Menu
 

Topic:

buikslapen baby

Dikkertje-dap  schreef op: 11-07-2013 09:31:57
Ons zoontje is vandaag precies 4 weken, een lieverd van een baby maar wel onrustig met slapen.
Overdag hebben we hem in de kinderwagen bak beneden liggen want als hij mama niet hoort is hij zowiezo wakker
Maar nu het punt, hij slaat zichzelf continu wakker, wappert behoorlijk met zn armpjes en heeft daar dus zelf last van, heeft ook reflux dus inbakeren vind ik niet zo'n fijn idee omdat hij dan echt alleen zn hoofdje weg kan draaien, heeft ook medicijnen voor het zure van de reflux trouwens.
Maar nu had ik m vanaf t begin eigenlijk al op zn zij liggen omdat hij anders ontzettend onrustig word van zn armpjes, maar dat werkt nu eigenlijk ook niet meer zo goed. Nu legde ik m afgelopen week op zn buik en hij slaapt gewoon ruim 2 uur!! Heb dat vaker gedaan en hij word er echt enorm rustig van en slaapt dan goed, we kijken regelmatig bij hem natuurlijk of alles goed gaat. s nachts doen we dit absoluut niet, slaapt wel bij ons op de kamer maar dan gewoon op zn zij met een rolletje ertusen.
Maar overal waar je leest staat dat er meer kans is op wiegendood, hoe staan jullie hierin? Niet doen? Dan maar niet slapen overdag (nouja hazeslaapjes dan) en hij went er wel aan.. Of op zn buik en extra oplettend?
WIj hebben zoiets als ze enorm moe zijn brengt dat ook extra risico met zich mee, dus waar doe je nou slechter aan, maar aan de andere kant, zou t mezelf nooit vergeven als er iets gebeurd met m..
 
Quote
Navigatie
RE: buikslapen baby
Laura  schreef op: 11-07-2013 09:40:41
Mijn dochter sliep ook vanaf week 4 ofzo op haar buik...gewoon omdat ze anders echt niet sliep en alleen maar krijsde...toen een keer op haar buik gelegd en ze was stil, heerlijk...de eerste paar keer vond ik het heel eng,zeker in haar eigen kamer...maar ze sliep en anders echt niet...vanaf week 6 (echt waar) kon ze zichzelf op haar buik of rug draaien, dus wij hebben het zo maar gelaten. Ook op het KDV waren ze heel blij dat wij toestemming gaven om haar op haar buik te laten slapen, ze krijsde echt de boel bijelkaar anders...Het CB zei het volgende: Je kent de gevaren?? Ja, ok tsja sommige kinderen zijn gewoon echt buikslapers...
 
Quote
RE: buikslapen baby
Macife  schreef op: 11-07-2013 09:54:57
gewoon lekker op e buik laten slapen..

misschien eerst voorjezelf beneden in de kinderwagenbak te latene wennen. 

en in iedere houding schuilen gevaren....
 
Quote
RE: buikslapen baby
Anna28  schreef op: 11-07-2013 10:14:07
Je kunt hem inbakeren. Dat geeft veel rust, vooral bij refluxkindjes. Als je dat niet wilt dan kun je m ook prima op zijn buikje laten slapen hoor. Tim heeft 5 maanden ingebakert gelegen in een zijligkussen, hij mocht vanwege verstikkingsgevaar niet op zijn rug liggen. 

Buikslapen deed hij overdag als ik er bij was, en dan op een aerosleepmatje. Door de honginggraatstructuur kan het kindje dan doorademen als hij met zn hoofdje op het matrasje komt. Dus minder kans op stikken. 

Wiegendood door buikslapen, meestal is er dan meer aan de hand: roken, te warm huis, drugsgebruik of alcohol, dat soort dingen. 
Er is een periode geweest dat alle kindjes op hun buik moesten liggen, zoals ze nu op hun rug liggen. 

Ik heb het dus altijd gedaan, maar voor de zekerheid dus zo'n matrasmatje eronder. 
 
Quote
RE: buikslapen baby
Wanouk  schreef op: 11-07-2013 10:41:28
Mijn zoontje had ook last van (verborgen) reflux en was onrustig met slapen, totdat ik hem op zijn buik legde. Toen was hij rustig en kon hij aan zijn slaap komen.
Ik vond het in het begin wel eng, maar na verloop van tijd was ik eraan gewend.

 
Quote
RE: buikslapen baby
Mamajaxx  schreef op: 11-07-2013 11:04:57
Allebei mijn kinderen waren buikslapers.. geen reflux..
Ze hebben vanaf dag 2 op hun buik geslapen.. ik vind rust belangrijk. Voor mama maar zeer zeker voor de baby.
Nachts sliepen ze ook op hun buik.
 
Quote
RE: buikslapen baby
Angelique  schreef op: 11-07-2013 11:19:29
jayden was ene vlotte buikslaper in de eerste week al a is wel eng in begin maar je krijgt steeds meer vertrouwen in je kind als je ziet dat hij zelf zijn hoofd goed draaid enz word het voor mama makkelijker
en ryan heeft ook veel op zijn buikm gelegen maar ja hij was toen al 3 mnd dus is het sowieso makkelijker en ja was t gewent van jayden
rust is zoooo belangrijk als ie dat zo krijgt nou ik zeg doen
 
Quote
RE: buikslapen baby
Jolanda1974  schreef op: 11-07-2013 11:20:02
Bij onze kinderen hebben we een periode een slaapzak aangedaan (de kleinste maat) de armgaten dichtgenaaid zodat ze wel hun armen konden bewegen maar ze konden zich niet wakker wapperen. Was een tip van de kraamverzorgster.

 
Quote
RE: buikslapen baby
Mitch  schreef op: 11-07-2013 11:32:32
Oeh Jolanda ik zou het juist eng vinden dat ze met hun hoofd erin gaan.

Ons is destijds verteld dat reflux babies niet ingebakend kunnen worden, en hier hebben we ons ook aan gehouden.
Toen mijn zoon een paar weken oud was is hij op zijn rug bijna gestikt in zijn maagzuur, dus die hele rugligging heeft mij altijd weinig gedaan.
Als kinderen heel klein zijn dan is het gevaar van een buikligging niet zozeer dat ze met hun gezicht in het matras komen (al denkt iedereen dat), maar dat ze nog niet sterk genoeg zijn om hun lijf op te tillen bij het inademen.
 
Quote
RE: buikslapen baby
Anna28  schreef op: 11-07-2013 12:01:50
@Mitch: omdat bakeren altijd met rugligging gepaard gaat is dat niet aan te bevelen voor een refluxkindje, omdat het dan geen kant op kan. Maar Tim sliep dus altijd op zijn zij in zo'n speciaal kussen, dat mocht wel. Hier ook een zoon die bijna gestikt is, met 9 dagen oud. Met spoed naar ziekenhuis toen. Vanaf dat moment nooit meer rugligging gedaan. Nu hij groter is, slaapt hij uit zichzelf altijd op zijn buik of zij. 
 
Quote
RE: buikslapen baby
Mitch  schreef op: 11-07-2013 12:10:43
Zou heel goed kunnen Anna, ik ben er nooit een voorstander van geweest van dat hele inbakeren dus ik heb mij er verder nooit in verdiept
 
Quote
RE: buikslapen baby
Anita Mv K*ay  schreef op: 11-07-2013 12:27:10
Damian (11 weken) is ook een buikslapertje.Ik heb nu een aerosleep en dat geeft meer rust.Ook ligt hij in een co-sleeper, dus altijd vlakbij me. Verschil in slapen is me te groot. 2 uur op zij of rug, 6 uren op de buik....
 
Quote
RE: buikslapen baby
Lilly  schreef op: 11-07-2013 12:30:50
Onze oudste dochter was een zeer zwaar risico kindje voor wiegedood. Ze is (de eerste keer ) gereanimeerd geweest toen ze 5 weken oud was en kwam toen op de intensive terecht. Na een heleboel onderzoeken werd een slaaponderzoek gedaan en kwam daar dus uit dat ze 's nachts heel vaak lang stopte met ademen. Toen heeft de professor van het uz zelf tegen ons gezegd dat we onze dochter voortaan op haar buik moesten laten slapen. Dat het wel tegen alle wiegedoodpreventie regels inging maar dat onze dochter haarzelf zo oververmoeide om te strijden tegen haar zijligging dat ze daarna zo diep in slaap viel dat het (nog) gevaarlijker voor haar werd. Ze was daarna niet van haar wiegedood risico verlost (ze is nog 3 keren kritiek geweest) maar het ging wel beter dan daarvoor toen we haar steeds weer op haar rug of zij legden.
 
Quote
RE: buikslapen baby
Dikkertje-dap  schreef op: 11-07-2013 12:44:41
Wat fijn om alle reacties te lezen, voelde me zo'n slechte moeder maar hij word er zoveel rustiger van..
Ik moet nu weer rennen om de oudste op school te krijgen, stofzuiger door t huis en dan kraamvisite, vanmorgen op t cb geweest, kom vanmiddag nog even verder reageren en vertellen wat het cb zei..

Heb m nu op zn buikje in de kinderwagenbak gelegd en hij slaapt
 
Quote
RE: buikslapen baby
Kriebel  schreef op: 11-07-2013 23:57:31
Mijn zoontje was 6 weken te vroeg geboren. Hij sliep in het zh bijna niet.
eenmaal thuis had mijn moeder hem een keer per ongeluk op zijn buik gelegd en hij sliep...
iedere keer als we hem op zijn rug te slapen wilde leggen sliep hij niet.
ook een echte buikslaper en nog.
 
Quote
Navigatie


Reageren op buikslapen baby
Naam
Bericht