Menu
 

Topic:

dochter te dik?

Mvi  schreef op: 20-03-2013 10:04:56
oeei staat zo lullig in de titel, ben ook echt de laatste die mijn dochter anorexia of wat dan ook wil aanpraten, maar eerlijk gezegd vindt ik wel dat mijn dochter van 7,5 een beetje te dik begint te worden. ze weegt 37 kilo maar is best lang en heeft altijd al stevige armen en benen gehad maar mooi in verhouding, cb en huisarts nooit iets van gezegd. ze woog 10 pond bij de geboorte en mijn zoon is ook stevig en pezig. maar nu wil ze steed meer boterhammen s'ochtends, veel opscheppen s'avinds ze is absoluut geen snoepert dus het gaat echt om de gewone maaltijden. ze mag van mij niet meer dan 3 boterhammen s'cohtends en s'middags en 1x opscheppen is voldoende, magere joghurt na en klaar. en toch, ze krijgt echt een hangbuikje en ik wil haar zo graag nu beschermen tegen overgewicht voordat ze dadelijk ouder is. op turnen zie ik overigens meer meiden die wat forser zij. ze sport buiten de gymles 2x in de week en we doen alles op de fiets. heeft iemand tips?
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: dochter te dik?
Anne Mv 3  schreef op: 20-03-2013 21:25:14
We zijn tegenwoordig zo gefixeerd op eten en gewicht dat we vergeten dat er echt een groot verschil kan zijn in lengte/gewicht. Laatst was er een documentaire over de (on)zin van BMI (sorry, ik weet niet meer welke zender)
Voor een deel wordt daar zo mee aan de weggetimmerd zodat de shake-industrie z'n centen kan verdienen!
 
Quote
RE: dochter te dik?
Claudia  schreef op: 20-03-2013 21:28:47
hai, ik heb alleen nog maar het 1e bericht van TO gelezen..lengte erbij is wel belangrijk denk ik want gewicht en leeftijd zegt niet zoveel hoor. En dan de bouw ook nog eens..

Mijn dochter is 7 (sinds eind januari) en is nu 31/32 kilo en 132.5 cm.

Wat ik al jaren bij haar zie (en soms ook wel zorgen maak totdat dus het volgende weer gebeurd): eerst is ze normaal..nooit dun geweest, maar gewoon lekkere beentjes/armpjes past allemaal mooi bij elkaar. En ineens word ze steviger in een tijd van 2 tot 3/4 maand. 2 maand geleden zat ze op de grens  volgens het BMI (nu neem ik het zowieso al met een korrel zout) maar vond haar een stuk steviger ogen..kon geen geschikte broeken meer vinden.
En sinds een paar weken: huppakee de lucht in. 1,5 cm gegroeid, wat gewicht kwijt. En als je haar nu ziet, heeft ze echt hele slanke beentjes!

Zo gaat het bij haar dus tot nu toe altijd...eerst een soort van hamsteren, volle toet, benen en armen. En nu zijn de mouwen te kort/ de leggings en broeken te kort.

Wat ik wel altijd doe als ik denk van: oei ze word wat steviger, iets meer opletten op bepaalde dingen..nu snoepen we zowieso al niet megaveel. Maar ipv beker ranja, eens vervangen door een glas water bijv.
Ipv wat meer hapjes op de zaterdagavond, klein bakje chips, paar kleine stukjes kaas + komkommer. Zulke dingen..

De rest van het topic zal ik nog lezen...maar mijn ervaring hier is: ze word eerst een stuk voller en dan komt er toch een groeispurt! En zie je niks meer terug  van de vetjes



 
Quote
RE: dochter te dik?
Claudia  schreef op: 20-03-2013 21:55:10

als je de overstap maakt naar donker brood, moet je wel rekening houden met voldoende vocht binnen krijgen. Dat heb ik hier gehad. Was eerst tarwe/tarvo brood en daarna over gegaan op donkermeergranen, fijn volkoren en spelt. Het vult goed, maar kan wel voor verstopping zorgen als je niet genoeg drinkt en gewend bent aan dat andere brood. Mijn dochter gaat zowieso al moeilijk naar de wc, en moet haar echt erop wijzen van: nu je drinken op drinken anders staat het 2 uur later nog. Hier was ze op een gegeven moment echt een konijntje..heel sneu. Dus af en toe eens een glas extra water of een kop thee tussendoor.

Thee doe ik trouwens nooit met suiker. En hier is de speculaas en rooibos favoriet.

Ik zou niet teveel de nadruk gaan leggen bij je dochter op: minder eten/minder mogen etc. Maar met bepaalde dingen gewoon iets anders aanbieden. En zelf meedoen!


Veel fruit eten kan je trouwens ook van aankomen.

Wat bijv goed vult: mini ontbijtkoekje (hebben ze bij de jumbo per stuk verpakt) ipv een andere zoete koek.


Een ei. Gewoon goed gekookt en zit vol met goede bouwstoffen en vult enorm. Dus ipv van die 3 boterhammen, misschien 2 boterhammen met een ei. Ik denk dat het bij kinderen net als bij volwassenen is..: je maag moet ook wennen aan de hoeveelheid die je eet. En rondlopen met honger is niet fijn.

Een bouillion of groentesoepje erbij?

Ik lees hier hele eetschema's maar dat heb ik zelf niet. Ik wissel het eigenlijk altijd wel af. De ene ochtend kan het kwark zijn, dan een boterham, ook een keer ontbijtgranen (daar is ze dol op en met mate vind ik zelf dat het echt geen kwaad kan), crackers, beschuit etc.
Als ze een dag alleen brood eet, is het: 1 boterham sochtends, soms met een cracker als ze trek heeft, en smiddags 2 broodjes.

Broodbeleg: smiddags zowieso 1 hartig ipv alles zoet.

Sochtends vaak yoghoyogho.
Smiddags: glaasje melk
1 tot 2 keer per dag zeer verdunde ranja. Dat er net een smaakje aanzit.
De rest water en thee.

Optimel heb ik zelf een keer gehaald in de aanbieding..ik zelf het ook geproefd...nou het was puur zoet spul wat ik proefte, verschrikkelijk. Dan kan je volgens mij net zo goed yoghoyogho doen, tegenwoordig hebben ze die pakken zoner aspartaam maar met Stevia.

Als wij jus hebben bij het avondeten, dan maak ik dat altijd apart. En is het eigenlijk meer: water + kruiden/zout.
Geen boter. Sausjes gebruiken we soms.maar ook gerust broccoli en andere groentes zonder een sausje.

Nouja, dat zijn de dingen waar ik een beetje oplet. Maar ik ga zeker niet spastisch door de supermarkt lopen hoor en alles nalezen. Gewoon gezond verstand gebruiken en wat dingetjes vervangen. Ipv in de zomer een magnum of een cornetto een raketje.

Succes meid! Het is goed dat je het in de gaten houd...iedere keer dat het hier weer  gebeurd, maak ik mij stiekem ook wel zorgen of het niet TE gaat worden..

 
Quote
RE: dochter te dik?
Claudia  schreef op: 20-03-2013 22:05:31
thanks sis! deze mama gaat de computer nu afsluiten en over half uurtje plat. Voel mij net een vaatdoek, ben toe (zoals heel veel mensen) aan ZON en warmte! Truste allemaal
 
Quote
RE: dochter te dik?
Chantal  schreef op: 21-03-2013 06:12:46
3 boterhammen voor een 7,5 jarig kind.
Dat vind ik echt veel hoor.

Hoemeer ze eet hoe groter haar mag word en steeds meer honger zal heen en wil eten.

 

Ik vind haar echt wel zwaar.

Mijn dochter word bijna 11 en is 1.43m en weegt 38,6 kg.

Mijn zoon is 14 en is 1.54m en weegt 37.6 kg.

Hij weegt te weinig,maar hij heeft weinig eetlustdoor de medicijnen van de add.

Als hij niet bij komt moeten we of stoppen met de medicijnen of iets anders gaan verzinnen.

 

Succes! 
 
Quote
RE: dochter te dik?
Caithy  schreef op: 21-03-2013 09:25:50
Nou ik vind de 3 boterhammen niet veel maar wel als het kind zelf al te veel weegt. Mijn zoon, nog geen 4 eet ook 3 boterhammen maar dat zie je er niet aan af!
 
Quote
RE: dochter te dik?
Ikke  schreef op: 21-03-2013 09:33:30

Bmi zegt ook niet alles, je moet ook naar de bouw kijken. Mijn moeder en schoonmoeder zijn allebei evenzwaar, beetje dezelfde lengte en toch is mijn moeder behoorlijk tonnetje rond en mijn schoonmoeder lang niet zo erg.

Maar je zegt wel dat je dochter een hangbuik heeft, dat is niet normaal voor die leeftijd. Peuters en baby's kunnen een bol buikje hebben, maar oudere kinderen horen dat niet te hebben..dat is 1 van de eerste tekenen van overgewicht.Verder zeg je dat ze stevige armen en benen heeft..tja hoe stevig is dat?  

En ook al is ze geen snoeper(alhoewel kinderen ook stiekeme snoeperds kunnen zijn uiteraard) dan nog kan je te dik worden van teveel brood en ander eten. Wat iemand hier een stukje terug ook al zei, je maag wordt steeds groter als je steeds meer gaat eten.

Een normaal gemiddeld gewicht voor die lengte van haar is rond de 30 kilo dus zij heeft dik 23 procent overgewicht. Dat is niet echt heel weinig.  (je dochter weegt meer dan mijn dochter van 12 jaar en zij heeft een normaal gewicht voor haar lengte, is geen sprietje)

Ik zou hier echt advies over inwinnen bij iemand die er verstand van heeft. Kinderen mogen ook weer niet (teveel)afvallen ..je kan beter zorgen dat ze op gewicht blijven en dan komt het weer wat meer in verhouding als ze langer worden.

 
Quote
RE: dochter te dik?
Xxx  schreef op: 21-03-2013 09:36:13
Soms eten kinderen ook te weinig waardoor ze aankomen.

Hier een jongen van 5 die 's morgens 2 boterhammen eet en 's middags 3 boterhammen.
op school fruit.
Na school 1x (soms 2x) snoepje/koekje
Avondeten schept hij vaak 2x op
En een toetje na.....

Hij wordt alleen maar DUNNER!

Hij is nu 1,11 en weegt 17,4 kilo.
 
Quote
RE: dochter te dik?
Minou  schreef op: 21-03-2013 09:44:54

Quote son:
heeft natuurlijk niks met geboorte gewicht te maken...

Mijn dochter was bij de geboorte maar 45 cm en is nu de langste van de klas. 1 meter 58 met 11 jaar..

Ik vind het idd wel zwaar klinken, maar als ze verder gezond eet en genoeg beweegt. Je hebt zomaar kans dat ze straks de lengte in gaat en dan de verhouding weer wat meer klopt.



hihi Amber ook 45 cm bij geboorte en nu de langste meid
 
Quote
RE: dochter te dik?
Biancanickmikadaniël
le
  schreef op: 21-03-2013 11:43:44
Mijn zoon Mika is nu net 5,5 jr en is 31,3 kilo.
Klinkt ook veel als je zo hoort.
Maar hij is nu 1m40 bij 31,3 kilo.
Hij is nu in groep 2 veruit de langste kindje met zijn maat 140/146 en schnmt 36.

Hij is altijd erg dik geweest.
Velen hier weten hoe dik hij was.

Nu heeft hij juist een mooi slank figuurtje en is gewoon erg lang.

Zo woog hij met precies 3 jr 28 kilo bij 1m12.
Dat was flink dik/zwaar.

Hij is in 2,5 jr maar 3,3 kilo aangekomen maar wel 28 cm gegroeit.

Hij eet ook veel want eet perdag ook zo`n 6 boterhammen weg,maar dan weet ik dat hij weer in een groeispurtje zit.
Zodra de groeispurt voorbij id dan eet hij weer 3 tot 4 boterhammen.

Hij heeft nooit een periode gehad dat hij niet wou eten.

Wij zijn erg druk geweest met hem op een gezond gewicht te krijgen.
Maar godzijdank is het gelukt want hij werd vaak gepest op school.

Mensen die hem al 2 jaar niet gezien hebben zeggen dan ook jeetje wat is hij groot geworden zeg!en afgevallen.

Afgevallen is hij niet maar gewoon hard de lengte ingeschoten en doordat we hem veel beweging hebben geboden en erg op zijn eten letten weinig aangekomen

Mijn dochtertje van net 15 mnd was verleden week bij cb 90 cm en 10 kilo en bij ka afgelopen dinsdag werd ze doordat ze niet stillag verkeerd gemeten en er werd gezegt dat zij weer onder gewicht van dik 2 kilo heeft terwijl ze gewoon erg lang is en niet zo dun eruit ziet hihi.
Het is ook nooit goed.
 
Quote
RE: dochter te dik?
Sapperdeflap  schreef op: 21-03-2013 11:53:02
Bianca, wat heb jij lange kinderen!

Twee van mijn zoons zijn net zes geworden en beiden rond de 115 cm. Gewicht? Geen idee! De laatste keer dat ik ze woog was 2 maanden geleden en toen waren ze beiden rond de achttien kilo.

Mijn dochtertje is even oud als jouw dochter, maar wel veel kleiner. Ze is nu rond de 75 centimeter en past nog prima in maat 74. Ik denk dat jouw dochter 86/92 heeft?
 
Quote
RE: dochter te dik?
Biancanickmikadaniël
le.
  schreef op: 21-03-2013 12:52:59
Mijn kids zijn idd erg lang.
Maar dat hebben ze niet van mij hihi ik ben maar 1m63 kort.
En ik ben altijd een klein mager meisje geweest.

Mijn dochter heeft lange armen en benen ze draagt meeste dingen 92/98 heel af en toe nog wel eens een 86/92.
Ik was zo groot als mijn dochtertje toen ik 4 werd. Toen was ik pas 92 cm.
Wat een verschil dan wedr he?

Ze is veel ziek geweest en is 3 wkn terug geopereerd aan neus en keel amandelen en eet en drinkt nu gelukkig weer.

Ka in het zh zei dan wel dat ze te lang en te smal is en weinig weegt ten opzicht van lengte maar ik heb veel moeten knokken om Mika op goed gewicht te krijgen omdat hij zo dik was dat die 2 kilo die ze te licht is koud laat.
Komt vast goed nu ze weer goed eet
 
Quote
RE: dochter te dik?
Pacific  schreef op: 21-03-2013 13:05:45
ALs ik zo lees wat ze eet vind ik daar niet echt iets raars aan, en je geeft ook aan dat ze veel beweegt.

Ik heb een zoon van 8 jaar, bijna 36 kg, lengte schat ik op 1.43.  Snoept niet tot zelden, eet gezond, Fietst iedere dag ruim een uur van en naar school, sport, speelt buiten enz.

Mn andere zoon is 10 jaar, lengte rond 1.50 en weegt 29 kg. Snoept wel(niet overdreven, en beweegt veel en veel minder dan zn broertje. Hij heeft gewoon een hele andere bouw.
 
Quote
RE: dochter te dik?
Meanne  schreef op: 21-03-2013 13:14:18
Weet je dat te veel fruit ook niet goed is ivm de suikers die er in zitten!!!

mijn oudste zoon is bijna 12 jaar en is 1.62 lang en weegt 46 kilo
mijn dochter is 8 jaar en is 1.33 lang en weegt 26 kilo
mijn jongste zoon is 4 jaar en ongeveer 1.13 lang en weegt 19kilo ( schatting )

Geen idee of hun bmi goed is maar de oudste 2 zijn dun en de jongste heeft een stevige bouw maar is zeker niet dik
 
Quote
RE: dochter te dik?
Mo27  schreef op: 21-03-2013 13:20:03
Mijn dochter word eind augustus 8 en is 1.25 en weegt 24 kilo. ook zei is een dunnen spriet. Maar ze is in e klas ook niet heel erg groot!
 
Quote
RE: dochter te dik?
Xxx  schreef op: 21-03-2013 16:31:10
Over die boterhammen nog eens een keer.

3 boterhammen is echt niet te veel per maaltijd.
op het KDV (de hele stichting) waar mijn kinderen heen gingen mochten de kinderen vanaf 2 jaar 3 boterhammen als ze dat wilden.
Er werd wel gekeken naar eetlust of eten om te eten. Zien eten doet namelijkook eten.
Dit was het voedselbeleid daar.
 
Quote
RE: dochter te dik?
M&j  schreef op: 21-03-2013 17:17:05
Optimel wordt niet gezoet door aspartaam maar door sucralose, een stof die is afgeleid van suiker maar niet door het lichaam wordt opgenomen.
Optimel is niet geschikt voor kleine kinderen omdat er geen vet in zit, wat kleine kinderen wel nodig hebben.

Voor grote mensen en grotere kinderen is het een gezonde melkdrank met een smaakje uit vruchtensap en minder calorieën dan halfvolle melk.



http://www.food-info.net/nl/sweet/sucralose.htm


 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op dochter te dik?
Naam
Bericht