Menu
 

Topic:

citotoets kleuterklas

Mamav2zoons  schreef op: 19-02-2013 17:17:54
mijn zoontje zit in groep 01. hij is zelf van 31 oktober en zit vanaf 1 oktober op school er zitten dus kids in zn klas die ouder zijn
nou kreeg ik vandaag de uitslag van zijn cito toets per mail en hij heeft dus onvoldoende (rode d) gehaald!
dit is dit niet goed, maar moet ik me hier zorgen over maken? hij heeft m in januari al gehad maar de juffrouws gaven geen uitslag zelf  zeiden wel dat het tegenviel van de jongere kindjes.
 
Quote
Navigatie
RE: citotoets kleuterklas
Macife  schreef op: 19-02-2013 17:25:14
tjee...nu al

laat ze nog eerst ff wennen en nog kind zijn.. als kindjes geen zin hebben doen ze het niet
 
Quote
RE: citotoets kleuterklas
Dikkertje-dap  schreef op: 19-02-2013 17:34:20
Wel nee joh, heb het wel meer van moeders om me heen gehoord, hij zat toen nog maar net op school, meestal laten ze ze dan express meedoen zodat ze een beetje gewent raken aan hoe dat in zn werk gaat. Zowiezo kjken ze heeeel erg naar hoe ze het de rest van het jaar doen want als ze net een dag hebben dat ze geen zin hebben dan doen ze het ook écht nog niet op deze leeftijd
 
Quote
RE: citotoets kleuterklas
Xxx  schreef op: 19-02-2013 17:35:48
Gebeurd bijna overal!

D score zegt nog niets. Dit is de eerste kerr en hij zit nog maar net op school. De ene gaat gelijk goed, de andere vind dit moeilijk.
Als het goed is komt er nu in juni een "her-toets" moment....

geen reden van zorg 
 
Quote
RE: citotoets kleuterklas
Klessebes  schreef op: 19-02-2013 17:38:05
Onze kleine man heeft hem niet eens hoeven maken (hij is van 25 oktober 2008) en zit sinds na de herfstvakantie op school. Zijn juffies hebben dat bewust nog niet gedaan omdat hij er echt het geduld nog niet voor heeft.  Ze gaan hem in mei nog eens apart testen...  En anders had hij ook een dikke D gehaald...  Ik zou me er totaal niet druk over maken, ze verwachten tegenwoordig zo veel van die kleintjes....   Niels is ook echt nog jong in zijn doen en laten en ik laat hem net zo lief nog een jaartje langer kleuteren... Onze dochter heeft ook 2,5 jaar gekleuterd en dat heeft haar alleen maar goed gedaan! 

 
Quote
RE: citotoets kleuterklas
Chloe  schreef op: 19-02-2013 21:25:49
Jeetje, nu al! Mijn zoontje is van maart 2008, maar die heeft echt nog geen cito gehad! Zou me niets asntrekken van een score voor zo'n uk!
 
Quote
RE: citotoets kleuterklas
Nathalie Mv Cad  schreef op: 19-02-2013 21:31:04
Mijn meisje is van Maart 2008 en zou ook nog geen cito hebben gemaakt als ik er niet specifiek om gevraagd had.
Maar mijn vragen had een reden.

De kinderen bij ons op school krijgen pas eind groep 1 hun eerste cito en dan ook pas als ze over gaan naar groep 2, puur om te testen of ze klaar zijn voor groep 2. dan in groep 2 in januari/februari een cito en eind groep 2. Ik zou me over de score echt niet druk maken, die kleintjes hebben nog nauwelijks de tijd gehad om aan school te wennen. dat komt echt nog wel goed, als er reden tot zorg zou zijn dan kaart de juf dat echt wel aan.


 
Quote
RE: citotoets kleuterklas
Nelia  schreef op: 19-02-2013 22:12:49
Om de uitslag van de Cito zou ik mij niet druk maken, wel omdat de juffen geen nader uitleg geven en je de uitwerkingen in laten zien. Wij krijgen volgende week de uitslag van onze mannen; ben benieuwd!
 
Quote
RE: citotoets kleuterklas
Alma  schreef op: 19-02-2013 22:19:00
maak je maar niet druk hoor,hij zit net op school
het is lastig om al een indruk te hebben van een kind dat net op school zit
hij moet aan alles wennen.
en zo belangrijk is de cito niet.
vooral bij de jonge kinderen is het vooral om te zien waar wat extra aandacht aan besteedt moet worden
ik vind het trouwens raar dat dat via de mail gaat,dan kan je er niet rustig even over praten
 
Quote
RE: citotoets kleuterklas
Femke  schreef op: 19-02-2013 22:24:02
Hier alleen eind groep 1 de cito, maar de score wordt niet gedeeld met de ouders, ja halverwege groep 2 hoor je het..om de reden dat het echt niet zo veel zegt en de kidneren op deze leeftijd zo nog spronggewijs ontwikkelen
 
Quote
RE: citotoets kleuterklas
M&j  schreef op: 20-02-2013 07:31:19
Ze zijn wel heel snel met toetsen, logisch dat het een D is, een hele hoop stof heeft hij nog niet gehad. D is trouwens geen onvoldoende, de CITO toetsen werken niet met (on) voldoendes.
 
Quote
RE: citotoets kleuterklas
Mamajenti  schreef op: 20-02-2013 07:42:06
Hier wordt in groep 1 helemaal niet getest, juist om de reden dat ze eerst moeten wennen op school en aan taakgericht werken.

In groep 2 worden ze twee x getest, in januari en in mei geloof ik. Maar dan nog. Mijn zoon heeft het boven verwachting gedaan (score horen we volgende week) maar gaat ws toch niet door naar groep 3. Sociaal-emotioneel is hij er nog niet aan toe op dit moment en hij moet enorm groeien, wil hij dat goed aankunnen.
 
Quote
RE: citotoets kleuterklas
Caithy  schreef op: 20-02-2013 08:53:46
Hier wordt groep 1 ook niet getest! Wel groep 2, deze uitslag heb ik ookal ontvangen, hier 2x een A. Zoals verwacht, ze is begonnen 1 feb in de nulklas en ligt een halfjaar voor op de rest.
Ik zou me geen zorgen maken, je zoon zit amper op school. Daarnaast kan je het ook omdraaien, want heeft de juf in tussentijd gedaan, om jouw zoon te begeleiden?
 
Quote
RE: citotoets kleuterklas
Mama-van-aimy  schreef op: 20-02-2013 08:55:07
Wat zijn ze snel met toetsen!

Mijn dochter zit sinds begin november (wennen) op school en vanaf 3 december helemaal.
Maar hier gaan ze de jongste kindjes niet testen. We hebben wel een rapportje meegekregen met een verhaaltje over haar.

Wel een 10 minuten gesprekje gehad en daar vertelde de juf ook dat ze bij de allerjongste alleen kijken naar of ze zich kunnen aanpassen aan de situatie op school, of ze de regeltjes goed begrijpen, of ze alleen naar de wc kunnen gaan, of ze zichzelf kunnen aan/uitkleden ivm gymen.
Kortom of ze zich kunnen redden op school.


 
Quote
RE: citotoets kleuterklas
Ikke  schreef op: 20-02-2013 08:57:33

Toen mijn jongste nog op de psz zat kreeg hij met 3 jaar al cito's! En ook heel slecht gemaakt, de juffen vonden het zelf ook belachelijk hoor dat ze nu al cito's moesten maken en zei dat we er geen waarde aan moesten hechten.


Nu zit hij in groep 1/2 , ik heb niks gehoord over dat ie daar nu cito's heeft gemaakt. Binnenkort rapportenavond dan vraag ik het wel even.

Maar maak je niet druk hoor

 
Quote
RE: citotoets kleuterklas
Beetje  schreef op: 20-02-2013 15:13:13
Hier heeft mijn jongste zoon van 3 jaar ook onlangs een cito toets gehad, heeft goed gescoord, maar hecht er   geen waarde aan! Vind het onzin!

Mijn oudste zoon van 5 jaar(groep 2) heeft erg slecht gescoord, we zien wel, dan maar een jaartje over!
 
Quote
RE: citotoets kleuterklas
Beetje  schreef op: 20-02-2013 15:14:06
Mijn zoon van 3 jaar heeft hem dus op de psz gehad!
 
Quote
RE: citotoets kleuterklas
Mafkees  schreef op: 20-02-2013 15:15:43

Quote beetje:
Mijn zoon van 3 jaar heeft hem dus op de psz gehad!



en we worden steeds gekker met z'n allen....doe es normaal zeg!

TO, niet druk maken, hij kan nog jaren leren en z'n best doen. Laat hem lekker zichzelf zijn en zichzelf ontdekken!
Ik ga een campagne voeren: Fuck de Cito!
 
Quote
RE: citotoets kleuterklas
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 20-02-2013 15:21:09
Hij moet toch wennen aan de manier van testen. Zou mij daar echt niet druk over maken.
 
Quote
RE: citotoets kleuterklas
Orange  schreef op: 20-02-2013 15:22:15
Het is juist goed een Cito af te nemen. Dat is een op een met de juf dus juf heeft interactie en door die  toetsen kan je goed volgen of er voortgang in zit. 
 
Quote
RE: citotoets kleuterklas
Mafkees  schreef op: 20-02-2013 15:23:06
met met 3 en 4 jaar nogal overbodig lijkt me!
vooruitgang? zijn ze al begonnen dan?
 
Quote
RE: citotoets kleuterklas
Mamaartje  schreef op: 20-02-2013 15:28:05
Deze citotoets wordt niet individueel maar klassikaal afgenomen.
Dit mag pas als kinderen ten minste 3 maanden op school zijn.
Wij kijken ook naar het kind, als wij vinden dat een kind er nog niet aan toe is, wordt hij pas in mei/juni voor het eerst getoetst.
Ik zou me hier dan ook zeker geen zorgen over maken!
 
Quote
RE: citotoets kleuterklas
M&j  schreef op: 20-02-2013 15:29:21
Nou, het toetsen van die kinderen is op zich wel goed, zo heb je als ouders ook een beetje controle op de juf of meester.
Ouders moeten er alleen niet meer waarde aan hechten dan nodig is, het is alleen maar een manier om te meten of de stof is opgenomen door de kinderen, zoniet dan kan het nu nog bijgesteld worden.
 
Quote
RE: citotoets kleuterklas
Anske  schreef op: 20-02-2013 15:36:14
Het is allemaal wat met die cito toetsen.
Onze jongste is pas geleden ook getest. Hij zit in groep 1 en 1 van zijn juffen is een RT. Zij neemt onder andere die toetsen ook af. Hij loopt best veel voor op de rest van de klas. Hij herkent ook al vanaf het begin de letters en kan ze ook goed plaatsen. Ze had tegen mij gezegd dat ze een toets wilde afnemen om een ijkpunt te hebben van de kinderen in de klas. Er werden er nog een paar extra uitgepikt.
Ze vertelde me dat ze eigenlijk nooit iets tegen de ouders zeggen omdat het inderdaad een momentopname is, maar mijn zoon is dus wel heel constant in zijn doen en laten. En je hebt van die ouders die dus gaan lopen opscheppen, of juist in de put raken.
Omdat ik heel nuchter ben en het er met niemand over heb heeft ze m ij het wel verteld, en ik heb ook een speciale band met haar.
Ze heeft mijn zoon een m2 test laten doen, een test voor het midden van groep 2 en die deed hij met gemak. Hij loopt duidelijk veel voor op de rest, maar toch zou ik er niet mee in stemmen om hem een klas te laten overslaan, er zitten heel veel van zulke kinderen op school bij ons, maar mijn zoon is daar sociaal helemaal niet aan toe. Dus dat gaat m niet worden. Maar gelukkig ben ik al zoals ik zei nuchter, dus het boeit me niet zo. Zolang hij mee kan en het naar zijn zin heeft is het prima voor mij.
 
Quote
RE: citotoets kleuterklas
Krumelke  schreef op: 20-02-2013 16:32:27
niet te druk om maken zou ik zeggen. hij is pas net op school.
 
Quote
RE: citotoets kleuterklas
Bepje  schreef op: 20-02-2013 16:41:31
Onze kleuter hebben ze ook getest, die nis even oud. De uitslag was bedroevend maar ik kan daar niet van wakker liggen. Het kind heeft het nog druk met op tijd op de w.c. te komen omdat die ketting steeds weg is en vind de jas snel aantrekken om buiten te gaan spelen nog lastig. Zolang dat soort zaken nog spelen wordt er nog niet veel geleerd hoor, dat komt allemaal vanzelf wel.
Als je zoon 5 wordt staat hij er al heel anders voor en vanaf dan kun je pas iets duidelijks hebben. Don`t worry, be happy tijd zat.
 
Quote
RE: citotoets kleuterklas
Nathaliemv3  schreef op: 20-02-2013 16:54:22
Het is gewoon een momentopname ,niks van aantrekken
 
Quote
RE: citotoets kleuterklas
Son  schreef op: 20-02-2013 17:04:15

weet je wat ik denk dat ze moeten doen...tot groep 3 die toetsen wel lekker afnemen, maar de uitslag voor zichzelf houden.
Het is totaal niet erg of slecht als je een d haalt bij de kleuters. Maar het is voor de juf wel een signaal om op te letten. Wat snapt hij nog niet, is er iets wat moeilijk is, of komt het allemaal nog wel.


Dus voor de juffen wel nuttig, voor de ouders eigenlijk niet...die maken zich druk..terwijl dat totaal niet nodig is.


Hier (lang geleden...toen ze nog bij de kleuters zat, ze zit nu in gr 8.....) kregen ze ook bij de kleuters cito, maar kregen geen rapport dus ook die uitslag niet. Wel zei juf soms wat er over. Zo kwam ze eens naar mij om trots te vertellen dat M een A had gehaald.
Zo licht ze de ouders op een "niet officiele" manier toch een beetje in. Zonder dat het gelijk als "erg belangrijk" wordt gezien.

 
Quote
RE: citotoets kleuterklas
Alice  schreef op: 20-02-2013 17:09:50
Ik begrijp eigenlijk niet waarvoor die citotoetsen op zo'n jonge leeftijd dienen. Het is zo'n momentopname, heeft het kind er zin in of niet, zit het kind die dag lekker in zijn vel.. 
Weet de leerkracht dan niet meer hoe de kinderen in de klas zijn? Interactie elke dag met een kind, zegt toch veel meer dan zo'n toets? 

Mijn neefje had overigens in de kleuterklassen altijd maar d'tjes op zijn rapport, sinds groep 3 is hij ineens de beste van de klas. 
 
Quote
RE: citotoets kleuterklas
Son  schreef op: 20-02-2013 17:12:19
Eens Alice ! Wat dat betreft zouden ze het net zo goed kunnen afschaffen. Als kleuter moet je gewoon in de poppenhoek kunnen spelen en klei kunnen opeten. Als je dat kan, ben je goedgekeurd als kleuter
 
Quote
RE: citotoets kleuterklas
M&j  schreef op: 20-02-2013 17:45:36

Quote Alice:
Ik begrijp eigenlijk niet waarvoor die citotoetsen op zo'n jonge leeftijd dienen. Het is zo'n momentopname, heeft het kind er zin in of niet, zit het kind die dag lekker in zijn vel.. 
Weet de leerkracht dan niet meer hoe de kinderen in de klas zijn? Interactie elke dag met een kind, zegt toch veel meer dan zo'n toets? 

Mijn neefje had overigens in de kleuterklassen altijd maar d'tjes op zijn rapport, sinds groep 3 is hij ineens de beste van de klas. 




De mening is ook het belangrijkste en dat blijft het ook. Maar ik had een juf die bepaalde kinderen niet mocht (die wat meer tijd vergde) en probeerde af te voeren naar het speciaalonderwijs, die juf maakte het die kinderen dus bewust moeilijker om slechte resultaten te kunnen laten zien. Ik ben zo op de LOM school beland, een CITO toets en het LVS konden dat voorkomen. (We hebben het nu over begin jaren zeventig)

Ik persoonlijk ben dus erg blij met het LVS omdat dat dus de mening van de juf NIET is.
 
Quote
Navigatie


Reageren op citotoets kleuterklas
Naam
Bericht