Mv E.l.s schreef op: 09-01-2013 15:31:27 |
Ik wil vanavond de spruitjes eens gaan roerbakken. Moet ik ze eerst nog even koken? (vraagt deze keukenprinses ![]() |
Quote |
Mitch schreef op: 09-01-2013 15:32:02 |
Ja ik zou wel even de kook eroverhene laten gaan. Maar of het echt hoeft weet ik niet, lijkt mij wel lekkerder. |
Quote |
Harleysmama schreef op: 09-01-2013 15:32:25 |
Ik zou ze wel even kort koken, zodat ze beetgaar zijn. Dan in de wok, met een ui en spek er
doorheen. Krijg er spontaan trek in. |
Quote |
Mie schreef op: 09-01-2013 15:32:45 |
zou ik wel doen. Minuutje of 3-5 en dan daarna in helftjes of kwartjes snijden. Spekjes meebakken is
ook lekker! |
Quote |
Marli schreef op: 09-01-2013 15:35:43 |
Hoeft niet... Hier bak ik ze lekker aan en laat ze nog even staan met een deksel op de wok. Gaat goed. Daarna nog weer even weer 'gas' om het lekker knapperig te maken en klaar! |
Quote |
Mv E.l.s schreef op: 09-01-2013 15:37:16 |
Spekje meebakken was al de bedoeling, uitje kan er ook wel bij. bedankt meiden! |
Quote |
Lindemv2 schreef op: 09-01-2013 15:38:09 |
ik snij ze in 2 of in 4 en dan idd met spekjes en ui, en niet op voorhand koken.. |
Quote |
Caatje-4 schreef op: 09-01-2013 18:48:50 |
WoW!! wij hebben vanaovnd roergebakken spruitjes gegeten, met spekjes en een uitje erdoor. Heerlijk!!! veel lekkerder dan gewoon gekookt. Voortaan ga ik roerbakken. Heb ze eerst wel even (5 min) voorgekookt. Echt lekker!! |
Quote |
Corine86 schreef op: 09-01-2013 19:07:07 |
Beetje achteraf, maar ik kook ze nooit voor. Onderkant van de spruitjes inkruisen en dan samen met champignon/ui/spek 20 minuten smoren Heerlijk!! |
Quote |
Mikmvg schreef op: 09-01-2013 19:09:36 |
ik kook ze wel voor, heb een man die niet van 'rauw' houdt... lekker: opbakken met gembersiroop of een bolletje gember. |
Quote |
Mieps01 schreef op: 09-01-2013 19:16:38 |
Wat eten jullie ernaast? En kook je dit ook voor kinderen ? Ik kook bijna alles voor mijn kinderen,,
maar koolsoorten en spruitjes vinden ze normaal niet te eten.. Ik vind ze wel lekker! |
Quote |
Proestie schreef op: 09-01-2013 19:26:32 |
Ik maak het ook wel eens, wel iets anders: Ik snijd de spruitjes in plakjes en kook ze niet voor. Dan bak ik reepjes rauwe ham met een paar teentjes gesneden knoflook in een beetje olijfolie. Dan de spruitjes erbij en even goed bakken. Dan doe ik er nog een scheut ketjap bij en laat het nog even sudderen. Wij eten er rijst bij. |
Quote |
Vanity schreef op: 23-01-2013 08:03:23 |
Wat heeeeeeeeeerlijk is is om ze te hakken/snijden en er dan wat citroensap overheen te doen en
zwarte peper ![]() |
Quote |
Jen9 schreef op: 23-01-2013 08:09:01 |
met kip en ketjap, of cashewnootjes en satesaus.... rijst erbij, de kinderen vinden mihoen lekkerder. |
Quote |
Caithy schreef op: 23-01-2013 08:56:05 |
Vorige week heb ik spruiten opgebakken, wel eerst de kook erover. Gesnipperd uitje en knoflook in de
pan, daarna 2 eetlepels kerrie erbij, even opbakken en toen de spruiten erbij! 5 min roerbakken en
klaar! Mijn dochter (bijna 6 jaar) heeft 5x!!!!!! opgeschept! Verder gewoon aardappels en vlees |
Quote |