L& schreef op: 20-02-2013 20:06:24 |
Ik heb mezelf via you tube helemaal misselyk gemaakt met plofkippen, legbatterijen en het slachten
van kippen! Wat n ellende maken die beesten mee! Nu haalde k altyd al alleen dure bio kip, maar ik
overweeg nu echt te stoppen met t eten van kip! Ik overweeg zelfs zelf wat vleeskuikens te gaan
houden....weet je ook meteen zeker wat ze binnen krygen (geen antibiotica zooi)! Maar ja....ook
dievliegen niet vrolyk geplukt en al de vriezer in! ![]() |
Quote |
Linnie schreef op: 20-02-2013 20:10:11 |
Sorry, ik ook niet... lust graag een kippetje (en een koe,af en toe een karbonaadje is ook erg
lekker) |
Quote |
L& schreef op: 20-02-2013 20:11:04 |
Goeie dieettip ook....ben nu zo misselyk....kryg geen hap meer door myn keel! |
Quote |
Ikke schreef op: 20-02-2013 20:11:12 |
Ik denk er maar niet over na want dan wil ik helemaal geen vlees meer eten. Toen ik ooit met mijn ouders in Tunesië op vakantie was lustte ik een tijdje geen vlees meer omdat mensen daar hun schaap/lam/kip gewoon zo bij de slager uitzochten en zo op straat geslacht werden dat benam mij echt de trek pff Geen enkel dier komt helaas aan een vreedzaam einde |
Quote |
Alice schreef op: 20-02-2013 20:13:10 |
Het geldt voor alle beesten. Wel 's van een kistkalf gehoord? Happy googling! |
Quote |
Mariel71 schreef op: 20-02-2013 20:14:00 |
Ja daarom eet ik ok helemaal geen vlees.......Al jaren niet en ik voel me vit en gezond en ben niet
vaak ziek, ik draag ook geen geitewollensokken en gewoon leren schoenen, Ik wil alleen niet al die
zooi binnenkrijgen... en daarnaast vind ik het ook wel zielig hoor maar dan zou ik ook geen leer
enzo meer moeten dragen........ eiern haal ik meestasl bij de boer...... |
Quote |
L& schreef op: 20-02-2013 20:14:14 |
Maar halen jullie dan gewoon die plofkip? Dat kan k echt niet, dat vind k echt dierenleed en daar
wil k niet aan bydragen! Maar ook de bio kip wordt vervoerd en geslacht en de manier waarop werd k
echt niet vrolyk van! |
Quote |
Jen9 schreef op: 20-02-2013 20:16:22 |
plofkip koop ik niet, weet niet hoe ik dat moet verantwoorden tegenover mijn kinderen.. Dan maar wat
minder vlees... Ik houd niet zo van vlees, de rest van mijn gezin wel heel erg.. ik let dus zeker
op, maar moet ook beknnen dat we ook gewone bitterballen eten e.d..... Kistkalveren mogen echt al heel lang niet meer gehouden worden, gelukkig.... |
Quote |
Belske schreef op: 20-02-2013 20:17:04 |
Ik eet ook gewoon kip, ik zou een eigen opgekweekt exemplaar nooit zelf kunnen slachten, pluimen en
van ingewanden ontdoen. Vroeger deden mensen dat allemaal gewoon zelf, mijn grootvader slachtte
kippen, konijnen en zelfs schapen, zonder enige vorm van opleiding of mededogen, kan je verzekeren
dat dat ook zielig is... Maar inderdaad, als je bedenkt dat wij (de consumenten dus) kinderschapen
en kinderkoeien laten doodmaken om op te eten, dan moet je al van steen zijn om dat niet een enkel
momentje zielig te vinden... Ik heb daar steeds vaker last van maar kan ook mijn stukje vlees zo
moeilijk missen... |
Quote |
L& schreef op: 20-02-2013 20:17:36 |
Jullie hebben ook gelyk! Ik zit ook met myn kont op n leren bank! Ik zit mezelf gewoon even in de
weg! Ben op zich wel gek op vlees op zyn tyd, maar overweeg echt vegetarisch te worden! Helaas ben k
n vreselyk slechte groenteneter, dus wat ga k dan eten? ;-) |
Quote |
Ikke schreef op: 20-02-2013 20:19:11 |
Sojabonen, dat is een goeie vleesvervanger en smaakt niet naar groenten maar naar noten!
Zitten enorm veel eiwitten in. Ik kook ze in bouillon met zeezout erbij lekker hoor, zelfs de
kinderen smullen ervan en die zijn geen groente eters |
Quote |
Alice schreef op: 20-02-2013 20:19:19 | ||
Niet tot 26 weken in een kist (dat was tot 2009, nog niet zo heel lang dus) Maar wel tot ik meen 8 weken, dat is nog steeds toegestaan | ||
Quote |
L& schreef op: 20-02-2013 20:21:33 |
En alice....als je niet erg vindt ben k wel even uitgegoogled! Ben er echt depri, chago en misselyk
van! Wat n ellende voor die beesten! We hebben btw 8 kippen voor de kids, maar die worden echt niet
geslacht en opgegeten! |
Quote |
Jen9 schreef op: 20-02-2013 20:22:12 |
potjandorie, ben ik dan verkeerd ingelicht Heb gelijk gegoogeld.. vana 1994 mag t niet meer, zoals daarvoor, idd nu tot 8 weken wel in die boxen, maar die zijn alweer groter (hoewel nog steeds zielig..) |
Quote |
Mariel71 schreef op: 20-02-2013 20:24:46 |
Ik eet altijd heerlijk vegetarisch.... kan heerlijke dingen maken met gistvlokken, tahoe en
quorn....... ik vind de kant en klare sjoelschijven in de meeste supermarkten overigens niet echt
lekker) (behalve dan alle produkten van quorn) |
Quote |
Alice schreef op: 20-02-2013 20:28:57 | ||
Hmm.. naar mijn weten is het echt nog maar een paar jaar helemaal verboden tot 26 weken. 2008 of 2009 ofzo Wel is het al veel eerder besloten dat er geen nieuwe voorzieningen gemaakt mochten worden voor kistkalveren. Kan inderdaad wel eind jaren 90 geweest zijn. Maar goed.. tis erg genoeg. Google het maar niet L&. Het is inderdaad misselijkmakend. Eet lekker de eitjes van je kippies, veel gezonder, veel diervriendelijker en net zo lekker! | ||
Quote |
Miesje schreef op: 20-02-2013 20:34:26 |
lang leve vegetrarier zijn ![]() voor mij geen beestjes vind allemaal te zielig brr |
Quote |
L& schreef op: 20-02-2013 20:36:52 |
Ja k ben wel al tyden van t bio vlees, duur maar dubbel en dwars waard! Vond myn oogkleppen/kop in t
zand mentaliteit wel makkelyk! Ben nu toch maar ns gaan kyken! Schandalig hoe er met die beesten
wordt omgegaan! Maar mariel....eten jullie dan ook geen diepvriessnacks, knakworstjes etc? Wy eten na voetbaltraining makkelyk broodje hamburger of shoarma....zou echt n heleboel dingen moeten veranderen.... k heb n hoop uit te zoeken! |
Quote |
Irma Mv T En B schreef op: 20-02-2013 21:10:14 |
Ik ben opgegroeid met het zelf slachten van dieren. ieder jaar hadden wij 20 kippen die werden heel het voorjaar en zomer verwend en in de herfst werden ze geslacht. Mijn opa had vlaamse reuzen ook voor de slacht. De buurman had koeien en ieder jaar een kwart koe. En man aan de andere kant van het dorp had varkens en daar haalden wij een half varken ieder jaar. We hadden een grote moestuin en een boomgaard. Nu haal ik mijn vlees bij een zelf slachtende slager en dat verschil proef je echt. Voor mij geen plof kip of kist kalf. Maar dieren die gewoon in de wei lopen (de slagerij ligt tussen de weiden)en een goed leven hebben gehad. Weet niet waar je woont maar msschien zit er bij jou in de buurt ook wel een slagerij die zelf slacht. De prijs is echt niet veel meer dan in de winkel maar de smaak die is wel 100 keer lekkerder dan uit de winkel. |
Quote |
Mariel71 schreef op: 20-02-2013 21:42:24 | ||
Tja dat ik IK inderdaad niet.... Maar man en kids helaas wel hoor...... ik heb een poosje alle etiketen nagepluisd op gelatine ed maar dat ging mij toch iets te ver...... Ik wil het zelf gewoon echt niet hebben maar nu mijn kids wat ouder worden en met een man die wel vlees eet, lukt het niet om mijn kids vleesloos op te voeden.... maar ik let wel altijd op wat ik koop en hier zeker niet elke dag vlees voor man en kids...... Verder red ik mij prima met vegetarische produkten en dingen die ik zelf maak met soja gistvlokken ed..... Ik ben dan ook al vanaf mijn 12e vegetarisch en red mij er prima mee ik weet niet anders meer en vind vlees (mocht het per ongeluk ergens inzitten) niet eens lekker meer, ik proef het ook altijd gelijk als het ergens inzit..... Ach weet je het scheelt al als iedereen twee dagen of drie dagen in de week het vlees laat staan, wat je daarmee bespaard kun je dan weer biologisch of bij de zelfslachtende slager kopen...... | ||
Quote |