Menu
 

Topic:

vriendschap met een andere man

Anoniempje  schreef op: 27-04-2013 14:51:13
Ik ben netjes getrouwd en heb meerdere kinderen.
Nu heb ik al een tijdje contact met een oude jeugdliefde dit is puur platonisch. Wij kunnen erg fijn met elkaar praten.
Wij willen graag een keertje wat afspreken, kopje koffie met appelgebak. Hij geeft mij zoveel positieve energie.
Ik ben eerlijk naar mijn partner toe, ik heb immers niks te verbergen! Hij heeft daar zo'n probleem mee! Ik zie het probleem niet. Ik mag wel een dagje weg met een vriendin. Stiekum wil ik het niet doen.
Daarnaast wie zoekt nu een getrouwde vrouw met kinderen, verzakt lichaam en dergelijke . Als of een vriendschap zonder seks niet bestaat.
Mijn man dreigt met van alles. Einde huwelijk, ik ben een ijskast bla bla.
Hij controleert mijn facebook en dergelijke. Ik vind dit niet fijn, er staan geen geheimen in. Maar mis mijn stukje privacy.
Ik wil niks op het spel zetten. Maar het voelt net dat er een stukje word ontnomen. Gisteren na jaren nieuw ondergoed gekocht, hij zoekt overal wat achter. Gisteravond pakte ik de fohn, ik haat nat haar s'avonds. Hij moest de nachtdienst in... Hij dacht echt dat er iemand op bezoek kwam. Ik wil hem ook niet kwetsen.
Maar het lijkt mij gewoon gezellig, net als ik met een vriendin afspreek.

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende
RE: vriendschap met een andere man
Dani  schreef op: 27-04-2013 21:43:37
ik vind een jeugd liefde toch heeeel iets anders als echt een ex!
 
Quote
RE: vriendschap met een andere man
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 28-04-2013 00:48:41
Tja, het klinkt mij in de oren als dat je die man stiekem wel heel leuk vind. Wan t je praat alles voor jezelf goed en je man haal je naar beneden. Dat doe je alleen als je graag wil inzien dat je man idd niet bij je past en benieuwd bent hoe dit uitpakt.

Want waarom val je eigenlijk NIET op deze jeugdliefde? Dat heb ik helemaal niet gelezen.
 
Quote
RE: vriendschap met een andere man
Anop  schreef op: 28-04-2013 06:35:13
Hier ervaring ermee en als je man zich er zo bij voelt zou ik het toch echt op de omgang houden die er nu is.
Mijn partner had ook contact met zijn jeugdliefde, kwam uiteindelijk ook bij ons over de vloer. Maar op het moment dat ik merkte dat de dame in kwestie wel degelijk meer van mijn partner had wilde, en ik dit aan hem aangaf werd het niet aangenomen.
Het heeft bijna onze relatie gekost omdat ik weinig zin had in een soppende dame naast mijn partner op de bank, mij negerend en een partner die het niet kon of wilde zien. Op het moment dat het tussen ons steeds slechter ging is zij van haar man gaan scheiden en wist niet hoe vaak ze ineens contact met mijn partner moest opnemen. Natuurlijk was dit wederom een extra klap voor onze relatie.
Gelukkig is het zijn beste vriend uiteindelijk, in combinatie met wat acties van haar, gelukt tot hem door te dringen en is het contact inmiddels verbroken en mevrouw is weer terug bij haar ex.
Als je gezin je lief is zou ik toch echt eens een vorm van therapie gaan zoeken voor alles wat ik lees, het niet kunnen vergeven van je man voor wat er gebeurt is. De kille en koele houding die je hebt aangenomen. Natuurlijk zijn er geen ruzies meer, het doet je niks meer en dat is niet gezond. Geen goed voorbeeld voor de kinderen en geen goed toekomstperspectief voor jullie allen.
 
Quote
RE: vriendschap met een andere man
Boterbloem  schreef op: 28-04-2013 07:29:58

Even alleen de reacties van TO gelezen. Denk dat ik weet wie je bent, dat zou het verhaal wel compleet maken.


Daar waar een partner over de scheef gaat gaat niet alleen het vertrouwen van zijn/ haar partner kapot, maar ook van degene die zelf vreemd is gegaan/ rare dingen heeft uitgehaald. Dat wordt vaak geprojecteerd op de ander.


Dus zoals nu, als jij uit wil gaan, kan het voelen alsof je een hak wilt zetten.

Kun je als vrouw een vriendschap hebben met iemand van het andere geslacht? Absoluut. Toch vraagt het meer aandacht/ andere aandacht als wanneer het iemand van hetzelfde geslacht betreft is mijn mening.

Als eerste moet je eigen partner het er mee eens zijn (dit gaat dus helemaal over hoe ik er tegenaan kijk he). Kan hij er niet achter staan, al kan hij zijn mening niet eens echt onderbouwen, dan is het helaas pindakaas. Je hebt je man beloftes gedaan en zult hier samen achter moeten kunnen staan.
Daarbij is het verstandiger te ontmoeten, daar waar anderen bij zijn. Ookal ben je totaal niet uit op wat anders, de verleiding ligt om de hoek, helemaal als het een jeugdliefde betreft waarmee je een goeie klik had, je nu weer een goeie klik hebt en hij je veel positieve energie geeft. Dus liever thuis ontmoeten met zijn vriendin en jou man erbij en dan gezellig kletsen, en desnoods samen een rondje lopen ofzo.

Je geeft aan dat jou man over de scheef is gegaan. Je mening interesseert je daardoor mogelijk minder zoals je omschrijft terwijl je wel hebt gekozen verder met hem te gaan.
Maak de keuze: wil je verder met hem en ga je daardoor ook weer rekening houden in interesse hebben in de mening van je man, of wil je niet verder met hem waardoor zijn mening er niet meer toe doet?

Want je kunt heel mooi zeggen dat het jullie om de kinderen gaat, maar op het moment dat je de mening van je man naast je laat liggen ben je er even schuldig aan als de kinderen hier een knauw van krijgen als dat je man dat dan is. Jij hebt gekozen voor de kinderen om verder te gaan, dan moet je eerst werken aan je relatie om die weer gezond te krijgen, wel te vergeven en zijn mening weer belangrijk te maken in je leven. Loodzwaar lijkt mij, maar niet onmogelijk. Heb het meerdere keren in mijn omgeving meegemaakt en het kan. Maar leg je de mening naast je neer dan doe je in feite hetzelfde als wat je man eerder ook deed: jou mening naast je neerleggen.


Denk op dat moment eerst aan je kinderen, voor je de relatie verder kapot maakt. Want dat doe je als je de mening van je man nu naast je neerlegt. Je wilt of verder of niet. Dit raakt de kinderen ook.

Succes, want als je bent wie ik denk dat je bent zit je in een heel lastig schuitje. En ik zet het er hier heel zwart wit neer, maar wie je ook bent, je krijgt een dikke 

 
Quote
RE: vriendschap met een andere man
Ano  schreef op: 28-04-2013 08:22:24
to wat wil je horen? Dat het moet kunnen dat je een puur zakelijke verhouding te hebben met je partner. Dat het prima is om een emotionele relatie aan te gaan met een andere persoon?  Want hier lijkt het nu op. Ik weet niet wat ik erger vind, sexueel vreemd gaan of emotioneel vreemdgaan.
 
Quote
RE: vriendschap met een andere man
Moedervan5  schreef op: 28-04-2013 08:36:18
Dan ben ik vast een rare hierin maar ik vind dat het gewoon moet kunnen. Haar man moet haar hierin vertrouwen. 
De wantrouwen die man heeft komt voort uit zijn eigen stomiteiten en dan moet TO het maar ontgelden.

Je haar fohnen en man denkt meteen dat er iemand op bezoek komt...............Zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten. 

 
 
Quote
RE: vriendschap met een andere man
Boterbloem  schreef op: 28-04-2013 08:52:15

Quote Moedervan5:
Dan ben ik vast een rare hierin maar ik vind dat het gewoon moet kunnen. Haar man moet haar hierin vertrouwen. 
De wantrouwen die man heeft komt voort uit zijn eigen stomiteiten en dan moet TO het maar ontgelden.

Je haar fohnen en man denkt meteen dat er iemand op bezoek komt...............Zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten. 

 



Ik denk dat hierin het verschil zit dat TO zelf ook, zoals ik begrijp, aangeeft dat ze het niet heeft vergeven of is vergeten, en dus zakelijk verder gaat met de relatie. Dan is de situatie al anders als wanneer je een gezonde relatie hebt waarbinnen het vertrouwen is. TO geeft tevens aan dat de mening van haar man er eigenlijk niet zo toe doet. Dat voel je als partner zijnde. Vind dit anders als een gezonde relatie
 
Quote
RE: vriendschap met een andere man
Nala  schreef op: 28-04-2013 09:53:13
Lastig, zelf ben ik met mijn exen op 1na nog bevriend(zijn er ook maar een paar dus dat scheelt )
Mijn man had in het begin wel moeite met 1 vriendschap, meer omdat diegene op zijn manier mij wilde beschermen wat bij manlief verkeerd schoot.
Inmiddels alles uitgesproken en geen problemen meer.
Ik ben gewoon meer van de mannen vriendschappen dan vrouwen,heb ook maar 1 echte vriendin.
Mijn man weet dit ook al van jongs af aan, omdat hij mijn grote jeugdliefde is.

En doordat ik weet hoe goed en snel die klik na 1 reallife blik weer kan bloeien en groeien, zouik toch wat terughoudender zijn,ook al heeft hij ook een relatie,diepe gevoelens kan je niet sturen

 
Quote
RE: vriendschap met een andere man
Myself  schreef op: 28-04-2013 09:55:49
Vanaf je eerste posting vermoedde ik wie je bent.
Ik heb het idee dat je misschien onbewust, toch je man wilt 'terugbetalen'.
Je bent gekwets, je wilt misschien je trots en zelfstandigheid laten zien?

Denk goed na voordat je iets afspreekt, is het het allemaal waard? Jullie hebben net wat meegemaakt, moet dit er dan ook nog bijkomen, kan je relatie dit aan?
 
Quote
RE: vriendschap met een andere man
Kyla  schreef op: 28-04-2013 09:58:38
Ik denk dat er niet eens wat hoeft te gebeuren tussen je jeugdliefde en jou om je relatie kapot te maken. Je huwelijk vertoont al barsten. Ik zou eerst energie in je huwelijk in je huwelijk stoppen om ervoor te zorgen dat je man weer meer is dan een maatje. Ik kan me volledig aansluiten bij Boterbloem, als jij de afspraak doorzet, zal jouw man zich aan de kant gezet voelen. Dat is misschien niet direct einde huwelijk, maar zal wel heel veel spanning geven en wel eens een aanzet tot kunnen zijn.
 
Quote
RE: vriendschap met een andere man
Jolijn  schreef op: 28-04-2013 11:30:54
1000 km uit elkaar en dan even koffie en gebak willen? dat kan toch helemaal niet. Moet het geen 100 km zijn, of woont één van jullie in Nederland en de ander in Frankrijk?
 
Quote
RE: vriendschap met een andere man
Anoniempje  schreef op: 28-04-2013 14:42:46
Hij is in Nederland. Hij komt niet speciaal naar Nederland voor mij uiteraard.

Ik zou de energie  beter in mijn relatie kunnen stoppen. Ik voel mij ook best schuldig. Want mijn partner is een super vader.  En staat altijd voor mij klaar. Echt een goed persoon.

Ik vind ons vriendschap op afstand ook bijzonder. Het is geen must... Ik ga erover nadenken. Manlief zegt dat hij hoopt, mij te kunnen vertrouwen en dat hij bang is ons te verliezen. Ik wil hem ook niet kwetsen.
Maar ik heb een stukje vrijheid nodig. Ik voel mij zo verstikt in alle verplichtingen.

 
Quote
RE: vriendschap met een andere man
Boterbloem  schreef op: 28-04-2013 14:58:50

Kun je niet tot een compromis komen? Dat die man eerst bij jullie huis langskomt, je man een hand schud, je even een kop koffie thuis drinkt en samen praat en daarna even gezellig ergens lunchen/ dineren?

Als ik kijk naar ons thuis: mijn man zou er op zich geen moeite mee hebben als ik uit eten ging of koffie ging drinken met een andere man. Ook niet op vriendschappelijke basis. MAAR wordt het een ex dan is het al iets lastiger. Heb ik ook naar hem toe terwijl ik mijn man vertrouw. Het idee van: je moet de kat niet op het spek binden zeg maar. 


Je bedoeling kan zuiver zijn, maar je onthoud de leuke dingen. Gaat daar over praten en voor je het weet heb je de kriebels er weer bij en ga je er vaker aan terugdenken. En dan heb je al het begin van het einde.


Daarom zou ik persoonlijk dus ook niet met een ex uit eten gaan, terwijl ik mijzelf volledig vertrouw en ik niet met de andere zou zoenen, handje vast houden of wat dan ook. Maar je hebt ook nog je gedachten. En vroeger was vaak alles leuker en mooier, zelf zit je nu in een moeilijke situatie thuis waardoor dat in je hoofd mee gaat spelen enzovoort.

En zo heeft mijn man ook mensen waarmee hij niet wil dat ik daarmee weg zou gaan terwijl ik zelf het probleem niet heb. Als het voor hem niet goed voelt doe ik het niet. Is het noodzakelijk dan moet mijn man (wat mij betreft) dan gewoon meekunnen. Ik ben met hem getrouwd en dit soort dingen gebeuren in overleg. De andere kant op evenzo. Als iets op dat moment niet goed voelt voor mij zou ik het ook zeggen en dan zou hij niet gaan. Dat is een wederzijdse afspraak die we hebben.


Zijn van die dingen die wat mij betreft horen bij het eventueel opgeven wanneer je samen besluit verder te gaan. Je beslist dan niet meer enkel voor jezelf, maar voor samen. Moeilijk? Soms wel. Goed? Ik denk van wel.

Succes! Want ik vind het wel sneu voor je aangezien je er erg naar uit kijkt.

 
Quote
RE: vriendschap met een andere man
Anne Mv 3  schreef op: 28-04-2013 15:57:56
Op zich zou het geen probleem moeten zijn om met je jeugdliefde koffie te drinken, maar 'nu' is niet het juiste moment om dat te doen.
Zo te lezen heb je er voor gekozen om je relatie zakelijk te houden, maar daarmee help je je relatie om zeep.
Een zakelijk huwelijk is onmogelijk (hele kleine kans van slagen als beide partners hier dezelfde invulling aan willen geven, en dat is bij jullie in ieder geval al niet zo).
Wat je niet in je relatie met je man wilt investeren (waarschijnlijk uit angst om weer teleurgesteld te worden) lijk je nu wel te investeren in de relatie met je jeugdliefde. Tijd en aandacht. Juist nu is het belangrijk om je energie in je eigen relatie te stoppen. Hoe moeilijk dat ook is, ook al ben je bang voor een nieuwe teleurstelling.
Je kunt je kinderen geen groter kado geven dan te vechten voor een warme, liefdevolle relatie met hun vader!

Iedere relatie heeft ups en downs, maar je blijvend emotioneel afsluiten voor je man daarmee doe je jezelf , en je man en kinderen enorm te kort!

 
Quote
RE: vriendschap met een andere man
Marimammavanalec  schreef op: 29-04-2013 09:49:09
Ik vind ook dat het moet kunnen...mits de partners er allebei geen problemen mee hebben.
 
Quote
RE: vriendschap met een andere man
Anoniempje  schreef op: 30-04-2013 12:14:42

Ik heb een weekend weg geboekt met man. Even tijd voor elkaar. Misschien hebben wij dat wel nodig. Even geen mama zijn, geen gekots en gekwijlt op mij of een trekkend kind aan ons benen.

Daarnaast zetik het contact op een lager pitje. Kijken als het echt zo blijft klikken. Anders kunnen wij altijd nog afspreken.


Ik heb uitdrukkelijk naar zijn relatie gevraagd. Deze is toch nie zo top. Ik heb geen zin in gedonder. Je weet maar nooit.

 
Quote
RE: vriendschap met een andere man
Boterbloem  schreef op: 30-04-2013 12:21:17
Vind ik echt knap van je TO! Hoop dat jullie een fijne tijd hebben samen
 
Quote
RE: vriendschap met een andere man
Anne Mv 3  schreef op: 30-04-2013 12:27:37

'k Heb er echt bewondering voor hoe je je weg zoekt, 'Anoniempje'!
Echt groot applaus voor jou 
Ups en downs horen erbij in een relatie, maar als je in een 'down-periode' zit dan is dat ontzettend zwaar om weer naar een 'up' te knokken!

 
Quote
RE: vriendschap met een andere man
Alice  schreef op: 30-04-2013 12:32:17
Top! 
 
Quote
RE: vriendschap met een andere man
Anna28  schreef op: 30-04-2013 15:33:45
super! Hele goede keuze! Investeren in je eigen relatie en dan kun je in de toekomst altijd nog zien of het contact nog steeds zo leuk is. 
Als zijn eigen relatie niet heel erg top is is hij misschien ook op zoek naar een klankbord enzo, tis voor jou denk ik toch beter om het zo even te laten. 
 
Quote
RE: vriendschap met een andere man
Ladyd  schreef op: 30-04-2013 18:34:05
Wat goed meid!
Ik hoop dat je een heel leuk en fijn weekend gaat hebben met je man!
 
Quote
RE: vriendschap met een andere man
Mitch  schreef op: 30-04-2013 18:35:27
Goede keuze!!
 
Quote
RE: vriendschap met een andere man
Myself  schreef op: 01-05-2013 11:49:56
Je bent een vechtertje meid, top!
 
Quote
RE: vriendschap met een andere man
Sabinemvyinthe  schreef op: 01-05-2013 12:05:43

Quote Anne Mv 3:

'k Heb er echt bewondering voor hoe je je weg zoekt, 'Anoniempje'!
Echt groot applaus voor jou 
Ups en downs horen erbij in een relatie, maar als je in een 'down-periode' zit dan is dat ontzettend zwaar om weer naar een 'up' te knokken!




Sluit ik me bij aan!!!!
 
Quote
RE: vriendschap met een andere man
Mikmvg  schreef op: 02-05-2013 15:15:32

Quote SabineMvYinthe:
[...]

Sluit ik me bij aan!!!!



en ik ook!
 
Quote
RE: vriendschap met een andere man
Anoniempje  schreef op: 02-05-2013 20:57:14
Ik heb gisteren een bericht geplaatst, deze zie ik hier niet staan.

Maar wij hebben weer een emotioneel gesprek gevoerd. Ik had er absoluut geen zin in. Maar hij heeft een enorm rot gevoel en kwam jankend bij mij. Toen brak ik wel even!
IK ben de perfecte vrouw, ben lief, zorgzaam, een goeie moeder en vrouw.  Hij heeft mij jankend gesmeekt om een kans. Ons toekomst en samen oud worden met de kinderen.

Vanavond wou hij samen met mij naar de bioscoop. Wat moet ik daar nu mee? Vast lief bedoeld.
Zal ik je vanavond lekker masseren dat vind je toch zo fijn. Normaal valt hij binnen 2 minuut in slaap of wilt hij wat anders. Dat wekt frustratie op, dat ik het niet eens wil. Lieverd je hebt het  nodig en zal je gewoon even los masseren. Ja waarom kan het nu wel na zoveel jaar?
Hij is s' avonds snel moe. Dat mag ik hem ook niet kwalijkg nemen.

Hij zet mij op een voetstuk die ik ook niet verdien. Want ik ben ook niet perfect. Hij doet alles voor mij. Echt! Je kunt het niet zo gek verzinnen en ik mag het.  De beste vader die je maar kunt wensen. Maar het is het gevoel. Ik ben echt een koelkast. Ik zie ons als twee  managers om de kinderen.
Scheiden is ook geen oplossing. Daar worden wij niet gelukkiger van. Want hij is wel mijn beste maatje. Ik kan zo mezelf zijn. Dat is natuurlijk heerlijk. Hij vind mij altijd even prachtig. En kan hem met alles vertrouwen.

Ik denk erover na om eerst alleen een dag of weekend weg te gaan. Tot rust te komen. Ik ben zeer gespannen. Misschien heb ik dat ook wel nodig.

Verder is het contact met mijn "vriend" op een lager pitje. De hele dag wachte ik op een berichtje. Dat is natuurlijk niet normaal. Ik heb nu eerst een oplossing in mijn huwelijk nodig. Want je ziet op een gegeven moment niet alles meer helder. Ik zou niet willen dat ik word verleid voor iets.  Mocht deze vriendschap zo hecht blijven dan komt er vast een nieuw moment.

 
Quote
RE: vriendschap met een andere man
Anoniempje  schreef op: 02-05-2013 21:01:42
Dames bedankt voor alle reacties. Erg lief

Sommige zullen misschien wel denken wat zeurt ze nou. Want ik heb zo'n lieve man en heb alles om gelukkig te moeten zijn.
Als hij nou slecht voor mij was. Maar dat is absoluut niet zo. Daarom heb ik ook wel een schuld gevoel over mijn gevoelens.
 
Quote
RE: vriendschap met een andere man
Anno  schreef op: 02-05-2013 21:49:19
Anoniempje...jouw gevoel is heel herkenbaar!  . Wil even zeggen dat ik het super vind dat je de kracht hebt kunnen vinden om het andere contact zolang op een laag pitje te zetten 
 
Quote
RE: vriendschap met een andere man
Anne Mv 3  schreef op: 02-05-2013 22:23:02
Lief Anoniempje,

Een dikke knuffel voor jou.

Je hebt altijd grote idealen gehad voor jouw gezin. Maar de praktijk is meestal veel weerbarstiger!
Fijn dat je man ook laat zien dat hij voor je wilt vechten, maar jij bent nog zo druk bezig met je weg zoeken en jezelf vinden dat je misschien even weinig kunt met zijn emoties. Er is ook al veel gebeurd.
Stap voor stap.... als je er in zit dan is het een moeizaam proces, als je er door bent zeg je (hopelijk): het was de moeite waard.

Ik denk dat jullie allebei veel te leren hebben, het is idd ook niet goed dat je man je zó op een voetstuk zet. Ook jij bent maar een mens.
Misschien helpt het idd als je eens een paar dagen alleen weg gaat. Misschien helpt het als jullie brieven naar elkaar gaan schrijven?!

Heel veel sterkte!
 
Quote
RE: vriendschap met een andere man
Cindy  schreef op: 08-06-2013 23:23:28
forbidden love is always better!
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende


Reageren op vriendschap met een andere man
Naam
Bericht