Menu
 

Topic:

Lasagne, hoe maken jullie die?

Monica Mv 2  schreef op: 16-02-2013 13:48:13
Wil toch wel eens van het knorr pakkie af. Maar doe dat omdat ik geen tomaten lust.

Heeft er iemand een lasagne recept zonder tomaten? Tomatenpuree, dat lust ik dan weer wel
 
Quote
Navigatie
RE: Lasagne, hoe maken jullie die?
Chantal  schreef op: 16-02-2013 14:15:45
Ik heb een heel lekker recept..

dat van de aldi in die bak.hihihi

hihihi dat vroeg je Niet.gemeen he?

ik ben niet zo van recepten zelf uitproberen..
succes Monica
 
Quote
RE: Lasagne, hoe maken jullie die?
Jen9  schreef op: 16-02-2013 14:18:40
Ik gooi er gewoon in wat ik in huis heb, en wat ik lekker vind. Dat kan kip, gehakt, maar ook alleen groente zijn.. Ik gebruik van die tomatenprut, puree idd, of van die sugo.. hoop Italiaanse kruiden erbij.

eerst bak ik het vlees, en doe er dan flink wat gronetenbij.. al wat je wil..., sugo, puree of wat dan ook erbij, beetje pesto, suiker en veel Italiaansekruiden erbij 9zou als je wil, doe ik niet)... en dan vullen maar, laag saus, laag bladen en afwerken met bechamelsaus, of niet, maar in ieder geval kaas....
 
Quote
RE: Lasagne, hoe maken jullie die?
C@th  schreef op: 16-02-2013 14:21:26

Quote Chantal:
Ik heb een heel lekker recept..

dat van de aldi in die bak.hihihi

hihihi dat vroeg je Niet.gemeen he?

ik ben niet zo van recepten zelf uitproberen..
succes Monica



ja die is mega lekker hihi... hebben andere geprobeerd maar blijven terug komen bij die van de aldi.

daarvoor maakte ik die van wereldgerechten. die is ook lekker. vraag me eigenlijk af, kan je lasagne maken met pastasaus? (dus uit pot ? )
 
Quote
RE: Lasagne, hoe maken jullie die?
Lelie  schreef op: 16-02-2013 14:37:57

Ik maak deze altijd van smulweb...


Het recept van deze originele italiaanse lasagna kreeg ik ooit van een italiaanse collega, ik heb ′m zelfs in een restaurant nooit zo lekker gekregen! Heb je alleen het recept van bolognesesaus of bechamelsaus nodig? Je vindt ze hier allebei! Ik ben er erg trots op dat dit al een tijd een van de populairste recepten op smulweb is, aan jullie reacties te zien vinden jullie ′m erg lekker.


Bereidingstijd:
Langer dan 1 uur
Keuken:
Italiaanse keuken
Smaak:
Neutraal
Techniek:
N.v.t.
Soort gerecht:
Ovenschotel
Uit eigen keuken:
Nee (i)

 

Ingrediënten voor 4 personen


1/2 a 1 ui, 3 teentjes knoflook, 500 gr. rundergehakt, italiaanse kruiden (basilicum, oregano, majoraan, peterselie, paprikapoeder), 1 laurierblaadje, sambal, 3 kleine blikjes tomatenpuree, 1 blik gepelde tomaten in stukjes, 1 pakje gezeefde tomaten, 1 pak voorgekookte lasagnevellen, olijfolie, 2 bolletjes mozzarella (of evt. 8 plakken jonge kaas), 50 gr. boter, 50 gr. bloem, 500 ml. koude melk, suiker, peper en zout.



 

 


 

Hulpmiddelen


Kleine braadpan, grote koekenpan, garde, ovenschaal en aluminiumfolie



Bereidingswijze


Voor de bolognesesaus de ui snipperen en in een grote koekenpan met wat olijfolie fruiten, halverwege de fijngesneden knoflook toevoegen. In de kleine braadpan de tomatenpuree hard verwarmen (blijf roeren, anders brandt ze aan),tot deze niet zurig meer ruikt. Het ui/knoflook/olie mengsel toevoegen. In de grote koekenpan weer wat olijfolie verwarmen en het gehakt met de kruiden, zout en peper rul bakken. Toevoegen aan het tomatenpureemengsel, gepelde tomaten en gezeefde tomaten toevoegen en op smaak brengen met sambal, suiker en evt. nog wat kruiden en een laurierblaadje toevoegen. 1/2 uur a 3 kwartier op laag vuur laten sudderen met deksel op de pan, af en toe roeren. Ondertussen de oven voorverwarmen op 180 gr. C. Voor de bechamelsaus de boter smelten (niet bruin laten worden), bloem erdoor roeren en verwarmen (schrik niet; het wordt een soort klont, maar dat komt goed!). Daarna beetje bij beetje de koude melk met een garde erdoor roeren. Laten koken en blijven roeren tot je een dikke saus hebt. Op smaak brengen met zout en peper. In een ingevette ovenschaal 1 laag lasagnevellen leggen. Vervolgens bedekken met 1/3 van de bechamelsaus, 1/3 van de bolognesesaus en 1 in plakjes gesneden bolletje mozzarella of 4 plakken kaas. Nu weer herhalen met een laag lasagnevellen, saus en kaas, vervolgens nog zo′n laag maar dan zonder kaas. Afdekken met aluminium-folie en in de oven schuiven, boven het midden. Na 30 min. de folie verwijderen en nog 15 min. in de oven laten. Als het "knettert" is het klaar.


Serveertips


Lekker erbij: plakken vleestomaat afgewisseld met plakken mozzarella. Hier wat pesto over verdelen.


 
Quote
RE: Lasagne, hoe maken jullie die?
Mafkees  schreef op: 16-02-2013 14:55:41
oke, dit ziet er niet heel moeilijk uit! ga ik ook eens proberen.
ik vind lasagne zooo lekker, maar ben absoluut geen keukenprinses.
zal nu toch wel moeten, maar dit moet te doen zijn toch?
 
Quote
RE: Lasagne, hoe maken jullie die?
Valorei  schreef op: 16-02-2013 15:07:09
Ik maak eerst zelf bolognesesaus, ook van smulweb, alleen moet die ik maak iets van 5 uur koken, dan zelf ook bechamelsaus saus maken, dan laagjes maken met die twee en kant en klare bladen, erg lekker!
 
Quote
RE: Lasagne, hoe maken jullie die?
Suus  schreef op: 16-02-2013 15:22:39
Zak van bertolli
 
Quote
RE: Lasagne, hoe maken jullie die?
Son  schreef op: 16-02-2013 15:24:56
ik neem altijd die van bertolli.
heeeerlijk
 
Quote
RE: Lasagne, hoe maken jullie die?
Mama Van Drie  schreef op: 16-02-2013 15:31:00
Oja Bertolli, en die heeft ok die andere zak staan, met kip erin, ook zo lekker.
En zoals ik las op het pak geen e nummers en geen smaakversterkers etc voor als je dat belangrijk vindt.
 
Quote
RE: Lasagne, hoe maken jullie die?
Monica Mv 2  schreef op: 16-02-2013 16:03:07

Quote Chantal:
Ik heb een heel lekker recept..

dat van de aldi in die bak.hihihi

hihihi dat vroeg je Niet.gemeen he?

ik ben niet zo van recepten zelf uitproberen..
succes Monica



Whoeaaaaaaaah die wist ik ook. 1x per maand eten wij zo'n bak omdat mijn man die heel lekker vind
 
Quote
RE: Lasagne, hoe maken jullie die?
Monica Mv 2  schreef op: 16-02-2013 16:05:50
Uhhhh zak van Bertolli. Klinkt Moontje goed in de oren.

Vertel welke zak en wat moet ik dan doen.

Lijk wel een kook kluns zo terwijl ik dat eigenlijk helemaal niet zo ben
 
Quote
RE: Lasagne, hoe maken jullie die?
Debby1977  schreef op: 16-02-2013 16:30:56
Ieuw, als ik iets goor vind dan zijn het wel die bakken lasagna

Die van smulweb ga ik eens proberen, lijkt me lekker
 
Quote
RE: Lasagne, hoe maken jullie die?
Mama Van Drie  schreef op: 16-02-2013 16:31:03
Wat je moet doen staat op die zak....peace of cake dan.
je hebt verschillende zakken...lasagne..maar ook een ander gerecht waar kip in moet, gewoon ff naar de winkel gaan
 
Quote
RE: Lasagne, hoe maken jullie die?
M&j  schreef op: 16-02-2013 16:47:33
Een recept van een vriendin uit Bologna.

Een pond half-om-half gehakt
3 blikken tomatenblokjes à 400gr
4 stengels bleekselderij
2 grote uien
winterpeen
250 ml witte wijn
200 ml volle melk
Hoge pan met dikke bodem

Uien in stukjes zachtjes glazig fruiten, winterpeen in stukjes meefruiten, bleekselderij meefruiten.
Gehakt meebakken tot roze/grijs van kleur, blussen met 250 ml witte wijn. Als de wijn verdampt is 200-250 ml volle melk toevoegen en in laten koken. Tomaten blokjes toevoegen en de saus op laag vuur minimaal 3 uur laten prutelen. Je krijgt dan een vleessaus, de tomaten proef je niet meer. Deze saus kan je voor lasagna gebruiken maar ook voor tagliatella.

 
Quote
RE: Lasagne, hoe maken jullie die?
Son  schreef op: 16-02-2013 16:50:19




  • Inhoud: Lasagnabladen, kruidige tomatensaus, romige besciamella (witte saus).

  • Zelf toevoegen: 300 gram (mager) rundergehakt, 90 gram geraspte kaas, 1 bolletje mozzarella, 350 ml melk, 1 eetlepel olijfolie.

 
Quote
RE: Lasagne, hoe maken jullie die?
Alice  schreef op: 16-02-2013 16:53:37
Wat kost zo'n zak? 

Want eigenlijk zit er een beetje deeg in, wat bloem en wat tomatensaus en kruiden. 
Alles wat duur is, moet je nog zelf toevoegen. 
Zou hiervoor niet meer dan een euro betalen
 
Quote
RE: Lasagne, hoe maken jullie die?
Son  schreef op: 16-02-2013 17:02:44
Je betaald er best veel voor ....volgens mij 2,50/3,00 en eigenlijk heb je helemaal gelijk, maar ik zou niet wetne hoe ik die sauzen zelf zo zou moeten krijgen
 
Quote
RE: Lasagne, hoe maken jullie die?
Alice  schreef op: 16-02-2013 17:10:34

Bechamelsaus is echt niet moeilijk om te maken. Het is enkel boter, melk en bloem, met wat zout, peper en nootmuskaat. (In Dit topic staan meerdere manieren om het te maken) 


Tomatensaus kun je zo moeilijk of makkelijk maken als je zelf wilt. Ofwel hou je 't gewoon bij gezeefde tomaten met wat knoflook, gefruite uien en kruiden. Ofwel gooi je er nog allerlei groenten, bouillon, wijn doorheen. 


 
Quote
RE: Lasagne, hoe maken jullie die?
Eefje  schreef op: 16-02-2013 17:54:09
@lelie, ik gebruik hetzelfde recept, haha!
Met een paar kleine aanpassingen, maar hij is heeeeeerlijk! Dan wil je echt geen lasagne uit de supermarkt meer....
Binnen de familie sta ik bekend als de lasagne-fee, dus ben niet de enige die deze lasagne heerlijk vindt... 
 
Quote
RE: Lasagne, hoe maken jullie die?
Son  schreef op: 16-02-2013 18:07:30
@Alice....voor die 3 euro koop ik t wel...

Btw wanneer moet je bevallen ? Je uitgerekende datum is al ff voorbij toch ?
 
Quote
RE: Lasagne, hoe maken jullie die?
Suus  schreef op: 16-02-2013 18:14:26
Ik betaal graag voo rgemak.... en hij is erg lekker. Koop het wel vaak in een aanbieding, 2e halve prijs of zo.
 
Quote
RE: Lasagne, hoe maken jullie die?
Alice  schreef op: 16-02-2013 18:31:13

Quote son:
@Alice....voor die 3 euro koop ik t wel... Btw wanneer moet je bevallen ? Je uitgerekende datum is al ff voorbij toch ?



Die was afgelopen woensdag.. dus we wachten in spanning af  


 
Quote
RE: Lasagne, hoe maken jullie die?
Son  schreef op: 16-02-2013 18:38:22
Oeeeeehhhh spannend
 
Quote
RE: Lasagne, hoe maken jullie die?
Cir  schreef op: 16-02-2013 19:37:00
Ik heb hier nog een lekker vegatarisch recept:

Ingredienten:

250 g fijne sperzibonen ( ik gebruik meestal rond de 600 g) zout, zwarte
peper 250 g verse lasagnevellen ( ik gebruik 1 pakje lasagne vellen, dit
zijn voorgekookte maar ik kook ieder vel altijd een minuutje anders
blijven ze te hard of moet je erg veel saus in de lasagne stoppen
waardoor ik het te vet vind worden)

250g pesto
1,5 dl creme fraiche
100 g walnoot, in stukjes (klopt ongeveer of iets meer) verse
parmezaanse kaas geraspt


Verwarm de oven voor op 200 graden C.
Meng de pesto met de creme fraiche, 3 eetlepels olie en veel peper door
elkaar (ik doe de olie niet of een klein beetje) Vet een ondiepe
ovenschaal in.
Kook de sperzibonen 5 minuten in ruim kokend water tot ze zacht zijn
(niet te zacht want gaan nog in oven) Kook de lasagnevellen beetgaar.

Leg de lasagnevellen op de bodem van de ovenschaal. Spreid daar een laag
pestomengsel overheen en dek dat af met een laag sperzibonen en
walnoten. Leg daar weer lasagnevellen  op. Herhaal de lagen en eindig
met het pestomengsel.
Ik doe nog parmezaanse kaas erop voor het in de oven gaat. In het boek
doen ze het erna.

Ongeveer 20 minuten in de oven.
 
 
Quote
RE: Lasagne, hoe maken jullie die?
Lelie  schreef op: 16-02-2013 20:18:40

Quote Eefje:
@lelie, ik gebruik hetzelfde recept, haha!
Met een paar kleine aanpassingen, maar hij is heeeeeerlijk! Dan wil je echt geen lasagne uit de supermarkt meer....
Binnen de familie sta ik bekend als de lasagne-fee, dus ben niet de enige die deze lasagne heerlijk vindt... 



Hij is lekker he! Mijn jongste dochter van bijna 2 wordt helemaal wild als ze de lasagne ziet haha. Ik maak hem zelf ook elke keer iets anders, vaak met lagen tomaat en mozzarella er tussen en kruiden gewoon wat ik in huis heb. En ik gebruik altijd en mozzarella en kaas Heerlijk!
 
Quote
RE: Lasagne, hoe maken jullie die?
Flower  schreef op: 16-02-2013 20:26:53

Quote lelie:

Ik maak deze altijd van smulweb...


Het recept van deze originele italiaanse lasagna kreeg ik ooit van een italiaanse collega, ik heb ′m zelfs in een restaurant nooit zo lekker gekregen! Heb je alleen het recept van bolognesesaus of bechamelsaus nodig? Je vindt ze hier allebei! Ik ben er erg trots op dat dit al een tijd een van de populairste recepten op smulweb is, aan jullie reacties te zien vinden jullie ′m erg lekker.


Bereidingstijd:
Langer dan 1 uur
Keuken:
Italiaanse keuken
Smaak:
Neutraal
Techniek:
N.v.t.
Soort gerecht:
Ovenschotel
Uit eigen keuken:
Nee (i)

 

Ingrediënten voor 4 personen


1/2 a 1 ui, 3 teentjes knoflook, 500 gr. rundergehakt, italiaanse kruiden (basilicum, oregano, majoraan, peterselie, paprikapoeder), 1 laurierblaadje, sambal, 3 kleine blikjes tomatenpuree, 1 blik gepelde tomaten in stukjes, 1 pakje gezeefde tomaten, 1 pak voorgekookte lasagnevellen, olijfolie, 2 bolletjes mozzarella (of evt. 8 plakken jonge kaas), 50 gr. boter, 50 gr. bloem, 500 ml. koude melk, suiker, peper en zout.



 

 


 

Hulpmiddelen


Kleine braadpan, grote koekenpan, garde, ovenschaal en aluminiumfolie



Bereidingswijze


Voor de bolognesesaus de ui snipperen en in een grote koekenpan met wat olijfolie fruiten, halverwege de fijngesneden knoflook toevoegen. In de kleine braadpan de tomatenpuree hard verwarmen (blijf roeren, anders brandt ze aan),tot deze niet zurig meer ruikt. Het ui/knoflook/olie mengsel toevoegen. In de grote koekenpan weer wat olijfolie verwarmen en het gehakt met de kruiden, zout en peper rul bakken. Toevoegen aan het tomatenpureemengsel, gepelde tomaten en gezeefde tomaten toevoegen en op smaak brengen met sambal, suiker en evt. nog wat kruiden en een laurierblaadje toevoegen. 1/2 uur a 3 kwartier op laag vuur laten sudderen met deksel op de pan, af en toe roeren. Ondertussen de oven voorverwarmen op 180 gr. C. Voor de bechamelsaus de boter smelten (niet bruin laten worden), bloem erdoor roeren en verwarmen (schrik niet; het wordt een soort klont, maar dat komt goed!). Daarna beetje bij beetje de koude melk met een garde erdoor roeren. Laten koken en blijven roeren tot je een dikke saus hebt. Op smaak brengen met zout en peper. In een ingevette ovenschaal 1 laag lasagnevellen leggen. Vervolgens bedekken met 1/3 van de bechamelsaus, 1/3 van de bolognesesaus en 1 in plakjes gesneden bolletje mozzarella of 4 plakken kaas. Nu weer herhalen met een laag lasagnevellen, saus en kaas, vervolgens nog zo′n laag maar dan zonder kaas. Afdekken met aluminium-folie en in de oven schuiven, boven het midden. Na 30 min. de folie verwijderen en nog 15 min. in de oven laten. Als het "knettert" is het klaar.


Serveertips


Lekker erbij: plakken vleestomaat afgewisseld met plakken mozzarella. Hier wat pesto over verdelen.




dat recept van jou lijkt me erg lekker.
maar waar koop je voorgekookte lasagna vellen?
in de koeling?
of zijn dat gewoon die harden??
 
Quote
RE: Lasagne, hoe maken jullie die?
Mikmvg  schreef op: 17-02-2013 09:44:42

Quote Chantal:
Ik heb een heel lekker recept..

dat van de aldi in die bak.hihihi

hihihi dat vroeg je Niet.gemeen he?

ik ben niet zo van recepten zelf uitproberen..
succes Monica



he! Da's mijn recept!!!!
 
Quote
RE: Lasagne, hoe maken jullie die?
Rina  schreef op: 17-02-2013 10:23:24
400 gram gehakt (ik doe meestal wat minder)
150 gram spekjes
1 grote ui
1 wortel (ik doe meestal 2 kleine worteltjes van een bos en dan lekker fijn snijden)
3 knoflooktenen
2 blikken gepelde tomaten
1 blikje tomatenpuree 70 gr
200 ml rode wijn
4 takjes tijm
2 takjes rozemarijn
2 laurierblaadjes

Lekker een paar uur laten pruttelen, alcohol van de wijn verdampt.
Echt een heerlijke saus. Kan voor lasagna, macaroni, spagetti.
 
Quote
RE: Lasagne, hoe maken jullie die?
Eefje  schreef op: 17-02-2013 11:19:46
@lelie, dat doe ik dus ook, kaas en mozzarella, heerlijk! En wat verse tomaatjes erdoor. En ik doe er ook een beetje suiker door, om het scherpe van de sambal te compenseren.

*Water loopt in mijn mond*
 
Quote
RE: Lasagne, hoe maken jullie die?
Lelie  schreef op: 17-02-2013 11:42:02

Quote flower:
[...]
dat recept van jou lijkt me erg lekker.
maar waar koop je voorgekookte lasagna vellen?
in de koeling?
of zijn dat gewoon die harden??



Ik heb gewoon die harde vellen. Je hebt wel verse lasagnebladen in de supermarkt, die zullen wel voorgekookt zijn.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Lasagne, hoe maken jullie die?
Naam
Bericht