Menu
 

Topic:

Peuter bijna 3 en speelt weinig tot niet

Mo27  schreef op: 25-02-2013 23:12:12
Ryan word bijna 3 jaar. Hij is altijd al heel gevoelig mannetje geweest. heeft eerste jaar erg slecht geslapen. Door de reflux maar ook door prikkels of nieuwe indrukken. Hij kon dan daardoor heel de nacht in de weer zijn. Ook liep hij pas met 21 mnd. Geeft helemaal niks natuurlijk maar vermeld het wel even erbij.

Nog steeds zijn teveel nieuwe indrukken of prikkels heel moeilijk voor hem en dat uit zich in de nacht met slapen. Het gaat al stukken beter nu ik met hem heel de dag door neem voor het slapen. 

Ryan is verder vrolijk mannetje. wat heerlijk kletst. Hij kan thuis heel erg druk zijn,maar erengens anders b.v. op kdv is hij erg rustig.Hij is gek op k3 of muziek. Hij danst dan graag op de muziek

Waar ik me beetje zorgen om maak is dat hij nauwelijks tot niet speelt. Hij kan b.v. half uur rondjes door huis rennen. vind hij prachtig. Hij is gek op tv en dvd kijken(mag natuurlijk niet heel de dag) En wat hij helemaal gek op is zijn ipads en iphone,s. wij hebben geen tablet. wel Smartphone maar daar mag hij heel soms keertje een filmpje opkijken b.v. bumba of k3. Maar dat is dan eenmalig. Bij Oma mag hij soms op de ipad. En dat vind hij helemaal het einde. Maar dat is ook niet heel lang.

Ik maak dus beetje zorgen dat hij nergens mee speelt. als ik met hem beginnetje maakt gaat het wel maar hij is altijd snel klaar. Hij vind spelletjes nog te moeilijk of heeft er geen geduld voor. Met duplo vind hij leuk maar is allemaal voor kort. Ook als spelen wij met hem mee.

Ik vind het moeilijk. mijn oudste was helemaal niet zo. die was ook ver in ontwikkeling. dus ik ben misschien ook beetje verwend.

Ik werk op kdv en ik herken dit gewoon niet zo goed.

Ik ben benieuwd of er meiden hier zijn die gedrag herkennen.

ik weet niet, ik maak me me gewoon zorgen om het mannetje. terwijl misschien helemaal niet hoeft. eerst dacht ik toen hij net 2 was. Komt vast wel goed. Maar nog steeds vind ik hetzelfde als jaar geleden.

ik wil ook aan zijn juffen op kdv eens goed te kijken naar hem. maar hij is daar heel anders als thuis.

Ik hoor graag ervaringen





 
Quote
Navigatie
RE: Peuter bijna 3 en speelt weinig tot niet
Annie  schreef op: 25-02-2013 23:54:31
Speelt hij helemaal niet of speelt hij niet op een herkenbare manier.
Wat doet hij tijdens het rondjes rennen. Is hij dan ook afwezig of wel levendig aanwezig (ik ben een vliegtuig)
Doet hij ook spelletjes op de i-pad enzo?
Hoe is zijn reactie als een ander kind met/naast hem speelt.
Speelt hij buiten ook niet (speeltuin, zandbak, voetballen).
 
Quote
RE: Peuter bijna 3 en speelt weinig tot niet
Wanouk  schreef op: 26-02-2013 07:34:25
Mijn zoontje speelde ook niet. Hij ging pas echt spelen op het einde van de peuterspeelzaal. Hij was toen bijna 4 jaar.
Hij keek ook liever tv (ook niet heel de dag idd) en gewoon een beetje rondhangen. Nu speelt hij pas echt met speelgoed, racebaan, blokken of kleuren. Hij wordt over 2 maanden 5
 
Quote
RE: Peuter bijna 3 en speelt weinig tot niet
Mo27  schreef op: 26-02-2013 07:52:08
Mmmmm misschien gaat het dus nog komen.........beetje jongens eigen misschien

ja hoor hij doet spelletjes op de ipad maar snappen doet hi jde spelletjes niet. Hij weer wel precies hoe alles werkt. dus hoe je b.v. op Youtube komt. maar dat snappen ze tegenwoordig al gauw

buiten spelen vind hij wel erg leuk. alleen laatste weken is best koud dus veel buiten geweest zijn we niet(lang in de speeltui ofzo)

hij speelt nog echt naast andere kinderen of alleen. maar niet samen vind ik.

als hij aan rennen is is hij wel levendig. maar hij zegt niet b.v. ik ben auto of vliegtuig
 
Quote
RE: Peuter bijna 3 en speelt weinig tot niet
Sunmv3  schreef op: 26-02-2013 08:22:31
Mijn zoon ook pas ruim na zijn derde verjaardag. Hij ging voor het eerst echt spelen met de houten treinbaan. Mijn dochter speelde al toen ze nog niet eens 1 was en dan de hele dag door, dus vond het ook apart de verschillen te zien.
Hij speelt eigenlijk nu nog steeds alleen als hij met een vriendje is, nauwelijks alleen (hij wordt in juni 5). Buiten speelt hij trouwens wel, maar wel vooral met vrienden. Komt wel goed.
 
Quote
RE: Peuter bijna 3 en speelt weinig tot niet
Valorei  schreef op: 26-02-2013 09:06:58
Mijn oudste speede (en speelt) ook niet met speelgoed. Hij is meer van het tekenen en knutselen. Of buiten met andere kinderen in de speeltuin rollenspellen spelen (piraatje, of politieagentje, dat soort dingen).

Bakken en bakken met speelgoed waar hij 5 minuten mee heeft gespeeld wat in de serre en in de schuur stond te verstoffen. Tot zoon nr twee kwam, die kan uren spelen met speelgoed. Dus nu word eindelijk alles gebruikt.
 
Quote
RE: Peuter bijna 3 en speelt weinig tot niet
Ladybug  schreef op: 26-02-2013 09:34:58
En als je het niet vertrouwd dan laat je er verder naar kijken via VTO vroeghulp of via een observatie op het kdv/psz ofzo..

loop niet te lang door met je twijfels en je vragen meis...!!

suc6
 
Quote
RE: Peuter bijna 3 en speelt weinig tot niet
Femke  schreef op: 26-02-2013 09:41:36
Mijn oudste van nu bijna 8 speelde en speelt nu nog niet. Heeft wederom een vermogen aan lego friends gekregen, heeft het 1x in elkaar gezet en speelt er nu nooit meer mee. Netasl al het andere speelgoed. Ze speelt wel graag met vriendinnen en verkleed zich dan nog steeds graag en verder is het heel veel tekenen, ze veslindt de "ontwerp" boeken, heeft een ezel met veel verf en dat doet ze het liefst elke dag. laptop vind ze ook fijn, de ds ofzo interreseert haar eigenlijk ook niet...Ze heeft nooit gespeeld en doet dat nu ook nog niet, op school maakte ze haar werkjes altijd snel af zodat ze daarna met haar vriendjes kon spelen...De jongste is ook heel anders, dacht eerst dat hij autistisch was ofzo, kon uren met zijn autotjes spelen...maar dás dus eigenlijk normaal. 
 
Quote
Navigatie


Reageren op Peuter bijna 3 en speelt weinig tot niet
Naam
Bericht