Menu
 

Topic:

vakantie vraag

Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 09-02-2013 12:07:54
Ik heb een vraag.

Sander werkt als bakker. Hij heeft veel plezier in zijn werk. De tijden zijn goed te combineren.

Bij het ondertekenen van het contract was het de afspraak 1maal per maand te werken op zaterdag. In 7 weken nu 5 maal. Rooster is per week anders. Sander staat altijd klaar en is nooit ziek.

Geen vrij met kerst, oud en nieuw, pasen of pinksteren.

Nu heeft sander vakantie aangevraagd, 3 weken. Antwoord was max 2 weken. Nu wilde sander tegemoet komen. Vrijdag, maandag en dinsdag erbij dan. Vrijdag kon ochtend dienst.... maar dan moet hij toch slapen! Dinsdag erbij onmogelijk. Voor twee weken naar het zuiden do je ook niet. En wat moet hij dan met zijn uren?

Hij was timmerman,hij had altijd 4 weken.. dit is nieuw voor ons. Wat voor rechten heb je in nl?
Hij kan ook niks zeggen, dan lig je eruit in deze tijd. Maar netjes vind ik het niet. Personeel moet toch ook tot rust kunnen komen?
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende
RE: vakantie vraag
Nina1  schreef op: 10-02-2013 08:42:22
Las ergens bouwvak. Maar je werkgever is niet verplicht zich daar aan te houden.
Verder is het heel cao gebonden. 2 weken moet 3 mag.

Toen iki. De zorg werkte was het ook altijd 1 weekend ervoor of er na werken.

Maar ik vind ook dat de werkgever wel watcoulanter mag zijn. Hij werkt veel zaterdagen terwijl hij dat niet hoeft. Voor wat hoort wat.
Laat je mannog eens rustig het gesprek aan gaan met hem
 
Quote
RE: vakantie vraag
Mafkees  schreef op: 10-02-2013 08:55:04
Inderdaad een baalmoment. Je had je ergens op verheugd en nu moet je het anders inplannen.
Ik snap dat de werkgever zich aan regels wil houden maar ik vind het ook een beetje kinderachtig dat ze blijkbaar veel van je man vragen maar niet wat flexibeler zijn naar hem toe.

Als werkgever moet je nu veel slikken want je ligt er zo uit, maar betekent niet dat je alles maar moet pikken.
Ik zou, als ik hem was, nog eens rustig om de tafel met zijn werkgever en nog een keer kijken naar de mogelijkheden.

En daarnaast...vind ik het ook wat dubbel...
en komt Toon Hermans in mn hoofd "tel wat je hebt, en niet wat je mist"
 
Quote
RE: vakantie vraag
Worteltje  schreef op: 10-02-2013 09:00:13
Het punt is dat de man van Deborah zo flexibel en coulant als de pest is en de baas totaal niet. Ik had daar echt niet mee kunnen werken en was sowieso op zoek gegaan naar een andere baan.
Bedoel, je werkt je eigen het schompes en krijgt daar 0,0 voor terug. Zo werkt dat dus niet he, die baas doet zijn macht inzetten en dat vind ik zo oneerlijk als de pest. Want als hij weigert om te werken op zaterdag, wat niet in het contract staat, wordt contract niet verlengd, dat is toch ook oneerlijk? Of vinden jullie dat je altijd maar ja en amen moet zeggen tegen een baas? En dat hij je alles kan maken?
 
Quote
RE: vakantie vraag
Saskiamv2boys  schreef op: 10-02-2013 09:03:12
daar heeft worteltje een punt. Ik zou ook terug gaan naar mijn werkgever en er nog eens over te hebben.
En anders zal ik ook geen extra weekenden meer draaien alleen wat in mijn contract staat..
 
Quote
RE: vakantie vraag
Spatje  schreef op: 10-02-2013 09:21:04
ik kan me helemaal in die 3 weken van deb vinden, als je altijd veel en lang werkt dan heb je alleen al 1 week nodig om ff bij te komen, tenminste zo werkt dat bij mijn man, eigenlijk voelt hij pas echt dat hij vakantie heeft in de 2e week, ik zou als ik je man was nog eens even gaan praten met zijn baas, zeker als hij altijd ja zegt, het is geven en nemen denk ik dan
 
Quote
RE: vakantie vraag
Ano  schreef op: 10-02-2013 09:23:15
Ik ga nu vast een heleboel mensen en zeker deborah over mij heen krijgen maar ik zeg het toch.

Deborah komt bij mij over als een vrij directe vrouw. Het moet gaan zoals zij wilt, zo niet berg je dan maar want ze blijft lang vasthouden aan haar standpunt. Sander wordt beschreven als een zachtaardige man, die eigenlijk te goed is voor deze wereld. Hij wil klaar staan voor iedereen maar vergeet zichzelf daardoor weleens/vaak.

Zoals het nu overkomt is het alsof deborah het slachtoffer is in deze situatie terwijl je helemaal niet weet hoe de relatie is tussen sander en zijn baas. De baas is nu de profiteur en maakt misbruik van sander. Misschien zijn er binnen het bedrijf duidelijke afspraken en mag niemand langer dan 2 weken. Verder is het fijn dat sander zo flexibel is maar zou het ook prima zijn als hij zich ook gewoon aan het contract houdt, dus nee zeggen als hij voor het zoveelste weekend wordt gevraagd. Vragen kan altijd dus als sander ja zegt is dat zijn keuze en geen verplichting aan de baas.  Het is geven en nemen in elke relatie natuurlijk maar vergeet ook niet je eigen rol. Je houdt zelf ook een situatie in stand. Je kan. Niet van een baas verwachten flexibel te zijn rondom jouw vakantie omdat jij geen nee durft te zeggen.

dat jij 2 weken te kort vind is niet het probleem van de baas. Ik ken legio mensen die niet veel langer weggaan, eerder korter.
 
Quote
RE: vakantie vraag
Liefje   schreef op: 10-02-2013 09:39:44
met het laatste stukje ben ik het eens omdat hij altijd maar ja zegt kun het niet terug verwachten (en toch doe je dat wel wat ook weer logisch is)

maar ik had dit nooit geaccepteerd als het mijn vriend was dat hij toch veel vaker zaterdag ging werken want t gezin gaat voor
 
Quote
RE: vakantie vraag
Even Anno  schreef op: 10-02-2013 09:42:52
@Ano...eindelijk iemand die zijn mening durft te zeggen en die is iet hetzelfde ls die van de TO.
ik vind ook dat je een contract aangegaan bent en als t niet ingehouden word is het toch je man zelf die moet melden het niet meer te doen.hij zelf gaat bijna iedere zaterdag werken.hij zegt geen nee.

nou so be it.
verder is de baas verplicht 2 weken te geven.en hij geeft de ma en di er al bij.
daar kun je best lekker van op vakantie gaan,ook naar z-frankrijk.

maak er niet zo een probleem van,geniet van de vakantie...als hij geen baan had zou je misschien helemaal niet vakantie kunnen gaan...
 
Quote
RE: vakantie vraag
Mama Van Drie  schreef op: 10-02-2013 09:56:04
Misschien is het lastig voor je omdat je een heel ander plaatje in je hoofd had van de komende vakantie maar dat wil niet zeggen dat het niet door kan gaan.
Bekijk de mogelijkheden die er wel zijn en focus je niet op hoe het had KUNNEN zijn, dan blijf je hangen in iets wat  wellicht niet gaat lukken, creatief denken zorgt misschien voor een oplossing.

Wij deden zuid-franrkijk altijd op 1 dag, zonder caravan of vouwagen achter de auto, voor ons is het 1500 km, oke, is een lange dag maar wel te doen, vind ik dan.
En wij deden dat ook gewoon met jonge kinderen, maar ze wisten heel goed dat het een eind rijden was en wij stoppen niet zo heel vaak, dat moet je wel kunnen en anders een overnachting.

 
Quote
RE: vakantie vraag
Worteltje  schreef op: 10-02-2013 10:00:02
Dus, als hij nee zegt en zijn contract wordt niet verlengd, vinden jullie dit doodnormaal? Kom op zeg, ij gebruikt gewoon machtsmiddeen.
 
Quote
RE: vakantie vraag
Mama Van Drie  schreef op: 10-02-2013 10:03:18
Ja worteltje ik snap wat je bedoelt maar zo gaat het soms wel......hoef je niet in mee te gaan als werknemer, welnee...maar dan heb je dus wel de kans dat bv je contract niet verlend wordt, voor jou 20 ( of meer) anderen denk ik......en dan is het maar net hoe graag en hard je de baan nodig hebt.
Is best zuur natuurlijk.

Overigens is twee weken vakantie niet iets abnormaals, mijn zus werkt in een bejaardenhuis en mag al jaren maar twee weken vakantie, meer niet en dat geldt voor iedereen die daar werkt.

 
Quote
RE: vakantie vraag
Mamavonn  schreef op: 10-02-2013 10:09:03
Wat is eigenlijk de reden dat hij geen 3 weken kan krijgen?
 
Quote
RE: vakantie vraag
Worteltje  schreef op: 10-02-2013 10:13:49

Quote :
Ja worteltje ik snap wat je bedoelt maar zo gaat het soms wel......hoef je niet in mee te gaan als werknemer, welnee...maar dan heb je dus wel de kans dat bv je contract niet verlend wordt, voor jou 20 ( of meer) anderen denk ik......en dan is het maar net hoe graag en hard je de baan nodig hebt.
Is best zuur natuurlijk.

Overigens is twee weken vakantie niet iets abnormaals, mijn zus werkt in een bejaardenhuis en mag al jaren maar twee weken vakantie, meer niet en dat geldt voor iedereen die daar werkt.



Ik heb in de zorg, callcenter en winkelbranche gewerkt en mocht altijd 3, misschien dat ik t daarom zo raar vind. Maar dat terzijde
Ik snap wat je bedoelt, je moet wel ja en amen zeggen in deze crisis. Neemt niet weg dat ik het echt schofterig vind van de baas, ik vind het echt machtsmisbruik. En, ik vind deze baas ook nog eens ontzettend dom, want ik las ook van Deborah dat de baas juist geen personeel kan vinden. Als er al 1 binnen een uur en 1 binnen een dag wegloopt, dan moet je toch juist wat flexibeler zijn. Door dit soort acties raakt hij misschien nog meer personeel kwijt en dan heeft hij een nog groter probleem.
 
Quote
RE: vakantie vraag
Mamavonn  schreef op: 10-02-2013 10:20:10
Tja maar het bedrijf moet toch draaien en er zijn veel mensen die in de zomer op vakantie willen. Het is toch logisch dat je dat afstemt met je collega;s? alleen als het bedrijf ook echt dicht is in de bouwvak heb je geluk. Bij andere bedrijven is het overleggen.

Wij kunnen ook niet allemaal in dezelfde periode op vakantie hoor.
 
Quote
RE: vakantie vraag
Even Anno  schreef op: 10-02-2013 10:29:10
Heeft haar man al eens aangegeven om niet iedere zaterdag te willen werken.

als je ja en amen zegt....logisch dat de baas steeds meer wil en plant.

veel mensen kunnen geeneens op vakantie...
 
Quote
RE: vakantie vraag
Ano  schreef op: 10-02-2013 11:01:38

Quote Deborah mv Priscilla,Levi,Stan:
Dan blijft er 10 dagen over. Zonde van het geld vind ik dan. Dagen uitbetalen, is ook jammer. Opnemen kan niet. Het bedrijf kent een personeel te kort. Sander heeft nergens problemen mee. Heeft enorm veel plezier. Wat voor rechten heb je als werknemer? Of heb je deze gewoon niet . Ik vind het gewoon jammer. Sta je altijd in dienst van. Hij is destijds gaan werken om weer wat om handen te hebben. En het bevalt goed. Je zegt je baan dan ook niet zomaar op. Ik mis een stukje waardering. Loon is goed en correct. Maar ik wil graag een moment met het gezin. Zodat hi ook tot rust komt.




Als er personeelstekort is zal je niet zo snel op straat staan. Het is ook de manier waarop je het zegt.   
Een werknemer heeft voldoende rechten. Ontslaan omdat je niet meer wil werken dan in je contract staat kan echt niet hoor.
 
Quote
RE: vakantie vraag
Mamavonn  schreef op: 10-02-2013 11:15:36
Een baan is een zakelijk iets. Ook als je werkgever probeert om jou meer zaterdagen te laten werken kun je nee zeggen. Het is een zakelijk iets.

 
Quote
RE: vakantie vraag
Sabje Mv Jm En ??  schreef op: 10-02-2013 11:31:59
Hij heeft zelf een contract getekenen waar het in staat.
Hij is ermee akoord gegaan.
En dan is het heel.naief om te denken,ja er staan 2 weken,maar het worden er 3 want dat willen we gewoon.
Je had het toen moeten bespreken!en vast laten leggen.
Zulke dingen bespreek je toch ook over het salaris enz 
En overwerken elke.zaterdag ,ja dat doet hij zelf,maar waarschijnlijk worden jullie daar kwa geld ook niet slechter van.

Hij kan gewoon een gesprek aan gaan met zijn baas,in de hoop dat hij als nog 3 weken krijg.
En anders ga je 2 wekrn gezellig naar jullie vrienden en anders ga je 6 weken thuis zitten.


 
Quote
RE: vakantie vraag
Sabje Mv Jm En ??  schreef op: 10-02-2013 11:33:19
Oh een ik vind dit niet een luxe gezeur hoor,laat dat duidlijk wezen.
Want het is gewoom niet leuk.

Alleen het feit blijft ,dat het jullie eigen schuld is 
 
Quote
RE: vakantie vraag
Dicha  schreef op: 10-02-2013 11:43:26
Wat ik niet goed begrijp dat de baas nu een boeman is.. als er in het contract staat max 2 wk aaneengesloten en je tekent daarvoor moet je achteraf niet zeuren..
We horen het verhaal ook maar van 1 kant en er zullen best redenen zijn waarom het niet meer als 2 wk mag en kan.

Ik heb het gevoel dat Deborah er meer problemen mee heeft als haar man...en Deborahs wil is wet??
 
Quote
RE: vakantie vraag
Worteltje  schreef op: 10-02-2013 12:07:55

Quote :
[...]


Als er personeelstekort is zal je niet zo snel op straat staan. Het is ook de manier waarop je het zegt.   
Een werknemer heeft voldoende rechten. Ontslaan omdat je niet meer wil werken dan in je contract staat kan echt niet hoor.



Als het een contract voor bepaalde tijd is, mag de werkgever deze altijd zonder reden niet verlengen. Dus dan snap ik wel dat iemand ja zegt terwijl die eigenlijk misschien helemaal niet wil en dat bedoel ik met machtsstrijd.
 
Quote
RE: vakantie vraag
Ano  schreef op: 10-02-2013 14:10:57

Quote Worteltje:
[...] Als het een contract voor bepaalde tijd is, mag de werkgever deze altijd zonder reden niet verlengen. Dus dan snap ik wel dat iemand ja zegt terwijl die eigenlijk misschien helemaal niet wil en dat bedoel ik met machtsstrijd.



Maar als je zo bang bent ga je toch al helemaal geen strijd aan over extra vakantie? Dan volg jij in ieder geval je contract.

Mijn ega werkt in een branch waarin je in het voorjaar gewoon geen vrij krijgt voor vakantie. Hij heeft er voor gekozen om op een kleiner kantoor te werken waarbij je 1 week weg mag omdat de bazen ook van wintersport houden. Dat betekent wel minder salaris. Prima keuze voor hem want zo werkt het wel.
 
Quote
RE: vakantie vraag
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 10-02-2013 14:35:15
Mijn wil is wet Hihi. Nou mijn man is diegene die graag op vakantie wilt en gaat. . Hij baalt dus ook enorm. Dus ik snap niet dat jullie denken dat mijn man het niet erg zou vinden.... natuurlijk baalt hij na een jaar hard werken.

Worteltje wat jij zegt, zo gaat het tegenwoordig. Je moet flexibel zijn. Je kunt geen nee zeggen. Want je wilt je collegas ook iets gunnen. En het werk vind hij echt leuk.

Van de zaterdagen werken worden wij wel slechter. Maar dat is nu niet anders. D

De reden is dat anders iedereen langer wilt. Verder is er geen echte reden genoemd. Bang voor een contract verlenging, hij vind het werk gewoon echt leuk. Hij wou graag weer iets voor zich zelf.

Wij vinden de vakantie heilig. Ik vind het ook fijn de zorg verdelen.

Gaan nogmaals in gesprek. In 1x rijden gaat gewoon niet, hij rijd alleen. Het is geven en nemen. Het hoeft niet op een weegschaal. Ik had het gewoon verwacht.
 
Quote
RE: vakantie vraag
Mamavonn  schreef op: 10-02-2013 14:40:33
Deborah, je beseft toch wel dat er nog meer mensen in de zomer vrij willen en dat het werk gewoon doorgaat? Het isniet zoals met verplichte bouwvak.

 
Quote
RE: vakantie vraag
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 10-02-2013 14:48:38
Niemand is de boeman. Beiden partijen hebben hun mening en reden. En dat mag.

Bouwvak is rustig. En hij de enige met vakantie.
Gister vertelde de chef dat het misschien ook wel kan, 1 dag erbij. Maar datis niet zeker.... er zijn 100 winkels bij. Druk druk.... iedereen werkt nu ook extra hard.

Zijn werk is leuk om te doen. Dat is uiteraard en belangrijkste. Daar ben ik ook erg blij mee.

In gesprek bereik je het meeste. Hoop ik.
 
Quote
RE: vakantie vraag
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 10-02-2013 14:50:40
Hij is de enige in die periode. Dat is probleem dus niet. Bouwvak is rustiger.
 
Quote
RE: vakantie vraag
Ano  schreef op: 11-02-2013 10:03:36
je spreekt jezelf tegen. Sander wil zijn collega plezieren en daarom werkt hij op zaterdag. Dat is wat anders dan dat zijn baas hem   onder druk zet want anders wordt hij ontslagen... En tegelijk kan hij niet weg omdat er teveel werk is.... de kans dat hij dan ontslagen wordt is maar klein lijkt mij....

En nu kan er ineens wel een dag bij?

Het komt bij mij over dat je van iets wat nog opgelost kan worden nu al een drama maakt en de hele maatschappij als verrot bestempeld met de baas als niet communicerende dominante man die misbruik maakt van zijn personeel.

Mijn advies: ga eerst leren om in te zien wat jouw rol is van de situatie en wat de rol van de ander. Waarom maakt de ander deze keuzes en oordeel dan pas. Scheelt je een hoop ergenissen...

Zoals het voor mij nu overkomt is het volgende gaande: Sander heeft verlof aangevraagd, dit is afgewezen want conform afspraken mag hij 2 weken. Nog voordat er goed met de baas is overlegd ga je al van de hoogste toren blazen.... en haal je er zaken bij die jou ook irriteren maar helemaal niet ter zake doen (het extra werken op zaterdag doet hij immers voor zijn collega's die ondertussen ook weten dat Sander altijd wel ja zeggen). Laat Sander dit overleggen met zijn baas, kijk wat extra mogelijk is en knijp in je handjes als je er wat extra uithaalt... Zijn baas hoeft dit niet te doen....
 
Quote
RE: vakantie vraag
Sapperdeflap  schreef op: 11-02-2013 10:52:31
Eens met Ano.

Debora, ik begrijp een aantal dingen niet. Waarom worden jullie slechter van werken op zaterdag? Ik neem aan dat je man gewoon uitbetaald krijgt.

Eerlijk gezegd vind ik twee weken vakantie in plaats van drie een luxeprobleem... Maar goed, als jij er mee zit, dan zit je er mee.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende


Reageren op vakantie vraag
Naam
Bericht