Menu
 

Topic:

atheneum / gymnasium

Son  schreef op: 26-02-2013 09:25:04
Wanneer kies je voor welke ?

Ik weet het even niet hoor....Mi. heeft vwo advies en kan dus kiezen om atheneum te doen of gymnasium.
Ze is heel enthousiast en wil graag gymnasium doen...maar eerlijk is eerlijk....Ze heeft geen idee waar ze het over heeft.
Ze denk cool latijn..ja en grieks straks, minder uren voor al die andere vakken....en het zal pittig worden allemaal.

Wanneer heb je nou eigenlijk grieks en latijns nodig ?

Als je arts wilt worden misschien ? Nou goed, kind is 11...die wilde paar jaar terug nog prinses en dolfijnentrainer worden, dus ze kan alle kanten nog op... Nu heeft ze het over juf.

Wat of wie of hoe bepaal je nou de keus....
Ik wil best haar "enthousiasme"volgen, maar ben zo bang dat ze het door haar ontwetendheid onderschat...Moeten wij haar daar niet voor beschermen ? Of....

helluppie..?
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | Volgende
RE: atheneum / gymnasium
Ikke  schreef op: 25-03-2013 14:00:49
Wat een goed nieuws!! Gefeliciteerd
 
Quote
RE: atheneum / gymnasium
Son  schreef op: 25-03-2013 14:04:35
Ja ook ingeloot ! En zelfs nog 1! En die komen bij elkaar in de klas, want er komt maar 1 klas
30 leerlingen
 
Quote
RE: atheneum / gymnasium
Rina  schreef op: 25-03-2013 14:24:59
Wat fijn! Gefeliciteerd!
 
Quote
RE: atheneum / gymnasium
Mamavan2boys  schreef op: 25-03-2013 16:00:00
Wauw wat een super nieuws  gefeliciteerd!
 
Quote
RE: atheneum / gymnasium
Son  schreef op: 13-02-2014 23:17:32
Moest net opeens aan dit topic denken. We zit nu een half jaar in de 1e. We hadden t onder t eten over school en hoe t gaat etc. Ik vroeg wat haar leukste vak is en dat is vol overtuiging Latijns. Dus ben blij dat we voor Gymnasium gegaan zijn met haar. Ze zit er super op haar plek. Vond ik leuk om even te delen

Thomas vind koprollen maken trouwens t leukst op school
 
Quote
RE: atheneum / gymnasium
Ikke  schreef op: 14-02-2014 01:30:15
Wat grappig ik zit dit nu terug te lezen en zag dat ik vorig jaar ook had mee geschreven in diT topic .
Mijn dochter doet nu een half jaar tweetalig vwo en dat gaat ook super ! Zij volgt sinds deze maand ook LATIJN
erbij , normaal doen ze dat pas vanaf het 2e jaar bij tweetalig hier maar vanwege de uitstekende prestaties mochten zij en andere 
goed presterende medeleerlingen als proef nu al beginnen met Latijn 😃

slimme dames zijn het he om trots op te zijn!!

 
Quote
RE: atheneum / gymnasium
Ffzo  schreef op: 14-02-2014 02:42:29
1 van mijn kinderen was net elf toen ze op het gym begon.
met een cito van 549 (gedaan op haar 10de)  en de wens van school om ook groep 8 dan ook maar over te slaan een jaar eerder(niet mee akkoord gegaan) een IQ van 142...was ze op het gym de jongste en de meest veelbelovende..

omdat ze nooit heeft leren leren (omdat ze alles al snapte) en door de puberteit en een heel nare eichtscheiding ging dat ongelooflijk mis toen ze op haar 14de in 4 vwo zat
(eerst van gym naar vwo omdat oud klasgenoten er zaten en ze die miste)
dus in 4 v ging het mis....
ze bleef zitten en door de regelgeving op school meteen terug naar 4 havo
nu is ze 16, doet eindexamen havo...en heeft eindelijk aansluiting bij leeftijdgenoten
doet nog steeds niets op school maar is wel happy, eindelijk, en ik dus ook
wel gefrustreerd omdat ze baalt dat ze geen vwo doet meer (gaat ze hierna alsnog doen)

waarom ik dit schrijf weet ik niet precies...maar ik voel een soort jubelstemming in sommige berichten
ik hoop dat het goed blijft gaan met jullie kids....en dat het ook niet erg is als het ze niet lukt om wat voor reden dan ook

 
Quote
RE: atheneum / gymnasium
Monica Mv 2  schreef op: 14-02-2014 07:15:14
Ffzo. Bedankt. Ik ga jouw stukje dus vanavond aan mijn dochter laten lezen. Diegaat op haar 11e eerdaags ook naar het vwo. Haar voorkeur en die van de basisschool gaat uit naar het gymnasium. 

Mijn dochter is dus ook "lui" en leert nooit. Als ze het moet word ze boos want ze kent het toch al. Op de basisschool zijn ze al heel lang bezig om haar te leren leren. Gelukig heeft ze nog een jaar.

Son echt super gaaf dat Michelle het zo leuk vind. Dat geeft een lekker gevoel. 

(Ff off topic. Wat irritant typen op de foon. De vakken schuiven over elkaar heen en je ziet dus amper  wat je schrijft)
 
Quote
RE: atheneum / gymnasium
Son  schreef op: 14-02-2014 07:29:32
Maar die "jubelstemming" heeft niks met nivo te maken, maar om t feit dat we goede keus hebben gemaakt. Nu ! Ik weet okk niet wat volgend jaar gebeurd, maar dat weet een havo, vmbot of lbo leerling ook niet...snap ook niet zo goed wat je wilt bereiken hier mee.
 
Quote
RE: atheneum / gymnasium
Ikke  schreef op: 14-02-2014 07:46:03
Tja tuurlijk kan het nog altijd misgaan daar ben ik me ook zeker bewust van , ik heb sowieso nog een ouder kind op voortgezet onderwijs.Maar voor nu ben ik blij ze doet het toch goed en hoe het volgend jaar gaat zien we dan wel weer .. En mocht ze ooit teruggezet worden naar de havo dan zou ik niet minder trots op haar zijn 😃

 
Quote
RE: atheneum / gymnasium
Mama Van Drie  schreef op: 14-02-2014 07:49:27
Dat leren leren kan je niet aanleren denk ik, ze gaan pas wat doen als het echt nodig is, vrienden van ons hun oudste zoon had in groep 8 de cito score zonder fouten gemaakt, ging naar het vwo en deed dat met twee vingers in z'n neus, hoefde nooit ergens voor te leren en waarom zou je dan ook?
Daarna ging hij naar de universiteit....en toen moest hij toegeven dat dat iets lastiger was.....met andere woorden...hij moest er ineens iets voor gaan doen.
Nu heeft hij een goeie baan inmiddels.
Zolang de noodzaak er niet is denk ik dat pubers niet echt zich inzetten, zonder dat halen ze het immers ook...dus waarom zou je? 


 
Quote
RE: atheneum / gymnasium
Son  schreef op: 14-02-2014 07:55:07
Precies ikke, maar dat kan toch bij alle kinderen ?
Hier ook t leren leren probleem (hebben niet alle vwo ers dat probleem? ) en in de kerstvakantie een verhuizing voor dr kiezen, wat best even lastig was voor dr. Nu moet ze opeens 8 km fietsen ipv nog geen 3.
Maar goed, elk kind komt in de puberteit, kan met "verkeerde" vrienden in aanraking komen en zo de motivatie verliezen. Dat gebeurd heus niet alleen als je vwo hebt. Onzin.

Ik deed zelf mavo, maar vond leren en school stom. Dus deed er gewoon niks aan. Zou in de 2e blijven zitten, maar ben toen (de makkelijke weg) vbo gaan doen. Toen was t opeens een leuke klas en gezellig en geen druk... hoefde nog steeds niks te doen, maar haalde zo wel mijn diploma. Met de nodige cijfers op c en d zodat ik mn spw opleiding kon doen.
 
Quote
RE: atheneum / gymnasium
Kyla  schreef op: 14-02-2014 08:53:46
Maar je gaat je kind toch niet expres havo laten doen omdat het mis kan gaan? Mijn zoon heeft als advies gym, daar gaat hij ook heen. Voorwaarde is wel dat school huiswerkbegeleiding biedt. Op het gym hebben ze echt wel ervaring met hb problematiek en het leren leren verhaal. Ook zal hij niet de enige zijn met ass. Mocht gym alsnog te hoog gegrepen zijn kan hij altij nog een niveau lager doen.

Hier de ervaring met mijn man die atheneum met twee vingers in zijn neus heeft afgerond. Hij is op de universiteit flink op zijn bek gegaan. Wel succesvol een hbo gedaan en nu gelukkig met zijn baan. Wij vinden dat wij onze kinderen moeten stimuleren om eruit te halen wat erin zit.
 
Quote
RE: atheneum / gymnasium
M&j  schreef op: 14-02-2014 08:57:29
Leuk om te lezen dat het goed gaat en ze op haar plek zit.

Mijn dochter zit ook helemaal op haar plek na eerst een hele pittige periode; ze moest er nog achter komen dat je op het vwo toch iets meer moet doen dan aanwezig zijn, nu zijn haar cijfers goed. Ze gaat waarschijnlijk bevorderd worden naar vwo 2 (ze zit in de brugklas h/v) en moet dus nu ook gaan kiezen tussen atheneum of gymnasium, maar daar krijgen wij nog wel een advies over. Zelf denk ik dat ze het niet zo heeft met de klassieke oudheid en dat ze beter atheneum kan gaan doen met eventueel latijn erbij.

Op deze school kunnen ze zowel in de eerste klas als in de vierde klas heel veel extra studieondersteuning krijgen omdat dan veel kinderen problemen krijgen met leren. Heeft mijn dochter ook gehad en daar heeft ze veel van geleerd.
 
Quote
RE: atheneum / gymnasium
Ikke  schreef op: 14-02-2014 09:26:08
Ja idd Son, alle kinderen met welk advies dan ook moeten het nog maar zien waar te maken

Het leren is voor mijn dochter gelukkig geen probleem.. tot nu toe dan.  Ze is heel serieus hierin.
Het is niet dat zij altijd alles met 2 vingers in haar neus gehaald heeft, ze heeft er juist altijd voor geleerd..zij het wat makkelijker dan  mijn oudste zoon (die doet havo) maar het is niet dat het haar zomaar komt aangevlogen.
Maar ik merk dat ze nu wel behoorlijk begint te puberen qua gedrag maar ja als ze maar serieus met haar leerwerk blijft toch
 
Quote
RE: atheneum / gymnasium
Mv E.l.s  schreef op: 14-02-2014 09:44:50
Ik heb hier ook in geschreven zie ik nu. Mijn dochter zit nu dus ook op gymnasium en werkelijk, alles valt op de plek nu. Ze zit lekker in haar vel, leuke vriendinnen, vrolijk, leergierig, goede resultaten, werkelijk een hele goede keus geweest. Het leren is voor haar tot nu toe ook geen probleem. Ze moet er wel wat voor doen en dat doet ze ook heel fanatiek, maar niet té.
Leuk te lezen dat het met jullie kinderen ook goed gaat. Dat de juiste keuze gemaakt is. Dat is zo belangrijk, dat het kind op de plek zit, ongeacht welk nivo of wat dan ook.
 
Quote
RE: atheneum / gymnasium
Son  schreef op: 14-02-2014 22:23:57
Goed om te lezen dat t met jullie kids ook goed gaat op school. Michelle hoeft over het algemeen ook niet echt hard te leren, maar geschiedenis vindt ze moeilijk, vooral ook saai en stom. Dus ja dat is moeilijk opslaan dan.
Wiskunde scoort ze heel hoog en engels ook. Gaat volgend jaar ook cambridge doen.
 
Quote
RE: atheneum / gymnasium
Minou  schreef op: 28-04-2014 19:26:25
 voor Pien
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | Volgende


Reageren op atheneum / gymnasium
Naam
Bericht