Menu
 

Topic:

normaal spelen

Anoniema  schreef op: 16-04-2013 17:45:57
Nu wil ik weleens jullie mening horen. Gewoon een leuk discussiepunt.

Als mijn kinderen afspreken met vriendjes om te spelen verwacht ik dat als ze hier zijn er ook gespeeld word.
Voetballen, op de trampoline, hutten bouwen , met de lego, knutselen, buiten ravotten, vieze kleren en zwarte snoetjes.

evt 5 a 10 minuten voor ze opgehaald worden opruimen en dan mogen ze even voor  de tv , maar liever niet.

ALs mijn kinderen ergens anders gaan spelen hoor ik 9 van de 10 keer dat ze op de ds/wii/ps zijn geweest, tv hebben gekeken, of op de pc spelletjes hebben gedaan. Niets gespeeld. Gewoon op hun luie gat op de bank hangen ....

Ik vind dat echt zo stom ! wat is er mis met normaal spelen? Willen die ouders niet opletten dus zet ze maar ergens achter waar ze geen 'last 'geven ?
Lekker makkelijk..........
Ik zie dat echt als je kind beperken in zijn/haar ontwikkeling hoor .

Hier krijgen ze wat drinken en een snoepje of chips  bij een ander krijgen ze chips EN snoepjes EN nog een snoepje oja en nog 1..........

Ik erger me hier echt ontzettend aan , waarom moeten die kinderen in een tijdsbestek van een uur/anderhalf  helemaal volgepropt worden zodat ze hun bord niet leeg eten ?

Noem me maar ouderwets maar ik snap er echt niets van .........
wat vinden jullie daar nou van ?

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: normaal spelen
Anoniema  schreef op: 16-04-2013 17:46:53
oh en de leeftijd waarover ik nu praat is 5 tot 7 zeg maar
 
Quote
RE: normaal spelen
Mitch  schreef op: 16-04-2013 17:49:41
Ik zou ze als ik jou was nergens meer laten spelen
Geintje natuurlijk.

Maar mij viel het ook wel op, laatst superrr mooi weer, die mensen hebben een grote tuin en de kinderen hebben de hele middag ge wii't en ge ipad.
Ik vind het best, als hij zich maar vermaakt heeft.
Hier thuis word er ook niet buiten gespeelt, ik zit op een flat en ik heb dus ECHT geen zin om constant op het balkon te zitten of erbij te zitten als ze buiten zijn.
Meestal is het hier spelen op zijn kamer, en laatste half uurtje gaan ze op de wii.
 
Quote
RE: normaal spelen
Mama-van-aimy  schreef op: 16-04-2013 17:50:24

Als de kinderen thuis komen, dan krijgen ze altijd eerst eten met iets lekkers.

Daarna gaan ze idd net als die van jou buiten spelen, of op de kamer of met poppen spelen, kleuren etc.

Maar als ze zin hebben om een keer achter de WII te zitten, dan zal ik ze niet tegen houden. Zolang het maar niet dagelijks is.

Soms zijn er namelijk ook kindjes die geen WII ofzo hebben en dan snap ik best dat ze hier er even achter willen.

Wat eten/snoepen betreft: Ook maar 1x een snoepje. Is meer dan genoeg. Anders eten ze niet meer.

 
Quote
RE: normaal spelen
Mieps01  schreef op: 16-04-2013 17:51:16
Hier heb ik ook liever dat ze "spelen" maar mij kinderen doen dat gehang ook bij anderen, en ik denk dat ze het juist extra gaan doen en opzoeken als ze thuis niet veel van die spellen mogen,maar bij een ander dus wel. Mijn kinderen worden heel druk van de xbox dus mogen alleen in het weekend elke dag een uurtje.. Maar als ze dsn bij een ander zijn.. Dan zoeken ze dat bij een ander denk ik toch ook op.. Daar hoef ik een andere ouder niet kwaad om aan te kijken....
 
Quote
RE: normaal spelen
Caatje  schreef op: 16-04-2013 17:51:20
Ons zoontje is 8. Als er een vriendje meekomt en het is mooi weer, gaan ze sowieso naar buiten. Als het rotweer is, mogen ze een half uur/3 kwartier op de wii en daarna spelen.
Als ze uit school komen, krijgen ze drinken en 1 snoepje en meer niet. Dus eigenlijk net zoals bij jou. Wel kunnen ze nog wat drinken krijgen als ze dorst hebben, maar snoep of chips o.i.d. zeker niet. Vind het ook helemaal niet nodig.
 
Quote
RE: normaal spelen
Proestie  schreef op: 16-04-2013 17:52:06
Hier is het wisselend. Over het algemeen wordt er gespeeld, maar soms als het even niet loopt kan een kwartiertje tv/ds uitkomst bieden en spelen ze daarna weer verder. Nu wordt er weer veel buiten gespeeld. Ook is het hier per kind verschillend. De 1 kijkt amper tv en voor de ander is het even een rustpuntje. Ik kan me er niet zo druk om maken.
Qua snoep ben ik het wel met je eens. Onze kinderen krijgen 1 keer een snoepje/koekje oid 's middags met een glas ranja en verder niet. In de zomer wil ik nog wel eens een waterijsje geven, maar zeker niet als er steeds om gevraagd wordt. Er zijn genoeg kinderen die bijven vragen om snoep. Ik zeg dan altijd dat we dat hier niet doen.
 
Quote
RE: normaal spelen
Son  schreef op: 16-04-2013 17:54:48
het is maar net wat jij in het hokje "normaal" plaatst....
 
Quote
RE: normaal spelen
Sabje Mv Jm En ??  schreef op: 16-04-2013 18:16:42
Ik ben ten eerste niet anti wii/ds/tablet enz als hun de tijd zo samen door willen brengen prima.
Maar ik merk omdat ik het geen beperking erop heb zitten,dat hier vaak de kids gewoon buiten spelen.
Vaak komen ze even een half uurtje binnen en dan doen ze zulke dingen,maar daarna
Gaan ze gewoon weer naar buiten.

Ik heb 1 keer een meisje gehad en die wou alleen maar op de wii en wou niks anders
Omdat ze het thuis niet had,ze maakte zelfs ruzie erom.
Uiteindelijk is mijn dochtet na buiten gegaan en zat ze hier alleen binnen,en ze wilde er niet af.
Daarna wilde ze nog een paar keer spelen,maar toen hebben we de boot afgehouden.
Vind het echt niet erg,maar je komt niet alleen maar hier voor een wii.
Vind het wel belangrijk dat ze samen plezier hebben.
 
Quote
RE: normaal spelen
Minou  schreef op: 16-04-2013 18:19:24
Hier ook af en toe DS of Ipad of tv..lekker op het gemakkie na een lange schooldag. Soms willen ze een DVD kijken..prima!

Of ze gaan naar buiten of naar ambers kamer dansen knutselen kleuren weet ik veel. Hier krijgen ze wat drinken en een snoepje of soms een ijsje bij lekker weer, zoals laatst.
 
Quote
RE: normaal spelen
Boterbloem  schreef op: 16-04-2013 18:25:37
Ik heb hier eigenlijk geen regels voor ofzo, ik bekijk het op dat moment.
Soms komen ze hier aan en zijn ze kapot. Lekker een filmpje erin, wat lekkers erbij en genieten van een filmmiddag. Andere keer hebben ze veel energie en vliegen ze naar buiten. Soms hangt het er tussen en zitten ze binnen. En als het nodig is stuur ik bij tussendoor. Als het lekker weer is en ze hebben best energie gaat op den duur de tv uit als deze aan is. Soms krijgen ze 3 snoepjes en soms 1 enzovoort enzovoort.
 
Quote
RE: normaal spelen
Pacific  schreef op: 16-04-2013 18:30:06
Hier wisselt het, moet wel zeggen dat als het heel mooi weer is buiten ze niet zo heel lang met vriendjes achter een scherm mogen. Maar voor de rest...soms hebben ze het ook gewoon even nodig voor de ontspanning, gewoon even een spelletje spelen. Hier krijgen ze altijd fruit, snoepje en wat drinken. Met mooi weer soms een ijsje. Maar niet en, en en.

Vind wel het belangrijkste dat ze zich vermaken. En als dat een keer door een een paar uur wii so be it. Keer daarna zijn ze alleen maar buiten en zie je ze niet eens.
 
Quote
RE: normaal spelen
Xsara  schreef op: 16-04-2013 18:31:42
wij hebben hier regels en dat geldt ook voor de kinderen die komen spelen.. Mijn zoon mag 2 keer per weel.k op de wii, 1 keer in het weekend en 1 keer doordeweeks, als hij al is geweest en hij mag niet meer dan kan iemand komen spelen maar ook dan mag het niet. Meestal is het 2 keer per week een kindje spelen of ergens spelen, hij voetbald en zwemt ook nog en iedere dag iemand te spelen of ergens spelen vind ik poverdreven.. maar ik woon aan de speeltuin dus hij loopt het hek uit en heeft altijd wel iemand die er speelt.. asl het mooi weer is kunnen ze buiten spelen maar ik laat het meestal aan hun zelf over, ik heb ook wel eens geen zin om buiten te zijn dus waarom zou een kind dat niet hebben.. maar hier is het binnenkomen meestal moielijk want hij wil altijd langer spelen... en als de kids uit school komen mogen ze wat lekkers en wat te drinken, dus een vreindje ook, meestal 1 groot of 2 kleine snoepjes/koekjes en ranja.. wat hij bij een ander kind doet daar maak ik me niet zo druk over... hij en dus ook wij passen ons maar aan. mocht het echt de spuigaten uitlopen met snoep dan hou ik de boot af maar het is nog niet voorgekomen..
 
Quote
RE: normaal spelen
Mafkees  schreef op: 16-04-2013 18:39:04
Ik herken het wel TO.
Voel een beetje hetzelfde als jij.

Hier wordt er dan ook vaak ook gewoon gespeeld. Met de auto's, er worden tenten gebouwd, we gaan naar het park/speeltuin., etc.
De tablet/ds enzo vind ik sowieso stom speelgoed   en dat wordt al helemaal niet met een vriendje gedaan.

Ik vind door alle " moderne"  meuk van tegenwoordig de sociale vaardigheden in het niet vallen en dat is 1 van de belangrijkste dingen die mijn kinderen moeten leren.
We praten met elkaar, we lachen, we spelen en we delen.
Eentje op de DS, eentje op de tablet...wauw wat een lol
 
Laatst had ik hier 2 vriendjes en de kinderen waren moe. Echt moe, allemaal. Toen heb ik, na het bakken van koekjes ze op de bank gezet met een bak chips en hebben ze een film gekeken.

Ligt dus aan situatie zou ik zeggen.

Ik geef mijn kinderen in de middag een koekje, of een bakje chips en ook nog wat fruit. Avondeten doen ze altijd goed, dus dat maakt niet uit.
Voor de vriendjes hetzelfde...ook een snoepje of een chippie. Gezellig!

Als ik mijn zoon ophaal bij bepaalde kinderen weet ik dat ik wat in de auto moet hebben liggen. Daar krijgt hij dus helemaal niks in de middag....en dat vind ik dan weer sneu.
Iets lekkers hoort er wel een beetje bij vind ik
 
Quote
RE: normaal spelen
Saskiamv2boys  schreef op: 16-04-2013 18:56:29
Hier twee kids..

Die van bijna 10 jaar gaat vaak op de playstation spelen op zolder. Heerlijk op zijn eigen kamer lekker chillen hoe ze het hier noemen. Lekker een stuk fruit erbij of ook wel chips of een ijsje. Gewoon net waar ze zin in hebben, Hier mogen ze ook wat cola of sinas of juist sap. Gewoon wat er in huis is.. Ook gaan ze wel naar buiten net wat ze willen. Ik heb er geen regels in..

En na eentje van 5.5 en die mag ook zelf weten wat hij wil gaan doen met vriendjes dus ook op de wii..
Die gaat ook wel buitenspelen of koekjes bakken

ik ga met de kids op woensdag ook wel naar de beekse bergen of speelland en dan mag er ook een vriendje mee geen probleem

het valt mij wel op dat vriendjes dus het snelste bij ons komen. Ze vinden het bij ons erg gezellig..
 
Quote
RE: normaal spelen
Anne  schreef op: 16-04-2013 19:05:37
Ik vind dat juist mooi, dat ze een paar uurtjes gewoon mogen meedraaien in een ander gezin met andere regels,
zo leren ze dat het niet overal zoals thuis is.
Waar ben je bang voor TO? Dat je kinderen het op een ander leuker gaan vinden dan bij jou thuis?
Ik vraag het me gewoon af hoor, niet aanvallend bedoeld
 
Quote
RE: normaal spelen
Boterbloem  schreef op: 16-04-2013 19:08:13
Maarreuh, als 9 van de 10 keer er tv wordt gekeken op de WII wordt gespeeld of op de ds, en 1 keer spelen zonder deze dingen, wat is dan het normale 

 
Quote
RE: normaal spelen
Inky69  schreef op: 16-04-2013 19:13:14
Nou ik herken het ook hoor.
Mijn dochter ging vanmiddag om 15.00 mee met een vriendinnetje, haal ik haar om 17.00 weer op....en wat hoor ik.
Hebben ze een sauzijsenbroodje gegeten, snoep en ships Je begrijpt wel dat ze thuis aan tafel niets meer at

Ze hebben trouwens wel buiten gespeeld

Maar dat gesnoep en gesnaai zo uit school vlak voor het eten vind ik niets, krijgt ze bij mij ook niet als er om 15.00 na school nog wordt gespeeld.
 
Quote
RE: normaal spelen
Marjolein852  schreef op: 16-04-2013 19:16:52
Hier mogen ze op de wii, de ds of computer. Mijn meiden kijken er niet naar om, mijn zoontje wel. Met mooi weer zijn ze allemaal liever buiten, maar laatste tijd was het nogal prut weer..

Ik erger me vreselijk aan kinderen die hier alleen komen voor de wii, snoep willen etc.. Denk dat die kinderen kunnen later geen maat houden (denk ik dan)

 
Quote
RE: normaal spelen
Marjolein852  schreef op: 16-04-2013 19:16:52
Hier mogen ze op de wii, de ds of computer. Mijn meiden kijken er niet naar om, mijn zoontje wel. Met mooi weer zijn ze allemaal liever buiten, maar laatste tijd was het nogal prut weer..

Ik erger me vreselijk aan kinderen die hier alleen komen voor de wii, snoep willen etc.. Denk dat die kinderen kunnen later geen maat houden (denk ik dan)

 
Quote
RE: normaal spelen
Anne  schreef op: 16-04-2013 19:19:28

Quote Boterbloem:
Maarreuh, als 9 van de 10 keer er tv wordt gekeken op de WII wordt gespeeld of op de ds, en 1 keer spelen zonder deze dingen, wat is dan het normale 



Maar boterbloem, iedereen leeft toch anders? Wat maakt dat nou uit, die ene keer dat jouw kind dat dan mee beleeft?

En net zoals dat eten, waarom is dat zo erg dat ze dan een keertje niet mee eten s avonds?
Ik heb dat zelf soms ook, geen trek genoeg meer.
En dan? Komt wel weer goed toch?
Leven volgens regeltjes heb ik altijd moeilijk gevonden,
en het moet nu wel door het autisme van mijn jongens, maar dat wil niet zeggen dat ik niet geniet van de vrijheid zonder...
 
Quote
RE: normaal spelen
Boterbloem  schreef op: 16-04-2013 19:21:58

Anne, was een grapje haha.

Ze TO heeft het over normaal spelen terwijl als je kijkt wat er normaal gebeurd bij anderen je het meeste normaliter als normaal bestempeld. Dus is buitenspelen of met speelgoed niet het normale maar al het andere haha.

Snappie?


Ik ben ook heel makkelijk, vind het allemaal best. Heeft mijn zoon genoten van een WII middag bij iemand, heerlijk. Heeft hij thuis niet, hartstikke leuk. Heeft ie veel te eten gehad dan hoop ik dat het gesmaakt heeft. Daarom is het hier soms ook 1 biscuitje, en soms de koekjestrommel op tafel en kletsen maar terwijl we ze in de thee dippen. Heerlijk!

 
Quote
RE: normaal spelen
Annie  schreef op: 16-04-2013 19:24:01

Quote Boterbloem:
Ik heb hier eigenlijk geen regels voor ofzo, ik bekijk het op dat moment.
Soms komen ze hier aan en zijn ze kapot. Lekker een filmpje erin, wat lekkers erbij en genieten van een filmmiddag. Andere keer hebben ze veel energie en vliegen ze naar buiten. Soms hangt het er tussen en zitten ze binnen. En als het nodig is stuur ik bij tussendoor. Als het lekker weer is en ze hebben best energie gaat op den duur de tv uit als deze aan is. Soms krijgen ze 3 snoepjes en soms 1 enzovoort enzovoort.



Hier gaat het net zo! 
Wij hebben 2 snoepmomenten. Direct uit school 14.30 snoepje/koekje/chips met wat drinken erbij en omdat wij vaak vrij laat eten 18.00/18.30 mogen ze rond 16.30/17.00 nog iets kleins zoals fruit/groente/biscuitje/klein snoepje. 
 
Quote
RE: normaal spelen
Esther Mv Thomas  schreef op: 16-04-2013 19:24:48
Hier komen niet zo vaak kinderen spelen (en zoonlief gaat niet zo vaak ergens anders spelen), maar toevallig was er vanmiddag een jongen uit zijn klas meegekomen om te spelen. Ze vroegen of ze eerst op de computer mochten, want ze wilden iets opzoeken. Dat mocht wel even (ze zochten liedjes met namen van kinderen uit hun klas of gezongen door iemand met dezelfde naam, hadden ze op school blijkbaar ook gedaan). Dit heeft iets van 10 minuten geduurd en toen moesten ze stoppen van mij (dat deden ze ook). Ze kregen een beker drinken en een klein zakje snoep (met van die beertjes ofzo). Toen zijn ze boven gaan spelen. Ze kwamen wel om de 5 minuten naar beneden om weer iets nieuws te pakken of te verzinnen (die jongen was hier nog nooit geweest, dus dan wil je alles wel zien). Mijn man zat op de Ipad en dat was reuze interessant, daar bleef die jongen lang bij hangen (heeft zelf een tablet, zei hij). Maar ze gingen gewoon weer naar boven. Even later wilde ze wat lekkers en dat kregen ze niet (zoon ging dus even raar doen) en weer even later wilden ze op de iPad. Dat ging niet door en daar kwam weinig weerwoord tegen. Ze zijn weer gewoon boven de boel gaan verbouwen (is ook niet alles.....).

Om een lang verhaal kort te maken; hier wordt niet met computers (behalve dan heel even), iPads, Wii's etc. gespeeld. Dat doet zoon al genoeg als er niemand is (heel vaak dus). Als het goed weer is, ga ik het liefst ook lekker met ze naar de speeltuin ofzo, maar die hier in de buurt is nog niet geopend.
Een klein zakje snoep op anderhalf uur tijd vind ik ook meer dan genoeg. Op een langere middag zijn er wel 2 snoepmomenten.
 
Quote
RE: normaal spelen
Minou  schreef op: 16-04-2013 19:30:26
Het valt me wel op dat Amber liever vriendinnetjes thuis heeft dan dat ze uit spelen gaat..dan worden ze vaak naar buiten gestuurd en krijgen niks te eten of wat dan ook. Bij sommigen heeft ze nog noot de slaapkamer gezien van vriendinnetje en MOETEN ze beneden spelen.

Ben ik dan zo makkelijk???!?!

ff voorbeeldje

1515 school uit, naar huis drinken en snoepje/koekje ( geen en/en maar of/of) en dan bepalen de meiden wat ze gaan doen..meestal naar Ambers kamer en lekker hun gangetje gaan..knutselen/dansen/make uppen/verkleden en ja soms ook DS of Ipad (voor de muziek)
en ja af en toe een filmpje even zennnnnnnnnnnnnnnn op de bank..popcorn erbij ofzo.

 
Quote
RE: normaal spelen
Minou  schreef op: 16-04-2013 19:31:50
en ong 10 minuten voor ophaaltijd wil ik dat ze ff opruimen.
 
Quote
RE: normaal spelen
Annie  schreef op: 16-04-2013 19:35:52
Van mij mogen ze ook niet altijd boven spelen. Hier beneden staat het meeste speelgoed en ook onze tuin is goed voorzien. Ik heb soms net boven alles schoon en dan heb ik geen zin dat een hele bende kinderen alles weer ondersteboven haalt. Dus als het lekker weer is mag op de slaapkamer niet altijd.
 
Quote
RE: normaal spelen
Anne  schreef op: 16-04-2013 19:37:00

Quote Boterbloem:

Anne, was een grapje haha.

Ze TO heeft het over normaal spelen terwijl als je kijkt wat er normaal gebeurd bij anderen je het meeste normaliter als normaal bestempeld. Dus is buitenspelen of met speelgoed niet het normale maar al het andere haha.

Snappie?


Ik ben ook heel makkelijk, vind het allemaal best. Heeft mijn zoon genoten van een WII middag bij iemand, heerlijk. Heeft hij thuis niet, hartstikke leuk. Heeft ie veel te eten gehad dan hoop ik dat het gesmaakt heeft. Daarom is het hier soms ook 1 biscuitje, en soms de koekjestrommel op tafel en kletsen maar terwijl we ze in de thee dippen. Heerlijk!


solly

 
Quote
RE: normaal spelen
Liefje  schreef op: 16-04-2013 19:40:04
Hier is het uit school naar huis en dan vraag ik of ze veel honger hebben nou bij veel honger willen ze meestal dan een boterham bij minder honger is het meteen spelen en krijgen ze later wat chipjes.

En ook nog wel een x wat snoep of een koekje en soms ook allebei dat ligt eraan. Na 16 uur niks meer ivm met eten want wil zelf ook wel dat de kindjes thuis nog eten dus daar hou ik rekening mee (zoon kan ik gerust voor het eten ook nog wat lekker geven die eet er niks minder om).

Tv kijken doen we niet als ze dat vragen dan zeg ik altijd dat hoef je ook niet samen te spelen . Als ik zie dat ze moe zijn laat ik ze de laatste 10/15 min wel tv kijken.

Verder spelen ze hier beneden/boven en op zolder mag overal. En bij lekker weer natuurlijk buiten of in de tuin of ik ga mee naar de speeltuin.
 
Quote
RE: normaal spelen
Minou  schreef op: 16-04-2013 20:01:27

Quote Annie:
Van mij mogen ze ook niet altijd boven spelen. Hier beneden staat het meeste speelgoed en ook onze tuin is goed voorzien. Ik heb soms net boven alles schoon en dan heb ik geen zin dat een hele bende kinderen alles weer ondersteboven haalt. Dus als het lekker weer is mag op de slaapkamer niet altijd.



hier gaan ze alleen naar Ambers kamer en ik heb altijd de regel iig schoenen uit bij binnenkomst, scheelt weer een zandbakeffect.
Qua rommel valt het gelukkig mee. Toen ze 4 was en een keer iemand te spelen had..OMG BOM ontploft, toen had ik ook zoiets..eeh benden dan maar.

Op dr kamer kunnen ze lekker spelen in alle privacy en ik merk dat ze op deze leeftijd dat wel fijn vinden. Ik ben geen vermaakmama die allerlei dingen gaat bakken of maken, hihi!

Met lekker weer gaan ze meestal uit zichzelf naar buiten, tuin/plein of speeltuintje.
 
Quote
RE: normaal spelen
Claudia  schreef op: 16-04-2013 20:06:32

Ik vind het leuk dat als er gespeeld word, er ook GESPEELD word samen..en niet constant voor een tv of computer.
Hou eigenlijk altijd aan, bij thuiskomst: wat drinken met een koekje of een zakje snoep.
En dan lekker samen spelen, beneden, boven of buiten met goed weer. De laatste 20 tot 30 min mag er even op de computer of tv kijken. Vaak merk ik dat aan het eind de interesse in elkaar een beetje kwijt is of dat kids moe worden en het spelen niet echt leuk meer. Dan hebben ze even een rust momentje.

Ik vind een koekje of snoepje op een middagje van max 1,5 uur ook zat hoor. Drinken kunnen ze altijd krijgen. Maar hier is het wel: ranja, of een sapje als het er is, of water of thee. En in de zomer soms eens een waterijsje.
Heb hier dus nu ook vaak een meisje die ineens geen ranja meer lust en het echt laat staan. Ze drinkt alleen maar fristi volgens haar, nou dat is dan jammer..want hier word alleen sochtends een bekertje fristi gedronken en de rest van de dag niet meer. Dat weet mijn dochter ook en kan het dan ook niet maken om de ander fristi te geven, voor dochter vind ik 1x pdag fristi zat.
Laatste keer heb ik haar laten kiezen: ranja, water, of thee en ze wilde niks. Ik ga er dan niet in mee om fristi te geven zodat ze in elk geval wat drinkt, er is keuze en daarbij weet ik dat ze ook wel ranja lust. Bij ballorig oid gaat het er gerust in.

Maarja ik heb ook een paar kinderen gehad die na een zakje snoep of een koek meteen al begonnen met:  ik heb honger! En nee, dan niet in een boterham maar in meer snoep of koek. Zelfs kinderen die de keuken doorspitte en bij de koekjes demonstratief blijven staan.
Durf daarbij ook niet om na 16.00 een boterham ofzo te smeren, want of de ouders er blij mee zijn savonds met het eten weet ik niet.
Wij eten zelf om 17.00 al en dus is een koekje of snoepje na 15.00 echt zat. Heel soms, bijv rond de pasen nog een paaseitje tussendoor.


Sjah verder doet iedereen het op zijn eigen manier denk ik...heb er niet zo probleem mee als dochter bij iemand hele tijd tv kijkt, wel geeft ze zelf aan dat het dan maar saai was. Nouja dan moet ze met een andere kindjes gaan afspreken als het telkens zo is. Zij wil echt samen spelen als ze afspreekt.

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op normaal spelen
Naam
Bericht