Menu
 

Topic:

Zelf eten meenemen naar ballorig?

Melissa  schreef op: 29-12-2011 07:23:20
OP de website van Ballorig staat dat je geen eten zelf mee mag nemen.

De vorige keer dat wij er waren heb ik dus keurig geen eten en drinken meegenomen. Maar na een uur of twee kregen de kinderen honger en ze hadden echt alleen troep te eten hier, de keuze was tussen iets met heel veel suiker of iets uit de frituur, zelfs de broodjes waren beladen met mayo (en ook nog eens witbrood). Ik heb nog gevraagd of ze iets 'gezonds' hadden maar dat hadden ze niet, zelfs geen fruit. En als drinken hadden ze dus of fristi/chocomel/appelsap of goedkope ranja (en daar zit aspartaam in).

Ik heb toen uit noodzaak maar patatjes gekocht voor de kinderen.

Nu heb ik vandaag beloofd dat ik ze weer mee nam naar ballorig, en heb er zin in. Zit er nu alleen over te twijfelen. Zal ik gewoon brutaal zijn en een tas pakken met fruit, eigen drinken en zelfgesmeerde (spelt)boterhammen?
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | Volgende
RE: Zelf eten meenemen naar ballorig?
Melissa  schreef op: 29-12-2011 20:25:23
Ik heb ook even bij de broodjes gekeken, maar alleen witte broodjes hadden ze en alleen complexe beleggen (dus zalmslaatje of broodje gezond met dikke kwakken mayonaise). Water had wel gekunt, tosti heb ik ook naar gekeken, maar ook die hadden ze alleen met witbrood en goedkope kaas (Dus weer vol additieven).

EN mijn kinderen kunnen niet en hele middag (van 12:00 tot 16:30 zijn we er geweest) teren op een flesje water.
 
Quote
RE: Zelf eten meenemen naar ballorig?
Chantie  schreef op: 29-12-2011 20:28:05
je hoeft toch geen 1 flesje water te nemen
 
Quote
RE: Zelf eten meenemen naar ballorig?
Melissa  schreef op: 29-12-2011 20:29:46
Nee dat snap ik, maar er word hier echt intensief gespeeld, dan hebben ze echt wel wat zwaarders nodig dan water, maar echt brood en fruit, zo bedoel ik het
 
Quote
RE: Zelf eten meenemen naar ballorig?
Anoniem  schreef op: 29-12-2011 20:29:54
melissa heeft ook nog netjes uitgelegd dat haar kinderen al een hele tijd een teveel aan suikers en e nummers hebben gehad en dat ook dat voor haar een reden is om zelf iets te eten mee te nemen. jammer dat mensen dan toch zo blijven hameren op het geld........
ik merk het zelf aan de kinderen. normaal gesproken ben ik vrij strikt met eettijden, genoeg fruit per dag.Niet teveel snoep...... De afgelopen weken is dat er allemaal bij ingeschoten. Ik heb veel meer moeten werken....sinterklaas, gezellige dagen op school, vakantie, kerstmis, noem maar op. Ik gebruik dus geen biologisch eten, maar ik merk het al aan het gedrag......En ik kan me voorstellen dat als je net alles weer een beetje op de rit hebt, dat je er geen trek in hebt om dat weer om zeep te helpen door verkeerd eten.....
 
Quote
RE: Zelf eten meenemen naar ballorig?
Koelkast  schreef op: 29-12-2011 20:31:23
melis stel een plan op maak een menu, vraag tijd bij directeur en presenteer hem je plan. regel evt de catering of aanlevering van die broodjes.
maak het wat groter meis!
 
Quote
RE: Zelf eten meenemen naar ballorig?
Blauwtje  schreef op: 29-12-2011 20:33:25
Ach ieder voor zich ballorig had er geen moeite mee dus klaar, toch?

 
Quote
RE: Zelf eten meenemen naar ballorig?
Melissa  schreef op: 29-12-2011 20:36:27
Precies, en ik heb het daar eerlijk verteld waarom (dus ook niet allergieën gezegd wat ik eerst wel aan dacht), gewoon zoals ik het hier heb uitgelegd daar ook uitgelegd.

Tja wat gezonde dingen op het menu hoeft helemaal niet zo veel te kosten. Kratje appels erbij zetten, wat volkoren broodjes (ze hoeven echt niet biologisch of met spelt of dat soort 'moeilijk dingen), maar gewoon, wat lekkers maar dan ook gezond.
 
Quote
RE: Zelf eten meenemen naar ballorig?
3prachtkinders  schreef op: 29-12-2011 20:43:00
Bij het broodje gezond kun je toch vragen zonder mayo, doe ik zo vaak, omdat ik zelf vind dat mayo niet bij een broodje gezond hoort. (en ik vind niet alle mayo lekker)

En ik bedoel het niet om te zeuren.

Die van mij worden ook hyper van de sinterklaas, maar niet alleen om het snoep, maar om het gebeuren erom heen. Dat is met kerst ook. Je wordt totaal gek gemaakt.

En witbrood, ja snap ik, dat ze dat nemen, witbrood is goedkoper dan bruinbrood met inkopen, meeste tosti's worden ook van witbrood geroosterd, weet je wel zeker dat het fabriekskaas is?

Maar enfin, het gaat erom dat jij en de kinderen plezier hebben gehad, ik kan nergens inklimmen, blijf steken met mijn buik
 
Quote
RE: Zelf eten meenemen naar ballorig?
Monica Mv 2  schreef op: 29-12-2011 21:25:58
Ik ben het ook met koelkast ééns.

Volgende week woensdag ga ik met 3 vriendinnen en mijn en hun kinders naar ballorig. Zal een duur grapje worden, maar ik vind het echt niet kunnen om zelf spul mee te nemen.

Het is tegen de regels, en dan de zogenaamde smoesjes en die onzin. Jeetje zeg, is het zo erg om een dagje even buiten de standaard regels om te gaan.

Wij kopen een kan ranja, meerdere zelfs want we zijn met 7 kinders. Mijn kinders koop ik flesjes water erbij. Ja ik koop die netjes hoe strontduur die ook zijn.

Als dalijk de entree inene een tientje word gaan we anders zeker massaal klagen. Is dat ook weer niet goed.

Ik heb eens een doucmentaire gezien over binnenspeeltuinen. Je schrikt je rot wat die toestellen allemaal kosten en wat voor kosten erbij komen kijken. Ja dan begrijp ik volkomen dat ze het van de horeca moeten hebben.

Dus krijgen mijn kinders volgende week een kan ranja, en een chippie en als ze honger hebben en mijn vriendinnen doen hetzelfde, krijgen ze ook nog lekker ongezond een frietje en een frikandelletje. Ik ga maar 4 keer per jaar naar ballorig. Laat ze lekker feest hebben. Gezond en verantwoord, dat komt de dag erna wel weer.
 
Quote
RE: Zelf eten meenemen naar ballorig?
Melissa  schreef op: 29-12-2011 21:29:17
Maar Monica, ik klaag niet over het geld, daar is het mij echt niet om te doen. Het gaat over de gezondheid van mijn kinderen. EN nee als de entree 10 euro word klaag ik niet, Net als dat ik al voor Valentijn moest betalen toen hij net 1 was en nog helemaal niet speelde, maar ik wel de volle mep moest betalen (ja was vakantie en dan gelde de dreumeskorting niet).

EN ook over de prijs van een flesje water klaag ik niet, maar ik vind alleen water niet genoeg voor een kind om 4,5 uur op te kunnen spelen, die hebben energie nodig.

EN dit is onze keuze, onze levenstijl, je gaat een vegetarier toch ook niet zeggen dat ze maar vlees moeten eten als ze naar ballorig willen?
 
Quote
RE: Zelf eten meenemen naar ballorig?
Mieper  schreef op: 29-12-2011 21:32:02
Waar wij komen (speelparadijs) verkopen ze ook gewoon een broodje kaas of hagelslag of pindakaas. Maar ervaring leert dat er weinig ouders zijn die hier of zelf voor kiezen of dit aan hun kind gesleten krijgen als er ook wat anders te koop is. En ze verkopen toch ook echt wel gewoon appelsap ofzo? En anders maar water.

Mijn kinderen hebben in zo'n speelparadijs amper tijd om te eten hoor. Die komen af en toe een slokje drinken en dan gaan ze weer. Wij kopen dus wel gewoon alles, uit principe en omdat het de regels daar zijn. Maar je kunt ook altijd nog zorgen dat ze in de auto nog wat eten voor je naar binnen gaat en dan terug in de auto weer wat. Als iedereen maar zelf mee gaat nemen, is het hek van de dam.

En een appel ofzo hoeft op zich niet duur te zijn, maar hoe stel je je de verkoopcijfers voor? Dan moeten ze óf heel zuinig inkopen of ruim de helft kan in de container (wat weer doorberekend moet in de prijs) Want ouders kopen dat gewoon niet voor hun kinderen in zo'n gelegenheid. Uitzonderingen daar gelaten.

Tuurlijk hoor, ik snap het punt. Ben ook voorstander van gezonde dingen in het assortiment. Maar het is echt niet zo simpel vanuit de ondernemer gezien.
En ik krijg mijn kids bij de Mac ook echt niet aan de worteltjes of aan het fruit. Dat eten ze al thuis en op school. Als we uit zijn, willen ze gewoon lekker ongezond.
 
Quote
RE: Zelf eten meenemen naar ballorig?
Monica Mv 2  schreef op: 29-12-2011 21:34:33
Nee maar dan heeft de vegetatier een keuze. of ik het op, of ik ga ergens anders naartoe waar ik vegetaries kan krijgen. En anders eet ik thuis.

Die keuze heb jij toch ook. Of je houd je aan de regels of je gaat niet of ergens waar deze regels gelden.

Stel hé, ik ben een zeikwijf en ik val dus wel over euro's. En ik zie jouw, jouw kids vanalles geven uit je eigen tas. Dan denk ik (ik heb werkelijk zo'n vriendin) verdorie, waarom zij wel en ik niet. Ik verzin ook een smoesje zodat mijn zoon wel eigen goedkoop spul kan drinken. (heeft zij gedaan hé). Uiteindelijk is het hek van de dam.

Want het begint bij 1 en er volgen meerdere. En jij valt niet over 10 euro entree (wat is het nu, 6 euro??) maar een ander misschien wel.

Je moet gewoon beseffen, er zijn regels en daar hoor je je aan te houden.

Ik moet overigens wel zeggen, ik heb nog nooit gezien welke ranja ze in de kan mikken.
 
Quote
RE: Zelf eten meenemen naar ballorig?
Mamavonn  schreef op: 29-12-2011 21:36:13
Nee maar die bij peewee is wel ranzig moon hahahaha.
 
Quote
RE: Zelf eten meenemen naar ballorig?
Monica Mv 2  schreef op: 29-12-2011 21:37:32
hahahaha Gelukkig ga ik met mijn vriendinnen altijd naar Ballorig in Venlo en mijn kids zijn fan van Alles kids in kessenich
 
Quote
RE: Zelf eten meenemen naar ballorig?
Melissa  schreef op: 29-12-2011 21:39:53
Ik heb gevraagd welke ranja ze in de kan mikken en het was eigen merk van de plus, dus ik heb de eerst volgende keer bij de plus het etiket gelezen en daar zat dus aspartaam in.

Maar in feite heb ik nu niet de regels gebroken en heb ik gedaan wat jij zei Monica. Ik heb voor ik kaartjes kocht gezegd dat ik zelf eten bij mij had en vond dat ik niets van hun assortiment kon kopen omdat het allemaal zo ongezond was en wij dus biologisch eten en suikerarm (suikervrij vind ik net weer te ver). En als ze had gezegd "Nee dat mag niet" was ik ook niet boos geworden, maar had ik de kinderen weer ingepakt en was ik naar de nieuwe speelhal gegaan (er is een nieuwe speelhal er tegen over, als die er nog zit). En de filiaalmanager (Die stond achter de kassa) vond het goed. Dus ik heb geen regel overtreden.

Maar ik snap je punt wel hoor, alleen waar trek je de grens als ballorig?
 
Quote
RE: Zelf eten meenemen naar ballorig?
Alice  schreef op: 29-12-2011 21:41:32
Maar als dat nu het enige is wat er zou zijn in zo'n speeltuin/binnenspeeltuin? Dan eten kinderen het wel. Dan gaan ze ook nog 's goede associaties maken met gezond eten. Je kunt met groenten en fruit enorm leuke dingen doen. Waarom moet het dan ongezond zijn? Is dat nu echt zo lekker? Sorry, maar een macdonalds hamburger is op de keper beschouwd niet te vreten! Het is alles er om heen wat het aantrekkelijk maakt voor kinderen/ouders. Kan toch ook met fruit en groenten? Zo vies is het echt niet!
 
Quote
RE: Zelf eten meenemen naar ballorig?
Koelkast  schreef op: 29-12-2011 21:51:49
Ik vind wel dat je een punt hebt melis dat het er moet zijn, dus maak er een missie van zou ik zeggen. niet klagen maar iets aan doen en volgens mij ben je daar erg goed in!
 
Quote
RE: Zelf eten meenemen naar ballorig?
Melissa  schreef op: 29-12-2011 21:56:46
Ja dat is een goed idee koelkast, ik zal de filiaalmanager eens een leuk mail sturen (ken haar nog van vroeger, heb met haar op kamers gewoond). Misschien dat ze er wel oren naar heeft. (hahaha misschien nieuwe parttime baan voor Melissa, gezond eten klaarmaken bij ballorig, en mijn kinderen dan ondertussen lekker spelen )
 
Quote
RE: Zelf eten meenemen naar ballorig?
Koelkast  schreef op: 29-12-2011 21:57:37
kijk daar komt al een idee , gewoon doen!
 
Quote
RE: Zelf eten meenemen naar ballorig?
Anoniem  schreef op: 29-12-2011 22:57:45
Melissa waarom vraag je niet aan opa en oma om geen snoep meer te geven? Het klinkt echt als overdreven veel. Hier krijgen ze nooit snoep van opa en oma en worden toch echt verwend (nootjes, rozijntjes, gedroogde cranberries, gedroogde abrikozen jaja zonder zwavel, fruit enz.)

Lijkt me nog meer de moeite waard dan bij ballorig opletten aangezien dat echt veel was.

Overigens krijgen ze hier met sint maarten alleen appels, mandarijnen en noten en mogen ze van mij niet voor snoep langs de deuren.
 
Quote
RE: Zelf eten meenemen naar ballorig?
Fruitsalade  schreef op: 29-12-2011 23:04:31

Quote Anoniem:
Melissa waarom vraag je niet aan opa en oma om geen snoep meer te geven? Het klinkt echt als overdreven veel. Hier krijgen ze nooit snoep van opa en oma en worden toch echt verwend (nootjes, rozijntjes, gedroogde cranberries, gedroogde abrikozen jaja zonder zwavel, fruit enz.)

Lijkt me nog meer de moeite waard dan bij ballorig opletten aangezien dat echt veel was.

Overigens krijgen ze hier met sint maarten alleen appels, mandarijnen en noten en mogen ze van mij niet voor snoep langs de deuren.



Eigenlijk kan ik me hier wel heel goed in vinden. Ik heb hier ook nog bergen chocola liggen, maar ze krijgen het echt niet hoor! Ja dit komt allemaal van de Sint en kerst en wat voor geintjes nog meer. Maar ik vind dus echt wel, wanneer we een dagje uit zijn, dat we een dagje uit zijn en niet extreem naar de voeding moeten kijken. Een dagje naar ballorig is toch niet iets dat je elke dag/week/maand doet, maar 1 x in de zoveel tijd toch?
 
Quote
RE: Zelf eten meenemen naar ballorig?
Anoniem  schreef op: 29-12-2011 23:08:21

Quote :
MSorry, maar een macdonalds hamburger is op de keper beschouwd niet te vreten! Het is alles er om heen wat het aantrekkelijk maakt voor kinderen/ouders.



Ik vind veel soorten fruit heerlijk, maar voor een lekkere hamburger van de Mac mag je mij gerust wakker maken! Ik vind ze echt heeeeeel erg lekker!
 
Quote
RE: Zelf eten meenemen naar ballorig?
Anoniem  schreef op: 29-12-2011 23:23:11
Ik kijk ook niet extreem naar de voeding hoor en kan best een compromis sluiten, maar dit filiaal heeft helemaal niets wat niet totaal ongezond was.
 
Quote
RE: Zelf eten meenemen naar ballorig?
Anoniem  schreef op: 29-12-2011 23:28:26
ik snap eerlijk gezegd ook niet helemaal dat snoep verhaal van de omas en opas. als je je al zo druk maakt over een dagje ballorig, waarom laat je de snoep van opa en omas wel toe. daar ben jij toch ook zelf bij en dat kan jij toch ook tegen houden? daarbij ben jij degene die toestemming geeft wanneer ze dat op mogen eten, net als sint maarten.
 
Quote
RE: Zelf eten meenemen naar ballorig?
Anoniem  schreef op: 29-12-2011 23:29:07
melissa.dankjewel voor dit topic.heb even het eea opgezocht over aspartaam en eigenlijk schrik ik wel van wat ik lees. ik geef mijn kinderen ook altijd ranja met aspartaam,maar dat gaat nu dus niet meer gebeuren.
verder vind ik het goed hoe je hetb hebt aangepakt bij ballorig,ik zou haar idd gewoon een mailtje sturen en wijzen op het gezond snacken!
 
Quote
RE: Zelf eten meenemen naar ballorig?
Anoniem  schreef op: 29-12-2011 23:30:34
ik ben trouwens een andere anoniem dan van 23:28 en alles daarvoor
 
Quote
RE: Zelf eten meenemen naar ballorig?
Monica Mv 2  schreef op: 29-12-2011 23:35:15
nou nou, als de kinderarts en de dietiste zeggen dat ik mijn kind slimpie mag geven omdat het geen suikers mag hebben, zal het heus zoooooooooooo slecht niet zijn.

Alleen als je het teveel geeft. Maar van een kannetje ranja in ballorig worden ze echt niet doodziek.

Je kunt ook op alle slakken zout leggen hoor.

Vind het echt overdreven om ballorig zo af te zeiken.

Mijn kinderen gaan gewoon naar ballorig een paar keer per jaar en gezond doen we de dag erna wel. Kijk, als je een appeltje ofzo geeft ben ik nog niet zo op tegen. Maar als je over drinken moeilijk gaat doen, ja dat vind ik gewoon niet netjes. Er zijn alternatieven en ja mijn kids drinken gerust een hele middag water. Die alternatieven hoor je te accepteren. Regels zijn regels.
 
Quote
RE: Zelf eten meenemen naar ballorig?
Alice  schreef op: 30-12-2011 00:20:20

Quote :

Vind het echt overdreven om ballorig zo af te zeiken.



Nou.. over overdrijven gesproken.
 
Quote
RE: Zelf eten meenemen naar ballorig?
Mamsie  schreef op: 30-12-2011 01:02:14
volgens mij wordt ballorig hier niet afgezeken, maar wordt er een probleem gezien, die bij meer mensen en steeds meer mensen die bewust op voeding gaan letten gaat gelden.
Dat jij Monica het niet erg vind dat je kind een dagje aspartaan binnen krijgt, moet jij weten, maar er zijn veel kinderen die daar wel heftig op reageren.
Voor mij maakt het niet uit, ik eet wel een keer friet, of broodje gezond zonder de majo, voor onze kinderen maakt het ook niet uit een keertje, maar voor die van mijn schoonzus wel.
Ook zij mag gewoon eten mee nemen, als ze het maar van te voren aan geeft
 
Quote
RE: Zelf eten meenemen naar ballorig?
Anoniem  schreef op: 30-12-2011 08:15:18
Ik weet van Ballorig in Houten dat je bij uitzondering zoals allergien en dieeten wel zelf eten mag meenemen naar ballorig. Je moet het wel aan kunnen tonen dat het ook daadwerkelijk zo is. Verder mag je dus in een normale situatie geen eten of drinken zelf meenemen.

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | Volgende


Reageren op Zelf eten meenemen naar ballorig?
Naam
Bericht