Karien schreef op: 05-02-2013 09:54:58 |
Hebben jullie een lekker recept voor stoofvlees? Wil dat van de week maken met friet erbij. Ik heb wel een recept van koken met Karin maar dat vind ik toch niet HET recept zeg maar. Wil gewoon lekker zacht vlees met uien en kruiden....maarre hoe krijg ik er een lekkere gebonden saus bij? Benieuwd naar jullie recepten. |
Quote |
Jolanda1974 schreef op: 05-02-2013 10:07:16 |
Ontbijtkoek erbij doen.. |
Quote |
Marjolein852 schreef op: 05-02-2013 10:07:25 |
Heb er 2 die ik vaak maak.. Alleen een met rijst en de ander met spaghetti.. EErste: Stoofvlees in blokjes, peper en zout erover, aanbraden, 3 uien in grote stukken erbij, 2 teentjes knofloook erboven uitknijpen, dan de rasp van 5cm gemberwortel erbij, dan een klein blikje tomatenpuree erbij, dan een schep sambal (moet eigenlijk verse peper zijn, maar die heb ik niet altijd in huis), dan 8 -10 eetlepels ketjap erbij en als laatste het vlees onder zetten met bouillon.. Stoven maar.. Tweede: Peper en zout over de lappen, aanbraden, gesnipperd uitje en 2 teentjes geperste knoflook erbij, 2/3 fles krachtige rode wijn erbij, verder water tot vlees onder staat. Dan blik zwarte olijven zonder pit erbij, 10 blaadjes salie erbij en een half potje zongedroogde tomaatjes op olie in reepjes (zonder de olie dan) erbij en sudderen maar. Bij beide blijft de saus dun.. vinden wij helemaal niet erg.. Lekker met broccoli of sperziebonen. enne de alcohol vd wijn verdampt. Dus ook goed te eten voor kinderen en/of zwangeren.. Gebruik voor beide sucadelappen en runderlappen. Succes! |
Quote |
Jen9 schreef op: 05-02-2013 10:37:23 |
Ja, ontbijtkoek bij de jus, dan wordt het gebonden en smaakt heerlijk. Om zacht vlees te krijgen
moet je er een zuurtje bij doen in de vorm van wat azijn of rode wijn. Ik doe meestal, uitke fruiten, vlees erbij, aan beide kanten aanbraden, warm water erbij tot t vlees nder staat. Tomatenpuree, wat ketjep, laurierblaadjes, rode wijn, of azijn, en een reep ontbijtkoek en dan uren laten sudderen... Ik do er een scheutje wijn bij.. dus geen 2/3 fles.. maar wie is dat wel heel lekker.. ga ik eens proberen Knoflook fruit ik er soms ook bij. |
Quote |
Lilly schreef op: 05-02-2013 10:42:38 |
Hier vlees aanbakken, ui versnipperen en fruiten. Vlees bij de ui, peper, zout en laurierblaadjes toevoegen. 1 liter donkerbruin tafelbier (piedbouef is er het beste voor) per kilo vlees, en ongeveer evenveel water. En dan laten sudderen tot het zacht is. Om te dikken , 1 snede wit brood erop leggen of gewoon een klein beetje dikken met Maïzena. |
Quote |
Debby1977 schreef op: 05-02-2013 10:44:07 |
Saus gewoon indikken met maizena of allesbinder. Plakje ontbijtkoek kan ook |
Quote |
Lilly schreef op: 05-02-2013 10:44:15 |
Ik schreef 1 liter per kilo vlees maar eigenlijk is het 1 grote fles per kilo (dus 750 ml.) |
Quote |
Debby1977 schreef op: 05-02-2013 10:48:34 |
Wij eten altijd zuurvlees bij friet. Heerlijk, het klinkt goor, maar is lekker. Ik heb altijd 1 kilo runderpoulet, 2 dikke uien, laurierbladen, kruidnagel, azijn, stroop, suiker. Ik zet de avond ervoor de poulet in een bak met azijn en water en dat de hele nacht laten trekken. Dan de dag erna, uie aanfruiten, vlees erbij en peper en zout. Als het vlees rondom bruin is dan doe ik er de laurierblaadjes en kruidnagels in. Ongeveer 5 blaadjes en dan steek ik in ieder blaadje een stuk of 4 kruidnagels. Ik die de blaadjes en nagels soms ook de hele nacht meetrekken met het vlees. Als de blaadjes erin zitten dan het water/azijn mengsel wat over is van het vlees erbij en dan laat k zeker 2,5 uur pruttelen. Als het vlees zacht is dan doe ik er 2 lepels appelstroop bij, is het nog te zuur dan nog wat suiker, net zoveel tot ik een zoetzure saus heb. De saus bind ik in met allesbinder |
Quote |
Angelique schreef op: 05-02-2013 10:50:46 |
ik gebruik altijd zakje stoofppotje van knorrr vind ik toch wel echt de lekkerste |
Quote |
Deborah Mv Priscilla ,levi,stan schreef op: 05-02-2013 10:51:48 |
Geen ontbijt koek, wat een afknapper vonden wij dat. Te zoet! Lappen niet te hoog aanbraden. Het vlees moet net niet koken. Goed kwaliteit vlees, wij vinden vetter vlees lekkerder qua smaak. Niet teveel vocht erbij. Je kunt anders de deksel eraf halen, verdampt het iets. Hier altijd een groot succes. |
Quote |
Debby1977 schreef op: 05-02-2013 10:53:10 | ||
Dat is persoonsgebonden he, wat jij niet lekker vindt kan een ander heerlijk vinden. In onze zuurvlees hoort het zoete juist | ||
Quote |
Deborah Mv Priscilla ,levi,stan schreef op: 05-02-2013 10:55:01 |
Debby krijg weer de rillingen ervan. Maar het is smaak gebonden. |
Quote |
Angelique schreef op: 05-02-2013 11:02:41 |
heb paar mnd terug voor eerst zuurvlees gemaakt en vond dat ook echt heerlijk veel lekkereder dan
bijv hache morgen ga ik stoofpot maken maar dan wel met zakjes stoofpot van knorr vlees gaat echt 5 a 6 uur sudderen in zijn eigen vet met water tegen einde gaat er dan courgette paprika ui bosui en champions bij wij eten dat met aardapel pure |
Quote |
Karien schreef op: 05-02-2013 13:26:27 |
Bedankt voor jullie reacties, ontbijtkoek hoorde ook bij het recept wat ik dan maakte. En wij vinden
dat ook een zoete smaak geven. Wij noemen het ook wel hachee, stoofvlees... Kruidnagel en laurierblad deed ik er ook in. Met het recept wat ik dan wel eens maakte moest je bouillon bij het vlees doen en daarin laten sudderen. Ook wat azijn en ontbijtkoek...maar wil het anders maken deze keer. Was een beetje zurig maar ook zoetig, maar ik wil het eens anders. |
Quote |
Alice schreef op: 05-02-2013 13:35:54 |
Dit recept maak ik vaker. Vind het erg lekker met het bruin bier (alcohol verdampt
helemaal) Ingrediënten voor 4 personen1 kilo runderlappen in blokjes== zout== peper== 2 lp olie== 2 uien in dikke ringen== 2 theelp suiker== 3 dl donker bier== 4 dlrunderbouillon== 2 laurierbladeren== 3 theelp tijm== 8 middengrote wortels geschraapt in plakjes== 750 gr krielaardappels== 2 lp maizena of aardappelmeel==1 lp witte wijnazijn==fijgesneden peterselie==... BereidingswijzeVlees ,kruiden in hete olie 10
min bakken. Serveertips# gebruik een pan met dikke bodem |
Quote |
Dani schreef op: 05-02-2013 14:32:51 |
ik doe altijd sucade lappen , stroop , azijn ,kruiden , uien en laurier bladen erin.... |
Quote |
Bloemblaadje schreef op: 05-02-2013 14:36:44 |
Ik maak het altijd met laurierblad en kruidnagel en 1 el azijn, dat laat ik een uurtje of 5
sudderen, vervolgens ketjap en 1 el mosterd toevoegen en ook ik bind het met ontbijtkoek, maar door
de mosterd wordt het niet heel erg zoet. En dan doe ik het vlees weer terug en laat ik het nog een
uurtje opstaan. |
Quote |
M&j schreef op: 05-02-2013 17:27:05 |
1 pond uien in ringen, zachtjes aanfruiten. Rundvlees in blokjes goed door de bloem halen. Rundvlees
bij de uien doen en rondom aan braden, wat water toevoegen. Zout en peper erbij doen, 3 laurierblaadjes en kruidnagels naar smaak. Vlees en uien gaar stoven, minimaal 2 uur maar liefst langer. De laatste 20 minuten met het deksel van de pan de saus in koken (hij bindt vanwege de bloem) Nog even proeven en eventueel peper en zou toevoegen. Een lekkere variatie er op is bij de uien 2 goud reinetten in stukjes meebakken en een half potje zilver uitjes. |
Quote |
Deborah Mv Priscilla ,levi,stan schreef op: 05-02-2013 17:32:34 |
Courgette, paprika en wortel erbij . Mijn man vind courgette er niet lekker bij. |
Quote |
Alice schreef op: 05-02-2013 18:17:38 | ||
Ik doe er vaak ook bataat in (zoete aardappel) en soms de laatste 10 minuten ongeveer ook nog wat spruitjes. Vind het echt een heerlijke stoofschotel. Wordt hier met smaak gegeten door iedereen | ||
Quote |
Chantel. schreef op: 05-02-2013 19:09:15 |
Ik doe altijd een kilo uien snijden en die bak ik bruin. Dan haal ik de uien uit de pan en bak instukken gesneden riblappen bruin. Riblappen kruid ik met peper en zout. Dan doe ik de uien er weer bij en laat alles de hele dag pruttelen. Ongeveer een kwartiertje voor we gaan eten doe ik er een zakje maggi stoofmix voor hachee bij. Dat spul dikt de jus en kruid het lekker. Wij eten dit de ene dag met aardappels en rode kool. En de andere dag (als er over is) met frietjes. mmmm dat zuurvlees ga ik morgen ook proberen jammie. |
Quote |
Karien schreef op: 06-02-2013 09:43:15 |
Lekker hoor allemaal, ik ga het morgenmiddag alvast maken voor vrijdag. Heb van alles in huis dus het moet lukken. En volgende week nog maar een keer denk ik. Dat is ideaal zo Alice, alles in 1 pan makkelijk. |
Quote |
Mamavonn schreef op: 06-02-2013 10:51:14 |
Hier een recept voor lekker zuurvlees http://www.ah.nl/allerhande/#/recepten/529582/stap-voor-stap-zoervleis-volgens-robin-berben/?rq=zoervleis |
Quote |
Marjolein852 schreef op: 17-03-2013 22:19:29 |
Mamavonn, wij hebben het vandaag gegeten. Ook met patat en appelmoes. Waren de kindeen erg blij mee.
hahaha.. wij vonden de smaak matig. Wel mals vlees, maar te zuur.. (jaja, hadden we ook verwacht, maar..) Misschien een echt streekgerecht? |
Quote |
Marjolein852 schreef op: 17-03-2013 22:19:29 |
Mamavonn, wij hebben het vandaag gegeten. Ook met patat en appelmoes. Waren de kindeen erg blij mee.
hahaha.. wij vonden de smaak matig. Wel mals vlees, maar te zuur.. (jaja, hadden we ook verwacht, maar..) Misschien een echt streekgerecht? |
Quote |
Marjolein852 schreef op: 17-03-2013 23:38:34 |
Spatje, precies volgens het recept gemaakt (inclus patat en appelmoes! ); Was idd
zoetzuur, maar te zuur voor ons.. Wij houden het bij italiaans stoofvlees en indisch stoofvlees.. (zie recepten boven!) |
Quote |
Spatje schreef op: 18-03-2013 09:08:26 |
ow ja, ik doe niks op recept, ik doe alles op gevoel, mijn man houdt niet van azijn, dus hier is het
meer zoet dan zuur enne appelmoes erbij? welk recept is dat dan? |
Quote |
Marjolein852 schreef op: 18-03-2013 09:41:33 |
Spatje ernaast.. hahahaha, dus vlees, patat en appelmoes! |
Quote |