Menu
 

Topic:

Ojee

Cir  schreef op: 02-07-2013 23:00:52

zo'n 3 weken geleden hebben we een tweedehands auto gekocht bij een merkdealer.
We zouden de auto morgen op gaan halen en vrijdag mee op vakantie gaan. Je voelt em al aankomen.. belde net de dealer.. er is een onderdeel stuk aan de auto en dat is niet optijd geleverd en de auto zou pas volgende week maandag of dinsdag klaar kunnen zijn...help!
Ik heb verteld dat dat echt niet kan, dat we vrijdag voor twee weken met de auto op vakantie gaan. Hij zou gaan kijken wat er mogelijk is,misschien dat het vrijdags nog gaat lukken.pfff, dan wilde ik er eigenlijk al inzitten op weg naar belgië.

Wat nou als het niet gaat lukken? Moeten zij dan voor een tijdelijke auto zorgen?

 
Quote
Navigatie
RE: Ojee
Bettie  schreef op: 02-07-2013 23:02:39
Ehmmmmm dat weet ik niet zo goed. Maar...overleg morgen even met de garage of ze eventueel een leenauto voor jullie hebben voor die periode.
 
Quote
RE: Ojee
Debby1977  schreef op: 02-07-2013 23:02:45
Ja vind ik van wel, je hebt hem 3 weken geleden gekocht en ze komen er nu pas achter? Dat ze het maar regelen dacht ik zo
 
Quote
RE: Ojee
Sabje Mv Jm En ??  schreef op: 02-07-2013 23:06:15
Rare zaak.
Eerst verkopen ze je de auto en dan is hij ineens kapot.
Als hij niet optijd klaar is zou ik een leenauto eisen.
Al zou me vertrouwen wel een beetje weg zijn 
 
Quote
RE: Ojee
Truuske  schreef op: 02-07-2013 23:06:18
ligt aan de leveringsvoorwaarden, maar meestal is het een mondelinge afspraak dat je hem komt halen. Wel netjes dat ze wat stuk is maken en jullie niet gewoon op pad laten gaan (en je onderweg met een kapotte auto stil komt te staan).

Ik denk niet dat ze een andere auto moeten leveren, maar je kan het altijd vragen. Hebben jullie nu een auto die je zou inruilen? Dan kan je daar nog mee gaan.

Ik zou het niet durven, ik wil een auto altijd even rijden om te kijken of hij geen mankementen vertoond en dan pas op vakantie gaan.

 
Quote
RE: Ojee
Cir  schreef op: 02-07-2013 23:21:26

Truuske, dat wilde ik eigenlijk ook.  Toch even een tijdje er in rijden, er aan wennen, kijken of alles goed is. Ze hebben ons niet verteld dat er een mankement was. De auto moest nog wel nagekeken worden, dat wisten we wel. Maar ik dacht, ach, met 6 mnd bovag garantie, we gokken het er op, komt wel goed. Zucht, fout gegokt dus.

Wij hebben twee auto's waarvan er één ingeruild zou worden. Die is niet geschikt om mee naar het buitenland te rijden. De APK is bijna verlopen, er moeten nieuwe banden onder. De uitlaat lekt.  De andere auto is een klein boodschappenautootje waar we maar met de helft van ons gezin en bagage in passen.

 
Quote
RE: Ojee
Truuske  schreef op: 02-07-2013 23:32:20
Met bovaggarantie bied wel aanknopingspunten. in de algemene voorwaarden staat wat over de leveringstermijn en dat je er dan na 3 weken vanaf kan zien. Je kan even met de bovag bellen en vragen wat je rederlijkerwijs kan verwachten van de verkoper.

Wel balen zeg, ook dat jullie auto's nu niet geschikt voor vakantie zijn. Ik zou dat probleem ook nog een keer heel duidelijk (en als een zielig hopeloos vrouwje, daar zijn  autoverkopers gevoelig voor) uitleggen aan de verkoper.
 
Quote
RE: Ojee
Mar80  schreef op: 02-07-2013 23:32:54

Quote Cir:

De andere auto is een klein boodschappenautootje waar we maar met de helft van ons gezin en bagage in passen.




Dat wordt dus keuzes maken!
 
Quote
RE: Ojee
Cir  schreef op: 02-07-2013 23:38:22

Quote Mar80:
[...]

Dat wordt dus keuzes maken!



Hihi, ja, de ene helft gaat met de trein en de andere helft in het autootje.

Ik ga morgen bellen en vraag hoe het er voor staat.
 
Quote
RE: Ojee
Jomi  schreef op: 03-07-2013 08:32:53
Ik zou vandaag bellen en niet een dag vantevoren, nu hebben ze nog de tijd om wat te regelen.
 
Quote
RE: Ojee
Cir  schreef op: 03-07-2013 11:43:33
Heb net gebeld. Er is iets stuk in de airco waardoor er giftige gassen in de cabine van de auto kunnen komen en dat is gevaarlijk.
Er is een grote kans dat ze hem morgen of overmorgen klaar hebben en we worden op de hoogte gehouden. pfff, ik hoop dat het morgen klaar is.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Ojee
Naam
Bericht