Menu
 

Topic:

Morgen gesprek!!

Essie@  schreef op: 30-05-2013 08:30:38
Morgen hebben we een gesprek over Bas of hij volgend jaar door gaat naar groep 3 of nog een extra jaar gaat kleuteren in groep 2. Hij is van september 2007 en heeft 2 volledige jaren gekleuterd. Hij heeft zijn eerste cito's verknald had een D en E score. Maar daar hecht ik niet zo heel veel waarde aan omdat ze per computer worden afgenomen (met een koptelefoon). Er werd mij verzocht om mijn zoon veel op de computer te laten om de muis onder de knie te krijgen want hij was er niet zo mee thuis. Vandaar ook die scores. Ik heb gevraagd of ze hem de volgende cito's op een andere manier kunnen afnemen, gewoon op schrift om te kijken of zijn score dan hoger zal zijn. Daar konden ze niet aan beginnen.  De werkjes waar hij mee thuis komt doet hij volgens mij wel goed. Verder geeft hij ook zelf aan door te willen naar groep 3. Mijn moedergevoel zegt ook dat hij het wel kan. Meer structuur en regelmaat dan in een rommelige grote kleuterklas met groep 1/2 bij elkaar. Verder vind ik het leeftijdsverschil zo enorm groot worden, Bas wordt 6 in september en dan zou hij met net 4 jarige in de klas komen. Ik ben van mening dat hij beter in groep 3 kan blijven zitten volgend jaar als hij het niet trekt.
Ik hoop dat we een beetje op 1 lijn komen met zijn juf. Ik wil de mening van juf, die van ons en ook die van Bas meenemen. En aan de hand daarvan een goede keuze maken.
 
Quote
Navigatie
RE: Morgen gesprek!!
Essie@  schreef op: 31-05-2013 19:56:22
Dus jullie als ouders hebben niets meer in te brengen?? beetje vreemd.... Waarom moet hij volgens juf dan blijven zitten?
 
Quote
RE: Morgen gesprek!!
Bijtje  schreef op: 31-05-2013 20:00:13
@ Saskia
en nu dan???
 
Quote
RE: Morgen gesprek!!
Saskiamv2boys  schreef op: 31-05-2013 20:51:33
nou lang verhaal even kort te maken...
Hij scoort b niveau op cito enkel op rekenen een c niveau.. Verder vinden ze hem erg faalangstig. Op school komt het er niet echt helemaal uit. Bram moet je aansporen om wat te doen (thuis ook zo) maar kan het heus wel. Hij is niet taakgericht vinden ze. En motoriek is niet goed. Alleen voor de motoriek loopt bram bij de fysio. Hij heeft een tremor door de ventolin gebruik. Helaas kunenn we niet zonder longmedicatie en dus moeten we puffen. Hij mag daar dus eigenlijk niet op afgerekend worden.
Nu is de juf terug gekomen op haar besluit om hem door te laten gaan ( en ik had hem al verteld naar drie te gaan) En dus bram erg aan het huilen geweest. Ik kan nog naar de directie toe. Ze willen niet kijken hoe het in drie gaat en evt of terug naar de kleuters na de kerst vakantie. Hij blijft dus een jaar zitten om hem taakgerichter te krijgen minder faalangst en betere motoriek (wat er niet inzit zegt de fysio) Faalangst hoort ook wel bij bram hij let de lat erg hoog. Al zijn vriendjes gaan door maar de juf vind hem te klein en zegt dat hij niet het tempo in drie mee kan, En omdat hij 13 okt 6 word is het een herfst kind.
Ik zit nog heel erg in dubio om hem in deze klas te laten of een andere juf en dan groep 2 over. Want er was volgens haar op de  directie na geen mogelijkheid meer, Ze had hem doorbesproken met de ib (zat niet bij het gesprek).
We staan toch een beetje tegen over elkaar. Wij hadden hem liever door naar groep 3 en dan evt 3 doubleren..

Moeililjk vind ik het echt..

De oudste heeft ook deze juf gehad en drie jaar gekleuterd en heeft het laatste jaar echt niks gedaan. Hij scoorde ook laag in citi (nog lager dan bram) en in groep 3 zat hij op a en b niveua. Hij zit nu in groep 5 gaat naar 6 en is bijna 10 jaar. En al zijn vrienden zitten in groep 6. Hij heeft helemaal niks met zijn klas. En werkt nu echt als een eenling in de klas.. Dus ik vind het daardoor extra moeilijk
 
Quote
RE: Morgen gesprek!!
Kaatje  schreef op: 31-05-2013 20:59:46
Saskia heb je met de kinderarts al eens over de medicatie gehad. Bij oudere kinderen kun je de salbutamol (=ventolin) vervangen voor bricanyl. Dit geeft voor veel minder tremor en hartkloppingen. bricanyl zit alleen wel in turbohaler en dat kunnen kleintje nog niet altijd. En misschien is er nog wat anders.

heel veel succes met de school verder
 
Quote
RE: Morgen gesprek!!
Saskiamv2boys  schreef op: 31-05-2013 21:10:39
kaatje lief van je. De echte diagnose hebben we nu sinds 2 weken. Allergische astma.. Maar bram is nu 5 en dus de eerste stap is flixotide en ventolin en aerius voor de allergie en een neusspray voor de allergie. (het is een kleine apotheek hier) Ik moet 21 juni met bram weer terug naar de kinderarts en zal eens over bricanyl hebben. Ik merk met veel aanvallen en veel ventolin gebruik hij echt veel gaat trillen. Hij heeft nu een aangepaste stoel en tafel op school..

Thanks voor je tip, vind ik erg fijn want we hebben nu eindelijk de diagnose naar zo lang tobben. Ik werd alleen niet blij van de allergieen. maar goed dat moeten we een weg mee vinden
 
Quote
RE: Morgen gesprek!!
Essie@  schreef op: 31-05-2013 21:55:46
huh B en C niveau dat is toch super?? Bas scoort een D op rekenen en E op taal. Maar goed in de klas scoort hij wel beter met werkjes hoor. En faalangstig/onzeker/verlegen dat heeft Bas ook. Maar daarop zei de juf dat dan een karaktertrek is wat al mijn kinderen hebben en dat zal er in de loop der jaren uit moeten slijten. Zij denken niet dat ze hem daarvan af kunnen helpen als hij in groep 2 blijft zitten.
Vind het een heel vreemd verhaal hoor Sas. Ik zou het wel bij de directie aan kaarten, helemaal gezien je dit ook met je oudste hebt meegemaakt. Dat wil je toch niet meer?
 
Quote
RE: Morgen gesprek!!
Saskiamv2boys  schreef op: 31-05-2013 22:01:34
nee zeker niet. En ik weet dat de juf een verslag moet maken met haar bevindingen... Ik zit daarom ook te denken aan een andere juf in groep 1 en 2.. De klassen zijn al rond en bram moest gewoon groep 2 over doen.. Maar ik heb wel een nare bijsmaak.. Hij scoort gewoon goed en hakt en plakt in de rondte en kent wel wat letters al. En cijfers..
 
Quote
RE: Morgen gesprek!!
Jolanda1974  schreef op: 31-05-2013 22:10:21
Ik begrijp je insteek hoor Saskia, maar jullie denken aan groep 3 nu en waarschijnlijk doubleren omdat het toch te hoog gegrepen is. Maar dan raakt ie toch ook zijn vriendjes kwijt en moet ie helemaal opnieuw beginnen met in zijn ogen "kleintjes". En als ie nog een jaar zou kleuteren dan gaat ie met kinderen naar groep 3 die hij kent.
En met het oog op zijn diagnose, zou het dan niet fijn zijn dat hij en jullie dat rustig kunnen ontdekken qua. medicijnen en behandeling en zo. Groep 3 is zo hard buffelen, er gebeurd zoveel. Binnen 4 maanden kunnen ze lezen en schrijven. Ben je niet bang dat hij teveel gaat missen?

Onze oudste is van okt. dus wij hebben hetzelfde "probleem" gehad. Zij was het hele schooljaar een twijfelgeval. Het ene moment vond haar juf haar sterk genoeg voor groep 3 en het andere moment totaal niet. Wij hebben toen gezegd bij twijfel doen we het niet, maar hebben de juf het laatste oordeel gegeven. Zij kent tenslotte onze dochter op school en wij niet. Onze oudste was thuis anders dan op school. Ik vind het oordeel van de leerkracht dus wel van degelijk belang. Ook omdat wij veel gesprekken hebben gehad met haar hierover. Zij gaf toen ook aan dat wanneer ouders wilde dat de kinderen overgingen dat ze vaak in de problemen kwamen op hun tenen lopen en toch bleven zitten. Dat vonden wij geen optie. Liever een jaar langer bij de kleuters dan een hele schoolperiode op de tenen lopen.
Wel hebben wij gevraagd wat de plannen waren voor het 2+ jaar. Zij moest hierin meer opdrachten en  moeilijkere opdrachten maken dan de "gewone" groep 2. De lat werd wel degelijk hoger gelegd voor haar. Er was voldoende uitdaging voor haar en ze is hierin heel goed begeleid.
 
Quote
RE: Morgen gesprek!!
Saskiamv2boys  schreef op: 01-06-2013 23:15:17
fijn Jolanda ook jouw verhaal.. Ik hoop zo dat we de juiste keus maken. Maar toch sta ik niet achter de keus van de juf. Ik heb het gevoel dat de juf er niet genoeg uithaalt. Dat gevoel had ik ook bij de oudste toen hij deze kleuterjuf had. Ik moet zeggen dat hij met 11 jaar op de hogere school zal komen en dat ik ook wel erg jong natuurlijk..

Ik ga van de week even vragen wat voor plan ze gaat maken, Want hier zegt de juf dat bram haar hulp word op school en de kindjes gaat helpen en ook meer taken moet gaan doen...
 
Quote
RE: Morgen gesprek!!
Marie8  schreef op: 01-06-2013 23:49:56
Huh...B en C score en een jaar langer kleuteren...Ik heb t gelezen, wel 2 keer, maar kan er de logica van nog niet helemaal pakken..
Faalangst lijkt me niet op te lossen met langer kleuteren, daar moet je in welke klas dan ook andere dingen voor doen.
En motoriek heeft een oorzaak plus er is al fysio voor.
Ik weet dat ik alleen maar een kort stukje van 1 kant lees...maar schiet mij maar lek...zou voor mij niet gaan werken zo.
 
Quote
RE: Morgen gesprek!!
Dano  schreef op: 02-06-2013 00:08:22
Mijn zoon is van augustus ( 2003) en ik twijfelde toen al over kleuteren of naar groep 3. De juffen waren erg overtuigt van naar groep 3. Hij heeft er elk jaar giga aan moeten trekken met als gevolg dat hij nu in groep 6 toch echt hetjaar over moet gaan doen. Het lukt 'm gewoon niet.  En dus moet hij nu op zijn bijna 10e de klas verlaten voor een totaal andere. 

Dus ik heb er persoonlijk spijt van dat hij niet dat jaar extra gedaan heeft. Maar dat hoef uiteraard niet te gelden voor jouw kind.

Succes in groep 3!!!!!
 
Quote
RE: Morgen gesprek!!
Saskiamv2boys  schreef op: 02-06-2013 10:52:42

Quote marie8:
Huh...B en C score en een jaar langer kleuteren...Ik heb t gelezen, wel 2 keer, maar kan er de logica van nog niet helemaal pakken..
Faalangst lijkt me niet op te lossen met langer kleuteren, daar moet je in welke klas dan ook andere dingen voor doen.
En motoriek heeft een oorzaak plus er is al fysio voor.
Ik weet dat ik alleen maar een kort stukje van 1 kant lees...maar schiet mij maar lek...zou voor mij niet gaan werken zo.



ik heb het idee dat het komt door leerling aantalen. We hebben nu een 32 kids in groep 3 en er blijven een paar kids achter in de kleuterklas.. Hij heeft met cito een b en op rekenen een c. Vooral dat rekenen denken ze dat het een probleem word, Hier de mentaliteit dat je kinderen waar een c score inzit niet naar drie over gaan.. Je moet een a score hebben of een b score.
Bram is niet taakgericht vonden ze ook een probleem.. Heeft niet alle werkjes gedaan in groep 2 en dus vind de juf dat hij nog veel kan leren. Ze vinden hem nog jong ogen en de juf zegt dat hij nog niet alle letters van het alfabet kent en moeilijk de letters kan herkennen. Ik zelf zit er aan te denken om hem zijn derde kleuterjaar bij een andere kleuter juf te laten gaan..
Kijken of deze juf er een andere kijk op heeft. Bram wil bij zijn eigen juf blijven maar dat komt meer door POMPOM de beer hahahaha. We gaan donderdag op school wisselen van klas....
 
Quote
RE: Morgen gesprek!!
Saskiamv2boys  schreef op: 02-06-2013 10:55:24
ze hebben bij ons nu ook een nieuw systeem. Je vult een formulier in en dan geeft het blaadje aan of ze naar groep 3 gaan hahaahahahah.Ze kijken dus niet naar de cito echt. Maar vullen het formulier in.
En dat heeft verschillende categorieen zeg maar. sociaal emotioneel, taakgericht,letters,motoriek enz..
Bij 80 punten naar groep 3 en bram had er 60 punten. Scoort laag op sociaal emotioneel, en op motoriek en op letters..
 
Quote
RE: Morgen gesprek!!
Stefke  schreef op: 03-06-2013 23:12:42
Sjonge jonge jonge.... Typ ik hier net een betoog van een half uur, druk ik op verzenden en is alles weg....

misschien, als ik de puf vind, typ ik het later nog eens...
 
Quote
RE: Morgen gesprek!!
Marie8  schreef op: 04-06-2013 07:11:47
C is gewoon voldoende hoor. Hier ook een prestatiegerichte school die a enb wil zien. Maar t blijft voldoende....komt daar dat faalangstige gedrag niet door de mentaliteit van school?
 
Quote
RE: Morgen gesprek!!
Marie8  schreef op: 04-06-2013 07:15:22
Ik geloof er trouwens ook.niet altijd in dat je sociaalven emotioneel sterker wordt van langer met jongere kleuters in de klas zitten. Slecht systwwm zo'n computer beoordeling.
 
Quote
RE: Morgen gesprek!!
Saskiamv2boys  schreef op: 04-06-2013 22:40:15

Quote Stefke:
Sjonge jonge jonge.... Typ ik hier net een betoog van een half uur, druk ik op verzenden en is alles weg....

misschien, als ik de puf vind, typ ik het later nog eens...



ben toch benieuwd
 
Quote
Navigatie


Reageren op Morgen gesprek!!
Naam
Bericht