Menu
 

Topic:

En dat was het

Melissa  schreef op: 27-06-2013 09:24:58
Ik denk dat dit het einde weer is van het exclusief voeden, helaas. Hij groeit steeds minder en ergens moet ik de grens trekken. Hij is nu 65 gram in 10 dagen gegroeid. Ik heb de pepti al opgehaald, nu nog even overleggen met de lactatiekundige wat wijsheid is, maar hij moet gewoon wat meer gaan groeien vind ik.

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: En dat was het
Melissa  schreef op: 27-06-2013 10:50:28
Ik ben niet zo onzeker als toen met Dominiek destijds. Er ligt ook veel minder emotie meer bloot erbij. Tja mijn tieten maken nou eenmaal geen liters melk, kan ik weinig aan doen, en de lijn tussen goed groeien en volledige moedermelk krijgen is een fijn lijntje die ik goed moet bewaken. En ja af en toe vind ik het fijn om hier even op te schrijven wat er in mijn hoofd zit. Dus echt onzeker voel ik me niet. Ik weet wel dat Olivier het goed doet, en vooral dat hij heel erg tevreden is. Als hij nu ook nog de hele dag mopperde en ontevreden was, dan was het een ander verhaal. Maar dit kind stopt niet met lachen, als hij een keer huilt hoef ik maar naar hem te kijken en hij begint direct te glunderen.

Zo ziet hij er nu uit trouwens (deze foto haal ik straks wel weer weg omdat ik niet wil dat hij in 'verkeerde' handen komt)

 
Quote
RE: En dat was het
C@th  schreef op: 27-06-2013 10:53:15
hij ziet er toch super tevreden en gezond uit? waarom twijfelen?
 
Quote
RE: En dat was het
Alice  schreef op: 27-06-2013 10:54:56
En zijn lengtegroei?

Ik vind het niet veel voedingen, eerder weinig. 
Kun je zelf niet wat regeldagen inlassen? Bvb elke 2 ur voeden, of elke 1,5? Als Olivier dat wilt natuurlijk. Hij hoeft dan niet eens veel te drinken, maar je productie gaat dan wel omhoog. 

 
Quote
RE: En dat was het
Anita Mv K*ay  schreef op: 27-06-2013 11:08:05
Hij ziet er toch goed uit?
Ik ga met Alice mee, kun je niet een voeding ertussen doen? zo vaak drinkt hij niet,toch?

Damian zijn lijntje buigt ook af, maar ik zie dat hij super tevreden is, goede luiers heeft, dus geen haar op mijn hoofd die er aan denkt om maar te stoppen met borstvoeding. Ik ben dan juist weer bang dat mijn produktie achteruit gaat omdat Damian soms maar 6-7 x per dag drinkt. 's Nachts slaapt hij 5 à 6 uren achtereen en overdag een slaap van zo'n 4 uren, waardoor hij dan op weinig voedingen uitkomt. Ook drinkt hij maar kort. Maar hij zal wel een snelle drinker zijn, hij ziet er ook gewoon goed uit. 

Tis wel wat..

borstvoeding geven is in mijn ogen het mooiste wat er is, maar oh, oh, wat heb je er een zorgen om,haha
 
Quote
RE: En dat was het
Melissa  schreef op: 27-06-2013 11:10:05
Hij heeft een aantal weken een groeispurt gehad (4cm in twee weken) en sindsdien staat hij stil (nu al twee weken niet gegroeid in de lengte)

regeldagen gaat erg moeilijk, vooral omdat de schooltijden van D en V zover uit elkaar liggen, ik moet op 08:10 de deur uit en ben om 09:15 weer thuis, dan moet ik om 11:00 weer de deur uit (ja ik ben nu laat haha) en eigenlijk vaak dan tot 13:30 weg (V ophalen, winkel, doorfietsen naar D zijn school en dan naar huis) ... Ja ik fiets wat af. Straks vakantie, daar kan ik echt naar uit kijken!
 
Quote
RE: En dat was het
Deborah Mv ...  schreef op: 27-06-2013 11:14:33

Jim dronk weleens wat minder door zijn benauwdheid.
Het zijn allemaal gemiddelden. En een kind kun je niet tussen twee lijntjes drukken.
Flesvoeding staat niet garant tot groeien. Ik moest een keer extra wegen. Toen is hij in 10 dagen 100 gram gegroeid. Er zijn kinderen die in etappes groeien.

Maar op de foto ziet hij er zeer gezond uit! ;-)

 
Quote
RE: En dat was het
C@th  schreef op: 27-06-2013 11:19:10
als ik de groeicurve van jaimy bekijk dan is jaimy met gewicht gaan zakken en met lengte omhoog. volgens cb wordt hij een lange dunne jongen. prima.. klein en dik klein en dun mij om het even. ieder heeft zijn eigen groei misschien dat olivier ook lang en dun wordt. kijk gewoon naar hem, is hij tevreden? plast hij goed? groeit (lengte) gewoon? dan is er toch weinig aan de hand? of zie ik dat verkeerd?
 
Quote
RE: En dat was het
Alice  schreef op: 27-06-2013 11:41:36
Dan wacht de vakantie effe af joh, voordat je met bijvoeden begint. Dan heb je je eigen ritme, kunnen jullie gaan regelen en dan komt 't vast helemaal goed. 

 
Quote
RE: En dat was het
Jolanda1974  schreef op: 27-06-2013 12:41:24
als ik het zo lees denk ik dat je teveel gefixeerd bent op de getallen. Ik begrijp je achtergrond met Dominiek maar Olivier is Dominiek niet.. Stop gewoon met wegen en beperk de weegmomenten voor bij het CB.
 
Quote
RE: En dat was het
Cindymvdewielindanae  schreef op: 27-06-2013 12:53:23
je doet het hartstikke goed melissa,gewoon zo doorgaan olivier geeft het zelf wel aan als het niet voldoende is.....

 
Quote
RE: En dat was het
Orange  schreef op: 27-06-2013 12:56:06
AHHHHRGG Melissa! Het gaat super goed. Laat los en ben wat zekerder van jezelf en nog meer van Olivier. Die is toch tevreden, lacht en is in twee weken 4cm gegroeid. Dus hoezo niet gegroeid?
 
Quote
RE: En dat was het
Beibi  schreef op: 27-06-2013 13:23:25
Olivier ziet er prima uit, de curve van mijn zoontje zag er zeker niet hoger uit, en dat is nu een heerlijk boefje. Dus kijk naar je kind, en gewoon lekker doorgaan. 
 
Quote
RE: En dat was het
Mitch  schreef op: 27-06-2013 13:27:03
De groeicurve van mijn dochter ging ook op en af met de borstvoeding.
Was echt geen mooi buiglijntje, en toch is er echt niets mis met haar en is z enu eerder volslank dan mager.
Gewoon doorgan en op je kind letten niet op de cijfers.
 
Quote
RE: En dat was het
Emv3  schreef op: 27-06-2013 22:07:19
Als je zijn gewicht niet had ingevuld was je niet ongerust geweest...
"vroeger"  hadden ze oook geen weegschaal en vertrouwden ze op hun gevoel
 
Quote
RE: En dat was het
Melissa  schreef op: 04-07-2013 21:34:54
Nou dames ... hij was nu zelfs afgevallen .... heb nu als advies zelf koemelkvrij en glutenvrij te eten. Niemand zegt iets over bijvoeden. Maar heb nu zelf de knoop door gehakt en geef nu 120cc friso pep bij per dag. Dit ga ik een week doen, dan moet mijn melk wel glutenvrij en koemelkvrij zijn en dan kijken of hij daar wel van groeit en laten we de kv weer staan. (hij heeft erg veel last van kv, hij gaat dan echt van een vrolijk lachend mannetje dat niet huilt naar een jengelend onrustig ventje wat om alles huilt en bijna niet lacht, en hij spuugt heel veel nu)
 
Quote
RE: En dat was het
Lisa Mv Yara, Yenthe
& Tim
  schreef op: 04-07-2013 21:38:40
Melissa, Als jij koemelkvrij gaat eten en drinken is het niet handig om ook Pepti bij te geven want daar zit nog steeds koemelk in. Wel verknipt, maar mijn middelste met KMA reageerde daar ook op. Als je het echt zeker wilt weten zou ik dus zelf op koemelkvrij dieet gaan en NIET bijvoeden. 

Succes!
 
Quote
RE: En dat was het
Lot  schreef op: 04-07-2013 21:42:41
Wat vervelend dat hij weer is afgevallen! Succes met het dieet. Gluten kunnen overigens niet via borstvoeding worden doorgegeven. o.a. Stefan kleintjes heeft daar over geschreven.
 
Quote
RE: En dat was het
Melissa  schreef op: 04-07-2013 21:45:56
Ik heb de friso lijn gebeld, en,daar dat ook,gevraagd, want ik weet dat peptivoeding nog steeds op basis van koemelk ik, nee zegt die 'muts' is op basis van caseïne, waarop ik antwoorde 'dat is een koemelkeiwit' .....

Wel het hele verhaal van d'r gekregen over het verknippen van die eiwitten.

Zou hij door de kme zo ongelukkig worden en spugen? Ik eet al wel sinds hij geboren is koemelkvrij, alleen doe ik nog wel koffiemelk in dec koffie ... daar heeft hij geen last van. Heb,vandaag sojamelk op gehaald.
 
Quote
RE: En dat was het
Fruitsalade  schreef op: 04-07-2013 21:46:34
Nou ben ik niet heel erg thuis in bv, maar is het niet een optie om bij te kolven, zodat je productie hoger wordt? Tenminste ik heb begrepen dat hoe meer voeding je geeft, hoe meer er aangemaakt wordt. Wanneer je bij kolft, dan maak je toch meer voeding aan? Als hij meer voeding krijgt ( en er natuurlijk behoefte aan heeft) dan groeit hij toch ook beter? Ik weet het niet hoor, ik heb bij beide kv gegeven (sorry), maar dat had ik altijd begrepen.

Enne, als hij verder gezond is en tevreden is, dan zou ik hem geen kv geven hoor. Bv is en blijft toch het beste. Helemaal als hij er zich naar door voelt. Dat wil je als moeder toch ook niet.
 
Quote
RE: En dat was het
Melissa  schreef op: 04-07-2013 21:46:56
Gonneke adviseerde de glutenvrij dieet.
 
Quote
RE: En dat was het
Melissa  schreef op: 04-07-2013 21:52:45
Hij drinkt al zo veel, en hij wil altijd aan de borst, dus ipv van kolven kan ik hem beter vaker aanleggen. In de avond slaapt hij en dan kan ik kolven, maar veel komt er dan niet.

Een andere optie zou melk via het moedermelknetwerk zijn, en dan van iemand die dus ook koemelkvrij eten. Maar ik weet het niet ...
 
Quote
RE: En dat was het
Melissa  schreef op: 04-07-2013 22:04:35

Quote :
Hahaha melis, wat ben je toch ook een raar geval he.. Moet er wel om lachen.
Bij V zei iederen dat je moest bijvoeden en wilde je het absoluut niet, nu zegt niemand dat je moet bijvoeden, en wat doe jij, je gaat bijvoeden

i know .... ik denk echt dat ik een soort trauma heb opgelopen met het afvallen van Dominiek destijds.
 
Quote
RE: En dat was het
Liva  schreef op: 05-07-2013 00:30:52
Ach Melissa, lees het nu pas. Ik twijfel er ook niet aan dat Olivier voldoende binnen krijgt. Maar overweeg wat voor jou het belangrijkste is... als het je meer rust geeft als Olivier groeit mbv kv, dan doe dat. Maar ik twijfel er ook niet aan dat je toch doet wat je wil, hihi.
De bv mag dan misschien niet helemaal gaan zoals je wil, maar verder heb ik zelden zo'n lieve moeder gezien... je doet precies met je kindjes wat ik graag gedaan zou willen hebben, zo dichtbij je zijn ze. Je volgt je kindjes zo goed... ook nu zul je de juiste beslissing nemen. voor je, had het graag voor jou anders gezien...
 
Quote
RE: En dat was het
Melissa  schreef op: 18-07-2013 11:34:35
Nou, hij krijgt nu twee weken ongeveer 90cc per dag bij. Hij huilt veel meer en is moeilijk tevreden te houden.zijn poep is van mosterdgeel nu naar een vies groen en hij moet echt huilen voor hij poept ...

Maandag ga ik wegen , ben wel benieuwd of het helpt. Ik zie niet echt veel verschil.







Helaas zien we dit gezicht erg vaak nu
 
Quote
RE: En dat was het
Mamajenti  schreef op: 18-07-2013 12:35:29
Lieverd, stop alsjeblieft met bijvoeden! Het gaat ten koste van zijn welzijn!


 
Quote
RE: En dat was het
Indy  schreef op: 18-07-2013 12:40:07
waarom stop je dan niet gewoon met de kunstvoeding?
 
Quote
RE: En dat was het
Ma Dalton  schreef op: 18-07-2013 12:47:53
Dat de kleur poep verandert is logisch he. Ik kon dat bij mijn zoontje ook zien gebeuren. Dat hij zo'n last heeft van de poep en de melk vind ik wel zielig. Je gaf al pepti toch??
ik geef mijn beertje van net geen 6 maanden inmiddels een pepti achtige en zie hem nu groeien en niet meer huilen. Gonnie had natuurlijk al eens aangegeven dat ze dacht dat hij misschien niet tegen de koemelk kon. Als hij nu niet aangekomen is zou ik als ik jou was met de kinderarts om tafel willen. Mijn zus heeft voor haar oudste melk gehad via de verzekeraar voor echt koemelk allergische kinderen. Maar dat spul was volgens mij via recept en zo duur dat je het echt wel voorgeschreven moet krijgen.
Ik zou niet zomaar durven zeggen stop maar met bijvoeden. Als jij het gevoel hebt ( en jij als mama weet het echt het best) dat het niet goed zit. Dan zou ik die consultatieburo afspraak naar voren halen en kijken wat de opties zijn.
als ik naar mijn eigen knul kijk zie ik dat het echt ontzettend uitmaakt. je doet het goed! Je kijkt naar je kind. En wat vervelend voor jou en hem dat het nog niet goed op de rit is. 

 
Quote
RE: En dat was het
Melissa  schreef op: 18-07-2013 13:27:21
De friso pep heb ik ook al op recept, ik kan zo bellen voor nutramigen, doet mijn ha niet moeilijk over.

Ik wilde even wachten tot ik terug ben van vakantie, morgen ga ik echt op een streng koemelkvrij dieet, ook geen sporen meer. Gonneke adviseerde ook glutenvrij, ik kan het me niet voorstellen dat dat het is, maar niet geschoten is altijd mis.
 
Quote
RE: En dat was het
Meelezer  schreef op: 18-07-2013 13:34:38
Als hij zo'n last heeft van krampen etc door de bijvoeding, kun je hem ook infacol geven.
Dat helpt tegen kramp.
Ik vond het een uitvinding!
Is een soort "drankje" waar je een of twee pipetjes van geeft voor de voeding en dat helpt enorm tegen kramp.
 
Quote
RE: En dat was het
Lisa Mv Yara, Yenthe
& Tim
  schreef op: 18-07-2013 13:35:40
Wat zielig dat hij zoveel last heeft nu.  
Melissa mijn idee blijft stoppen met de bijvoeding en geef volledig koemelkvrije borst of dan een beetje nutramigen bijvoeden.

Yenthe kon ook niet tegen sporen van koemelk, Tim gelukkig wel. Bij Tim zie ik echt enorm verschil in gedrag (van zelden blij naar altijd blij) en gewicht (van magertjes naar een lekker bolletje) sinds ik koemelkvrij eet. Pas is het ergens fout gegaan en zat er toch iets van melk in dankrijgt hij direct weer pukkeltjes maar ook stinkende zure luiers.
Je zou ook kunnen denken aan noten, pinda's. kippeneiwit, soja want dat wordt wel allemaal ook via jouw voeding aan hem doorgegeven.

Succes met het koemelkvrije dieet! Het went heel snel!
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op En dat was het
Naam
Bericht