Menu
 

Topic:

Ben ik echt een zeur?!

Bettie  schreef op: 06-04-2013 16:50:28
Let op he dames....hij staat onder slap!!!

Zit me de hele middag al af te vragen of ik nu een/de zeur ben of niet. Volgens mijn overbuurman wel. Begin van de middag kwam de overbuurjongen aan de deur (het is een doof/hardhorend gezin) en hij wilde met ons overleggen.

Dus netjes binnen genood en hij zijn verhaal gedaan. Hij was vandaag jarig, 18 geworden ( ) en geeft vanavond een feestje. Nu wilde hij met ons overleggen tot hoe laat de muziek hard aan mocht. Tja....ehhh..... wat is hard?! Met hem wat heen en weer gepraat (voor zover mogelijk) en toen maar aangegeven dat het wat ons betreft geen probleem was als de muziek tot 00.00 uur knetterhard stond en dan hij vanaf 00.00 uur een behoorlijk aantal decibellen zachter ging (dus niet UIT) omdat ook wij graag wat nachtrust willen hebben voordat we morgenochtend om 06.30 uur weer gewekt worden door 2 kinderen.

Tot zover geen probleem; hij begreep het helemaal en vond het al fijn dat de muziek aan mocht. Hij dacht dat we zouden protesteren omdat we van de kerk waren 


Buurjongen vertrekt en 20 minuten later staat pa aan de deur. Die kan ons helemaal niet horen praten en alleen liplezen. Communicatie kost wat moeite. Hij kwam 'n beetje verhaal halen want....er is een band gehuurd en die gaat tot 02.00 uur door waarna de cd-speler o.i.d. het overneemt. Enne...het was belachelijk dat wij het om 00.00 uur al stil wilden hebben. Ik was echt een zeur, aldus hem.

Heb hem gefeliciteerd met de verjaardag van zijn zoon én hem gezegd dat zijn zoon inmiddels volwassen was én ik het supernetjes vond dat hij hier kwam melden dat er vanavond muziek was. En....dat ik in overleg met zijn zoon dit gedaan hebben. Nou ja...ik was en bleef een zeur. Tja...we wachten wel af tot hoe laat de herrie vannacht duurt.

Enne...nu vraag ik me nog steeds af of ik een zeur ben. Wat vinden jullie?!
 
Quote
Navigatie
RE: Ben ik echt een zeur?!
Draakje  schreef op: 06-04-2013 16:57:12
Een zeur? Nee, echt niet. 12 uur lijkt mij een mooie tijd en de muziek daarna wat zachter. Lijkt mij zeer redelijk. Succes ermee vanavond/vannacht.
 
Quote
RE: Ben ik echt een zeur?!
Draakje  schreef op: 06-04-2013 16:58:29
Lees nu pas over die band. Die laat je toch niet in je woning optreden. Zoek dan lekker een zaaltje ofzo.
 
Quote
RE: Ben ik echt een zeur?!
Spatje  schreef op: 06-04-2013 16:59:09
nee echt niet, vind het wel netjes dat hij aan de deur komt, als hier een feestje in de buurt is mogen we blij zijn als het om 2 uur stil is

maar een zeur ben je echt niet, mensen vergeten gewoon rekening te houden met een ander
 
Quote
RE: Ben ik echt een zeur?!
Boterbloem  schreef op: 06-04-2013 17:03:30
Heeft de vader ooit kunnen horen? Of dat ook niet?

Kan het niet zijn dat hij gewoon geen enkel idee heeft hoe irritant het is als je wel kan horen?

Moeilijk hoor! 12 uur vind ik overigens een erg mooie tijd.
 
Quote
RE: Ben ik echt een zeur?!
Nimmie  schreef op: 06-04-2013 17:04:58
nee hoor een zeur ben je indd niet.

00.00 vind ik ook al een mooie tijd dat de herrie zachter gaat..

normaal gezien is de regel al van 10.00 tot 22.00 dat je herrie mag maken.. ( muziek hard ofzo )
en daarna het stiller moet zijn dus vind het al erg netjes dat ze 2 uur langer mogen bleren van je hihi..


 
Quote
RE: Ben ik echt een zeur?!
Caatje  schreef op: 06-04-2013 17:11:45
Voor dat soort 'evenementen' moet volgens mij een vergunning worden aangevraagd. Dus vraag maar of ze er eentje hebben. Zo niet, dan gewoon na twaalven het geluid omlaag.
 
Quote
RE: Ben ik echt een zeur?!
Miesje  schreef op: 06-04-2013 17:26:34
nou echt niet..laat zat 0:00
 
Quote
RE: Ben ik echt een zeur?!
Mama V Jurre,stijn,j
oris
  schreef op: 06-04-2013 17:33:00
Ik zelf maakt me dat niet zo uit hier aan de overkant ook een feestje van een meisje wat 16 wordt ze kwam aan de deur zegge  dat d muziek om 10 uur zachter ging heb gezegd ach joh lekker feestje vieren je wordt maar 1 x 16 dus ja ik ben dan gemakkelijk maar als jullie daardoor niet kunnen slapen ja succes  iniedergeval je bent geen zeur hoor de een kan er beter tegen als de ander!
 
Quote
RE: Ben ik echt een zeur?!
Soesjaa  schreef op: 06-04-2013 17:49:07

Quote Sismvnick&demi:
Nee ik vind jou niet persee een zeur. Maar ik vind wel dat als die jongen 18 word en een feestje geeft de muziek niet om 0:00 uit hoeft.
Tis niet ieder weekend, en 18 is een feestje waard, de meeste feestjes worden om 0:00 pas echt gezellig.

Maar goed ik ben opgegroeid in een buurt waar tot 6:00 keihard muziek werd gedraaid, ik slaap er door heen, mijn kids zijn daar de eerste 3 en 2 jaar ook opgegroeid, dus die slapen ook overal doorheen.



Zo denk ik erover
 
Quote
RE: Ben ik echt een zeur?!
Jo  schreef op: 06-04-2013 17:49:28
Ik vind je geen zeurm tot 12 uur is laat zat.
Maar ik vraag me af wat voor huis ze wonen als er een band komt??
 
Quote
RE: Ben ik echt een zeur?!
Anna28  schreef op: 06-04-2013 17:51:30

Quote Sismvnick&demi:
[...]

Waarom? Waarom andere mensen geen feestje gunnen? Die jongen komt netjes aan de deur! Hij geeft het netjes door..



Omdat dat in de wet staat. 

Volgens de wet hoort het gewoon rustig te zijn rond die tijdstippen. 
Het is al best fair om 'toestemming' te geven als buren om harde muziek tot 0.00 uur goed te vinden. Normaliter is dat tot 22 uur en daarna op normaal decibel, zonder dat buren dat horen. 


Feestjes zijn prima, maar niet in woonwijken of naast iemands huis tot laat in de nacht harde muziek. 

Kijk, als niemand uit de straat er problemen mee heeft dan kun je best iedere avond muziek draaien tot 03 uur snachts, maar als er maar één iemand de politie belt dan kan alles uit. Gewoonweg omdat het niet mag. Maar als mensen het geen probleem vinden dan kan het doorgaans gewoon. 

Wil je een feest geven met harde muziek na 22 uur? Huur dan een zaaltje af en dans tot de vroege uurtjes op harde muziek, net wat je wilt. 

 
Quote
RE: Ben ik echt een zeur?!
Sammie  schreef op: 06-04-2013 17:54:31
Het gaat toch om de overburen? Niet direct aansluitend aan je huis? En dan inderdaad, hij wordt 18 en komt het feestje ook nog netjes aankondigen. En dan ook nog op zaterdagavond, niet midden in de week. Je bent dan weliswaar geen zeur, want hij kwam zelf voor overleg. Maar verwachten dat de muziek om 12.00 uur uit gaat is iets teveel gevraagd van iemands goede wil.
 
Quote
RE: Ben ik echt een zeur?!
Slabbertje  schreef op: 06-04-2013 18:00:14
mijn dochter had vorige week haar 16e verjaardagsfeestje, had netjes bij buren briefje gedaan dat het wat laat kon worden qua muziek en sorry voor de overlast alvast

op die leeftijden begint een feestje pas laat op de avond dus om 24.00 stilte gaat dan niet lukken, je geeft niet wekelijks een feestje dus ik vind dat dat moet kunnen

is het wekelijks is het andere koek
 
Quote
RE: Ben ik echt een zeur?!
Liefje  schreef op: 06-04-2013 18:01:46
Hm nee ik vind je geen zeur het is in overleg gegaan. Maar ik vind ook niet dat je moeilijk moet doen als de muziek bv tot 2 uur lekker hard aan is.

Tenminste mij boeit het niet hoe hard ze de muziek draaien en tot hoe laat zolang t maar in het weekend is
 
Quote
RE: Ben ik echt een zeur?!
Bloemblaadje  schreef op: 06-04-2013 18:11:18
Wanneer dit eenmalig is en daar dus niet wekelijks de muziek hard staat vind ik je eerlijk gezegd wel een beetje een zeur Ik zou persoonlijk het voor een keer wel prima vinden en het op de koop toe nemen dat we ons de volgende dag dan maar en beetje brak zouden voelen.
 
Quote
RE: Ben ik echt een zeur?!
Rianne74  schreef op: 06-04-2013 18:13:01
Vind dat de buurtonderzoek het netjes gedaan heeft hoor! Toen ik 9 jaar geleden bevallen was van de jongste kwam ook een buurvrouw even zeggen dat we wat overlast konden hebben die avond omdat ze een feestje gaven. Tja prima heb ik gezegd feest ze en als ik last van de herrie heb doe ik me ramen wel dicht. Wij slapen aan de voorkant en hun feest was in de achtertuin. Nou ik heb geen overlast gehad toen en anders was het jammer het is gelukkig niet wekelijks en na 22 uur ging het volume naar beneden maar toch nog zo hard dat je het wel hoorde bij ons op de slaapkamer.

buurjongen heeft het netjes gemeld en die pa van hem is een zeur haha
 
Quote
RE: Ben ik echt een zeur?!
Anna28  schreef op: 06-04-2013 18:15:04

Quote bloemblaadje:
Ik zou persoonlijk het voor een keer wel prima vinden en het op de koop toe nemen dat we ons de volgende dag dan maar en beetje brak zouden voelen.




Oei, dan ben ik maar een bekrompen muts denk ik  Ik wil me op zondag of welke andere dag dus echt niet brak voelen omdat de buren zo luidruchtig waren... 
Als ze na 0.00 uur nog flink tekeer willen gaan dan gaan ze maar naar een locatie of zaaltje ofzo.... 
Maar ik ben dan ook niks gewend  
 
Quote
RE: Ben ik echt een zeur?!
Sammy  schreef op: 06-04-2013 18:24:01
Ik vind je geen zeur hoor! Die mensen zijn niet lekker om een band te laten komen, dat kan toch niet in een woonwijk.

Wij hebben hier een tijd terug gehad dat hier achter iemand een tropisch feest, compleet drive-in disco, gingen geven. Ze hadden flyers in de naaste omgeving in de bus gedaan dat ze tot in de late uurtjes een feest gingen vieren. We konden kiezen, of zorgen dat we niet thuis waren of zelf de bbq aan te steken en te 'genieten'!
Echt dat ze dat dat zo durfden te schrijven en bij de mensen in de bus te doen. Maar echt wat een takke herrie was dat de hele avond. De draaide voornamelijk van die soort van Brazaliaanse carnavalsmuziek waarin heel veel op van die fluitjes gefloten werd. Om om dat nog eens extra te bekrachtigen... hadden ze hun bezoekers ook zo'n fluitje gegeven.
Echt het was niet normaal meer die herrie. Ze gaven het feest op hun balkon/terras en het geluid weerkaatste ontzettend tussen de huizen in. We hebben de politie meerdere malen die avond door onze straat zien gaan. Ineens, denk dat het rond half een snachts was, was het opvallend stil. Volgens mij hebben ze toen de boel in beslag genomen.
 
Quote
RE: Ben ik echt een zeur?!
Mama-van-aimy  schreef op: 06-04-2013 18:55:18

Ik vind je geen zeur. Gewoon om 12 uur die muziek wat zachter hoor.

Mijn buren hebben ook weer visite die het hele weekend blijven hangen. Gore BBQ oopt al lekker te branden.


Weet nu al dat de feeststemming bij hun er zo goed in gaat komen. En Antiliaanse feestjes zijn niet bepaald rustig

Ik bereid mij dan ook maar vast voor op een hele lang nacht

 
Quote
RE: Ben ik echt een zeur?!
Mafkees  schreef op: 06-04-2013 18:59:43
hoeveel last heb je er werkelijk van als het aan de overkant is?

buurjongen heeft het keurig gedaan, jij hebt een goede deal gesloten. 00 uur is prachtig toch?
tot 2 uur een band in een huis...tja, apart...

ik vraag me alleen af waarom?
waarom een band als je het toch niet kan horen?

lekker laten gaan zou ik zeggen...is niet elke maand...

en als ze je een zeur vinden. prima toch? dan ben jij een zeur. nou en?
 
Quote
RE: Ben ik echt een zeur?!
Sabje Mv Jm En ??  schreef op: 06-04-2013 19:04:40
Tja als je er niet van kan slapen is 12 a 1 uur een mooie tijd denk ik.

voor mijn en me gezin maak het echt niet uit,al duurt het tot de volgende ochtend,
we slapen wel,ik ben binnen 5 min in dromenland.
en ach een feestje moet kunnen hoor,je maakt sommige dingen maar je maar 1 keer mee.
 
Quote
RE: Ben ik echt een zeur?!
Mv E.l.s  schreef op: 06-04-2013 19:08:49
Ik vind 24.00 uur wel errug vroeg voor 18 jarigen. Feestje is amper aan de gang. Hoe vaak komt het nu voor?
 
Quote
RE: Ben ik echt een zeur?!
Anna28  schreef op: 06-04-2013 19:15:19
@Mafkees: omdat hun bezoekers waarschijnlijk wel kunnen horen  


@Sabje: wel heerlijk zeg als je zo snel en makkelijk in slaap valt! Ik hoor elk geluidje altijd en schrik bij het kleinste kraakje al wakker. Mn hele leven al. Best irritant. Ik kan echt uren wakker liggen als er in de stad een feest is tot een uur of 3 snachts, bij een discotheek ofzo, en de wind staat onze kant op. (2 kilometer hemelsbreed) Ik hoor het alsof het naast ons is. 
Heb dan ook een akilig gevoelig gehoor, misschien is dat het probleem.. ik hoor altijd alles en kan wakker liggen van gezoem van de ventilator van de buren die ik hoor door ons raam... erg irritant. 
 
Quote
RE: Ben ik echt een zeur?!
Maris  schreef op: 06-04-2013 19:24:55
Die vader heeft makkelijk praten.....die heeft geen last van de herrie :-p

Ik zou er zelf niet zo'n punt van maken, zeker niet als het verder nooit voorkomt.
 
Quote
RE: Ben ik echt een zeur?!
Wanouk  schreef op: 06-04-2013 19:24:58

Quote Sammie:
Maar verwachten dat de muziek om 12.00 uur uit gaat is iets teveel gevraagd van iemands goede wil.



TO verteld dat de muziek Knetterhard mag, en daarna decibellen minder hard, dus niet uit (met hoofdletters )

Ik vind het ook een schappelijke tijd, tot 00:00 harde muziek, en daarna iets zachter.
Om nu een band in je huis te laten spelen vind ik persoonlijk erg apart. Meestal doe je zoiets in een zaaltje.

 
Quote
RE: Ben ik echt een zeur?!
Minou  schreef op: 06-04-2013 19:27:34
Waarom moet de muziek altijd zo knetterhard? Gillen naar elkaar om elkaar te kunnen verstaan..heb dat nooit begrepen
En dan de volgende morgen zo'n lekkere PIEEEEEEEEEEEEEEEEEp in je oren
Maar dat was ff offtopic.

Nee ik vind je geen zeur en het ging toch netjes in overleg dat de muziek na 00:00u ZACHTER ging?

Prima toch.
 
Quote
RE: Ben ik echt een zeur?!
Sabina Mv Milou En R
avi
  schreef op: 06-04-2013 19:34:32
Ik vind je geen zeur hoor! Heel netjes opgelost met de buurjongen samen.

Als iedereen hier een feestje gaat geven, heb ik het hele jaar rond herrie met 380 woningen in een flat, om nog te zwijgen over de 'gewone' eengezinswoningen in de nabije omgeving.
Een bandje hoort niet in huis of een tuin, maar in een gehuurd zaaltje of locatie waar weinig mensen er last van hebben!
 
Quote
RE: Ben ik echt een zeur?!
Sabje Mv Jm En ??  schreef op: 06-04-2013 19:45:39

Quote Anna28:
@Mafkees: omdat hun bezoekers waarschijnlijk wel kunnen horen  


@Sabje: wel heerlijk zeg als je zo snel en makkelijk in slaap valt! Ik hoor elk geluidje altijd en schrik bij het kleinste kraakje al wakker. Mn hele leven al. Best irritant. Ik kan echt uren wakker liggen als er in de stad een feest is tot een uur of 3 snachts, bij een discotheek ofzo, en de wind staat onze kant op. (2 kilometer hemelsbreed) Ik hoor het alsof het naast ons is. 
Heb dan ook een akilig gevoelig gehoor, misschien is dat het probleem.. ik hoor altijd alles en kan wakker liggen van gezoem van de ventilator van de buren die ik hoor door ons raam... erg irritant. 



Ik slaap altijd,zodra ik me bed zie ben ik weg
hier hebben we best vaak vrienden zitten en zomers zitten er hier zo 20 man buiten hoor,
en die lopen in en uit,op en neer naar de WC enz.
maar omdat ik met de kleine zit,ga ik altijd eerder na mijn bed,want ik kan niet uitslapen,
maar ik heb geen last van de herie en de kids ook niet
 
Quote
RE: Ben ik echt een zeur?!
Bettie  schreef op: 06-04-2013 19:47:06
Ik ben ook heel benieuwd wat voor een band het is. Het is in een gewone woonwijk. Wij wonen op een hoek en zij wonen 25 meter tegenover ons... (tuinen en een achterpad ertussen).

Eerlijk gezegd vragen wij ons ook af wat ze met een band moeten.Want de familie zelf hoort er helemaal niets van en ik vraag me af of ze dat dan alleen voor hun gasten doen. We hebben ervaring met eerdere feestjes daar en werkelijk waar....er liep zo'n 100 man in en om het huis en je hoorde he-le-maal niets. Op wat gemummel na. Het merendeel was doof c.q. bekend met doventaal en het was prachtig om te zien hoe je feest kunt vieren zonder lawaai  .

We gaan 't wel allemaal ontdekken hoe het verdere verloop van de avond is/wordt. 

Ik heb niets tegen buur(t)feestjes maar ik ben wel zo dat ik na 24.00 uur toch echt graag wil slapen zonder denderende achtergrond herrie. Daar komt bij dat ik dergelijke muziek ook niet echt gewend of gewoon ben én na 1 uur al met knallende hoofdpijn zit. Na een aantal uur ben je dat wel beu 

Maar goed...zo ver is het nog lang niet en we wachten 't maar rustig af. Jullie horen het resultaat nog wel.


 
Quote
RE: Ben ik echt een zeur?!
Jacq39  schreef op: 06-04-2013 20:51:43
Als je alles hoort is dat irritant maar goed de buurjongen heeft het aangekondigt dus oordoppen in (is dat een optie?)

Is toch leuk een feestje, zeg dat je zelf ook nog effe een borrel komt halen

Feestjes komen nou eenmaal laat op gang, dus is 0.00 uur echt vroeg om de muziek uit te zetten, natuurlijk zachter kan.... Maar ik zou niet zeuren, die jongen wordt maar 1 keer 18!!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Ben ik echt een zeur?!
Naam
Bericht