Menu
 

Topic:

mag ik zo denken?

Ano  schreef op: 19-05-2013 20:53:12
lieve meiden,misschien zeggen jullie wel dat ik absoluut niet zo mag denken,en ik wil het ook niet,maar toch voel ik me af en toe heel verdrietig,en durf er met niemand over te praten.
sinds ik met heel veel schulden ben achter gebleven dank zij mijn ex kom ik terecht in de schuldsanering en recht op voedselbank.
als ik zie bij mijn vriendinnen die ook alleenstaand zijn worden ze vaak geholpen door hun ouders,mijn vriendin ook met 3 kids is pas verhuist en dankzij haar vader heeft ze zich het hele huisje super gezellig kunnen inrichten,en als haar vader op bezoek komt,neemt hij ook nog altijd een envelopje mee voor haar en zegt hij,hier want zelf vraag je toch niets super lief natuurlijk
ik zelf heb super lieve ouders,maar nooit zal ik zomaar wat aangeboden krijgen,ik heb geen auto,dus doe alles met de fiets ,toch zullen mijn ouders nooit eens zeggen,zal ik even mee gaan met de auto voor de zware boodschappen?
ik heb geen wasroger ik heb al 2 jaar alle was in huis hangen maar een wasdroger van 200 euro krijg ik niet bij elkaar,en als mijn moeder dan op bezoek komt zegt ze oh zie je dat gaat fijn zo de was over de verwarmngn enzo.
ik zelf heb 1 klein matrasje waar ik op slaap,want bed is stuk,zoontje moet ook dringend een nieuw matras,dus heb ik hem zolang 2 matrassen op elkaar gelegd,want hij had pijn in z,n rug.
als ik dadelijk moet verhuizen heb ik echt geen serieus echt geen geld voor behang,vloerbedekking enz.,de bank in de woonkamer valt ook bijna uit elkaar enz.enz.
iedere maandag belt mijn moeder op en vraagt ze en wat hebben jullie gedaan het weekend,en iedere keer moet ik dan toch weer zeggen,hetzelfde als altijd niets bijzonders want ik ben al jaren niet eens een dagje uit kunnen gaan daar is gewoon geen geld voor.
zojuist belde mijn vader weer dat mijn broer een nieuwe baan heeft ,en het contract al heeft geteknd,hij is nu ook al directeur voor een heel groot bedrijf in het buitenland,en gaat nu nog verder weg,voor nieuwe baan als directeur,hij reist de hele wereld over is alleenstaand,dus dan kan dat gemakkelijk,tuurlijk vind ik het geweldig dat hij zo een super baan heeft,maar soms denk ik en ik weet dat ik niet zo mag denken fijn maar ik zit in de schuldsanering dadelijk en ik krijg nooit eens een extraatje of mag ik niet zo denken voel me dan ook weer heel schuldig ,zo nu ga ik even met de hond,want ik voel me toch een beetje verdrietig
 
Quote
Navigatie
RE: mag ik zo denken?
Jolanda1974  schreef op: 19-05-2013 20:58:39
Je mag gerust zo denken... je zou ook eens open kaart kunnen spelen met je ouders over je gevoelens en hoe je ervoor staat. Wij hebben wel een droger maar gebruiken die maar 1x in de week, Ik hang het verder lekker. Op zolder 4 grote lijnen..
 
Quote
RE: mag ik zo denken?
Saskiamv2boys  schreef op: 19-05-2013 20:58:53
koester je mooie momenten meid...
Maar ik begrijp je wel misschien kunnen je ouders niet financieel bij springen hebben ze het zelf maar minimaal..

ik wil je een knuffel geven en waar woon je welke regio misschien kunnen wij wat betekenen met zijn allen.,,

knuf
 
Quote
RE: mag ik zo denken?
Mama V Jurre,stijn,j
oris
  schreef op: 19-05-2013 21:02:40
Heb je je gevoelens al een x geuit? En een xflink hard gebruld aan de telefoon het eruit gegooid. Ik bedoel meschien hebben ze totaal geen idee hoe het het is. Even een knuffel voor jou wel wil ik zeggen uitstapjes lieverd kunnen echt goedkoop zijn hoor. Lekker met de kids naar het bos picknicken brood fles ranja een bal en ze hebben de tijd van hun leven kinderboerderij, ikea kun je zekf een gratis kopje koffie drinken en de kids kunnen een uur spelen in smallland. Je zou ze daarna nog op een ijsje. Kunnen trakteren kost daar 50 eurocent. Of ze de keuze geven doe ik altijd een doos van die dubbelikkers bij de appie zo kunnen ze de hele week ijsjes eten. Echt hoe zuur het ook is en geloof me ik weet er slles van wij doen het met 65 euro per week waarvan de melatonine en medikant voorde jongens nog afgaan. En ik heb ook soms zoiets bijv bijmijn zusje zie ik dat ze vandaag naar de kermis is gegaan bijv en dan denk grrr dat wil ik ook maar dan denk ik ja veroch het is niet anders. Familiewoont ook te ver hoor dus die bijstand is er niet zeg maar. Hmmm geloof dat ik hak op de tak spring maar typ even met gevoel.... dikke knuf voor jou
 
Quote
RE: mag ik zo denken?
Jo  schreef op: 19-05-2013 21:07:23

Ja je mag je zo voelen.

Ik ben toen ik zwanger was ontslagen, dus gingen van 2 full time banen naar 1 en we redden het vaak niet iedere maand.
Maar in tegenstelling tot jou stopt mijn moeder ons heel vaak van alles toe.
Ik laat vaak haar hondje uit als zij werkt en kreeg als dank 3 kaartjes voor het Dolfinarium van haar, ik vind het veel te gek maar zij wil dat graag.
Nu wil ik wel graag weer werken 2-3 dagen maar ik word helaas nergens aangenomen of er zijn geen vacatures.
Ik leef niet in armoedde gelukkig.

Misschien kun je de leeftijden van kind(eren) doorgeven, misschien kunnen we je wat helpen met iets.

 
Quote
RE: mag ik zo denken?
Son  schreef op: 19-05-2013 21:08:06
Ik denk....dat ze half niet beseffen hoe zwaar je het hebt..

was die hangt...is toch ook prima ? Hoeft toch ook noet in de droger ? Zou voor mij geen prio ziin...
ik denk dat je je trots opzij moet zetten en hulp moet vragen...
mag ik een kker mee rijden voor de boodschappen ?
Ik heb geen geld om voor de kids... te kopen, wil je me helpen ?
Is echt geen schande hoor
 
Quote
RE: mag ik zo denken?
Son  schreef op: 19-05-2013 21:09:12
Wat ik vergeet.... zodra ze beseft hoe het is en gaat en waar je behoefte aan hebt, zou het zomaar kunnen dat ze wel aanbieden om te helpen...
 
Quote
RE: mag ik zo denken?
Bettie  schreef op: 19-05-2013 21:11:19
Heel logisch dat je op momenten dat je het niet meer ziet zitten zo denkt en daar verdrietig over bent. Niets menselijks is ons vreemd toch.

Hoewel het een echte dooddoener is, is het wel waar dat we nooit achter de voordeur van een ander kunnen kijken. Jij zou je zoon waarschijnlijk voor geen goud missen, terwijl bijv. je broer dolgraag een zoon zou willen hebben maar nu nog single is. En zo kunnen we natuurlijk doorgaan.

Mocht je in mijn buurt wonen....ik heb hier (een redelijk) goed matras over, dat je zo van mij mag hebben. Ik wil het met alle plezier bij je brengen. Stuur me gerust een PB'tje.

Voor nu 
 
Quote
RE: mag ik zo denken?
Boterbloem  schreef op: 19-05-2013 21:15:43

Als eerste denk ik dat het niet gek is dat je die gedachten hebt. Soms lijkt het ook heel krom. Maar om het voor jezelf makkelijker te maken zou je kunnen kijken of je daar iets aan zou kunnen veranderen?

Vanmorgen hadden we het er nog over: kijk niet naar wat je niet hebt, let eens op wat je wel hebt.


Je hebt je gezin. Je hebt een dak boven je hoofd, je hebt een kind, je kunt in de schuldsanering zitten waardoor je uit de problemen kan komen, je hebt internet waarop je je kan vermaken.
Je kunt niet naar de dierentuin in het weekend, maar je kunt wel een stuk wandelen, spelletjes doen, misschien een keer koekjes bakken? (suiker, bloem, boter en ei) The best things in life are free.

Iemand die dichtbij mij staat kan het goed redden en krijgt ook vaak nog eens extra. Ik heb op den duur de keuze gemaakt mijn houding daarin aan te passen. Want ik gunde het deze persoon van harte en ik weiger het op mijn eigen situatie te reflecteren. Dus ik ben blij voor deze persoon, punt. En ik ben blij met het dak boven mijn hoofd, dat de school op loopafstand is omdat mijn fiets al 5 maanden kapot is, dat de kinderen gezond zijn en dat we geitjes en een speeltuintje in de buurt hebben waar de kinderen zich vermaken. We redden het allemaal net op dit moment (gaat ook wel weer beter worden hoor) MAAR we redden het! Dat net doet er eigenlijk niet toe.

Gekke gedachten? Ik denk het niet. Het is de samenleving. We worden er zelfs vaak op gewezen. Ik krijg wel eens kritiek op onze kozijnen. Als enige in ons rijtje hebben we nog enkel glas en oude kozijnen. Mensen vinden dat we het moeten vervangen. Eerst trok ik het mij heel erg aan, maar ik begin steeds meer te leren dat deze fout bij die mensen ligt en niet bij mij. Zij wijzen mij op wat ik niet heb, terwijl dat er niet toe doet. Wat er toe doet is wat ik wel heb, en dat zijn kozijnen die mijn ramen in het huis houden en hun werk nog doen.

 
Quote
RE: mag ik zo denken?
Worteltje  schreef op: 19-05-2013 21:20:43
Ik begrijp je echt helemaal. Hier is het precies zo. Mijn bank ligt ook helemaal uit elkaar. Mijn koelkast ligt de deur van uit. Mijn wasmachine is aan vernieuwing toe maar doet het nog. Mijn droger is al 6 jaar stuk en nu met een kwijlende peuter met 3 setjes + pyama is er niet tegenaan te drogen. Maar ik heb het naast mij neergelegd. Mijn telefoon irriteer ik mij mateloos aan, elke 3 uur helemaal leeg. We gaan vinnenkort de schuldsamering in en ik heb nu echt zoiets, mijn tijd komt nog wel. Maar ik herken je gevoel zo goed, mag je echt wel hebben hoor. Ik heb veel van hier gekregen en dat was wel erg fijn. En lieve vriendinnen aan ml over gehouden. De rest van omgeving weet mijn situatievook niet, behalve schoonmoeder. Dus fijn dat ik erover kan praten. Ik heb geen tips, ja misschien eens naar maatschappelijk werk? Helpt mij super. S6 meis en ook jou tojd komt!
 
Quote
RE: mag ik zo denken?
Worteltje  schreef op: 19-05-2013 21:21:48
Het is mey mijn spullen trouwens zo erg, dat ik niet een bamg meer ben voor de deurwaarders
 
Quote
RE: mag ik zo denken?
Mama V Jurre,stijn,j
oris
  schreef op: 19-05-2013 21:26:43

Quote Worteltje:
Het is mey mijn spullen trouwens zo erg, dat ik niet een bamg meer ben voor de deurwaarders




Hihi dat heb of had ik ook. Wel apart he je hoort het steeds en steeds vaker  dat mensen schukden hebben door baan verloren 
 
Quote
RE: mag ik zo denken?
Mafkees  schreef op: 19-05-2013 21:28:09
tuurlijk mag je dit zeggen en je heel kut voelen.
het is niet niks.

maar ik zeg altijd zo: tel je zegeningen.
je hebt een dak boven je hoofd, je hebt je kindje (s) je ouders leven nog, je bent gezond (gok ik even dan)

je hebt een mooiere toekomst in het vooruitzicht.

het gras is zeker niet altijd groener bij de buren, hou dat voor ogen.

gooi het open in je omgeving, klagen mag...huilen mag...als je jezelf daarna weer bij elkaar pakt en de toekomst zonnig tegemoet kan zien!
 
Quote
RE: mag ik zo denken?
Jolanda1974  schreef op: 19-05-2013 21:29:57
Ik weet zeker dat een heleboel meiden hier precies weten in wat voor situatie je zit.. en hoe vervelend dat ook is. En natuurlijk zijn er dagen dat je er tegen aan wilt schoppen en het absoluut niet leuk is. Maar veranderd het de situatie? Nee weet wel zeker van niet. Hoe moeilijk ook, probeer van elke dag een positieve dag te maken. Maak een wandeling bij mooi weer, maar hoe leuk is het om een wandeling te maken in de regen.. en dit is maar een klein voorbeeld.

Moeilijk is het zeker.. maar je verschuilen heeft echt geen zin.. en neem van mij aan dat willen we allemaal wel eens.. In je bed blijven liggen en zwelgen in zelfmedelijden.. Wees blij dat er voorzieningen zijn die je verder kunnen helpen maar je moet die hulp wel zelf zoeken, vragen en aanvaarden. En natuurlijk is het niet makkelijk en schaam je je verschrikkelijk maar echt je bent niet de enigste die zo leeft. Met jouw nog heel, heel, heel veel anderen.

Dus nu schouders eronder en maak er wat van!!
 
Quote
RE: mag ik zo denken?
Jen9  schreef op: 19-05-2013 21:34:44
Gewoon vragen om hulp. Misschien denken je ouders dat jij helemaal geen hulp wilt, gewoon vragen, niet te trots zijn.

Ik begrijp overigens wel dat je je zo voelt.

Overigens.. een droger.. ik heb er ooit 1 gehad, maar wil er nooit meer 1, kost klauwen met geld, die energie!
 
Quote
RE: mag ik zo denken?
Ano  schreef op: 19-05-2013 21:40:25
nou ik wil ook geen zelfmedelijden echt niet maar soms ben je gewoon boos,zoals mijn ex die nooit naar de kinderen omkijkt geen 1 euro betaald,terwijl hij wel moet!! geen euro draagkracht heeft zo zegt zijn advocaat maar wel een splinternieuwe sjeep rijdt maar wel lief jullie reacties maar ik schrijf dit niet voor medelijden nu voel ik me alweer schuldig en worteltje hier kan ook een deurwaarder komen,mogen ze al wat meenemen hoef ik het al niet met de verhuizing weg te doen ,want ik heb nog geen fatsoenlijke gordijn
 
Quote
RE: mag ik zo denken?
Mama V Jurre,stijn,j
oris
  schreef op: 19-05-2013 21:43:34
En ano neem aan dat hij ook de helft van de schulden moet nemen toch? En je zou het eens via het lbio kunnen proberen inv alimentatie? En ga met je ouders praten doen hoor knuf
 
Quote
RE: mag ik zo denken?
Ano  schreef op: 19-05-2013 21:46:36
ja zeker lbio zit al 2 jaar erachter aan
 
Quote
RE: mag ik zo denken?
Mama V Jurre,stijn,j
oris
  schreef op: 19-05-2013 21:48:03
Okee maar als hij ook de schuldsanering ingaat zal hij echt niet lang van zijn nw auto kunnen genieten hoor
 
Quote
RE: mag ik zo denken?
Sabje Mv Jm En ??  schreef op: 19-05-2013 21:48:51
Komop! sterk wezen.
je bent niet alleen er zijn er vele met jou en er zijn zat dames hier
die precies zo zitten,en ze luchten allemaal hier hun hart
en 1 grote FOUT niet naar een ander kijken,nooit doen!

je heb internet ,
plaats een advertentie op MP of kijk daarvoor 
gratis meubels en bed enz.
vragen of iemand met je mee wilt rijden,
gewoon elke dag op nieuw kijken.

daarnaast zijn er bijna in elke stad,
de kledingbank,voedselbank,speelgoedbank,vakantiebank.
daarnaast worden er ook vaak zat gratis kaartje aangeboden of gevraagt voor een dagje uit,
misschien woon je dichtbij een pretpark of dierentuin,gewoon een advertentie plaatsen.

met alles heb je nee en ja kan je krijgen,
komop hoe zwaar het ook is ,ooit kom je hier sterker uit


 
Quote
RE: mag ik zo denken?
Ano  schreef op: 19-05-2013 21:49:39
hoe doe ik dat dadelijk met boodschappen,kapper,de oudste gaat naar de middelbare school en moet maandbuskaart,enz.enz.
ik leef nu al super zuinig en kleren hebben we ook maar minimaal
 
Quote
RE: mag ik zo denken?
Boterbloem  schreef op: 19-05-2013 21:51:58

Mooie tip!

Wij hebben hier in huis een gratis eikenhouten kast (je weet wel, zo'n ouderwetse wandmeubel. Misschien niet de mooiste, maar er kan veel spul in en het zit achter gesloten deurtjes.) We hebben hier al 2 gratis banken gehad die echt prima waren, nu weer 2 gratis banken, gratis tvmeubel, gratis lamp.
Als ik geld had zou ik het allemaal kopen, maar moet het vervangen worden dan is marktplaats mijn vriend, hoeveel er wel niet gratis wordt weggegeven.


 


En nee, het past niet allemaal perfect bij elkaar, maar we kunnen wel zitten.

 
Quote
RE: mag ik zo denken?
Mama V Jurre,stijn,j
oris
  schreef op: 19-05-2013 21:55:27
Weet je en dan praat ik even voor mezelf nee het is niet makkelijk en je zult heel heel veel moeten laten. Boodschappen hmmm veel moet je laten kids kunnen niet elke dag iets lekkers krijgen des te meer waardereze het hoor buskaart is de school te ver anders met de fiets? Kleding leger des heils uh voedselbank vragen eerlijk in je omgeving zijn! Weet natuurlijk niet hoe de schulden zijn onstaan. Wellicht gat in de hand of bij ons was het fallisiment. Lach praat huil en bewonder wat je wel hebt!!! 
 
Quote
RE: mag ik zo denken?
Boterbloem  schreef op: 19-05-2013 21:55:30

Ben je er trouwens open over?


hier weten ze dat we rondkomen momenteel, en daar stopt het zeg maar. Maar wat ik hier zie is dat mensen dan als ze spullen weg willen doen of willen verkopen ze eerst hier aanbellen. Onze tv is bijna kapot (beeld beweegt constant) en iemand wilde de tv wegdoen. Eerst gevraagd of wij belang hadden. Andere vriendin die ook niet veel heeft wil kleren verkopen. Heeft besloten dat we voor een klein prijsje het over mogen nemen. Zij zekerheid dat het verkocht is, wij goedkoop weer kleren enzovoort.


En daar waar ik spullen weg wil doen, of bijvoorbeeld de kleren van de kinderen geef ik het weer door aan anderen die niets hebben of weinig hebben. We ruilen hier in de omgeving ook gewoon weer veel. Vriendin van mij paste heel veel op hier, maar ik kon haar niet betalen en dat wilde ze ook niet, maar toch. Al haar tijd ging er aan op. Ik wist dat ze onze box erg mooi vond, en toen ze graag zelf een kindje wilde hebben hebben we onze box aan haar gegeven, ze was erg blij! 

Zo simpel, maar het is zo gaaf!

 
Quote
RE: mag ik zo denken?
Boterbloem  schreef op: 19-05-2013 21:58:19

we maken er allemaal een taboe van, terwijl wanneer dat taboe verdwijnt je veel herkenning zult vinden en mensen vaak best bereid zijn te helpen. Dus gooi het taboe open zou ik zo zeggen.


Mensen weten het van hier, ik weet het van anderen. Vind mezelf niet zielig, en die anderen ook niet. Het is lastig, dat absoluut. Maar die openheid werkt zo fijn!

We hebben een dak boven ons hoofd! Hoe heerlijk is dat?


Vrienden vna mij zijn laatst nog naar Kosovo geweest. Daar hebben ze een golfplaat boven hun hoofd en de matrassen liggen bij extreme regenval in de modder. De kachel laat het hele hutje onder de rook staan waar jijzelf met je kinderen zit.

Dat leert je de rijkdom van jezelf waarderen, als je beseft dat je een dak boven je hoofd hebt, een matras op een schone vloer en een verwarming die je warm houdt. 

 
Quote
RE: mag ik zo denken?
Jolanda1974  schreef op: 19-05-2013 21:59:24
Het  gras is en blijft altijd groener aan de overkant, maar weet je hoe zij erbij zitten achter de deur.. ben het wel eens met Boterbloem & Sabje.. er zijn zoveel mogelijkheden. Je moet ze alleen willen zien en aannemen. Om hulp vragen is echt geen schande. En als je straks daadwerkelijk in de schuldsanering komt krijg je boodschappengeld elke week, Verspil je energie niet aan dingen die niet veranderd kunnen worden op korte termijn. Maar denk in mogelijkheden. Zie de mogelijkheden.. ze zijn er echt..
 
Quote
RE: mag ik zo denken?
Sabje Mv Jm En ??  schreef op: 19-05-2013 22:02:40

Quote ano:
hoe doe ik dat dadelijk met boodschappen,kapper,de oudste gaat naar de middelbare school en moet maandbuskaart,enz.enz.
ik leef nu al super zuinig en kleren hebben we ook maar minimaal



eerst even over je andere stukje ,dat hij een nieuwe auto rijd enz.
niet naar kijken en niet boos worden.
zijn tijd komt vanzelf.
jou kids en jou leven,je heb je ex niet nodig voor geld,

straks word je geholpen,en krijg je gewoon week geld.
en daar moet je het meedoen.
voor je zoon ,kan je misschien bij de gemeente terecht,moet je even bellen
volgens mijn zijn daar verschillende dingen voor.

leuk is anders,maar het niet onmogelijk.
en voor je nieuwe huisje kan je ook naar de gemeente 
gewoon eens bellen of een afspraak maken,
hoe erg we ook in een crisis zitten er zijn zoveel mogelijkheden.
maar jij moet zelf willen en zelf stappen ondernemen en gebruik gaan maken
van alle mogelijkheden.

oh en je topic vind ik niet als medelijden zoeken hoor,
maar gewoon dat je even je hart moet luchten,en dat kan en mag.

 
Quote
RE: mag ik zo denken?
Mafkees  schreef op: 19-05-2013 22:03:13
Probeer te omdenken...denk in oplossingen en mogelijkheden, is jouw redding en een prachtles voor je kinderen!
 
Quote
RE: mag ik zo denken?
Ano  schreef op: 19-05-2013 22:03:29
mischien wel een hele gekke vraag,maar ik heb wel eens gehoord dat als je zo weinig hebt een lening bij de gemeente kunt krijgen voor het huisje een klein beetje in te richten is dat zo,want als ik moet verhuizen,heb ik dusecht geen geld voor behang-verf-gordijnen-vloer enz.
 
Quote
RE: mag ik zo denken?
Jolanda1974  schreef op: 19-05-2013 22:04:47
En weet je.. onze adviezen komen niet zomaar uit de lucht vallen.. we weten echt waar we het over hebben.

Ook onze meiden kunnen niet alles krijgen wat ze maar willen en dat is echt geen schande. Wij hebben geen auto meer maar vandaag die van mijn broer mogen lenen om eindelijk eens bij een vriendin in haar nieuwe huisje te gaan kijken waar ze al meer dan 3 maanden woont. Waardebon van de McDonalds uitgeprint en met de meiden een milkshake gehaald. Wat een feest!! Ze kunnen er weer maanden tegen aan. Ze waarderen juist zulke dingen meer als voorheen. 
 
Quote
RE: mag ik zo denken?
Ano  schreef op: 19-05-2013 22:05:58
dank meiden voor de lieve reacties
 
Quote
Navigatie


Reageren op mag ik zo denken?
Naam
Bericht