Menu
 

Topic:

uit de kast - bijbel

Son  schreef op: 26-02-2013 21:52:49
Ik kijk net naar uit de kast.
Die jongen worstelt met het feit dat hij homo is en hij in een christelijk gezin zit.
Hij is bang dat zijn familie hem niet accepteerd.
Ze reageren vrij goed, het is niet erg dat je homo bent, de deur blijft open.
maarrr.......het wordt niet geacepteerd als hij een relatie aangaat.....want dat staat zo in de bijbel....

Voor de gelovers....dat is toch niet waar ?
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | Volgende
RE: uit de kast - bijbel
Jen9  schreef op: 27-02-2013 07:06:32
Oh, wat zielig.. Ik weet dat er zo over gedacht word, maar ik hoop echt dat deze jongen een mooie relatie aangaat.. 

Boterbloem, ik schrik ervan dat je in een zin homo's en dieven op een hoop gooit...., of ijkt dat zo.

Homo's doen niemand kwaad, dieven stc wel.....
 
Quote
RE: uit de kast - bijbel
Jen9  schreef op: 27-02-2013 07:07:19
oeps. vergeet weer deel 2,3 en 4 te lezen... sorry.. ga ik nu ook niet doen, heb ik geen tijd vooor///
 
Quote
RE: uit de kast - bijbel
Debbel79  schreef op: 27-02-2013 07:15:53
ik denk er precies zo over als blauwtje.
ik vind het mooi om te zien dat er mensen zijn zoals boterbloem.
aan alles kun je merken dat jij een mooi en puur mens bent.

maar net als blauwtje denk ik dat dat jouw persoon is. jouw karakter. gecreeerd door jouzelf. niet door een god of een jezus.
al denk ik wel dat die er is... in jouw hoofd, tussen jouw oren... maar puur psychisch. en dat bedoel ik niet rot, maar kan het even niet anders verwoorden.

ik geloof zeker wel dat jij gedreven wordt door een hele mooie gedachten. maar ik geloof zeker niet dat dat daadwerkelijk een god is die iedereen kan ervaren.

ik heb jaren gewerkt in een bedrijf waar bijna alleen maar gereformeerfe en hervormde mensen werkte. ik heb er een hele goede vriendin aan over gehouden.
ik heb uren en uren gesprekken zoals deze gehad.
ik vind het heel interessant om hier over te discuseren oop een normale manier.

ik ben zelfs meegeweest naar een aantal kerkdiensten.
maar sorry... de enige gedachten die ik daar had was.... hoe kunnen al deze mensen het zo ver laten komen dat ze dit hele circus cq toneelstukje serieus nemen.

ik ben er te nuchter voor denk ik. je kan alles uit de kast trekken. en nog zo vaak tegen me zeggen dat ik in de hell terecht kom.. ik haal mijn schouders ervoor op, simpelweg omdat ik er niet in geloof.

het is voor mij echt een eeuwenoude grap waar de hele wereld met open ogen in getuind is. de bijbel is voor mij niet anders dan het boek sprookjes van grimm en god/jezus is voor mij niemand anders dan een denkbeeldig persoon die tussen de oren zit. en dat wordt ook nog een extra gevoed door al die kerkdiensten.

nogmaals... ik geloof WEL dat deze denkbeeldige persoon je kan beinvloeden. en bij boterbloem is dat op een zeer positieve manier.

maar ik zie geen verschil tussen iemand die opgenomen moet worden in een kliniek omdat ie stemmen hoort en rare dingen roept en doet. en ook dat bedoel ik niet rot. ik kan er ff geen andere woorden voor vinden.
ik bedoel zeker niet dat mensen als boterbloem een kliniek in moeten, haha! integendeel! jswel. misschien om de vervelende stemmen van die patienten te veranderen in de stem die zij heeft. hihi.

nee.. wat ik probeer te zeggen is dat ik geloof dat het geloof tussen de oren zit zoals andere psychische dingen. maar dat het een positief iets is. omdat deze persoon er alleen maar mooier van wordt.
en van de andere psychische dingen wordt een mens naturlijk nooit mooier. en die mensen horen geholpen te worden.

volgens mij komt het er lulliger uit dan ik bedoel.. lastig zo op de vroege morgen
 
Quote
RE: uit de kast - bijbel
Boterbloem  schreef op: 27-02-2013 07:44:48

Nee Debbel! Absoluut niet lullig, prachtig wat je hier schrijft! Je laat zo mooi zien hoe er vanuit de andere kant tegenaan gekeken kan worden, wauw! Soms is het zo moeilijk te peilen hoe mensen naar mij kijken, heel vaak zeggen ze uit respect maar niets terwijl je prima met respect voor de ander je hele mening kan zeggen. Je laat het hier zo mooi zien.

Ik snap je idee van stemmen tussen mijn hoofd. Ik geloof ook zeker dat dat je kan veranderen, dus in die zin kan ik ook gewoon met je meegaan. In die zin geloof ik bijvoorbeeld ook dat mensen die Boeddhist zijn ook zo mooi kunnen worden, een aantal gedachten die je herhaald en die je aanvaard.


Wat voor mij Jezus een zekerheid maakt/ waardoor Hij voor mij een zekerheid is, is omdat er in Zijn Naam van alles gebeurd. Ik heb mensen zien genezen. Vriend van mij is genezen van PDD-NOS bijvoorbeeld. Mensen worden kwaad als ik er over getuig, maar kan er niets aan doen.Hij heeft altijd allerlei hulp gehad, kon niet compleet normaal functioneren (heel normale jongen hoor ;-) maar soms neemt PDDNOS de overhand en dat is niet altijd even handig met werken) en hij heeft nergens last meer van. Helemaal niets van de een op de andere dag na gebedsgenezing. Ik geloof dat je dat kort kan volhouden om zelf in stand te houden, maar hij heeft al jaren niets meer, ze staan voor een raadsel, ik niet ;-)

Ik heb mensen zien genezen van bijvoorbeeld psoriases. Alle dagen de huid kapot, er wordt gebeden en de volgende dag is het helemaal verdwenen. Ook niet meer terug gekomen. Als psoriases ook tussen de oren zit en zo kan genezen zou het een wondermiddel zijn. Maar ik geloof in meer dan dat.

Er gebeuren ontzettend veel genezingen in gebed. Jezus zegt het ook in Zijn Woord, dat we de handen moeten opleggen en genezen. Steeds meer mensen gaan hier weer in geloven en ervaren de kracht van God hierdoor. Boze geesten die worden uitgedreven, ook vandaag de dag nog. Het gebeurd gewoon allemaal. Niet omdat ik een sterke wil heb, maar omdat JEzus bewijst dat Hij nog steeds actief is, zich met ons bezig houdt.

Maar inderdaad, voor jou heb ik stemmen in mijn hoofd, ik geloof dat het Jezus is, omdat ik geloof dat mijn eigen wil mij niet op paden kan brengen waar ik nodig ben, of mijn eigen wil mensen kan genezen.


 
Quote
RE: uit de kast - bijbel
Boterbloem  schreef op: 27-02-2013 07:48:04

Quote jen9:
Oh, wat zielig.. Ik weet dat er zo over gedacht word, maar ik hoop echt dat deze jongen een mooie relatie aangaat.. 

Boterbloem, ik schrik ervan dat je in een zin homo's en dieven op een hoop gooit...., of ijkt dat zo.

Homo's doen niemand kwaad, dieven stc wel.....


Daarin zien we dus een verschil. Ik geloof dat ik God wel kwaad doe, en de mensen om mij heen als kk een relatie aanga met iemand van hetzelfde geslacht. Ik geloof dat het een zonde is, en dat ik mensen daardoor erin meetrek.

Maar als je het bekijkt vanuit 2013 en dat als maatstaf neemt dat iedereen dat 'normaal en geaccepteerd' moet vinden dan snap ik jou idee wel. Want tegenwoordig vinden veel mensen dat er geen kwaad mee gedaan wordt.

Alleen ik persoonlijk geloof dat het wel zo is. Verschil in mening.

Ik gooi niet de mens op 1 hoop, ik gooi daden op 1 hoop. Op de hoop 'zonde'. Beide zijn zonden naar wat ik geloof, je doel missen. En in dat opzicht horen ze vanuit mijn visie op dezelfde hoop.

En dan kan ik gewoon van de dief en de homo evenveel houden en mogen ze gewoon bij mij aan tafel zitten en knuffel ik ze en kan ik met ze stappen enzovoort. Ik hoef ze niet te veroordelen, zowel de homo als de dief niet. Ik hoef enkel van ze te houden. Maar daarnaast heb ik gewoon mijn mening erover, net als dat ieder anders mijn mening heeft waarnaar hij zelf leeft.

 
Quote
RE: uit de kast - bijbel
Son  schreef op: 27-02-2013 08:58:33

Quote Boterbloem:

[...]
Daarin zien we dus een verschil. Ik geloof dat ik God wel kwaad doe, en de mensen om mij heen als kk een relatie aanga met iemand van hetzelfde geslacht. Ik geloof dat het een zonde is, en dat ik mensen daardoor erin meetrek.




Hoe kan iets, waar je niks aan kan doen, nou een zonde zijn ?

Denk jij dat iemand homo "wordt", of homo "is" ?
 
Quote
RE: uit de kast - bijbel
Boterbloem  schreef op: 27-02-2013 08:59:38
Ik denk dat beide kan, maar in eerste instantie geloof ik dat het gros homo is.

Het is een gevolg van de zonde, dat dit gebeurd. Net als dat kinderen voor de geboorte overlijden enzovoort. Gevolgen van...
 
Quote
RE: uit de kast - bijbel
Liefje  schreef op: 27-02-2013 09:00:58

Quote Boterbloem:
[...]

Weet je, de eerste stap van geloven is een eigen keuze, jij bekeerd je. Vervolgens ligt er de optie naar iets heel moois.

Ik geloof absoluut niet dat omdat ik geloof mijn kinderen ook christen worden. Wel zien zij hoe ik met GOd leef, en hoop ik dat ze al het goede oppikken waardoor ze gaan zoeken. Maar zij zijn niet automatisch christen omdat ik het ben. Vaak wordt dat wel zo geleerd, en lijkt het ook zo door de kinderdoop. Maar je moet echt eerst zelf wedergeboren worden (geestelijk geboren worden) wil je geloven. En dat is iets wat veel kerken nog missen. Terwijl het duidelijk in de bijbel staat. Ik wist het ook nooit, tot het mij gebeurde.


Ik ben gaan zoeken omdat ik mensen zag die niet meer veroordeelden, maar liefhadden en anderen hielpen. Wat hadden zij toch? Waarom hadden zij die liefde wel en de mensen in mijn kerk (grotendeels)n iet?

Het is een zoektocht van een paar jaar geweest, maar zelfs mij heeft GOd gevonden haha. AL merk ik nu dat ik in al die tijd wle klaargestoomt werd. Zo mooi hoe God werkt.

Je gelooft niet automatisch, maar ik wens iedereen die vrede in het hart toe. Ik geloof dat ieder mensen een vacuum in zijn hart heeft wat enkel opgevult kan worden door God. Dan pas is er complete vrede en rust. En ik hou er van. Toen ik dat voor het eerste hoorde dacht ik: ben best tevreden. Nu het is opgevuld zie ik het toch net ff anders hihi.




Dan doe je het goed want dan accepteer je iemand zoals hij of zij is. Dat doen deze ouders dus niet want als hij bv zou gaan samen wonen of trouwen met een man wordt dat afgekeurd. En dan doen ze het dus verkeerd want er is er maar 1 die daarover mag oordelen en dat is god zelf.
 
Quote
RE: uit de kast - bijbel
Parel  schreef op: 27-02-2013 09:04:13

Mosterd misschien...

De jongen uit deze afleviering heeft nu een relatie en die is geaccepteerd door zijn ouders.

Ik vond dat wel heel goed om te horen voor hem.

 
Quote
RE: uit de kast - bijbel
Ikke  schreef op: 27-02-2013 09:07:55

Toch vind ik het onzin dat je als gelovige niet met de tijd kan meegaan, dat je dan je geloof afvalt. 


Mijn schoonouders zijn gereformeerd, toen ik 21 jaar geleden bij hun familie kwam ook heel streng gereformeerd. Ik dacht echt waar ben ik aan begonnen. Ben zelf wel christelijk opgevoed, christelijke school..zo nu en dan naar de kerk maar niet zo streng als dat zij waren.


Maar mijn schoonouders zijn nu tegen de 80 en in de loop der jaren veel makkelijker geworden om het maar zo te zeggen.. er zijn zeker 3 homo's in de familie..wordt allemaal gewoon geaccepteerd en  ook andere dingen worden niet als zonde gezien hoor. Er wordt niet meer zo zwaar aan die dingen uit de bijbel getild. Hun geloof gaat nog heel diep,  bidden een paar keer per dag, gaan nog naar de kerk, de dominee komt meerdere keren per maand langs thuis om te praten maar toch zijn zij vrijer geworden qua gedachten om het maar zo te zeggen. Hun dominee ook hoor, het is allemaal niet meer zo stijfjes als vroeger.

Zag dat stukje trouwens staan over een bekeerde lesbische, daar geloof ik eerlijk gezegd niet zo in..of je moet bi zijn geweest dan kan het wel.

De zus van mijn schoonmoeder was ook lesbisch (overleden).. vroeger was dat allemaal not done zij is dus getrouwd met een man en heeft een kind gekregen maar toch die gevoelens niet tegen kunnen houden en toch gescheiden en stiekem lesbische relaties aangegaan. Ik denk dat als ze nu jong was geweest in deze tijd, nu de familie in het geheel milder is geworden qua geloof dan had het allemaal niet zo stiekem gehoeven.

 
Quote
RE: uit de kast - bijbel
Blauwtje  schreef op: 27-02-2013 09:08:03
Debbel dat heb je mooi verwoord en ik denk er exact zo over.

Bloempje, ik geloof wel in de hemel (ms niet in die zin van het woord) maar wel in het hiernamaals.
Ik denk dat iedereen, goed of slecht, hierna verder leeft. De ziel.
Voor mij is staat ''hemel'' gelijk aan het hiernamaals.

Dat mensen genezen zijn soms wonderen. Ik denk dat een positieve geest heel veel kan doen voor het lichaam. De kracht van je eigen ziel.
En soms ook niet. En dat is het leven, soms vreselijk oneerlijk.
Want het gaat er bij mij niet in dat er een God zou zijn die de een wel geneest en de ander niet, waarom heeft hij mijn kleine nichtje dan laten doodgaan?
 
Quote
RE: uit de kast - bijbel
Boterbloem  schreef op: 27-02-2013 09:10:52

Ik geloof dat je qua mening het af mag keuren (net als dat je niet hoort te stelen enzovoort) maar ik geloof dat je naast de daad afkeuren de ander gewoon... eigenlijk MOET liefhebben. Je moet voorbij je mening gaan, die kun je geven, maar het is de daad die je afkeurt, niet de persoon. Dat iemand iets doet waar je het niet mee eens bent, of waarvan jij gelooft dat God het er niet mee eens is ontslaat je niet van het liefhebben van je naaste.

Liefhebben gaat altijd door. Punt is alleen dat kerken heel lang hebben geloofd dat wij kunnen beslissen voor anderen, en dat kan niet. Dat als wij zorgen dat een ander geen relatie aangaat met iemand van hetzelfde geslacht (bijvoorbeeld) dat het dan wel goed komt met diegene.

Punt is allee ndat wanneer je de bijbel leest het belangrijk is met mensen te praten over deze dingen, dat je gewoon standvastig mag blijven in je mening, maar dat het eerste wat God zegt is: Heb Mij lief, en je naaste lief als jezelf. Hij zegt nergens: als je zorgt dat hij geen foute dingen doet dan wordt hij wel behouden. Dit is echt een zaak tussen ieder individu en God zelf.


Dus het is belangrijk dat ik mijn visie geef (geloof ik) maar tegelijkertijd dat ik daarna gewoon de ander liefheb. Mijn mening is gegeven, die is duidelijk. Maar ik ben niet degene die hem daarin moet veranderen. Dat moet die persoon zelf doen als hij kiest voor God te gaan.

Zonet kwam die vraag van Jen9, over gelijkstellen aan stelen. Maar laat ik dat verder doortrekken. Ik roddel wel eens, is ook een zonde. Dus daarin stel ik mijzelf gelijk aan een dief, een moordenaar enzovoort. Als ik ga fantaseren over een andere man ga ik in mijn hoofd al vreemd. Doe niemand er kwaad mee zou je zeggen, en toch... Het komt mijn huwelijk niet ten goede als ik ga fantaseren over anderen. Ondanks dat het lijkt voor de wereld dat de spanning erin kan komen. Hoe leuk is het als mijn man over anderen gaat fantaseren? Hoe fijn is dat voor mij? Dus ook dan sta ik eraan gelijk.

Enkel omdat het in dezelfde catagorie valt: zonde --> je doel missen.

Ik ben dus niets beter, enige is wel dat ik geloof dat je aan alles moet werken. Dus ik ga niet maar door met roddelen of met fantaseren, ik wil dat veranderen. Heb je een relatie met iemand van hetzelfde geslacht dan wordt dat een stuk moeilijker... 

En echt, ik vind dit ook een loodzwaar onderwerp. Daarom ben ik ook ontzettend blij dat ik enkel voor mijzelf zou moeten kiezen. En als ik lesbisch was zou ik dus kiezen voor alleen leven (denk ik) al lijkt het me erg moeilijk om alleen te staan. Weet de strijd van de vriendin, verschrikkelijk zwaar! En toch kan God die leegte vullen, zelfs veranderen.

 
Quote
RE: uit de kast - bijbel
Made  schreef op: 27-02-2013 09:13:59

Quote debbel79:
ik denk er precies zo over als blauwtje. ik vind het mooi om te zien dat er mensen zijn zoals boterbloem. aan alles kun je merken dat jij een mooi en puur mens bent. maar net als blauwtje denk ik dat dat jouw persoon is. jouw karakter. gecreeerd door jouzelf. niet door een god of een jezus. al denk ik wel dat die er is... in jouw hoofd, tussen jouw oren... maar puur psychisch. en dat bedoel ik niet rot, maar kan het even niet anders verwoorden. ik geloof zeker wel dat jij gedreven wordt door een hele mooie gedachten. maar ik geloof zeker niet dat dat daadwerkelijk een god is die iedereen kan ervaren. ik heb jaren gewerkt in een bedrijf waar bijna alleen maar gereformeerfe en hervormde mensen werkte. ik heb er een hele goede vriendin aan over gehouden. ik heb uren en uren gesprekken zoals deze gehad. ik vind het heel interessant om hier over te discuseren oop een normale manier. ik ben zelfs meegeweest naar een aantal kerkdiensten. maar sorry... de enige gedachten die ik daar had was.... hoe kunnen al deze mensen het zo ver laten komen dat ze dit hele circus cq toneelstukje serieus nemen. ik ben er te nuchter voor denk ik. je kan alles uit de kast trekken. en nog zo vaak tegen me zeggen dat ik in de hell terecht kom.. ik haal mijn schouders ervoor op, simpelweg omdat ik er niet in geloof. het is voor mij echt een eeuwenoude grap waar de hele wereld met open ogen in getuind is. de bijbel is voor mij niet anders dan het boek sprookjes van grimm en god/jezus is voor mij niemand anders dan een denkbeeldig persoon die tussen de oren zit. en dat wordt ook nog een extra gevoed door al die kerkdiensten. nogmaals... ik geloof WEL dat deze denkbeeldige persoon je kan beinvloeden. en bij boterbloem is dat op een zeer positieve manier. maar ik zie geen verschil tussen iemand die opgenomen moet worden in een kliniek omdat ie stemmen hoort en rare dingen roept en doet. en ook dat bedoel ik niet rot. ik kan er ff geen andere woorden voor vinden. ik bedoel zeker niet dat mensen als boterbloem een kliniek in moeten, haha! integendeel! jswel. misschien om de vervelende stemmen van die patienten te veranderen in de stem die zij heeft. hihi. nee.. wat ik probeer te zeggen is dat ik geloof dat het geloof tussen de oren zit zoals andere psychische dingen. maar dat het een positief iets is. omdat deze persoon er alleen maar mooier van wordt. en van de andere psychische dingen wordt een mens naturlijk nooit mooier. en die mensen horen geholpen te worden. volgens mij komt het er lulliger uit dan ik bedoel.. lastig zo op de vroege morgen



Mooi omschreven....ik denk er precies zo over
 
Quote
RE: uit de kast - bijbel
Blauwtje  schreef op: 27-02-2013 09:14:46
Weet je wat ik nou zo leuk vind Boterbloem?
Ik denk dat wij eindeloos kunnen praten over het geloof, over hoe jij ertegenaan kijkt en hoe ik ertgenaan kijk.
Het is zo verschillend! En toch kom ik met de eindconclusie dat wij best op elkaar lijken, dat we dezelfde ''goals'' hebben in het leven.

Elkaar respecteren, lief zijn voor elkaar. Er zijn voor elkaar, niet veroordelen. Een beetje meer liefde zou de wereld veel mooier maken.

 
Quote
RE: uit de kast - bijbel
Boterbloem  schreef op: 27-02-2013 09:18:07

Quote ikke:

Toch vind ik het onzin dat je als gelovige niet met de tijd kan meegaan, dat je dan je geloof afvalt. 


Mijn schoonouders zijn gereformeerd, toen ik 21 jaar geleden bij hun familie kwam ook heel streng gereformeerd. Ik dacht echt waar ben ik aan begonnen. Ben zelf wel christelijk opgevoed, christelijke school..zo nu en dan naar de kerk maar niet zo streng als dat zij waren.


Maar mijn schoonouders zijn nu tegen de 80 en in de loop der jaren veel makkelijker geworden om het maar zo te zeggen.. er zijn zeker 3 homo's in de familie..wordt allemaal gewoon geaccepteerd en  ook andere dingen worden niet als zonde gezien hoor. Er wordt niet meer zo zwaar aan die dingen uit de bijbel getild. Hun geloof gaat nog heel diep,  bidden een paar keer per dag, gaan nog naar de kerk, de dominee komt meerdere keren per maand langs thuis om te praten maar toch zijn zij vrijer geworden qua gedachten om het maar zo te zeggen. Hun dominee ook hoor, het is allemaal niet meer zo stijfjes als vroeger.

Zag dat stukje trouwens staan over een bekeerde lesbische, daar geloof ik eerlijk gezegd niet zo in..of je moet bi zijn geweest dan kan het wel.

De zus van mijn schoonmoeder was ook lesbisch (overleden).. vroeger was dat allemaal not done zij is dus getrouwd met een man en heeft een kind gekregen maar toch die gevoelens niet tegen kunnen houden en toch gescheiden en stiekem lesbische relaties aangegaan. Ik denk dat als ze nu jong was geweest in deze tijd, nu de familie in het geheel milder is geworden qua geloof dan had het allemaal niet zo stiekem gehoeven.




maar moet je kijken wat je iemand in de schoenen schuift die zelf bweet dat ze veranderd is van geaardheid. Best raar eigenlijk, dat we dan willen hebben dat ze bi moet zijn geweest. Zo machtig is God nou, dat Hij dat kan veranderen  als hij mensen kan genezen kan hij zeker een geaardheid veranderen, met een vingerknip. Punt is alleen: wil je het zelf ook. En we leven in een kapotte wereld waarin niet altijd alles gebeurd wat we vragen, helaas. Maar soms mogen we een glimps ervan zien.

Dat deze mensen makkelijker zijn geworden betekend nie dat het geloof kan veranderen. Staat ook gewoon in de bijbel, dat mensen zullen schipperen. Daarover staat ook: niet een ieder die roept: Heer, Heer, zal het koninkrijk van God binnengaan. 

Mensen gaan schipperen, vertrouwen minder op God en vullen het zelf op. Dat betekend nie dat God veranderd, dat betekend dat zij in iemand anders geloven, meer in zichzelf geloven. Ook dat een dominee er vanaf valt betekend niet dat God veranderd. 

Dat kun je toch met alles in de wereld oden? Voor bepaalde verpleegkundige handelingen heb je een BIG registratie nodig, erg belangrijk. Als bepaalde doktoren beweren dat dat zo 2012 is en dat je het gewoon mag doen betekend niet dat die wet veranderd is, alleen de dokter volgt zijn eigen weg.


Zo is dat ook met dominees die gaan vertellen dat God wel meegaan met de tijd.

Kijk je naar de bijbel dan is het een tijdloos boek. Als je het gewoon als geschiedenis boek zou bestuderen dan zie je hoe perfect het in elkaar zit. Hoe vaak verhalen van Jezus al verteld zijn in het oude testament, hoe je het zelfs terug ziet in verhalen in het oude testament. Losse geschriften van verschillende tijden die samen perfect bij elkaar passen.


Toeval? Als dat toeval is dan moet je een groter geloof hebben dan iemand die in God geloofd ;-)

 
Quote
RE: uit de kast - bijbel
Jen9  schreef op: 27-02-2013 09:22:03
Ik hoop dat deze jongen een mooie relatie krijgt en dat zijn ouders hem niet zullen verstoten, zoals vaker gebeurt.. Dat vind i echt erg.. Misschien kan hij blijven geloven, Jos Brink was immers zelfs predikant, als hij dat zelf wil.., en hebben zijn ouders er enigszins vrede mee...
 
Quote
RE: uit de kast - bijbel
Boterbloem  schreef op: 27-02-2013 09:22:34

Quote Blauwtje:
Debbel dat heb je mooi verwoord en ik denk er exact zo over.

Bloempje, ik geloof wel in de hemel (ms niet in die zin van het woord) maar wel in het hiernamaals.
Ik denk dat iedereen, goed of slecht, hierna verder leeft. De ziel.
Voor mij is staat ''hemel'' gelijk aan het hiernamaals.

Dat mensen genezen zijn soms wonderen. Ik denk dat een positieve geest heel veel kan doen voor het lichaam. De kracht van je eigen ziel.
En soms ook niet. En dat is het leven, soms vreselijk oneerlijk.
Want het gaat er bij mij niet in dat er een God zou zijn die de een wel geneest en de ander niet, waarom heeft hij mijn kleine nichtje dan laten doodgaan?



Waarom denk jij dat Hij dat heeft laten doen?


Mensen vragen mij dit veel vaker, ik ben altijd wel benieuwd: hoeveel mensen hebben haar daadwerkelijk de handen opgelegd? Hoeveel mensen hebben op God vertrouwd.

God bestaat niet, maar als Hij zou bestaan zou hij dit niet toelaten.

Heel hard, en dit geld ook voor mij, maar als WIJ Hem zouden vertrouwen zou het veel mooier zijn, zou de duivel veel minder kans hebben. Wij zijn hier de schuldigen aan daar de duivel al die kansen te geven. Hij geniet ontzettend van al deze dingen, en dat vind ik zo walgelijk.


Alleen mensen worden kwaad als ik dat zeg... God de schuld geven is makkelijk, maar hoeveel kansen heb jij Hem al gegeven om dit te laten zien? (nie verwijtend, maar in de zin van: je beschuldigd wel, maar heb je daadwerkelijk zijn hulp ingeroepen en alle mensen er omheen?)


En daarbij: lang niet iedereen geneest inderdaad. We leven in een kapotte wereld. Soms zien we een wonder en het mooie is dat vaak mensen daardoor tot geloof komen. Ze hebben het bewijs gezien, en dat is fijn. Maar het leven is nu nog niet perfect, dat komt straks pas. 

Als God constant zou genezen is het niet moeilijk te vertrouwen en te geloven. Tegelijkertijd is het geloof ook gewoon niet nodig, God doet het toch wel. God wil ons hart, echte liefde.

Hij wil ons niet dwingen door 'tovenaar' te spelen.

Genezen mensen wel dan zijn het mooie wonderen, gaan er mensen dood is er de vraag: waarom doet God dat dan? Die vraag hoor ik bij een wonder nou nooit 

Nu is dit een heel hard onderwerp, ik bedoel dit niet gemeen, maar wil wel duidelijk zijn. Hoop dat ik je niet kwets, en anders moet je het wel zeggen

 
Quote
RE: uit de kast - bijbel
Boterbloem  schreef op: 27-02-2013 09:24:45

Quote Blauwtje:
Weet je wat ik nou zo leuk vind Boterbloem?
Ik denk dat wij eindeloos kunnen praten over het geloof, over hoe jij ertegenaan kijkt en hoe ik ertgenaan kijk.
Het is zo verschillend! En toch kom ik met de eindconclusie dat wij best op elkaar lijken, dat we dezelfde ''goals'' hebben in het leven.

Elkaar respecteren, lief zijn voor elkaar. Er zijn voor elkaar, niet veroordelen. Een beetje meer liefde zou de wereld veel mooier maken.



We lijken inderdaad op elkaar, en dat zie ik bij veel mensen hier. Er zijn mensen die echt tegen het geloof aan kunnen schoppen maar een houding hebben waar ik van kan leren. Die een liefde hebben waar je gewoon alleen al van het lezen warm van kan worden.



Alleen dat al laat zien dat we niet moeten veroordelen. Meningen hebben is goed, uitspreken ook. Maar hou gewoon van elkaar.

 
Quote
RE: uit de kast - bijbel
Jen9  schreef op: 27-02-2013 09:25:37
Maar als god bestaat, waarom is hij/zij/het dan niet in staat mij te laten geloven, ik heb de bijbel gelezen, mag bijbels onderwijs geven, maar ik kan er helemaal niks mee....  

Waarom vindt god het belangrijker dat iemand gelooft als dat iemand beter wordt gemaakt of minder moet lijden.. Dat is zo'n afknapper voor mij.. Nee god bestaat niet, althans niet voor mij.

Overigens zijn de meeste genezingen goed te verklaren, dat zijn namelijk zietkes waarvan bekend is dat die idd weleens overgaan door shock bijvoorbeeld.. Over de rest, ik zet er mijn vraagtekens bij....  Overigens god geneest niet en doodt niet, hij bestaat namelijk neit in mijn optiek.. ;-)
 
Quote
RE: uit de kast - bijbel
Blauwtje  schreef op: 27-02-2013 09:26:08
Nee hoor je kwetst me niet Boterbloem

Omdat je zegt; je ziet mensen genezen uit zijn naam.
Waarom de een wel en de ander niet?
 
Quote
RE: uit de kast - bijbel
Ikke  schreef op: 27-02-2013 09:26:46
Ik zie persoonlijk de bijbel gewoon als een verhaaltjesboek. Een boek met richtlijnen voor een goed leven om het zo maar te zeggen. Ik denk nooit dat die ene "God"  het allemaal zo zwaar bedoeld heeft. Dat heeft de mens ervan gemaakt. Heb je naaste lief etc.. dat zie ik erin maar al die regeltjes die streng gelovigen zichzelf opleggen daar geloof ik niet in.  Dat geldt voor ieder geloof, kijk maar naar Moslims en de Koran.

Klinkt trouwens misschien hard hoor, maar dat God geneest geloof ik totaal niet in. Als dat zo was was mijn schoonvader niet zo ernstig ziek (zwaar parkinson, kan bijna niks meer) en had mijn vader ook niet zo geleden bijna 7 jaar terug. En dan stierven er geen babietjes en kleine kinderen etc... maar ja dat is een andere discussie

Ik heb overigens respect hoor hoe mensen met hun geloof omgaan alleen zouden ze mij niet kunnen overtuigen, daar ben ik te nuchter voor.
 
Quote
RE: uit de kast - bijbel
Mafkees  schreef op: 27-02-2013 09:27:51
Dat is inderdaad wel een puntje.
Als je een grote klap te verwerken hebt, geef ik God de "schuld"
zo van: verdorie, waarom doe je me dit aan?

maar het is geen wenspunt...dat snap ik ook wel.

als het allemaal voor de wind gaat (en iedereen heeft een lijstje met dankbaarheden!!) dan horen we niks over God.
want dan doen we het ineens allemaal wél zelf.

een gezond kind bijv, zetten we wél zelf op de wereld maar een ziek kind is ineens dan de schuld van God.

Dat is wel een beetje het rare van niet-geloven
 
Quote
RE: uit de kast - bijbel
Blauwtje  schreef op: 27-02-2013 09:30:12
Ik hoor wel eens om mij heen, bij zieke mensen dat ze bidden om beter te worden.
Stel je voor, je hebt bijv. kanker.
Dan zou je gaan bidden en dan..
Als je geneest, is het door zijn toedoen. Dat is dan wat je geloofd, toch?
Maar stel nou dat je dood gaat?
Heeft hij dan gefaald? Geloof je dan niet meer in hem?

 
Quote
RE: uit de kast - bijbel
Mafkees  schreef op: 27-02-2013 09:31:33
dan ben je harder nodig in de hemel blauwtje
 
Quote
RE: uit de kast - bijbel
Ans Mv J.k.d  schreef op: 27-02-2013 09:31:55
Vind dit vaak zo lastige onderwerpen. Kort gezegd ik geloof absoluut niet in de bijbel. Waarom niet het is geschreven door mensen. Dat kun je gewoon niet ontkennen. En mensen schrijven iets op met eigen mening. En zo krijg je een heel vertekend beeld. Geloof ik in god ja op zich wel ik weet niet of het god is waar ik in geloof. Ik geloof dat we met ze allen afstammen van een groot energie dat heeft zich op gesplitst. En wat betreft homsexualiteit ik denk dat sommige mensen (energieën) Zo dicht bij elkaar lagen dat ze elkaar in het menselijke leven herkennen. Bij een man vrouw spreken we dan bijv zielsverwant. Ik denk dat hetzelfde ook geld voor man, man en vrouw, vrouw. Ik geloof dat we allemaal uit dezelfde energie vandaan komen. En dat daar geen veroordelling in ligt. Want het gaat om 1 doel in het leven en dat is liefde. Dus wat dat betreft geloof ik niet dat homosexualiteit geen zonde is. Want van elkaar houden is dan juist van god houden.
Geloof ik dan in Jezus ja zeker ik geloof dat een groot deel van dat energie (god) samen is gekomen om mensen te leren dat je vanuit je hart moet kijken en niet na een boek. Het gaat om de levenslessen die je kunt opdoen in het leven. Als je gewoon strak gaat leven volgens een boek dan doe je geen levenslessen op. Nouja zo is het ongeveer hoe ik het geloof en of ik het goed heb achja dat zal ik als het goed is niet na kunnen vertellen
 
Quote
RE: uit de kast - bijbel
Mafkees  schreef op: 27-02-2013 09:32:33

Quote Blauwtje:
Ik hoor wel eens om mij heen, bij zieke mensen dat ze bidden om beter te worden.
Stel je voor, je hebt bijv. kanker.
Dan zou je gaan bidden en dan..
Als je geneest, is het door zijn toedoen. Dat is dan wat je geloofd, toch?
Maar stel nou dat je dood gaat?
Heeft hij dan gefaald? Geloof je dan niet meer in hem?



mijn ouders bidden trouwens niet voor genezing oid. mijn ouders bidden voor kracht om ze er doorheen te helpen.
ze vragen om het juiste te doen, er te zijn voor moeilijke momenten, en zij geloven dat ze daardoor sterker zijn
 
Quote
RE: uit de kast - bijbel
Blauwtje  schreef op: 27-02-2013 09:33:13

Quote MaFKeeS:
Dat is inderdaad wel een puntje.
Als je een grote klap te verwerken hebt, geef ik God de "schuld"
zo van: verdorie, waarom doe je me dit aan?

maar het is geen wenspunt...dat snap ik ook wel.

als het allemaal voor de wind gaat (en iedereen heeft een lijstje met dankbaarheden!!) dan horen we niks over God.
want dan doen we het ineens allemaal wél zelf.

een gezond kind bijv, zetten we wél zelf op de wereld maar een ziek kind is ineens dan de schuld van God.

Dat is wel een beetje het rare van niet-geloven



Nee ik geloof niet zo, als niet gelovige.
Ik geloof niet dat god bestaat dus al helemaal niet dat hij kan genezen.

Mijn vraag was aan gelovigen: waarom de een wel en de ander niet?
Ik ga niet god de schuld geven van mijn nichtje's dood.
Ze was ongeneeslijk ziek.

 
Quote
RE: uit de kast - bijbel
Blauwtje  schreef op: 27-02-2013 09:35:04

Quote MaFKeeS:
dan ben je harder nodig in de hemel blauwtje



Dat vind best ik een mooie gedachte. Maar wie heeft je daar nodig? En je familie dan? Je kinderen? Je ouders? Die hebben je nodig!
 
Quote
RE: uit de kast - bijbel
Blauwtje  schreef op: 27-02-2013 09:36:11

Quote MaFKeeS:
[...]

mijn ouders bidden trouwens niet voor genezing oid. mijn ouders bidden voor kracht om ze er doorheen te helpen.
ze vragen om het juiste te doen, er te zijn voor moeilijke momenten, en zij geloven dat ze daardoor sterker zijn



Oke dat kan ik begrijpen, maar er zijn er heel veel die wel bidden en vragen om genezing.
Ik vraag me af hoe ze dan met die tegenslag om zouden gaan
 
Quote
RE: uit de kast - bijbel
Mafkees  schreef op: 27-02-2013 10:51:39

Quote Blauwtje:
[...]

Dat vind best ik een mooie gedachte. Maar wie heeft je daar nodig? En je familie dan? Je kinderen? Je ouders? Die hebben je nodig!



Hoe ik het geloof dan he? (geeft mij rust en troost bij de gedachten alleen)

Er zijn helaas al veel kinderen overleden. Ik geloof dat als bijv.jij komt te overlijden dat je dan in de hemel hard nodig bent om bijv. deze kinderen blij te maken, jouw liefde te geven daar.
In de hemel ontmoeten we elkaar allemaal weer!

(ps: ik zit dan in het rokers-gedeelte als je me zoekt)
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | Volgende


Reageren op uit de kast - bijbel
Naam
Bericht