Menu
 

Topic:

vakantie vraag

Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 09-02-2013 12:07:54
Ik heb een vraag.

Sander werkt als bakker. Hij heeft veel plezier in zijn werk. De tijden zijn goed te combineren.

Bij het ondertekenen van het contract was het de afspraak 1maal per maand te werken op zaterdag. In 7 weken nu 5 maal. Rooster is per week anders. Sander staat altijd klaar en is nooit ziek.

Geen vrij met kerst, oud en nieuw, pasen of pinksteren.

Nu heeft sander vakantie aangevraagd, 3 weken. Antwoord was max 2 weken. Nu wilde sander tegemoet komen. Vrijdag, maandag en dinsdag erbij dan. Vrijdag kon ochtend dienst.... maar dan moet hij toch slapen! Dinsdag erbij onmogelijk. Voor twee weken naar het zuiden do je ook niet. En wat moet hij dan met zijn uren?

Hij was timmerman,hij had altijd 4 weken.. dit is nieuw voor ons. Wat voor rechten heb je in nl?
Hij kan ook niks zeggen, dan lig je eruit in deze tijd. Maar netjes vind ik het niet. Personeel moet toch ook tot rust kunnen komen?
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende
RE: vakantie vraag
Ano  schreef op: 09-02-2013 16:29:51
maar stel :de vakantie gaat vrijdags in, jij zorgt dat auto en alles klaar staat en vertrekken, jij kan eerste stuk rijden.dan overnachten en aankomst op zaterdag.14 dagen later je op zaterdags, sander rijd eerste stuk jij laatste stuk.zondag thuis aankomst.evt de maandag vrij om bij te tanken en dinsdag aan het werk.dan zit je toch 2 volle weken daar?
 
Quote
RE: vakantie vraag
Jen9  schreef op: 09-02-2013 16:33:20
Volgens mij is een werkgever verplicht 1 maal per jaar 3 weken achter elkaar vakantie geven, indien gevraagd.... Die van mij althand wel...
 
Quote
RE: vakantie vraag
Xxx  schreef op: 09-02-2013 16:36:34

Quote jen9:
Volgens mij is een werkgever verplicht 1 maal per jaar 3 weken achter elkaar vakantie geven, indien gevraagd.... Die van mij althand wel...



wettelijk 2 aaneengesloten weken 
 
Quote
RE: vakantie vraag
Debby1977  schreef op: 09-02-2013 16:40:47
Mwoh je hoeft niet te schrikken hoor Dicha, en als je daarvan al zou moeten schrikken

Maar goed, ze kan er idd ook voor kiezen om daar korter te blijven. En ik denk dat je op dit moment maar 2 opties hebt, idd korter blijven of niet gaan, ik zie geen tussenweg.
 
Quote
RE: vakantie vraag
Linde  schreef op: 09-02-2013 16:40:59
Ik zou ook flink balen als ik geen drie weken vakantie krijg komende zomer. Ik heb die drie weken ook nodig.

Deborah blijkbaar ook. Mag toch!

Sommige mensen vinden vakanties vreselijk, die leg ik toch ook niet op dat ze verplicht 2 of 3 weken op vakantie moeten.

Ieder zijn ding hoor!

Debby: Ik werk ook in de zorg, drie weken aan een gesloten vakantie, houdt dat ook in met weekend ervoor en erna? Of staat er iets in van, dat bij noodzaak je dan wel moet werken? Ik vraag dat omdat bij ons een weekend ingeleverd moet worden. Voor mij niet zo erg, ik ruil wel, maar toch ;-)
 
Quote
RE: vakantie vraag
Debby1977  schreef op: 09-02-2013 16:44:05

Iedere werknemer heeft in ieder geval jaarlijks recht op minstens drie aaneengesloten weken vakantie (inclusief de weekends daaraan voorafgaand en daarop aansluitend). Daarnaast moet de werknemer voldoende mogelijkheid krijgen om zijn overige vakantiedagen op te kunnen maken.






Wanneer de vakantiedagen eenmaal zijn besproken, mag je dat niet meer zonder meer terugdraaien. Is er toch een zwaarwegend bedrijfsbelang waardoor de vakantie van de werknemer moet worden verzet, dan ben je in ieder geval verplicht de schade te vergoeden. Denk hiervoor bijvoorbeeld aan de kosten van de reeds geboekte vakantie.



 
Quote
RE: vakantie vraag
Dicha  schreef op: 09-02-2013 16:45:14

Van vrijdagmiddag tot dinsdagmiddag.. kom ik uit op 17 dagen... nou rij er dan 5 dagen over.. zit je nog 12 dagen daar..
Wat betreft de kosten.... dat zou mij voor die 2 dagen niet uitmaken.. je hebt zon, strand zee.. en gezelligheid met jullie vrienden..

 
Quote
RE: vakantie vraag
Linde  schreef op: 09-02-2013 16:45:56
Kijk, das nog eens prettig om te weten ;-)
 
Quote
RE: vakantie vraag
Dicha  schreef op: 09-02-2013 16:48:38
Jawel Debby er is nog een optie.. het iets noordelijker zoeken, wat bv in 1 dag te rijden is...
Wat niet natuurlijk niet opgaat als de vakantie al besproken is..
 
Quote
RE: vakantie vraag
Debby1977  schreef op: 09-02-2013 16:50:11
Nee dat is waar, maar het is natuurlijk ook nooit slim een vakantie te boeken als je verlof nog niet is goedgekeurd. Dus als Deb dat wel al gedaan heeft dan is dat een beetje dom
 
Quote
RE: vakantie vraag
RE: vakantie vraag
Kittymv5  schreef op: 09-02-2013 17:06:27
Ik snap je wel, Deborah.. jouw man zegt eigenlijk nooit nee, is heel flexibel en dan zou het zo leuk zijn als dat met deze vakantie een beetje 'teruggegeven' wordt door de werkgever. 

Toen ik nog werkte, werkte ik standaard 10 uur per week over en deze heb ik nooit uit laten betalen. Wilde ik eens een uurtje eerder weg werd er ook niet moeilijk gedaan. Beetje geven en nemen, ik hield erg van die mentaliteit. Ik werk sinds 2008 niet meer en er is volgens mij heel veel veranderd op dat gebied. Ik weet er echt niets meer van Hoe dan ook hoop ik dat jullie een oplossing kunnen vinden en dat je alsnog een fijne vakantie zult hebben!
 
Quote
RE: vakantie vraag
Wanouk  schreef op: 09-02-2013 17:11:59
Balen dat je 2 weken krijgt, en dat de baas zo moeilijk doet. Het is geven en nemen, en wanneer je man veel werkt, en ook de zaterdagen extra, zonder dat dat in zijn contract staat, mag de werkgever ook wel een beetje coulant zijn hoor.

En dat anderen vinden dat je niet moet zeuren omdat je maar 2 weken krijgt...jeetje, dan mag je onderhand geen topic meer openen over zogeheten " luxe problemen", beetje krom. 


 
Quote
RE: vakantie vraag
Mamavonn  schreef op: 09-02-2013 17:23:04
Hoe lang werkt hij er eigenlijk?
 
Quote
RE: vakantie vraag
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 09-02-2013 17:34:29
Wij kunnen niet noordelijker . Ik wil namelijk met ons vrienden op vakantie daar (zijn fransen). En ik wil zee! Dat is voor ons vakantie.

Ik rij geen auto. Hij zal alleen moeten rijden. Als hij uit de nacht komt, dan moet hij vrijdag overdag slapen. En dan houd hij het rijden nooit lang vol omdat hij uit zijn ritme is.
Maandag moeten wij thuis zij omdat hij dinsdag alweer moet werken.
Vorig jaar heeft hij haast blind de laatste km gemaakt. Wij moesten toen echt elke 20 km stoppen voor frisse lucht, koffie en een nat gezicht. Dit wil ik echt niet meer. Dus wil bij Lyon stoppen.

Benzine en tol zijn wij toch al kwijt. Ik vind het jammer om zoveel geld uittegeven voor een te korte vakantie.
Wel geboekt maar wij kunnen altijd aanpassen .

Vorig jaar was de vakantie ook dramatisch om te regelen. In eerste instantie hadden zij de vakantie ingedeeld. 1 week juni, 1 week voor de kindervakantie en 1 week samen. Welke vader wilt dat? Toen kon uiteindelijk als nog iets geregeld worden. Want de baas vond wel dat alle vaders in de bouwvak vakantie moesten hebben.  Toen zijn wij ook maar 2 weken weg geweest.

Het is voor anderen misschien heel normaal. Maar in de bouw was dit gewoon erg goed geregeld. Daarna is hij thuis geweest voor de kinderen. Het is voor ons allemaal erg wennen.
Hij leeft enorm naar de vakantie toe. En ik vind het heftig 6 weken lang thuis zitten.
 
Quote
RE: vakantie vraag
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 09-02-2013 17:45:26

Je kunt als werknemer tegenwoordig geen nee zeggen.  Dan is het bij een contract verlenging voorbij.


Er is wel een loonsverhoging geweest. Dus zij hebben wel laten merken dat zij het waarderen. Ik wil gewoon tot rust komen met ze allen. Dat vinden wij velen malen belangrijker.

Ik had er gewoon enorm veel zin in. En dat is nu erg zeur.

 
Quote
RE: vakantie vraag
Mamavonn  schreef op: 09-02-2013 17:48:24
Snap wel dat je baalt maar kom op. Je kunt de vrijdag vertrekken, ergens overnachten zaterdag doorrijden naar de camping.
Dan ben je zaterdag aangekomen tot zondag dus 16 dagen en dan rij je zondagochtend weg, overnachting en kom je maandag terug.

Beetje luxeprobleem Deborah, ook al snap ik dat je 3 weken gewend bent en dit niet leuk vindt.
 
Quote
RE: vakantie vraag
Liefje   schreef op: 09-02-2013 17:49:14
Kan hij het niet nogmaal vragen en desnoods aangeven dat hij bv wel iedere zaterdag tot de zomervakantie wil werken als hij dan die 3 weken maar krijgt gewoon nogmaals uitleggen hoe belangrijk dat voor hem en jullie is
 
Quote
RE: vakantie vraag
Worteltje  schreef op: 09-02-2013 18:01:53
Ben een beeje verbaasd de reacties aan het lezen.
Knap dat iedereen tegenwoordig weet en voorschrijft hoe iemand(moet) denkt(en) en vooral voelt(en)

Heb geen verstand van de regels maar begrijp je wel!
 
Quote
RE: vakantie vraag
Debby1977  schreef op: 09-02-2013 18:20:47
Maar Deb, zet dit je ook niet aan om zelf weer te gaan rijden? Want alles komt op Sander neer, jij maakt je nu heel druk terwijl je zelf ook een hoop kunt doen. Als jij rijdt kan Sander een poos slapen in de auto.
 
Quote
RE: vakantie vraag
Mam Van Twee  schreef op: 09-02-2013 19:27:56
Is het een optie om met de trein of bus al eerder met de kids naar frankrijk te gaan?
En dat Sander later komt?

Dan heb jij wel 3-4 weken vakantie waarvan hij er 2 echt is.

Mijn vader werkte ook ploegendienst vroeger en hij zette aan het begin van de zomervakantie de tent ergens neer en ging weer terug naar huis.
 
Quote
RE: vakantie vraag
Wanouk  schreef op: 09-02-2013 19:35:45
Wanneer ze met de kinderen vooruit moet gaan, dan zitten daar natuurlijk wel weer extra kosten aan, dat moet je ook maar net kunnen ophoesten.

Ook luxeproblemen mogen hier toch besproken worden, het is en blijft voor TO een probleem. 

Ik heb geen idee waarom TO niet zelf rijd, maar als ze dat niet doet, heeft ze daar waarschijnlijk een reden voor? 
Het zou wel schelen, met z'n tweeen schiet het toch meer op. 
 
Quote
RE: vakantie vraag
Suus  schreef op: 09-02-2013 19:48:20
Ik snap dat het jammer is maar het staat in het contact dus zal je het ermee moeten doen helaas
 
Quote
RE: vakantie vraag
Diedoes  schreef op: 09-02-2013 21:54:26
Waarom ga je niet vliegen? Dan ben je er zo en heb je 2 ruime weken daar
 
Quote
RE: vakantie vraag
Annie  schreef op: 09-02-2013 22:10:18
Ik ben het ermee eens dat iedereen haar eigen (luxe) problemen heeft. Maar ik vind ook dat TO een beetje aan het zeuren is.
Ik wil dit, ik wil dat, ik wil dat niet.... Mijn wensenlijstje is ook oneindig maar soms moet je je ook neerleggen bij een bepaald gegeven en daar het beste van maken. Dus in dit geval of een korter verblijf in zuid-frankrijk, of een iets langer verblijf maar dan niet met die vrienden of gewoon in Nederland ofzo, of snel rijbwijs proberen te halen en zelf een deel rijden of met vliegtuig/trein/bus reizen....
Er zijn best nog mogelijkheden hoor, 2 weken vakantie is niet belachelijk kort, wel kort en jammer maar er zijn genoeg mogelijkheden.
 
Quote
RE: vakantie vraag
Joltje  schreef op: 09-02-2013 22:12:23
Ik heb het ook gehad. Van mijn baas mochten we maar 2 weken aan eengesloten vakantie oppakken. Bij mijn man op het werk gaan ze zelfs akkoord met 4 weken aan eengesloten. Volgens mij is een baas verplicht om minimaal die 2 weken te geven.....tenminste zo is mij dat toen uitgelegd.

Het is balen he.....mijn man heeft 3 weken vakantie ook echt nodig om de batterij op te laden.  Ik hoop dat jullie een oplossing kunnen vinden of dat de baas zich wat coulanter gaat opstellen, zeker aangezien jou man zo flexibel is qua werk.
 
Quote
RE: vakantie vraag
Debby1977  schreef op: 09-02-2013 22:14:21
Annie, TO heeft een rijbewijs maar durft niet te rijden
 
Quote
RE: vakantie vraag
Inky69  schreef op: 09-02-2013 22:19:16
Ik vind niet dat ze aan het zeuren is, wat is nu 2 weken vakantie samen? Vliegen is een optie maar hartstikke duur en toen ik nog werkte was dit ook altijd een probleem. Maar ik heb altijd aangegeven dat 2 weken samen geen optie is en daar is altijd wel wat uitgekomen waar beide partijen tevreden mee waren.

Maar als de werkgever je niet tegemoed wilt komen dan zit er niets anders op dan het aanbod toch maar aan te nemen en evt oefenen met rijden zodat je elkaar kunt aflossen. Wij kunnen dat ook niet omdat wij een grote aanhangwagen achter de auto hebben en ik daar niet zelf mee durft te rujden.......

En dan toch maar 2 weken gaan en op heen en terugreis 1x een overnachting te doen. en dan dinsdag of woensdag weer beginnen op het werk.
 
Quote
RE: vakantie vraag
Marimammavanalec  schreef op: 09-02-2013 22:27:46
Wij hebben ook 10 dagen als we naar nl gaan. Vroeger reden we in 1 x maar met de kleine erbij in 2 x. Je bent 4 dagen reistijd kwijt dus vliegen we nu meestal.
Snap dat je baalt
 
Quote
RE: vakantie vraag
Annie  schreef op: 09-02-2013 22:56:19
2 weken vind ik echt niet belachelijk kort. Van de mensen die ik ken heeft/krijgt/neemt denk ik 90% 2 weken vrij in de zomer. Tuurlijk mag je ervan balen als je langer weg had willen gaan. Maar het is nou eenmaal iets wat TO niet zal kunnen veranderen dus dan moet je toch je wensen aanpassen.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende


Reageren op vakantie vraag
Naam
Bericht