Menu
 

Topic:

zucht

Ano  schreef op: 30-03-2013 00:38:34
Even van me afschrijven hoor
We zitten in de schuldsanering en krijgen weekgeld, geen vetpot maar dat wisten we van te voren, we zijn al blij dat we geholpen worden maar toch je leest nu overal de plannen voor de paasdagen en alle lekkere dingen die er gehaald worden maar dat zit er voor ons niet in. Normaal krijgen we op maandag ons weekgeld maar nu dus niet vanwege de paasdagen en de kasten zijn bijna leeg. We proberen altijd wel een voorraad op te bouwen maar dat lukt niet altijd.
En nu hebben we gewoon bijna niks meer en moeten we een dag langer wachten op ons geld. Word hier zo verdrietig van niet voor mezelf maar voor mijn kinderen, moet zo vaak nee zeggen en nu iedereen heeft lekkers en chocolade paashazen maar nier voor onze kinderen
Zo klaagmodus weer uit
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende
RE: zucht
Mariel71  schreef op: 30-03-2013 23:27:48
Jeetje wat heftig allemaal...... Ik heb neit alles gelezen hoor maar ik wil de meiden die het moeilijk hebben wel veel sterkte wensen.....

En als ik eens iemand met een kleingheidje kan helpen doe ik het graag, zo had ik je graag voor je kids een chocolade paashaas gestuurd als ik het had geweten TO

Ik heb ok nog wel lekker in het leven bonnen en heeeeeel veel tijdschriften die ik altijd via kennissen krijg......ik heb regelmatig kortingskaarten van een of ander,  die bied ik ook heel soms wel eens hier op ML aan maar ik laat ze ook regelmatig verlopen... Ik zal wat vaker aan jullie denken en ze op ML verloten.....
 
Quote
RE: zucht
Mariel71  schreef op: 30-03-2013 23:33:23

Quote Zucht mee:
Ik zucht met je mee, hier hetzelfde probleem. Niks geen paaseieren, zelfs geen gewone eieren. Eten al 3 van de 5 dagen brood omdat er verder niks is. Ons zoontje loopt al weken met een gat in zijn schoen omdat we geen schoenen kunnen kopen, en mijn hart is gebroken. Schuldhulp kan 6 tot 12 maanden duren voor het rond is en tot die tijd hebben we 80 euro per maand om met ons gezin van 5 van te eten. Ik Denk maar zo, er zijn nog altijd gezinnen die het nog slechter hebben. We komen er wel maar het is een zware weg :-(




jeetje wat naar..... wat voor schoenmaat heeft je zoontje dan misschien heb ik hier nog wat staan van een van mijn zoontjes......
 
Quote
RE: zucht
Mikmvg  schreef op: 31-03-2013 11:11:29

Quote jen9:
Roken met zo'n budhet kan je in mijn ogen niet maken tov je kinderen trowuens, en ik zie het veel, superergernis bij mij!!!



dat snap ik ook niet goed. Zie hte hier in het dorp ook, bij de vb lopen en dan blijkbaar sigaretten toch belangrijker vinden dan wat extra's voro je kinderen?

Het lijkt me overigens verschrikkelijk zwaar om van o weinig te moeten leven. Ik kan ook niet elke week alles maar kopen wat ik lekker vind ( tja, ik ind dan ook ALLES lekker) en soms moet er hier ook even goed opgepast worden qua geld, maar wij hebben niks te klagen.

Omdat ik het lastig vind om maar 1 iemand te helpen, gaat hier bv alle kleding maar ook speelgoed naar de vb.
 
Quote
RE: zucht
Mikmvg  schreef op: 31-03-2013 11:14:05

Quote spekse:
Hier krijgen we af en toe van een anonieme donor een pak luiers diegene geeft dat aan de vb speciaal voor ons zo lief maar hij/zij wil niet dat wij weten wie het is, heel jammer wil degene heel graag bedanken dat doen we nu via een kaartje wat we dan aan de vrijwilligers geven ( meestal een tekening van de kids)



Ik snap dat wel, mensen willen jullie graag helpen, maar je niet de verplichting geven om ze eeuwig dankbaar te zijn. Mm, het staat er superraar, maar ik denk dat je wel begrijpt wat ik bedoel.
 
Quote
RE: zucht
Lisje  schreef op: 31-03-2013 11:43:09

Quote Zucht mee:
Ik zucht met je mee, hier hetzelfde probleem. Niks geen paaseieren, zelfs geen gewone eieren. Eten al 3 van de 5 dagen brood omdat er verder niks is. Ons zoontje loopt al weken met een gat in zijn schoen omdat we geen schoenen kunnen kopen, en mijn hart is gebroken. Schuldhulp kan 6 tot 12 maanden duren voor het rond is en tot die tijd hebben we 80 euro per maand om met ons gezin van 5 van te eten. Ik Denk maar zo, er zijn nog altijd gezinnen die het nog slechter hebben. We komen er wel maar het is een zware weg :-(



Kijk ook is bij de kringloop voor schoenen, ik doe de schoenen van mijn kinderen er altijd heen, zijn dat nog prima bruikbaar, alleen te klein, ze verkopen ze voor een euro of 3. En dan heb je een nog goede leren schoen van dr. Visser enzo.
Er is ook van alles leuks te doen met pasen bij kinderboerderij's en dergelijke, liggen er ook choco-eitjes, mogen ze paasknutsels maken, staat er een luchtkussen, echt leuk!!
 
Quote
RE: zucht
Nog Een Mee Zuchter  schreef op: 31-03-2013 11:50:35
Spekse wat onwijs lief van die mensen, denk inderdaad ook dat ze het zo doen om de reden die mik al op gaf.
Maakt het eigenlijk nog bijzonderder

Vind het zo onwijs mooi op te lezen dat er zoveel lieve mensen oprecht willen helpen en dan niet alleen hier op ml, maar ook bij de vb en daar buiten.
Het verhaal van mama v jsj laat ook niet los dat ze geen medicijnen kon halen voor haar zoontje en dat die man haar zo geholpen heeft, wauw!

Meiden allen een hele fijne pasen en geniet vooral van het samen zijn
 
Quote
RE: zucht
Spekse  schreef op: 31-03-2013 14:43:52
Gister hadden we een verjaardag waar we zijn blijven slapen komen we net thuis hoor ik mijn kinderen juichen liggen er 4 chocolade eieren in de bus! Wat ontzettend lief en ik heb geen idee wie, niemand weet ook van wat ik hier vertelt heb dus ben heel blij maar ook verbaasd maar vooral heel dankbaar dat iemand aan mijn kinderen denk
 
Quote
RE: zucht
Sabje Mv Jm En ??  schreef op: 31-03-2013 14:48:32
Wat leuk en ontzettend lief voor je kids,
 
Quote
RE: zucht
Spekse  schreef op: 31-03-2013 14:49:59
Ja idd haha ben er echt blij mee
 
Quote
RE: zucht
Mvtristan  schreef op: 31-03-2013 14:54:43
Wat een leuk verrassing
 
Quote
RE: zucht
Nimmie  schreef op: 31-03-2013 15:35:26
Wat heerlijk dat er goeie mensen bestaan.
 
Quote
RE: zucht
Spekse  schreef op: 31-03-2013 15:40:00
Nou echt wel dat is echt iets om dankbaar voor te zijn
Soms is de maatschappij zo hard en met dit soort dingen willen zelfs mensen die je niet kennen je helpen en mensen waar je hèt totaal niet van verwacht
 
Quote
RE: zucht
Bettie  schreef op: 31-03-2013 22:06:58
dat vind ik echt leuk om te lezen...
 
Quote
RE: zucht
Jennifer77  schreef op: 31-03-2013 22:09:19
wat lief! 
 
Quote
RE: zucht
Mentos  schreef op: 14-04-2013 15:17:45
Hier ook het wsnp verhaal met 75 euro weekgeld en de v.b elke week. (5 pers)
We hebben het niet slecht en met enige creativiteit is het best goed te doen.
We krijgen hier regelmatig kleding en/of schoenen voor de kinderen en zijn daar altijd heel blij mee.
De meeste mensen weten dan ook wel in welke situatie we zitten, we schamen ons er niet voor omdat alle schuld buiten ons om ontstaan.(en ja dat kan echt)
We merken dat wij door onze openheid een soort van aanspreekpunt zijn voor mensen die denken recht te hebben op de v.b en ze liever naar ons komen als meteen met de billen bloot te gaan.

Zo proberen wij om met onze ervaringen anderen te helpen en ach nog maar 2 jaar en dan zijn we overal vanaf.
 
Quote
RE: zucht
Mamsie  schreef op: 14-04-2013 21:14:01
vTja ik vind dit best wel lastig.

Nu we in Afrika wonen zien we pas echte armoe...
Hier verdient ongeveer 75% van de bevolkind zo'n 120 rand per dag...dat is ongeveer 11 euro.
Kun je niet werken vanwege ziekte, dan heb je ook geen geld.
Boodschappen zijn minstens net zo duur als in Nederland, veel verse producten zijn duurder.
Deze mensen wonen met hun hele gezin in een kamer die wij huiskamer noemen, en leven daar vaak met nog meer familieleden.
Het verschil tussen rijk en arm is ongelofelijk extreem hoog.
omgerekend hebben deze mensen dus 55 euro per week, maar daar moet nog alles van betaald worden...
EN dan sneiden op ontwikkelingszorg?
Ja helaas zitten er een paar directeuren tussen, maar niets meer zenden, lost helemaal niets op.
We zien hier projecten die bijvoorbeeld door terre des hommes zijn opgezet, allemaal met locale mensen, met locale hulpmiddelen, maar met financien uit europa.
Hele weeshuizen.
Dus kom bij mij niet aan dat het verkwisting is.
Zeker niet als je de andere kant ook ziet...kinderen die op straat leven, die lijm snuiven omdat ze dan iets gelukkiger zijn...

Bij Lisa zitten er kinderen in de klas die ouder zijn dan 16 ( zij is 12) deze kinderen krijgen door bijvoorbeeld terre des hommes, en veel meer stichtingen een kans om een oplsiding te doen, gewoon de basisschoiol is al onbetaalbaar...
Dat is armoede.

En ja we hebben zelf ook 3 jaar lang onze schulden afgelost, en daarna mensen geholpen die aan het aflossen zijn, en nee het is niet makkelijk, maar wel te doen.
Als het niet te doen was zouden ze het systeem aanpassen.
We maken het onszelf moeilijk, door schaamte en door de luxe neiging.

Daarnaast kun je al zo makkelijk een ander helpen in Nederland, af en toe een pakketje maken, kleding door geven, wat dan ook.
Deze periodes zijn er om weer dichter bij elkaar te komen.
Maar om dan maar alle geldkranen docht te draaien naar hulporganisaties waarin men beloofd hebben te steunen en daar dus ook op rekenen.
Daarnaast hebben we gewon onze verantwoording naar andere landen!
Wij het rijke westen zijn er over het algemeen verantwoordelijk voor dat het in de arme landen heel slecht gaat.

En een ander punt...mensen zelf hun voedsel laten verbouwen...op zich goed bedacht natuurlijk, en wordt ook meestal gedaan trouwens, maar bijvoorbeeld Afrika ben je toaal afhankelijk van het weer.

Wij hebben hier nu een citrusfarm, maar zo'n droogte dit seizoen, dat we hopen dat de oogst goed is, en hopen dat er een tweede oogst komt.
En dan hebben wij de middelen en de financien om te wateren.
Dat heeft de locale bevolking niet, dus misschien zal 1 keer in de 7 jaar de ogst lukken omdat er water genoeg is...

Wij kunnen dingen makkelijk bedenken, maar zo simpel ligt dat niet.
En nu ik echte armoede zie, elke dag weer, probeer ik me elke dag meer voor inte zetten.
En dat betekend niet dat ik echt niet weet dat er ook armoede is in Nederland, en voor degene die het betreffen vind ik het ook echt vreselijk, maar ik zou meer tegen de andere willen zeggen, kom op doe er iets aan! Je hoeft echt niet eens veel te doen, maar je kunt er echt iets aan doen....
Wat wij in Nederland deden was bijvoorbeeld elke vrijdag een gezin uitnodigen om te eten bij ons, pakketjes maken met extra snoeperijen, vlees en groente.
kleine dingen, maar met een groot plezier.

Hier hebben we kerkdiensten elke week, met daar aan vast een maaltijd, zo hebben ze in ieder geval 1 maaltijd per week.
Ik kook voor meer, dus men kan ook nog meenemen.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende


Reageren op zucht
Naam
Bericht