Menu
 

Topic:

dilemma schoonouders

Queen@home  schreef op: 07-05-2013 18:00:30
Hoihoi
Ik heb een dilemma.Mijn schoonouders willen iedere zomer met mijn kinderen naar een speelgebeuren met zwembad. Ik wil zelf niet in zwemkleding om uiterlijke redenen, zij weten op zich wel welke en waarom (soms op vakantie wel waar niemand me kent, maar daar gaat het nu niet om)
Tot nu toe met de oudste twee(die een zwemdiploma hebben)
Vorig jaar vroegen ze of ik mee wilde gaan want dan konden alle vier de kinderen mee en dat ik dan maar gewoon mijn kleren moest aanhouden als ik niet wilde zwemmen. Dat wilde ik niet maar ik heb het toch maar gedaan (voor de kinderen) Ik ben daar gewoon in mijn kleren op het gras blijven zitten en opa en oma gingen zwemmen met de kinderen (twee geen diploma) Op zich goed gegaan, maar ik had een rotdag(heb heel de dag moeten afzien want ik wil best zwemmen maar ja, durf het dus niet.en idereen kijkt waarom jij er zo bij zit, ik voelde me gewoon opgelaten)
ik voel hem al weer aankomen, want mijn schoonmoeder begon er over dat we dit jaar weer gingen.
Ik wil dus dit jaar pertinent niet mee.  Drie kinderen hebben intussen een diploma, de jongste nog niet. Maar nu wil ik dus ook niet dat hij meegaat. Is dat overdreven? ik durf het niet te zeggen. Niet dat ik niet mee wil en helemaal niet dat HIJ niet meemag. Maar ik vind het gewoon eng. Hij is nog maar 3. ik wil dat hij bij mij blijft.
Sowieso vind ik het heel eng, als ze al mijn kroost meenemen...weet niet goed waarom...stel er gebeurt wat...maar daar moet ik overheen op zich, dat hoort bij loslaten, dat weet ik. Maar ik kan toch wel zeggen dat de jongste niet meegaat als ik er niet bij ben??Het is toch met water enzo...
I


 
Quote
Navigatie
RE: dilemma schoonouders
Marjolein852  schreef op: 07-05-2013 23:30:20
Vind het wel een beetje sneu voor je choonouders en voor je kinderen..

Zelf ga ik rustig zwemmen ondanks hangbuik, overgewicht en dat ik met 2 krukken loop. Ik weet dat iedereen kijkt en zich afvraagd wat er met mij mis is. Dat kunnen ze vragen.. Voor mij is het belangrijkste dat mijn kinderen opgroeien zonder 'last' van mijn probleem te hebben.. (zoveel mogelijk dan). Dus ja, ik doe ook dingen die ik liever niet doe.. THAT'S LIFE!!!
 
Quote
RE: dilemma schoonouders
Queen@home  schreef op: 07-05-2013 23:36:04
Tja een belemmering is het wel, maar gelukkig niet bij alle dingen, alleen als ik uit de kleren moet zeg maar...het is iets wat niet weggaat..heb het vanaf mijn geboorte.
Op een gegeven moment word je je er bewust van...JUIST omdat mensen naar je kijken. Mij boeit het wel dat ze naar me kijken, ik raak echt in paniek en wil dan wegvluchten. Vooral met bekenden.

De kinderen hebben niet in de gaten dat ik niet wil zwemmen om datgene, want ik zwem af en toe wel met ze, als er dus geen bekenden zijn.

ik voel me bij mijn schoonouders niet op mijn gemak dus kan ik dat met hen niet. Niet dat ze niet goed voor ons zijn hoor.
Ik zou me zo opgelaten gaan voelen met bekenden dat ik serieus een paniekaanval ga krijgen, dat voel ik gewoon.
Met mijn eigen gezinnetje heb ik dat niet,die zien me in huis ook wel rondlopen natuurlijk met niet altijd alles aan.
Meezwemmen ga ik dus sowieso niet.

En ik denk dat ik mijn kleintje maar lekker thuislaat, ik zag dat meer van jullie dat ook zouden doen...Misschien een beetje egoistisch van me, maar ik zal hem een leuke dag bezorgen!

Bedankt voor het reageren.
 
Quote
RE: dilemma schoonouders
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 08-05-2013 10:12:13
Als je er paniekaanvallen door kunt krijgen lijkt mij het toch wel een reden om hulp te gaan zoeken want wees eerlijk, dat is toch niet normaal?

En ik vind het eerlijk gezegd ook sneu voor de jongste dat hij nu niet meekan, je ontneemt hem nu wel iets. Nu zijn opa en oma misschien nog jong en kunnen ze nog lekker met de kleinkinderen zwemmen, straks als je jongste de diploma's heeft dan ben je toch weer een paar jaar verder en kunnen je schoonouders dit misschien niet meer?? Zonde toch? Want volgend jaar en het jaar daarna sta je voor hetzelfde probleem toch?
Ik zou dus zeker hulp zoeken. Voor ons is het moeilijk in te schatten hoe erg je probleem is aangezien we niet weten waar het om gaat en dat je dat niet verteld is je goed recht.
Maar het moest wel om een grote verminking gaan, want iets anders kan ik me haast niet voorstellen dat dit je zo belemmert.

Ik ben zelf ook dik en schaam me ook voor mijn lijf als ik in badpak loop maar ik ben dol op zwemmen en mijn kinderen ook en dat wil ik hun echt niet ontnemen. En wees eerlijk, in de meeste zwembaden zie je meer dikke vrouwen dan slanke en dan heb ik het niet over het jonge grut van rond de 20 die nog geen kinderen hebben. Eigenlijk moet je er gewoon "schijt' aan hebben, maar nogmaals, wij weten niet wat er nu precies is dus is moeilijk oordelen zo.
Maar zoek hulp, echt, want dat je jezelfs schaamt voor je schoonouders waar je denk ik toch een goede band mee hebt, is niet normaal.
 
Quote
RE: dilemma schoonouders
Vlindertjes  schreef op: 08-05-2013 10:15:10
Jammer dat je dit je zoontje ontneemt om heerlijk met opa en oma te gaan zwemmen!
 
Quote
RE: dilemma schoonouders
Senna  schreef op: 08-05-2013 10:17:08
Ik snap je wel. Ik ga ook niet zwemmen, door veel littekens op mn rug van acne. Heb jaren niet gezwommen. Het gevoel dat iedereen naar je kijkt... Ook al weet je dat dat misschien helemaal niet zo is.

Ik ga het van de zomer weer proberen.

Prima oplossing om je jongste thuis te houden en samen met hem iets gezelligs te gaan doen, lijkt me!
 
Quote
RE: dilemma schoonouders
Jen9  schreef op: 08-05-2013 10:24:31
waar staat dan dat t een belemmering oplevert in t dagelijks leven.. ik lees alleen over t zwemmen.. lekker belangrijk denk ik dan.. Ik durf niet in de achtbaan.. dat ontneem ik mijn kinderen dan ook? (gelukkig gaan papa en opa mee), en hier gaan opa en oma mee.. ik vind dat er zo snel naar therapie gewezen wordt.

Nogmaals, ik zou niet moeilijk doen om ze alle 4 aan opa en oma mee te geven, maar dat is denk ik per kind, en niet te vergeten al helemaal per zwembad verschillend.
 
Quote
RE: dilemma schoonouders
Roze  schreef op: 08-05-2013 10:32:19
Joh, vervelend voor je dat je het zo voelt!
Ik zou me er gewoon even niet druk om maken en inderdaad iets anders leuks met je zoontje gaan doen!
Zijn tijd komt ook nog wel ;-) Daar hoef je je echt niet schuldig om te voelen.
Ik zou het ook veel vinden om er 4 mee te geven, waarvan nog 1 zonder diploma.

 
Quote
RE: dilemma schoonouders
Dikkertje-dap  schreef op: 08-05-2013 10:39:56
Meid maak het niet zo groot voor jezelf, ik vind 4 kinderen waarvan eentje van drie zonder zwemdiploma ook teveel hoor, helemaal in een zwembad, wil je zelf ook niet toch! Mensen zijn toch wat ouder en niet meer gewent aan dagelijks 4 kinderen om hen heen, en ze zijn zo vlug!

Zou het niet erger maken dan het is, net als wat anderen zeggen, iedereen heeft zo zn mankementjes wat hij/zij liever niet doet, bij de 1 is het zwemmen, mij krijg je zowat niet de tuin in  in de zomer door alle wespen en andere vliegende beestjes, brrr!! Mijn kinderen lachen mij gelukkig hard uit om mama's rare rennen en zwaaien naar de beestjes maar ik bedoel maar!
Een moeder hier uit de buurt is als de dood voor katten, moet onze kat echt in de gang doen als ze komt, daarvan denk ik dan weer huh! haha

Dus los van het zwemdiploma gebeuren hoef je ook niet alles leuk te vinden toch, dan gaat hij mee als hij ouder is, krijgt hij niks van hoor, kom nou! Lekker samen wat leuks gaan doen en niet meer over nadenken!
 
Quote
RE: dilemma schoonouders
Ivy  schreef op: 08-05-2013 13:22:07
Joh, als jij je niet prettig voelt in badkleding is dat je goed recht.  Ik trek ook nooit badkleding aan in het openbaar.  Zwem wel de hele zomer met de kinderen, maar nooit in het openbaar.  Ik vind daarvoor hulp zoeken ook echt niet nodig!  En ik vind ook niet dat iedereen maar precies dezelfde dingen moet doen/willen.  Iedere gek zijn gebrek.  Er zijn zat moeders die niet in achtbanen durven en dan hun jongere kinderen dat ''plezier ontnemen''.  Ik vind dat persoonlijk nogal overdreven.  (Zie net dat Jen9 hetzelfde aanhaalt )

Je kindje is 3 jaar oud.  Heeft nog geen diploma.  Ik zou hem of niet mee laten gaan (en ondertussen gewoon iets gezelligs samen met hem doen) of een zwemvest aan laten doen en kind meegeven met opa en oma. 

 
Quote
RE: dilemma schoonouders
Mitch  schreef op: 08-05-2013 13:27:59
Buiten de discussie over zwembad/uiterlijk/angst om zou ik mijn 3 jarige niet meegeven om te zwemmen wanneer opa en oma al 3 andere kinderen hebben om op te letten.
 
Quote
RE: dilemma schoonouders
Joltje  schreef op: 08-05-2013 13:34:54
Je zoontje is drie jaar, lijkt mij niet dat je hem echt iets gaat ontnemen. Hij zal ook nog wel met opa en oma kunnen gaan zwemmen over een tijdje. Samen iets met jou alleen doen zal hij al superleuk vinden.

Gewoon doen waar jij je goed bij voelt! 
 
Quote
RE: dilemma schoonouders
Mafkees  schreef op: 08-05-2013 19:12:03
Sis, maar als jouw ouders de kinderen mee willen nemen naar een pretpark, laat je er dan eentje thuis?

Ik vind het juist lief van opa en oma!
TO wil dus niet, om haar eigen redenen, zwemmen met de kinderen , maar schoonouders dus wel.

ideaal toch?

Hier zou het echt derde wereldoorlog worden, als er eentje thuis moest blijven....
en ik begrijp niet zo goed, wat het probleem van TO er dan mee te maken heeft?
geef lekker je kids mee aan opa en oma en geniet van je vrije dag
 
Quote
RE: dilemma schoonouders
Mafkees  schreef op: 08-05-2013 19:21:25
TO, stel O en O voor om een dagje wat anders te gaan doen, zodat alle kinderen mee kunnen gaan?

Ik mankeer trouwens niks, schaam me nergens voor...maar echt niet dat ik ga zwemmen met mn kinderen
ik vind het vreselijk!
ik zou het met 1 kind al niet trekken hahahaha
 
Quote
RE: dilemma schoonouders
Krumelke  schreef op: 08-05-2013 20:45:27
misschien opperen dat jij iets met de jongste 2 gaat doen en dat opa en oma de oudste twee meenemen zwemmen. en dan nog een dag plannen dat jij iets met de oudsten gaat doen en dat opa en oma de jongste 2 meenemen naar een speeltuin ofzo.

 
Quote
Navigatie


Reageren op dilemma schoonouders
Naam
Bericht