, die door verkeerde voorlichting, met dusdanig veel overtuiging gebracht, tot zulke dingen in staan waren. 



Lang geleden ontmoette ik in de Reichstag in Berlijn zo iemand, hij stond te huilen bij de foto's van de Kristallnacht. Was iemand die "fout" geweest was in de oorlog en er nu veel spijt van had. Zo zei hij.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende


Reageren op Auschwitz
Naam
Bericht