Menu
 

Topic:

schuldsanering en dan?

Anoniem  schreef op: 23-06-2013 07:49:14
Nooit gedacht dat ons dit zou overkomen.
Mijn man heeft ooit in het verleden in het familiebedrijf getekent voor garant staan van een hypotheek.
Door omstandigheden prive is ons dit helemaal ontschoten het bedrijf( waar mijn man een half jaar na tekenen ontslagen werd vanwege langdurig ziekte) betaalde de hypotheek maandelijks.
Nu is het bedrijf wat van mijn schoonouders is failliet gegaan, mijn schoonouders hadden destijds ook getekent en die gaan nu de schuldsanering in.
Nu valt er bij hun niets meer te halen en kregen wij een brief van de desbetreffende bank dat wij nu 1,5 ton moeten betalen.
We hebben info gevraagd bij een jurist en met een hoop gegevens naar een advocaat gestapt feit is dat mijn man onder druk van mijn geliefde schoonvader heeft getekent en dat terwijl hij toen in de ziektewet zat en bij een psychiater liep.
Mijn schoonvader vindt het niet zijn probleem hij zegt gewoon keihard dat mijn man heeft getekend dat hij zelf hoofdelijk aansprakelijk is.
de advocaat kan heel weinig betekenen helaas is het verjaart om het erop te gooien dat hij toen eigenlijk helemaal niet bekwaam was om voor zoiets te tekenen.
Nu moeten we een gesprek aan gaan met de bank, maar dit bedrag krijgen we nooit van ons leven betaalt zelfs de helft is moeilijk.
Komen we er niet uit dan moeten we de schuldsanering in, maar ik ben hier helemaal niet mee bekent.
We hebben nu beiden een baan ik werk parttime moet ik dan ook verplicht meer gaan werken zodat ik meer inkomen krijg?
Voor nu hebben we een koophuis we wonen in de randstad we hebben al heel veel afbetaald en hoeven nog maar 125.000 euro te betalen.
Nu lees ik overal dat je je koopwoning uit moet maar voor een huurwoning betaal je hier behoorlijk wat kom overal 600 euro tegen en dan vaak een 2 kamer appartementje, nu betalen we veel minder aan onze koopwoning.
Zie er zo tegenop dat we straks misschien wel gewoon in een klein flatje terecht komen in een achterstandsbuurt.
Voor nu hebben we ook een heel leuk bedrag aan spaargeld dit willen we dan ook in de onderhandeling met de bank meenemen, maar dit zijn we natuurlijk gewoon kwijt.
En het spaargeld van de kinderen wat we nu sparen voor later, word dat dan ook allemaal afgepakt?
Vooral voor de kinderen vindt ik het heel sneu nu zitten ze allemaal op muziekles en de jongste staat ingeschreven bij het zwembad die heeft nog geen zwemdiploma's, maarja daar is straks allemaal geen geld voor. Onze jongste zal nooit geen zwemlessen krijgen en dat terwijl de andere 2 kinderen beiden hun a en b mochten halen.
Onze zomervakantie hadden we al geboekt maar dat betalen we daar op de camping terplekke, nu ben ik geneigd om maar niet op vakantie te gaan maar mijn man vindt dat onzin hij wil gewoon gaan.
Dat zal dan onze laatste vakantie zijn ergens heeft hij ook wel gelijk nog even voor het laatst er uit met het gezin, maar het geld vind ik kunnen we nu wel beter besteden was al aan het kijken voor een alternatief wat dichter bij huis ipv 1500 km rijden dat scheelt heel veel benzine.
Wat zouden jullie doen ook nog even echt genieten en de vakantieplannen die in febr besloten zijn gewoon door laten gaan?
En de schuldsanering duurt dat altijd 3 jaar las ergens dat het ook soms 5 jaar kan duren waar is dit dan van afhankelijk?
Gelukkig hebben we heel veel lieve vrienden die bereid zijn om ons te helpen, mijn ouders willen dan bijspringen in de kleding voor de kinderen die mazzel hebben wij nog.



 
Quote
Navigatie
RE: schuldsanering en dan?
Mrtj  schreef op: 24-06-2013 20:12:05
o ik hoop van harte dat iemand heeft zitten blunderen bij de bank of bij die contracten, en dat jullie handtekening nergens onder blijkt te staan!
 
Quote
RE: schuldsanering en dan?
Mieps01  schreef op: 25-06-2013 04:29:14
Dan zou ik je advocaat nu alles stil laten leggen en alleen een brief laten sturen met de boodschap dat je er vanuit gaat dat je man in die periode van ziekte dan toch niet getekend heeft, dat het een hele drukke lastige periode is geweest destijds.dat jij niet in bezit bent van een getekend contract. En dat als zij er ook geen kunnen aanleveren dat je ervan uit gaat dat er voor jullie geen verplichtingen zijn.


als ze ergens nog iets kunnen opduikelen zul je dat wel horen. Maar je hebt best kans dat er niks is.. anders had je dat al wel gehad..
 
Quote
RE: schuldsanering en dan?
Vlindertjes  schreef op: 27-06-2013 10:48:02
Hoe staat het er inmiddels voor?
 
Quote
RE: schuldsanering en dan?
Anoniem  schreef op: 16-07-2013 13:32:23
Gisteren eindelijk een gesprek gehad met de bank ( schuldeisers).
Een heel fijn gesprek gehad, ik merkte echt dat ze ook meelevend waren met onze situatie.
Hun hebben het dossier met ons doorgenomen en dan merk je dat hun er echt van alles aan hebben gedaan om te proberen tot een oplossing te komen met mijn schoonvader, maar die kwam geen enkel gemaakte afspraak na, vandaar dat ze tot de veiling over zijn gegaan.
NU moeten we met een schikkingsvoorstel komen en onze loonstrookjes en belastingteruggave aan hun voorleggen en dan onderhandelen.
Hun willen heel graag tot een schikking komen en wij.
Bij het gesprek hadden we hulp van een vriend van een vriend van ons die financieel adviseur is en die liet het bedrag van 250 euro per maand vallen en dan een x- aantal jaren lang en daar reageerderen ze niet negatief op.
En dat terwijl ik er echt alles voor over heb om hier in mijn eigen huis te mogen blijven ik zou zelfs wel 400 euro willen doen maandelijks en dat gedurende 10 jaar lang wel inclussief rente.
Maar die vriend gaf aan dat je laag moet inzetten, niet met te hoge bedragen aan moet komen.
IK kan nu met een gerust hart op vakantie, zag het nog steeds niet echt zitten, maar nu wel.
De kinderen nog een aantal dagen school en dan kunnen we weg.
En begin september hebben we weer contact met elkaar voor een vervolgafspraak.

Ben enorm opgelucht het waren echt hele lieve mannen heb er best wel vertrouwen in.
Mijn schoonvader heeft ook de brief ontvangen tja en hoe hij het gaat oplossen dat weten we niet we hebben geen contact met elkaar en hebben dit ook nogmaals tegen die mannen gezegd.
Mijn schoonvader had schijnbaar die ochtend ook met hun gebeld en uit wat ik begreeg wa het weer op zijn als van oudse manier dreigend.
 
Quote
RE: schuldsanering en dan?
Truuske  schreef op: 16-07-2013 21:55:39
maar hebben ze wel stukken waaruit blijkt dat je aansprakelijk bent?
Fijn  dat ze redelijk waren, maar als je helemaal niet aansprakelijk bent ben je nog beter uit natuurlijk.
 
Quote
RE: schuldsanering en dan?
Ma Dalton  schreef op: 16-07-2013 22:04:20
Met je schoonvader kunnen ze ook dreigen. daar hebben ze ook echt iets in handen. Als ze echt zooo makkelijk zijn, geeft het mij te denken dat ze bij jullie niks kunnen halen. dat hun recht niet sterk genoeg is. Denk niet dat zij niet allang weten hoe ver je huis is afbetaald en hoeveel leen ruimte je hebt. Als het gaat om banken en invorderbare schulden zijn banken niet je vriend ( of je vijand) maar zijn ze zakelijk. Als zij denken dat geld te kunnen vorderen.. dan doe ze dat. Gaat ook niet om een laag  bedrag. heb je nu een getekent document gezien?
 
Quote
Navigatie


Reageren op schuldsanering en dan?
Naam
Bericht