Menu
 

Topic:

zucht

Ano  schreef op: 30-03-2013 00:38:34
Even van me afschrijven hoor
We zitten in de schuldsanering en krijgen weekgeld, geen vetpot maar dat wisten we van te voren, we zijn al blij dat we geholpen worden maar toch je leest nu overal de plannen voor de paasdagen en alle lekkere dingen die er gehaald worden maar dat zit er voor ons niet in. Normaal krijgen we op maandag ons weekgeld maar nu dus niet vanwege de paasdagen en de kasten zijn bijna leeg. We proberen altijd wel een voorraad op te bouwen maar dat lukt niet altijd.
En nu hebben we gewoon bijna niks meer en moeten we een dag langer wachten op ons geld. Word hier zo verdrietig van niet voor mezelf maar voor mijn kinderen, moet zo vaak nee zeggen en nu iedereen heeft lekkers en chocolade paashazen maar nier voor onze kinderen
Zo klaagmodus weer uit
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende
RE: zucht
Famke  schreef op: 30-03-2013 16:22:00
ik weet niet of het voor jullie een idee is maar ik woon in een dorp met een kleine supermarkt en ik heb daar gevraagd wat er met de spullen gebeurd die over de datum gaan of beschadigd zijn.Ze moesten dat weg gooien maar omdat ik ze goed ken bewaren ze alle beschadigde spullen en brood van een dag oud doen ze in de friezer.Een keer in de week haal ik het op en breng het bij een gezin hier uit het dorp,die schamen zich zo erg dus verder weet bijna niemand dat.Net ben ik geweest en zaten er zelf paaseitjes in.
De winkel is maar klein dus ze kunnen maar weinig in de aanbieding door door de datum of beschadigingen en zelf vinden ze dit een veel beter en mooier idee.

Wij hebben het zelf ook echt niet ruim maar we kunnen wel gewoon rond komen,ook met hulp van een lieve moeder die ons zo nu en dan een grote doos kleding heeft gegeven.
Ik koop zelf weinig voor me zelf,gelukkig is dat ook niet nodig want groei nergens uit en heb een goede basis inhopud in mijn kast.
Alleen dagjes uit gebeurd niet vaak maar we gaan wel regelmatig even naar een parkje enz en mijn ouders nemen ons in de zomer een weekje mee!!
 
Quote
RE: zucht
Anoniema  schreef op: 30-03-2013 16:30:49

Quote Sabje mv JM en ??:
Boterbloem in amerika heb je gewoon winkels ,met producten die over datum zijn.
toevallig had ik het daar pasgeleden over en er moeten hier in NL ook van zulke winkels al zijn.



wat houdt je tegen ?!
 
Quote
RE: zucht
Mamajenti  schreef op: 30-03-2013 16:32:37
Ik vraag me dan af hoe dat werkt? Wordt dat dan weggegeven? Want in NL mag iets wat over de datum is niet verkocht of meegegeven worden. Is wettelijk geregeld....

En hoe wordt zo'n winkel dan gefinancierd?
 
Quote
RE: zucht
Sabje Mv Jm En ??  schreef op: 30-03-2013 16:44:40

Quote Anoniema:
[...]

wat houdt je tegen ?!



dat ik het nog niet hoef te doen,maar als ik mijn gezin bijna niks meer kan bieden
dan zou het een optie zijn
 
Quote
RE: zucht
Kim Mv Sem  schreef op: 30-03-2013 17:30:19

Er is wel iemand begonnen met zo'n winkel met produkten uit de supermarkten die ze wegdeden, dat kocht hij dan geloof ik op voor een klein prijsje (of hij kreeg het) en dat verkocht hij dan weer voor een klein prijsje, dat kan wel de helft schelen als een echte supermarkt, datums nog goed, maar dat is maar 1 winkeltje he....hij zou gaan uitbreiden maar wanneer....

Ik vind het ook zo krom dat alles wat niet meer verkocht mag worden maar wat nog goed is qua datum of er nog goed uitziet zo in de container verdwijnt....waarom mag zoiets niet naar de voedselbank?
Kijk vlees kan ik snappen (al eet ik sommige dingen ook nog als ze er goed uit zien en een dag over datum zijn) maar zoals groente met een plekje, koffie waar een gaatje in zit en dus niet vacuum meer is enz, waarom moet dat in de container?

Ik las ook nog over supermarkten met die paasacties (kleurplaten enz) maar dat hebben ze hier ook niet gedaan hoor in het dorp en de paaseitjes liggen nog voor dezelfde prijs in de schappen als de dagen hiervoor, klein zakje is al gauw 2,29 euro bij de appie, ik snap dat er dan gezinnen zijn die daarvoor een paar broden kopen, zou ik ook doen als ik zou moeten bezuinigen op mijn geld, ik vind de feestdagen allemaal zo opgeblazen, iedereen moet een chocoladepaahaas hebben bv anders hoor je er niet bij....vind dat zo belachelijk....hoe moeten die kinderen zich voelen die dus niks hebben gehad omdat papa en mama dat niet kunnen betalen?

Ik las laatst in de krant dat ze een dorp verderop een nieuwe weg gaan leggen gewoon voor pure luxe, dat kost bijna 10 miljoen euro hoe ze het willen hebben...ja hoor wij betalen wel weer....steek eens geld in een fonds dat leuke dingen regelt voor gezinnen die het slecht hebben voor bv een paasontbijtje in een dorpsgebouw/kerk waar de kinderen een lekker chocolade ei of haas krijgen of dat ze een pakketje kunnen samen stellen waar een gezin een week van kan eten inc verse groente!

Nee hoor leg maar een nieuwe weg (en haal de weg weg die net nieuw is geasfalteerd) zodat mensen met geld daar elke dag overheen kunnen rijden....

Reclamefolders kunnen erg handig zijn maar ook erg verleidelijk weet ik uit ervaring....ik keek ze altijd door en dan zag ik altijd wel iets wat ik wilde hebben of dacht te kunnen gebruiken en kocht het dan ook vaak.

Nu heb ik een sticker dat ik geen reclamefolders meer wil en zoek ik ze online op van de winkels die ik wel wil zien.

Verder grote pannen eten maken (bv macaroni) en dan een deel invriezen, eventueel 2 dagen in de week brood en goed in de onderste vakken kijken qua artikelen bij de winkel....
O ja ik betaalde laatst bij de aldi voor de macaroni ineens 2x zoveel voor hetzelfde zakje, vind de Aldi zo duur geworden! Ik ging kijken bij de AH en voor de euroshopper betaalde ik de prijs die ik normaal betaalde bij de Aldi.

Dus kijk en vergelijk....

 
Quote
RE: zucht
Mama V Jurre,stijn,j
oris
  schreef op: 30-03-2013 17:44:16
Der gaat ook al een boel naar de vb hoor althans hier wel. Net ja echt deelde ze appels uit hier bij de winkelcentrum heb de heren 2 erlangs laten lopen dus heb nu 6 appels voor niks ja niet helemaal de manier maar ze deelde het uit. Dus schilt weer. Pakjes met poeder of koek of snoep over de datum maar echt nog prima te eten hoor je wordt heel creatief. Dagjes uit heb deze week een nw ontdek hihi hier bij de jumbofoodstore gratis proeven met de kids ze krijgen een kaartje en dan 9 x proeven een ballon en ze zijn helemaal happy. Ikea kids spelen en jezelf tracteren op een gratis kop koffie met de familieikeafamily pas. Of lekker naar het bos fles drinken mee en lekker rouzen, speeltuinenjacht doen we hier ook , kinderboerderij, en als het wat warmer weer is lekker in de tuin zwembadje speelgoed oh kan niet wachten. Lieve meiden echt we komen er wel jullie zijn allemaal kanjers .
En sabje ik lees wel mee hoor bij budgetclub maar het enigste verschil is ik kom zelden bij action of andere winkels en koop bijna elke week hetzelfde bij de winkel het hoognodige hahaha dus heel eentonig wat wel is bij de voedselbank is het wel elke keers een verassing. Daar zie je ook a producten die jezelf echt niet momenteel zal kopen bijv calvemayo jammie kregen we vorige week 2 potten wij kopen du die van de zaanse dat soort dingen wel dan weer of kruiden je leert ook nw dingen eten en soms denk je van oh nee maar dan je blijste gezicht tegenover de kids jammie jongens hahaha ja ik lach er nu wel om maar heb eerder er toen een topic over geopend en dat was wel klote hoor... maar lees zeker mee met het budgetclubje maar ben mijn meiden van groter gezin met ivy en liva en vera en mj al aan het verwaardlozen sorry meiden...
 
Quote
RE: zucht
Maris  schreef op: 30-03-2013 20:51:32
Bij de Jumbo zijn de producten van die dag of de dag daarna ( er zijn wat uitzonderingen, zie voorwaarden op de site) gratis. Dit zijn vaak de luxere producten.
Je moet ff durven en zelf aangeven bij de kassa, maar wel de moeite waard.
 
Quote
RE: zucht
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 30-03-2013 21:07:52
Er gaat wel veel naar de VB hoor. Toen ik er werkte kregen we 's ochtends een hele lading brood van bakkers en daarna haalden we bij de supermarkten de spullen op en zoeken we het uit wat er nog fatsoenlijk uitziet. (bijv. vis wat over of op de datum is geven we de volgende dag niet meer uit, open (kapotgevallen) pakken vla etc kunnen we ook niet veel mee, en sla wat al helemaal nat is gaat ook weg.) Daarnaast kregen we ook veel van bedrijven, met kerst bijvoorbeeld 50 kalkoenen van wel 40 euro per stuk soms. Waren goed tot 31 december, maar het was toen de 27ste dus mensen kopen het niet meer na de kerst. Doodzonde als al die kalkoenen gewoon weggegooid waren. Maar goed ik vind het ook zonde dat de bakker/winkels brood weggooit wat 1 dag oud is, als ze dat nou met 50% zouden verkopen zouden er echt wel mensen zijn die het kopen.
 
Quote
RE: zucht
Mama V Jurre,stijn,j
oris
  schreef op: 30-03-2013 21:10:28
Klopt wij vieren daarom kerst en oud en nieuw en pasen een week later hihi
 
Quote
RE: zucht
Mvtristan  schreef op: 30-03-2013 21:31:45

Quote line:
Even een vraagje aan de dames die zo'n strak weekbudget hebben: roken jullie (of je man) ook? Dat neemt dan toch een grote hap in het budget.



Ja mijn man rookt....hij krijgt het echter gesponserd van zijn moeder van mij moest hij stoppen omdat het gewoon niet meer kon.....toen heeft zijn moeder gezegd van nou dan krijg je dat wel van mij..... ik zou het sowieso een stuk fijner vinden als hij stopt...maarja wie ben ik???
 
Quote
RE: zucht
Liefje  schreef op: 30-03-2013 21:33:21
Ik zit ook in de wsnp en rook ook maar goed ik red het dan ook prima met wat ik krijg.

 
Quote
RE: zucht
Spekse  schreef op: 30-03-2013 21:41:07
Wij hadden bij het kerstpakket van de vb 4 vrijkaartjes + 4x een menu naar keuze gekregen voor een grote indoorspeeltuin bij ons in de buurt gekregen echt super leuk en de kids hebben zich toen goed vermaakt
Helaas merkt je dat veel meer mensen een beroep op de vb doen want het word steeds minder wat je krijg.
Hoop gewoon heel erg dat ik snel een baan heb gevonden en dat we wat meer ademruimte krijgen en ik de vb stop kan zetten maar voor nu ben ik dankbaarddat ze er zijn
 
Quote
RE: zucht
Spekse  schreef op: 30-03-2013 21:47:12
Bij ons is het echt heel verschillend, deze week zat er bv heel weinig in
1 brood, 1 stukje kipfilet, wat snoep, mie, spaghettisaus en een fles sinaasappelsap
 
Quote
RE: zucht
Mvtristan  schreef op: 30-03-2013 21:51:27
Wij kregen geen speciaal kerstpakket van de vb. wel had ik gisteren een gelukje de laatste te zijn bij de vb en had ik als enigste een rollade (ze hadden er maar 1 en die was voor de laatste)  dus man en zoonlief gaan morgen lekker smikkelen van een rollade en boontjes en aardappels...ik moet werken dus ik eet daar wel wat.
 
Quote
RE: zucht
Mama V Jurre,stijn,j
oris
  schreef op: 30-03-2013 21:53:54
Hier ook verschillend de ene week meer dan de andere week. Even deze week.
1 pot kikkererwten en 1 pot asperge 1 zak snoep  chocopasta 1 pak koffie helaas van de euroshopper en die is echt niet lekker maar goed beter iets dan niets. Stroopwafels 2 pakken 3 manderijntjes 1 fles wijn en 1 potje fruit voor joris 1 zak friet  zuivel kregen dus 3 pak melk alleen al 4 dag over datum dat vind ik dan wel iets teveel van het goede hamreepjes 2 dag over datum ook vlees vindt ik moet je wel voorzichtig mee zijn geitekaas soort van room 1 week over datum en rucala sla en dan brood 2 hele 
 
Quote
RE: zucht
Spekse  schreef op: 30-03-2013 21:56:35
Hier krijgen we af en toe van een anonieme donor een pak luiers diegene geeft dat aan de vb speciaal voor ons zo lief maar hij/zij wil niet dat wij weten wie het is, heel jammer wil degene heel graag bedanken dat doen we nu via een kaartje wat we dan aan de vrijwilligers geven ( meestal een tekening van de kids)
 
Quote
RE: zucht
Mama V Jurre,stijn,j
oris
  schreef op: 30-03-2013 21:56:57
Hier hadden ze met de kerst van de rotaryclub een chineesrestaursnt afgehuurd en iedereen van de vb mocht komen om te eten en ze hadden vanuit de scholen schoenendoosjes laten vullen en die kreeg je met dekerst als cadeau heel lief die kinderen die dat zelf vulde voor ons
Vind het overigens wel finn om er zo over te kunnen praten.
 
Quote
RE: zucht
Mama V Jurre,stijn,j
oris
  schreef op: 30-03-2013 21:58:46

Quote spekse:
Hier krijgen we af en toe van een anonieme donor een pak luiers diegene geeft dat aan de vb speciaal voor ons zo lief maar hij/zij wil niet dat wij weten wie het is, heel jammer wil degene heel graag bedanken dat doen we nu via een kaartje wat we dan aan de vrijwilligers geven ( meestal een tekening van de kids)



Oh dat is wel?lief spekske als de kinderbijslag er is heb ik via hier iemand die 230 lueiers verkoopt voor 15 euro dus kan ik wel even vooruit die luiers breken je nek vaak 
 
Quote
RE: zucht
Spekse  schreef op: 30-03-2013 22:01:58
Ja idd die luiers zijn echt een aanslag maar ze heeft ze helaas nog nodig
Ja je was me net voor hahaha
 
Quote
RE: zucht
Mvtristan  schreef op: 30-03-2013 22:03:27

Quote mama v jurre,stijn,joris:
Hier hadden ze met de kerst van de rotaryclub een chineesrestaursnt afgehuurd en iedereen van de vb mocht komen om te eten en ze hadden vanuit de scholen schoenendoosjes laten vullen en die kreeg je met dekerst als cadeau heel lief die kinderen die dat zelf vulde voor ons
Vind het overigens wel finn om er zo over te kunnen praten.



Ja zoeits hadden wij ook schiet me nu weer te binnen...ik ben daar niet heen geweest omdat ik net bij dat restaurant gesolliciteerd had...en omdat ik me schaam en zo min mogelijk gezien wil worden bij of met alles wat met de vb te maken heeft...ik ga ook ltijd laat heen, dan hoef ik niet in de rij te staan en dan is het (nu nog) donker. ik vlieg dan gauw naar binnen en meestal ben ik met 5 minuten weer onderweg naar huis....hopelijk zonder dat een bekende me gezien heeft...
 
Quote
RE: zucht
Mama V Jurre,stijn,j
oris
  schreef op: 30-03-2013 22:12:29

Quote mvtristan:
[...]

Ja zoeits hadden wij ook schiet me nu weer te binnen...ik ben daar niet heen geweest omdat ik net bij dat restaurant gesolliciteerd had...en omdat ik me schaam en zo min mogelijk gezien wil worden bij of met alles wat met de vb te maken heeft...ik ga ook ltijd laat heen, dan hoef ik niet in de rij te staan en dan is het (nu nog) donker. ik vlieg dan gauw naar binnen en meestal ben ik met 5 minuten weer onderweg naar huis....hopelijk zonder dat een bekende me gezien heeft...



Onee de jongens en dat is echt waar die vinden het een uitje ze krijgen vaak dan van die en snoepje en de aandacht en de liefde die je daar ontvangt nee ik vind het even dan heel fijn gewoon om met de mensen samen te zijn die het zelfde als jij zijn wij hebben een tijd moeten om 10.15. Erzijn en gaan dan langs de tafels af en de vrijwillgers delen uit en nee ik schaam me daar absoluut niet iedereen komt daar omdat ze heel weinig te esteden hebben oo een paar na want je hebt er altijd bij die de boel belazeren dat werd zelfs tegen me gezegd toen ik met joris inv de medicatie zat ze zeiden meisje meisje schaam je niet om het te vragener zijn er die hier voor de lol komen ja en dan staan je nekharen overeind net of je dan voor je lol daar komt...



Spekske ik wil wel delen hoor of woon je in mijn omgeving breda???? Elkaar helpen he
 
Quote
RE: zucht
Spekse  schreef op: 30-03-2013 22:20:02
Lief van je mama mv jsj ik woon idd in de buurt maar je hoeft niet te delen hoor jij kan het ook goed gebruiken
Hier is het voor de kleintjes ook echt een uitje ze worden altijd heerlijk verwend, de oudste zitten dan op school maar als ze vrij zijn gaan ze ook graag mee
Ik heb me ook heel erg geschaamd en voelde me gefaald als moeder omdat ik het zelf niet kan maar heb me er echt overheen moeten zetten

Mama mv jsj welke maten hebben jou jongens?
 
Quote
RE: zucht
Mama V Jurre,stijn,j
oris
  schreef op: 30-03-2013 22:23:59
Mijn jongens zijn flinkerdz hoor 134 beide en joris in maat 80,86 meschien een x bakkie doen? Pb me maar knuf
Heb d4 luiers nog niet hoor hahaha wwacht op kinderbijslag 
 
Quote
RE: zucht
Blauwtje  schreef op: 30-03-2013 22:36:49
Het is ook schandalig dat er wereldwijd ZOVEEL eten wordt weggegooid, ik heb eens een docu hierover gezien en vond het echt schokkend.
Zoveel mensen gaan dus onnodig dood..want er is wel eten. Maar dat wordt gewoon weggeflikkerd.
Het was echt zo ontzettend veel wat er dagelijks wordt weggemieterd, je zou bijna denken dat de armoede en hongersnood bewust in stand worden gehouden.
 
Quote
RE: zucht
Marie8  schreef op: 30-03-2013 22:41:45

Quote Blauwtje:
Het is ook schandalig dat er wereldwijd ZOVEEL eten wordt weggegooid, ik heb eens een docu hierover gezien en vond het echt schokkend.
Zoveel mensen gaan dus onnodig dood..want er is wel eten. Maar dat wordt gewoon weggeflikkerd.
Het was echt zo ontzettend veel wat er dagelijks wordt weggemieterd, je zou bijna denken dat de armoede en hongersnood bewust in stand worden gehouden.



Nou ben ervan overtuigd dat er wel iets achter zit ja.
Vandaar projecten om mensen zelf de mogelijkheid te bieden om zelf bijv voedsel te verbouwen.Kunnen wel pakketten bezorgen maar dat lost niks op. Ik ben ervan overtuigd dat geld voor ontwikkelingshulp heel fout is ingezet...waarom?
Onderzoek had dat allang uitgewezen.

Maar goed...er wordt ook voor betaald. Kijk all inclusive vakanties. Of gewoon de hacp...hup weg met dat eten als het overblijft.
Ik probeer hier de kids er wel bewust van te maken iig.
 
Quote
RE: zucht
Jen9  schreef op: 30-03-2013 22:43:01
hacp.. wat is dat????

all inclusive-vakanties houdt de armoede sowieso in stand, al t geld daarvan gaat naar t rijke westen, zitten namelijk bijna altijd weserse zakenlui achter...
 
Quote
RE: zucht
Marie8  schreef op: 30-03-2013 22:44:26
Die wet op voeding voor oa zorg. Moet nogal snel weggegooid want risico op zieke mensen. Maar ook daar wordt veel verspild gok ik zo.
 
Quote
RE: zucht
Jen9  schreef op: 30-03-2013 22:45:15
dat denk ik ook....
 
Quote
RE: zucht
Liefje  schreef op: 30-03-2013 22:48:39
zelfde hier ik zou ook gek worden als ik in geld nood zou zitten vind het allemaal zwaar kloten voor jullie.

ik vind een donatieknop ook wel een idee gewoon voor sint en kerst en wellicht voor andere noodsituaties dat mensen hier dan bij sis een beroep kunnen doen.

en eerlijk mensen helpen doe ik in niet om met de eer te strijken.

en wat kleding betreft kan er niet in totaal topic geopend worden wat iemand nodig heeft ofzo
 
Quote
RE: zucht
Blauwtje  schreef op: 30-03-2013 22:50:30
Dat denk ik dus ook.
Geld voor ontwikkelingslanden? De directeuren rijden niet voor niets een Porche.

Was hte niet Terre des Hommes die jaren geleden in opspraak kwam?
Geld kwam helemaal niet bij de kinderen terecht, of iig niet alles.

De wereld is gemeen.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende


Reageren op zucht
Naam
Bericht