Menu
 

Topic:

relacteren

Meelezer  schreef op: 13-02-2013 10:55:45
Oke....
Ik heb even flink uitgehuild en ga er weer tegen aan.
In een ander topic schreef ik over tepelkloven.
Ik open nu een nieuw topic omdat de vraag nu echt anders geworden is.

Gisteren hapte madame mijn tweede tepel in een keer helemaal tot bloedens toe stuk.
Klaar...
Ik kan niet meer voeden zonder het uit te gillen en dat is geen optie meer, ik heb nu 2,5 week gevochten voor de bv, maar het gaat serieus niet zonder slag of stoot.

Overlegd met de lactatiedeskundige en nu besloten alles te kolven en dan in een flesje te geven.
Dan over een kleine week weer te gaan kijken of de tepels nu goed geheeld zijn.
De huid is nu zo kwetsbaar en dus dat gaat nu gelijk weer stuk.

Mijn vraag is dus, wie heeft er ervaring met stoppen met aan de borst leggen, wel bv maar dan gekolfd geven en dan weer terug aan de borst?
Ze zeggen dat het mogelijk is.
Ik hoop het zo, ik wil het zo ontzettend graag.
Ik heb geen strijd geleverd om op te geven, ik wil dit doen laten slagen, maar dan wel op een acceptabele manier.
Wie helpt me?
Wie heeft hier ervaringen mee?
Ik lees wel positieve verhalen op het internet, maar wil ook niet al teveel gaan googelen.
Wie helpt me op weg?

*Slikt nog maar even haar tranen weg.....man wat heb ik het hier moeilijk mee, ben zo niet klaar met bv geven...(heb niet eens een foto van haar aan de borst). Ik wil deze uitdaging aangaan en winnen, voor mijn kleine stoere meid en voor mezelf... Ik pak nog maar even een doos tissues erbij.....*
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: relacteren
Meelezer  schreef op: 20-02-2013 08:50:09
Nou...
Het vervolg...

Ik ben nu bezig met een tweede borstontsteking.
Ik kolf nu al ruim een week alleen nog maar melk af en geef die in een fles met als doel dat ze straks weer aan de borst zou gaan.
Nu maandag dus de tweede borstontseting gekregen.
Ik moet gaan stoppen.
Mijn tepels zijn nog steeds niet helemaal geheeld en erg kwetsbaar, ze zijn zelfs met kolven nog gevoelig.
Mijn hart breekt, mijn gevoel roept heel hard: "NEEEEEEE, niet stoppen"!!!!!!!!!!"
Mijn verstand zegt dat ik aan mijn gezin moet denken, aan mijn zoon die me steeds weer ziek ziet, mijn man die mij steeds weer op de been ziet krabbelen en onderuit ziet gaan en aan mezelf die amper slaapt en amper nog verder komt.
Met een kans dat ik straks een derde borstiontsteking ga krijgen als ik ga voeden.
Mijn gevoel zegt""ga door, je redt het heus wel, ik wil niet stoppen, ik wil dat lijfje tegen mijn lijf aan, ik wil haar dit zo graag geven, ze groeit als kool, ze voelt zich goed met deze melk, ze doet het goed.....ik wil niet stoppen...."
Ik ben nog in een heftig gevoelsconflict met mezelf en dat is heel erg zwaar kan ik je melden.
Ik had me zo voorgenomen om lang te voeden, maar zelfs de lactatiedeskundige, het consultatiebureau, de huisarts, allemaal zeggen ze dat ik alles gegeven heb wat ik had en dat het goed is zo, dat ik een medaille verdien met doorzetten en proberen (ik zou nog wel verder willen gaan, maar dat gaat dan ten koste van mijn gezin en dat kan niet), het voelt alleen niet zo.

Dus ik ben nu aan het afbouwen met kolven, ik kolf nog behoorlijk veel, bijna anderhalve voeding per kolfbeurt. Dus ik kan niet zomaar stoppen en moet het gaan afbouwen, daar ben ik dan ook nog bijna twee weken zoet mee.
Ik heb er erg veel verdriet van, maar ik weet niet hoe ik het anders meer kan oplossen.
 
Quote
RE: relacteren
Hope  schreef op: 20-02-2013 09:05:41
Ik denk dat je hier heel verstandig aan doet! Met alle respect, ik kan soms niet begrijpen waarom men koste wat het kost wil doorzetten. Als het echt niet gaat, zoals je zelf al aangeeft, dan is het toch niet meer iets moois? Dit is niet om jou aan te vallen overigens, begrijp dat heel goed, want ik snap echt wel waarom je het door wilt zetten hoor. En dat je een doorzetter bent heb je al vaker bewezen

Maar zoals iedereen om je heen al zegt, je hebt alles gegeven wat je in je had. Nu de tweede borstontsteking, je zwangerschap verliep nou ook niet zo soepel, straks ben je compleet uitgeput en ga je er aan onderdoor. Meisje, echt, het is goed zo. Ga genieten van je dochter, ga genieten van je gezinnetje!! Je hebt het zo verdiend!

Dikke knuffel voor jou, je mag er ook verdrietig om zijn, maar volgens mij is er niet meer dat je kon doen!
 
Quote
RE: relacteren
Spatje  schreef op: 20-02-2013 09:31:48
tja, hoe moeilijk ook , soms moet je gevoel uitschakelen en je verstand laten praten, je hebt gedaan wat je kon doen, meer dan dat
 
Quote
RE: relacteren
Meelezer  schreef op: 20-02-2013 09:50:13
Wat een lieve woorden.
Weet je, soms is het maar goed dat anderen even "meekijken".
Zoals Hope het omschrijft, alles erom heen had ik het even niet bekeken.
Ik heb het inderdaad ook wel verdiend.
Maar ergens knaagt het omdat ik dus vind dat S.ophie het ook verdiend.
Oke....je kunt niet alles hebben en perfect doen...
Ik moet gaan loslaten, heel moeilijk....

En Spatje, helemaal gelijk, gevoel oslaten en verstand laten spreken....
Dank je voor de knuffel...
 
Quote
RE: relacteren
Sabinemvyinthe  schreef op: 20-02-2013 10:02:04
Daar waar het verstand ophoudt, begint de woede. Niet boos zijn op jezelf, je hebt alles gegeven. Wat heb jij een doorzettingsvermogen.

Dikke knuffel!!!
 
Quote
RE: relacteren
Spatje  schreef op: 20-02-2013 10:02:33
ik herken mezelf gewoon in je, ik heb 3 maanden zitten te klungelen, en nu kunnen veel mama's zeggen die lang voeden, van ja je had moeten doorbijten, lees dat nl wel vaker hier van sommigen, maar als je er zo doorheen zit dat iedereen er last van begint te krijgen is het gewoon klaar, dus je hebt het heel goed gedaan, en je kolft nog dus je bent nog altijd goed bezig , en dan gewoon klaar en genieten
 
Quote
RE: relacteren
Mama_anja  schreef op: 20-02-2013 12:17:08
soms kun je beter stoppen  je moet er plezier op leverenen geen druk van moet moet 
je kind krijgt nu nog ge kolfde melk 
elke keer dat je kindje die gekolfde bv melk krijgt is er 1 
vond het bij de oudst ook moeilijk om te stoppen na 3 maanden omdat het zh hier om vroeg  maar ze wouden weten hoeveel ze binnen kreeg 
of ik moest gaan kolven heeft me heel veel pijn gedaan heb er nog wel eens last van maar ze heeft 3 maanden bv gehad uit borst fles of sonde dus ja 
wees trots op je zelf en geef je zelf de rust en bouw het kolven lekker rustig af zodat de kleine nog van je bv kan meekrijgen   
 
Quote
RE: relacteren
Alice  schreef op: 20-02-2013 12:23:33
Stoppen of doorgaan, daar kan niemand over oordelen, enkel jijzelf. Jij weet wat het beste is. 
Ik kan me heel goed voorstellen dat je het moeilijk hebt met stoppen. Maar je mag ook trots zijn op jezelf, je hebt gedaan wat je kon. Laat het dan ook maar los. 

Heb je wel een goede kolf? Een borstontsteking wordt vaak veroorzaakt door een borst die niet goed geleegd wordt. Dus let daar ook heel goed mee op, met afbouwen. 
Zeker nu in de eerste weken, is je productie nog niet zo zeer afhankelijk van de vraag, zeker niet als je overproductie hebt. Liever minder vaak lang kolven dan vaker kort kolven om af te bouwen. 

Succes meid! 
 
Quote
RE: relacteren
Cir  schreef op: 20-02-2013 12:40:01
Wat jammer meelezer, dat je weer een borstontsteking hebt gekregen. Met kloven heb je daar ook meer kans op he. De huid is toch stuk en gevoeliger voor bacterieën. Echt balen.

Ik herken je gevoel heel goed. Bij de derde heb ik ook een hele lange tijd zwaar gerommeld met kloven borstontstekingen struw en een borstweigeraar. Uiteindelijk is het wel goed gekomen en heb ik 10 maanden gevoed. Bij de vierde ging het helaas niet meer goed. Ik moest geopereerd worden, medicatie slikken, viel kilo's en kilo's af en uiteindelijk met heel heel veel pijn in mijn hart en heel veel huilbuien besloten dat het voor mij toch beter was om te stoppen. Wat mij geholpen heeft met accepteren is om telkens weer de voordelen van flesvoeding tevoorschijn te halen wat die zijn er ook! Je kindje doet he net zo goed op de fles. Je kan eens een nachtje doorslapen als je man de fles geeft. Met de fles gaat je kleintje misschien wel sneller doorslapen. Met flesvoeding is het minder "plannen" vond ik zelf. Misschien heb je hier ook wat aan.

Wat ik trouwens wel opmerkelijk vond was dat hoe uitgeput ik ook was, hoeveel stress ik ook had, hoe mager ik ook werd, die voeding bleef gewoon maar doorgaan! Er was geen terugloop. Uiteindelijk heb ik rustig in 6 weken afgebouwd en dat voelde ook wel goed. Ik kon zo langzaam aan het idee wennen en heb echt bewust afscheid genomen.

Sterkte meid!
 
Quote
RE: relacteren
Meelezer  schreef op: 20-02-2013 14:56:20

Owww wat fijn al jullie reacties!!


 


Ik heb een goede kolf gehuurd via de lactatiedeskundige.


Een dubbele kolf, wel zo fijn, ik had zelf een kolf, maar dat was echt helemaal niets vergeleken met wat ik nu heb, heb nu een rolls roys zeg maar
Ik kolf nu 6x per dag en kolf vooral de ontstoken borst goed leeg, daar kolf ik nog maar 40-60cc per keer, eerder 40 dan 60.
De goede borst kolf ik tussen de 120 en 180 cc.
Ik geef nu ook 6 voedingen per dag en ga nu wat meer richting "vaste tijden.
daar kwam gisteren de consultatiebureauverpleegkundige (die dus elke keer trouw aan huis is gekomen en uit zichzelf mij is begeleiden...) mee aan, dat hielp ook voor mij wat aan rust in te bouwen.

Ergens knaagt het nog, zal ik niet toch....zeker nu net de verloskundige huier was (hechtingen er eindelijk uit) die keek naar mijn borsten en zei al waarom ga je niet om en om, borst en kolf, kijken hoe dat gaat.
Moet je net tegen mij zeggen, ze heeft mijn strijd niet helemaal meegekregen en ik geloof dat ze zelf al zoiets had van ojee wat zeg ik nu. Zre zag direct de twijfel in mijn ogen van zal ik dan toch....
Ik ga vanavond eens goed met mijn man overleggen en praten, kijken wat die vind, hij moet er ook wel achter staan anders gaat het niet.
Ik moet sowieso nog bijna 2 weken afkolven om te gaan stoppen, steeds een voeding eraf, ben dus nog wel even bezig.
Misschien maar goed ook, ik moet er echt aan gaan wennen.
Wie weet...

Ik houd jullie op de hoogte en wat ontzettend fijn dat jullie steeds weer de moeite nemen zo uitgebreidt en lief te reageren, dat steunt wel enorm!! een dikke knuffel voor jullie allemaal

 
Quote
RE: relacteren
M&j  schreef op: 20-02-2013 16:02:40
Wat jammer dat het niet loopt zoals je wilde. Je kan proberen om tijdens het kolven voorzichting over de plaats van de onsteking richting je tepel te wrijven en van te voren wat warms op die plek te leggen, dat wilde bij mij nog wel eens helpen.
 
Quote
RE: relacteren
Meelezer  schreef op: 20-02-2013 18:53:21
Ik moet trouwens wel even zeggen dat ik heel veel adviezen hier lees die inderdaad allemaal terug komen vanuit de lactatiedeskundige.
Jullie zijn allemaal goed op de hoogte en ervaringsdeskundig

Ik heb het hier nog maar een keer voorgelegd.
Ik weet nu ook een beetje waar het bij mij wringt.
Ik heb niet meer geprobeert aan te leggen nadat de hele boel (nippelgate is het onderhand) stuk gegaan is.
Ik heb het mijn man voorgelegd, die denkt er ook even over na, net als ik.
Gaan we nog een keer aanleggen en bij pijn alsnog stoppen of houden we het hierbij...
Ik ga nu het proces in van langzaam afbouwen met kolven.
Maar als ik nu eens de helft kolf en de andere helft voed.
En als het pijn gaat doen, of gelijk pijn doet, dan weet ik ook echt dat het een goede beslissing is, dan heb ik nooit het gevoel van "had ik het nog maar even geprobeert"..
We gaan er allebei even over nadenken, mijn man is vooral bang voor een 3e borstontsteking (ik ook hoor...)
Ik heb geen haast met de beslissing, voor het weekend moet ik dit gewoon beslist hebben.
We laten het even bezinken.
Lukt het niet dan is het ook echt klaar, ook voor mijn gevoel heb ik dan de laatste poging ondernomen, lukt het niet dan kan ik er wel echt vrede mee hebben, nu nog niet.
Ik heb nu wel regelmaat met voeden en dat is erg fijn, scheelt al een heleboel stress.
Wie weet krijgt dit nog een goede afloop..........
En anders ook, dan eentje waar ik vrede mee heb en ook echt achter kan gaan staan.
 
Quote
RE: relacteren
Mieps01  schreef op: 20-02-2013 19:24:24


 
Quote
RE: relacteren
Meelezer  schreef op: 08-03-2013 18:34:46

Hoi Dames,


 


Wel zo netjes om even te laten weten hoe het nu gaat.


Mijn dametje is enorm gegroeid.


Ik heb al die tijd gekolfd en de borstvoeding met de fles gegeven. Mijn borsten, tepels, hebben de tijd gehad om bij te komen. Twee borstontstekingen gehad (man wat is dat klote en wat ben je dan ziek zeg...) en nu na drie weken....


Jawel, ze drinkt aan de borst en het gaat tot nu toe goed.


Afgelopen dinsdag met de lactatiekundige aan de slag, ze zag mijn borst en hapte direct aan, alsof ze een uur geleden nog gedronken had, heel apart.


Ik vind het wel nog steeds spannend om aan te leggen, bang dat het zeer doet of gaat doen, maar tot nu toe (en dat wil ik graag zo houden) alleen even "last" de eerste paar seconden en dan is het goed.


We genieten er allebei heel erg van, het is zop fijn om haar zo te zien genioeten. Ik moet alleen nog even wat meer gaan ontspannen en het vertrouwen terug krijgen, maar het gaat super.


Ze komt mooi an en heeft volle plasluiers.


Ben zo trots op mijnmeisje, ze drinkt "gewoon" weer aan de borst!!!


Nu hopen dat dit allemaal zo mooi en positief blijft en dat ik mooi lang kan blijven voeden, wat een kado!


 


 

 
Quote
RE: relacteren
Valorei  schreef op: 08-03-2013 18:36:44
Wat ontzettend fijn meis! Dat jij en je meisje nog lang mogen genieten van deze bijzondere periode!
 
Quote
RE: relacteren
Meelezer  schreef op: 08-03-2013 18:39:52
Dank je wel Melissa, lief van je.
Ik ben er ook zo ontzettend blij mee, alleen nu nog het ontspannen gevoel terug vinden, dat kost even tijd, het is heel heftig geweest allemaal.
Ik weet ook niet of ik dit een tweede keer weer zou doen, maar voor nu ben ik er blij mee, zeker als ik zie hoe mijn meisje zich erbij voelt en hoe tevreden ze is.
Dat maakt het wel allemaal helemaal goed.
 
Quote
RE: relacteren
Janneke  schreef op: 08-03-2013 18:39:57
 
Quote
RE: relacteren
Rianne74  schreef op: 08-03-2013 18:40:38
Heb niet eerder gereageerd. Maar zit hier met kippevel!! Wauw goed hoor en ik hoop dat jullie nog lang mogen genieten van de borstvoedingsperiode!!!
 
Quote
RE: relacteren
Valorei  schreef op: 08-03-2013 18:41:18
Je hebt er hard voor gewerkt, nu even wennen eraan en dan plukken jullie samen de vruchten er van!
 
Quote
RE: relacteren
Miesje  schreef op: 08-03-2013 18:46:49
ooh wat een super nieuws.
 
Quote
RE: relacteren
Meelezer  schreef op: 08-03-2013 18:48:26
Wat lief jullie reacties!
Enne....de foto heb ik inmiddels gemaakt, mijn meisje aan de borst (blijft wel even in de privecollectie, sorry )

Het mooiste moment vind ik als ze bijna klaar is aan de borst, dan van die lodderige oogjes krijgt en dan loslaat.
Dan loopt er nog wat borstvoeding langs haar wangetje, prachtig!
Helaaml knocked out van het drinken....dat is zo mooi om te zien.
Ik hoop oprecht dat we zo door mogen blijven gaan.

Nu kolf ik nog even na, ik heb een enorme productie (nu ook een enorme diepvriesvoorraad) en dat moeten we langzaam even iets gaan afbouwen.
Een voeding per keer is wel genoeg, ik kan er twee voeden en hou ik nog over.
Dus dat mag wel iets minder...
Ik duim echt dat het allemaal zo mooi en positief mag blijven.
 
Quote
RE: relacteren
Hope  schreef op: 08-03-2013 19:21:12
Nou wat goed om te lezen! En als ik je woorden zo lees dan kan ik je bijna zien stralen, als je begrijpt wat ik bedoel!

Dus nu echt genieten hè, ik zei het al eerder, je hebt het verdiend!!
 
Quote
RE: relacteren
Marie8  schreef op: 08-03-2013 20:47:32
Wauw wat goed!!
 
Quote
RE: relacteren
Alice  schreef op: 08-03-2013 20:52:59
Goed zeg!! 
Petje af voor je doorzettingsvermogen! 
 
Quote
RE: relacteren
Liva  schreef op: 08-03-2013 21:10:26
Kippevel, ook hier! Prachtig! Ik hoop heel hard met je mee dat het mag blijven gaan zoals nu... 
 
Quote
RE: relacteren
_sas_  schreef op: 08-03-2013 21:17:46
Wat een mooie happy ending van dit verhaal 

Geniet!
 
Quote
RE: relacteren
Cir  schreef op: 08-03-2013 23:18:05
Wat heerlijk, geniet maar lekker met z'n tweetjes.
 
Quote
RE: relacteren
Mieps01  schreef op: 09-03-2013 03:28:28
Heerlijk voor jullie alletwee!

 
Quote
RE: relacteren
Meelezer  schreef op: 09-03-2013 17:12:24
Dank jullie wel.
Ik heb net de lactatiekundige nog gesproken, ik moet nog nakolven omdat mijn productie zo enorm hoog is.
Ik kon haar het heugelijke nieuws melden dat madame in een dag tijd 60 gram was aangekomen, de melk knalt eruit.
Echt super.

@Miep01 hoe gaat het met jou (mijn leestekens doen raar, hier moet dus een vraagteken staan...)
 
Quote
RE: relacteren
Mieps01  schreef op: 10-03-2013 16:58:38
Ik ben een week gestopt met kolven en heb alle keren 40 cc kv gesuplementeerd na elke voeding, zonde, maar hoognodig voor mijn rust. Kindje is weer 250 gram in een week gegroeid. Heb vandaag besloten dat ik het kolven nog een kans wil geven. Heb jij nog een tip hoe je de productie verhoogd?
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op relacteren
Naam
Bericht