Menu
 

Topic:

Wie ook paleo dieet?

Kyla  schreef op: 15-01-2013 14:44:42
Even uitleggen voor de mensen die het niet kennen:

Het paleo-dieet is ook wel bekend als het stenen tijdperk-dieet. Dat wil zeggen dat het gebaseerd is op hoe we denken dat mensen 10.000 jaar geleden aten (weten we natuurlijk niet 100%zeker) Dat wil zeggen geen granen, aardappels, rijst, zuivel en suiker. Zolang je wil afvallen geen peulvruchten en anders met mate. Ik heb begrepen als je dit strikt wil doen dat je dan alleen vlees van grasgevoede dieren eet. Daarnaast hoort daar ook een leefwijze bij, veel bewegen, op tijd naar bed enz.

Wie kent dit en doet dit misschien ook? Ik ben nu een week bezig en ik moet zeggen, het bevalt me goed. Sowieso voelt het goed om bewust te eten. Daarnaast lijk ik minder vermoeid te zijn (ik ben chronisch moe) en mijn acne is aan het afnemen en is mijn huid minder droog. Het grootste voordeel tot nu toe, ik ben 3 kilo afgevallen in 1 week tijd terwijl ik minder honger/trek heb dan voordat ik begon.

Mochten er mensen zien die dit ook doen, ben je dan de enige in het gezin of doen je man en kinderen ook mee? Ik merk dat ik het best wel lastig vind voor mijn kinderen om meerdere redenen. Een van de redenen is dat het er bij mij inestampt is dat kinderen opgroeien op zuivel en granen. Een andere reden is dat met name de jongste (5,5) al moeilijk is met zijn gewone eten, hij eet daarom vaak een boterham. De jongste doet dus niet mee. De oudste vind het allemaal wel interessant maar ik vind het lastig om dingen voor hem te verzinnen met overblijven. Veel verder dan een fruitsalade en een handje noten kom ik niet, ik wil eigenlijk dat hij meer groente eet.

Kom dus maar op met jullie ervaringen en tips!



 
Quote
Navigatie
RE: Wie ook paleo dieet?
Corine86  schreef op: 11-11-2013 21:17:10
dank je ons janneke!!
 
Quote
RE: Wie ook paleo dieet?
Jen9  schreef op: 11-11-2013 21:44:43
10.000 jaar geleden werden de mensen een stuk minder oud, en ik denk dat dat niet alleen door de wetenschap komt, maar dat voeding ook een rol speelt.. Nee hoor, niet mijn ding! Hoewel ik, in mijn ogen, wel verantwoord eet. ik ben er in ieder geval mee bezig.
 
Quote
RE: Wie ook paleo dieet?
Jen9  schreef op: 11-11-2013 21:49:20
whoehaaa... oud onderwerp.. sorry!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Wie ook paleo dieet?
Naam
Bericht