Menu
 

Topic:

vraag voor vriendin

Suusmv3  schreef op: 27-02-2013 22:11:15
een vriendin heeft een vraag...

zal eerst de situatie uitleggen

man heeft samen met ex 2 kids ( a en c) en samen met mijn vriendin ook 2 kids ( T en d)
ex van man heeft samen met nieuwe vriend een kind van 10 mnd ( j) en is psygisch niet in orde.
kids ( A en c) zijn in nov 2011 uit huis geplaats en bij vader geplaatst. 
 

6 sep loopt de OTS af. 
nu willen ze kijken hoe het zit als ze moeder uit de ouderlijke macht zetten. 
maar hoe gaat dit in zen werk, wat moeten ze aantonen en wat zijn de evt gevolgen? 



 
Quote
Navigatie
RE: vraag voor vriendin
Bettie  schreef op: 27-02-2013 22:22:21
Ik weet niet precies hoe het zit met ontzetting ouderlijke macht etc. Wel zie ik veel informatie staan op rijksoverheid.nl
 
Quote
RE: vraag voor vriendin
Slabbertje  schreef op: 27-02-2013 22:27:23
ik neem aan dat uit huis plaatsing via kinderbescherming is gebeurt...meestal komt er dan iemand van hun eens in de zoveel thuis bij de kinderen om te zien hoe het gaat. Met degene moeten ze dan nu contact opnemen en het probleem voorleggen en dan via een rechter volledige voogdij krijgen
 
Quote
RE: vraag voor vriendin
Suusmv3  schreef op: 27-02-2013 22:41:09
ze hebben een voogd en gezinsmedewerker.

gezinsmedewerker is afgelopen donderdag geweest en zij zei dat ze het idee eens moesten gaan overwegen.

maar mijn vriendin wil graag eerst de rest weten voor ze hiervoor stappen gaan ondernemen want het is natuurlijk niet niks... 
 
Quote
RE: vraag voor vriendin
Slabbertje  schreef op: 27-02-2013 22:45:53
die gezinsmedewerker hoort het je vriendin wel even volledig uit te leggen, in principe gaat het via de rechter en moeder moet volgens mij wel mee eens zijn want ze moet handtekening zetten
 
Quote
RE: vraag voor vriendin
Ladyd  schreef op: 28-02-2013 06:43:03
De kinderen van mijn broer en zn vriendin (2 van haar en 2 van hen samen) zijn uit huis geplaatst. Zij zijn ook uit de ouderlijke macht gezet. Dat ging allemaal via jeugdzorg en de jugendambt (omdat het jongste kindje in duitsland is geboren) Die hebben een onderzoek ingesteld en toen is de zaak voor de rechter gekomen
 
Quote
RE: vraag voor vriendin
Marie8  schreef op: 28-02-2013 09:30:43
Nou jou vriendin kan niemand uit de ouderlijke macht zetten. Ik vraag me af hoe dat gesprek is gegaan. Als de ots afloopt, kan deze ook weer verlengd worden. Het kan ook zijn dat een ouder uit de ouderlijke macht gezet wordt, maar ook dat vraagt de gezinsvoogd via een rapportage aan. Dat gebeurt eigenlijk alleen als duidelijk is dat er geen perspectief is om terug te gaan naar die ouder en verwacht wordt dat beslissingen die een ouder maakt belastend zijn voor het kind.
Het kan ook zijn dat er gewoon een goede regeling wordt afgesproken met beide ouders en dat de ots niet wordt verlengd als er het goed gaat bij jullie thuis met de kinderen.
Als iemand uit het ouderlijk gezag gezet wordt, heeft deze geen rechten maar ook geen plichten meer, wettelijk gezien. Maar het blijft natuurlijk wel moeder.
De gezinsvoogd maakt dus een rapportage met advies, de kinderrechter beslist. Uiteraard wordt jullie mening gevraagd en naar het perspectief van het kind gekeken met jullie. 
Moeder hoeft het er trouwens niet mee eens te zijn, maar er moet wel voldoende aantoonbare reden zijn, het is niet niks.
 
Quote
RE: vraag voor vriendin
Ania  schreef op: 28-02-2013 10:25:00
Wat ik zo begrijp uit je verhaal, is dat ze de biologische moeder uit het ouderlijk gezag gaan zetten.

Wat dat precies voor je vriendin en haar man inhoudt weet ik niet, denk dat de man (biovader) dan als enige het ouderlijk gezag heeft.
Wil de vriendin graag ook ouderlijk gezag krijgen?

Wel is het zo dat dan niet meer toestemming gevraagd hoeft te worden aan biomoeder voor b.v. vakanties en zo.

Dit is een proces wat BJz eventueel zal starten, met rapporten schrijven, Raad van de Kinderbescherming inschakelen enz.

De kinderen zijn in feite niet uit huis geplaatst, maar wonen i.p.v. bij moeder, nu bij vader (ze wonen nog steeds bij iemand die ouderlijk gezag over hun heeft, dus is geen pleegzorgplaatsing oid).
 
Quote
Navigatie


Reageren op vraag voor vriendin
Naam
Bericht