Menu
 

Topic:

Jehova

Tal  schreef op: 16-04-2013 10:04:37
Hier kwam net Jehova aan de deur, misschien breng ik nu een hele discussie te weeg, maar ik wil het toch even kwijt.
Hier komen altijd dezelfde mensen aan de deur en we maken altijd een gezellig praatje. Het geeft me altijd een goed gevoel dat ik ze uit laat praten en niet de deur voor ze dicht doe. Ik ben helemaal niet gelovig ofzo maar bepaalde dingen ben ik het wel met ze eens.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: Jehova
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 16-04-2013 10:06:42
Ik onderbreek ze ook niet, maar als ze aan een sruk doorpraten zodat ik er niet tussen kan komen (vind ik onbeschoft) dan doe ik het dus wel.
 
Quote
RE: Jehova
Xxx  schreef op: 16-04-2013 10:09:08
Ik zeg altijd wel sorry, geen interesse. En maak aanstalte om de deur dicht te doen. Praten ze door, zeg ik nogmaals sorry echt geen interesse en doe de deur gewoon dicht......
 
Quote
RE: Jehova
Alice  schreef op: 16-04-2013 10:09:36
Nou prima toch.. jij blij, zij blij.. waarom discussie?
 
Quote
RE: Jehova
Minou  schreef op: 16-04-2013 10:11:08
Hier komt altijd een leuk echtpaar en we praten dan ff over de dagelijkse dingen en we krijgen wat boekjes van ze. Allemaal heel vrijblijvend, dus ik vind het prima!

Was het zo dat ze iets opdringen aan mijn deur..nee dat wil ik van niemand. Geen verkoop of wat dan ook.
 
Quote
RE: Jehova
Tal  schreef op: 16-04-2013 10:16:26

tuurlijk opdringen houd ik ook niet van, maar heb eigenlijk het idee dat veel mensen bij voorbaat niet naar ze luisteren en gelijk de deur dicht doen. terwijl we geen idee hebben waar het eigenlijk om gaat.

 
Quote
RE: Jehova
Boterbloem  schreef op: 16-04-2013 10:17:34

Er is zo'n verschil. Ik persoonlijk geloof niet in het principe dat iedereen langs de deuren moet gaan en dat je perse met woorden moet evangeliseren. Iedereen heeft andere gaven gekregen. En ik geloof dat je je gaven moet gebruiken om mensen het evangelie te verkondigen. De een doet dat met woorden, de ander via een talent (kijk naar de zandtovenaar, was vorig jaar bij ons nog in de gemeente. Zonder woorden verteld hij van alles uit de bijbel) en weer een ander met een gave van doen (zorgen voor een ander, een luisterend oor).


En dat zie je ook wel terug bij de Jehovagetuigen is mijn mening. Heb er in mijn leven al veel gezien en sommigen hebben echt een gave om te praten over het geloof, prachtig. Maar er zijn ook mensen die dat niet hebben maar wel langs de deuren gaan omdat het hoort/ moet. En dan doel ik niet op tegenzin, maar ze missen gewoon net dat ene. Die zouden beter op een anderem anier met het geloof bezig kunnen zijn.


En ondanks dat ik niet geloof in dit principe heb ik er wel respect voor dat ze het doen. 

 
Quote
RE: Jehova
Marly-jane  schreef op: 16-04-2013 10:19:04
ik laat ze ook uitpraten, maar stuur ze daarna direct weg met de mededeling dat ik geen interesse heb.
zodra je een praatje met ze ga maken, lijkt het wel alsof ze denken je over te kunnen halen en blijven ze maar terug komen.
Ze zijn zeer hardnekkig wat dat betreft haha
Maar nee ik doe niet onbeschofd ofzo. Maar laat ze ook niet langer hun tijd hier verspillen dan nodig.
 
Quote
RE: Jehova
Son  schreef op: 16-04-2013 10:24:29
ik heb geen behoefte aan een gezellig praatje.....ik snap niet zo goed waar je heen wilt ?
 
Quote
RE: Jehova
Ladybug  schreef op: 16-04-2013 10:28:55

Quote son:
ik heb geen behoefte aan een gezellig praatje.....ik snap niet zo goed waar je heen wilt ?



Dat denk ik dus ook ....

Ik vind het geloof voor ieder zich...ik wil ze liever ook niet aan de deur ...ik vind het opdringen van je geloof.
en laat ik nou vrij zijn om te geloven wat ik wil..... Ik zeg dat ik geen intresse heb en sluit de deur...
 
Quote
RE: Jehova
Dicha  schreef op: 16-04-2013 10:32:43
Dan ben ik maar  onbeschoft maar ik laat ze niet uitpraten.. Prima dat ze langs de deuren gaan en dat ze hun geloof willen verkondigen.. Ik val een ander niet lastig met mijn geloof en ik wil ook niet lastig gevallen worden.
Want dat is letterlijk wat ze hier doen..
En nee niet af en toe maar iedere maandag staan de fietsen tegen de lantaarnpaal verderop in de straat.. en dan weet je al weer hoe laat het is...en steeds dezelfde mensen.. Ik vertel ze al jaren dat ik niet geinteresseerd ben..en toch blijven ze komen.

Gelukkig ben ik nu defenitief van ze af, ik heb toen ze weer voor de zoveelste keer voor de deur stonden en emmer water vanuit het badkamerraam  naar beneden gegooid.. met de medeling dat Alle zegen van boven kwam welk geloof je ook aanhangt...
 
Quote
RE: Jehova
Melissa  schreef op: 16-04-2013 10:45:52
Wat naar Dicha, het zijn ook maar mensen. Als je aangeeft dat je niet wil dat ze nog een keer bij je aan de deur komen zullen ze weg blijven, wil je zeker weten dat er niemand meer aan je deur komt kun je de jehova bellen en je laten registreren dat je het echt niet meer wil hebben. Lijkt me toch een stuk vriendelijker.
 
Quote
RE: Jehova
Alice  schreef op: 16-04-2013 10:47:56
Vind het echt walgelijk, Dicha, sorry
 
Quote
RE: Jehova
Baby2  schreef op: 16-04-2013 10:53:49
Als ze bij mij aanbellen dan vertel ik vriendelijk dat ik geen interesse heb en ik heb ook een keer aangegeven dat ze voor mij ook echt niet hoefden terug te komen. Dat respecteerden ze en ze zouden ons adres in een boekje noteren zodat ze niet weer langs zouden komen. Daar houden ze zich tot nog toe netjes aan. Vind ik persoonlijk een stuk vriendelijker dan een emmer water over ze heen te gooien...........
 
Quote
RE: Jehova
Mamsie  schreef op: 16-04-2013 10:55:33
Wat ben jij een asociaal DIcha, bah!!!!

Ik denk dat TO ermee wil aangeven dat het vaak helemaal geen opdringerig gedoe is, maar dat ze een mega verkeerde naam hebben!
Om bij voorbaat al de deur dicht te gooien weet je niet eens wat je hebt, en toch proberen we er over mee te praten en niet in de juiste zin van het woord.

Wij hebben ook gezellig met ze gebabbeld, ookal verschillen we enorm van mening, mijn mening werd ook gerespecteerd, en zo ook andersom
 
Quote
RE: Jehova
Senna  schreef op: 16-04-2013 10:57:53
Dicha, je had ook aan kunnen geven dat je op hun "zwarte lijst" wil, dan komen ze ook een paar jaar niet volgens mij. Jammer dat je het zo op moest lossen...

Hier altijd goed contact gehad, een aantal keren op de koffie gehad om van gedachten te wisselen. Heb toen veel achtergrond info gekregen van mijn schoonvader en Boterbloem, waardoor ik goed beslagen ten ijs kwam. Want ze praten je gauw klem.
Uiteindelijk aangegeven dat ik voorlopig niet wilde en toen heb ik ze twee jaar niet gezien. Paar maanden geleden voor het eerst weer. Eerst op zaterdag, netjes aangegeven dat ik heel gelukkig ben in/ met mijn eigen geloof. De volgende dag, zondag, stonden ze weer voor de deur. Toen ben ik wel boos geworden en gevraagd waarom ze twee dagen achter elkaar én op zondag aanbelden. De vorige dag hadden ze het voor respect voor andersgelovigen. Heb ze gevraagd waar hun respect gebleven was. Op zondag in een zwaar kerkelijk dorp langs de deuren gaan vind ik redelijk respectloos.

Mar goed, normaal gesproken geen problemen met ze. Heb bewondering voor hun overtuiging de deuren langs de moeten, verder sluit ik me aan bij Boterbloem
 
Quote
RE: Jehova
Dicha  schreef op: 16-04-2013 11:09:59

Asociale  en walgelijke Jehova's zul je bedoelen... ik heb een aantal keren gebeld dat ik er niet van gediend was dat ze iedere maandag hier aan de deur kwamen..
Antwoord.. ja mevrouw we zullen het doorgeven, nou mooi niet dus..
Voet tussen de deur als ik zei dat ik er niet van gediend was..grote mond kon ik krijgen als ik begon over mijn eigen geloof.
Achter de schuur hier stond een struik met kleine rozenbotteltjes er aan... werden tegen mijn ramen gegooid als ik de voordeur dicht had...

Wie niet horen wil moest maar op die manier ervaren..

 
Quote
RE: Jehova
Krumelke  schreef op: 16-04-2013 11:10:27
waar ik vroeger woonde hadden we jehove als buren en kwam er nooit iemand aan de deur. we hadden verder niets met ze anders dan dat we wel eens in de speeltuin speelden met hun kinderen. toen we verhuisden woonden we 3 deuren naast familie van hen en ook toen nooit mensen aan de deur gehad. we praten gewoon buiten tegen elkaar e.d. en toen ik bepaald werk deedkwam hij wel eens een boekje (ben de naam ff kwijt iets met toren dacht ik) brengen als daarin voor mijn werk interessante dingen stonden. de geloofsinslag ging het nooit om. toen ik zelf verhuisde kwamen er regelmatig jehoveá aan de deur en die waren soms echt onheschoft met voet tussen de deur of gewoon 4x aanbellen op een dag. ik ben van mening dat je mensen gewoon uit moet laten praten en dan netjes kunt melden dat je ergens geen interesse in hebt, maar degene aan de deur dachten dat niet altijd zo en waren echt opdringetig. een enkele keer nam ik dan onze hond (enorme sint bernard) mee als ik de deur open deed en dan dropen ze vaak al af. toen eentijd nieman daan de deur gehad. en momenteel komt er zo af en toe een stel dat onze leeftijd heeft en is er wederzijds respect en gaat het vaak meer om algemene dingen als wat staan de bloemen weer mooi in de tuin en wat fijn dat het mooi weer wordt en dan tussendoor of ik interesse heb ind at boekje. en dan lopen ze weer verder.

mijn mening behandel iedereeen met respect wat voor geloofsovertuiging de ander ook heeft. en bij elk geloof heb je mensen die vinden dat hun geloof het enige juiste is en willen dat idereen dat geloof gaat geloven. daarin is geen enkel geloof uitgesloten volgens mij. de mensen zelf bepalen hoe ze omgaan met het verkondigen van hun geloof.
 
Quote
RE: Jehova
Dicha  schreef op: 16-04-2013 11:12:11
Een paar jaar niet Senna.. ik wil ze helemaal niet meer aan mijn deur..
 
Quote
RE: Jehova
Senna  schreef op: 16-04-2013 11:12:47
Dat kun je vast ook aangeven.
 
Quote
RE: Jehova
Boterbloem  schreef op: 16-04-2013 11:14:00
Rozenbotten tegen je raam als je de deur niet opendeed? Alleen bij jou of in de hele straat? Ik zou dan aangifte doen bij de politie.
 
Quote
RE: Jehova
Dicha  schreef op: 16-04-2013 11:14:44

Ze komen niet meer.. slaan mijn deur gelukkig over

 
Quote
RE: Jehova
Dicha  schreef op: 16-04-2013 11:16:27
Nee boterbloem.. als ik gezegd had dat ik geen interesse had.. en zij gingen en ik de deur dicht had..
Stonden ze achter de schuur, en begonnen te gooien..

Geen idee of dat in de hele straat gebeurde... ik zei steeds dat ik geen interesse had..wat mijn buren deden weet ik niet..
 
Quote
RE: Jehova
Alice  schreef op: 16-04-2013 11:17:34
Nou, wees er maar trots op.

Kunt ook de politie bellen hoor
 
Quote
RE: Jehova
Dicha  schreef op: 16-04-2013 11:19:08

Ik heb het op mijn manier opgelost... dat jullie het anders doen prima.

 
Quote
RE: Jehova
Alice  schreef op: 16-04-2013 11:24:25
Blij voor jou dat die persoon geen zwak hart had
 
Quote
RE: Jehova
Suus  schreef op: 16-04-2013 11:31:19
Ik deed dat ook..... Tot ze mij lastig begonnen te vallen ziekelijk.... Ben genezen
 
Quote
RE: Jehova
Mamajaxx  schreef op: 16-04-2013 11:33:33
Ze kwamen ook steeds aan de deur bij ons oude huis, ook aan gegeven dat ik geen intresse had..
Ik stond ook op de "zwarte lijst" gecheckt bij de buurman die Jehova is..

Soms belde ze toch aan, en als ik dan open deed meteen exusses dat ze niet aan hadden mogen bellen..
Nu in ons nieuwe huis door de oude buurman laten aangeven dat we ook hier niemand aan de deur willen..
Buurman dit netjes door gegeven en nog niemand aan de deur gehad.. behalve die vervelende verkopers..
 
Quote
RE: Jehova
Jolanda1974  schreef op: 16-04-2013 12:25:18
Ik ben er ook niet van gediend dat mensen hun geloof opdringen. Dat je geloofd prima maar dring het niet op, als ik interesse heb dan vraag ik het zelf wel.
 
Quote
RE: Jehova
Sabje Mv Jm En ??  schreef op: 16-04-2013 12:33:55
ik heb 1 keer een hele gezellige discussie gevoerd met hun.
van bijna een uur
hun mening mijn mening,was gewoon open en eerlijk van beide kanten.
maar zins die tijd,slaan ze mijn altijd over 
 
Quote
RE: Jehova
Blauwtje  schreef op: 16-04-2013 12:37:58
Ik ben wel vriendelijk maar laat duidelijk blijken dat ik absoluut niet geinteresseerd ben om te voorkomen dat er een hele preek volgt.
Laten we zeggen; vriendelijk, en kort maar krachtig
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op Jehova
Naam
Bericht