Menu
 

Topic:

Kindercoach

Rina  schreef op: 22-06-2013 11:40:56
Mijn zoontje is 8 jr, gevoelig mannetje, faalangst, weinig zelfvertrouwen, neatief zelfbeeld (altijd zeggen: kan ik niet bijv.).
Op school doet hij het qua prestaties ontzettend goed. Hij is vorig jaar getest maar zijn faalangst en perfectionisme hebben de
test in het nadeel beinvloed, zo zei de psychologe. Hij heeft een verrijkingsklas gedaan, is doorgetoetst op school en loopt 1 jr tot 2 jr voor.

Zijn nieuwe juf (voor komend schooljaar) zei al: qua niveau zou hij een klas kunnen overslaan, maar voor het sociaal/emotionele niet.
Het is nu belangrijk dat hij komend schooljaar heel goed begeleid gaat worden in het maken en plannen van zijn extra werk.
Dat is dit schooljaar niet gebeurt. Dit brengt veel frustratie's met zich mee, hij heeft vaak last van hoofdpijn. En als het hem echt helemaal te veel word ligt hij een middag voor pampus op de bank met buikpijn, zoals gistermiddag.

Nu adviseerde zijn nieuwe juf om eens naar een kindercoach te gaan, dit zou hem kunnen helpen.
Deze coach is een oud juf van de school en heeft nu een eigen praktijk.
Ik heb haar gisteren gebeld en we hebben bijna een half uur zitten praten.
Staat nu een afspraak gepland voor over 2 weken. Dan komt ze thuis voor een kennismakingsgesprek, en daarna kunnen we beslissen of we met haar doorgaan. Ze gaat dan van alles uitleggen hoe ze te werk gaat en hoe ze onze zoon kan helpen.

Ik zou graag wat ervaringen willen lezen....
heeft het bij jullie kind(jes) geholpen? En merk je echt verschil bijv.?  

In de vakanties hebben we ook zo'n ander kind, zo vrolijk en zonder zorgen, alsof er een grote last van zijn schouders is afgevallen.
 
Quote
Navigatie
RE: Kindercoach
Chloe  schreef op: 22-06-2013 11:53:17
mijn dochter is bij een kindercoach geweest. Vrij vergelijkbare redenen als die jij aangeeft. Ze was destijds 6 jaar en het heeft haar toen wel iets geholpen, maar ze loopt nu toch bij een kinderpsycholoog en dat heeft meer effect dan de kindercoach destijds. Maar als eerste stap zou ik zeker een kindercoach proberen, zeker bij een kind vind ik dat je moet starten met de lichtst mogelijke en meest laagdrempelige hulp.
 
Quote
RE: Kindercoach
Sammy  schreef op: 22-06-2013 12:12:34
Mijn zoon is het afgelopen schooljaar intensief begeleid door een kindercoach. Zijn coach was echt een schat van een vrouw die hem begreep en hem hielp bij de dingen waar hij in zijn klas tegen aanliep. Mijn zoon werd enorm gepest in zijn klas. Ze heeft wat afgeknutseld met mijn zoon en ondertussen leerde mijn zoon ook van alles wat voor hem belangrijk was. Hij heeft een enorme boost zelfvertrouwen meegekregen en onze zoon is zeker op positieve wijze veranderd. Dat merken ze ook op school.

Na een paar maanden bij de coach weg zijn geweest, hij bleef altijd van harte welkom, hebben we toch voor komende week weer een afspraak gemaakt. Het gaat zeker heel erg goed, maar heeft nog even een extra zetje in de goede richting nodig.

Wat ik heel belangrijk vind, is dat het tussen de coach, ouders en kind ook goed klikt. Als die klik er niet is, zal het heel lastig zijn voor de coach om met het kind te werken en hem/haar te helpen met de dingen waar hij/zij behoefte aan heeft.

Ik hoop voor jullie en je zoon dat hij ook zo'n fantastische coach treft als wij voor onze zoon hebben!

ps. Mocht iemand in Gouda of omgeving toevallig iemand zoeken, stuur me dan even een pb.

 
Quote
RE: Kindercoach
Rina  schreef op: 22-06-2013 12:47:00
dat klinkt positief Sammy, nee Gouda is niet echt in de buurt...
Ze werkt in de zomervakantie gewoon door dus dat zou op zich fijn zijn, mochten we met haar beginnen
dan kan hij in ieder geval al een paar keer naar haar toe voordat school weer begint.

Wat ik ook fijn vind, ze kent deze school (heeft er zelf gewerkt) kent ook de leerkrachten.
Want ik had begrepen dat ze ook een keer op school zou komen praten wat haar bevindingen zijn.


 
Quote
RE: Kindercoach
Tantehan  schreef op: 22-06-2013 12:52:29
Oh wat herkenbaar, hier staat mijn dochter op de wachtlijst bij de kinderpsychiater. Dat start hoop ik de laatste week van de vakantie. Hopen dat ze volgend jaar een beter jaar tegemoet gaat.
 
Quote
RE: Kindercoach
Saskiamv2boys  schreef op: 22-06-2013 13:58:35
rina het klinkt als de kindercoach waar onze bas ook bij is geweest... Ik denk dat de mannen op dezelfde school zitten.. De naam van de kindercoach begint met een h (haar voornaam). Ik wil niet teveel prijsgeven maar het is hetzelfde verhaal als onze kindercoach.. Is ook zelf op school leerkracht geweest.(kleuterjuf) als dat zo is dan heb je een lief mens te pakken..
 
Quote
RE: Kindercoach
Saskiamv2boys  schreef op: 22-06-2013 14:00:23
het kan natuurlijk ook gewoon toeval zijn....
 
Quote
RE: Kindercoach
Rina  schreef op: 22-06-2013 15:01:35
haar naam begint met een M dus dan is het misschien toeval.
 
Quote
RE: Kindercoach
Stefke  schreef op: 23-06-2013 09:35:25
Haha, en ik ken een kindercoach die met een N begint en ook kleuterjuf op een school geweest is. 
't is wat met die juffen 
 
Quote
RE: Kindercoach
Saskiamv2boys  schreef op: 23-06-2013 19:51:51
lol de kleuterjuffen gaan allemaal wat anders doen. Moet zeggen dat kindercoachen wel uit de grond worden gestamp. Althans bij ons wel hahhaa

 
Quote
RE: Kindercoach
Rina  schreef op: 24-06-2013 09:53:23
Heb verder ook geen idee wat ze eraan zou kunnen doen of hoe alles in zijn werk gaat.
Heb haar website ook gelezen en het eerste wat in mijn gedachten kwam: wat zweverig...dat is niks voor onze zoon.
Lijkt wel een hype soms. Dan hoor je er ineens zoveel over.

We hebben hier 3 verslagen liggen en alle 3 de keren lijkt het wel alsof het om een ander kind gaat.
De ib-er op school, daar voelde hij gelijk vertrouwd mee, die zei: ik herken hem totaal niet als een onzeker, faalangstig kind zoals beschreven staat in een verslag. Hij is heel zeker van zijn zaak. Dus ik vind het zoooo moeilijk. Waar doe je goed aan?
Bedoel kost ook weer best wat geld en word niks van vergoed, begrijp me goed dat heb ik er voor over hoor als het hem zou helpen!

Gelukkig is er eerst een kennismakingsgesprek en zitten we nog nergens aan vast.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Kindercoach
Naam
Bericht