Corine86 schreef op: 09-01-2013 12:47:21 |
Ik ben helemaal niet zo'n fan van witlof, ja met ham en kaas uit de oven vind ik nog wel aardig.
Maar mijn man eet geen kaas........ Wie heeft er nog een ander lekker recept zonder kaas?? De witlof is nu namelijk zo goedkoop bij ah! |
Quote |
Kim Mv Sem schreef op: 09-01-2013 12:48:49 |
Wij eten het altijd rauw, als je het kookt word het zo bitter vind ik....en dan met stukjes augurk
en tomaat erdoorheen en eventueel wat slasaus |
Quote |
Kim Mv Sem schreef op: 09-01-2013 12:49:17 |
O ja de binnenste stronk eruit halen want die zijn helemaal bitter...ook rauw.... |
Quote |
Mitch schreef op: 09-01-2013 12:49:57 |
Witlof in stukken snijden (binnenkant eruit halen). Gehakt goed kruiden en rulbakken... beetje water erbij en witlof meebakken tot het naar jouw gevoel goed is. wij houden van iets rauw, mijn schoonloeder van door en door gaar. |
Quote |
Jolanda1974 schreef op: 09-01-2013 12:50:02 |
Ik maak witlof altijd uit de oven. maar geen stronken want dat vind ik rotwerk. Ik snij de witlof in stukjes en kook het kort, daarover heen (poeder) groentesaus en daarover stukjes/blokjes ham. Je kunt dan de geraspte kaas aan de ene kant doen en een deel zonder kaas. |
Quote |
Son schreef op: 09-01-2013 12:50:08 |
lofsalade ! Lekker, idd binnenkant is ieeuwww gister toevallig lof met ham en kaas gegeten |
Quote |
Corine86 schreef op: 09-01-2013 12:50:17 |
rauw das ook een idee......alleen ik ben een miepert en hoe niet van tomaat |
Quote |
Mitch schreef op: 09-01-2013 12:51:26 |
Rauwe witlof salade doen wij met mandarijntjes, augurkjes, ananas, uitje en zilveruitje. |
Quote |
Gast schreef op: 09-01-2013 12:53:54 |
witlof stronk uithalen,klein snijden en blikje tonijn in groente erdoor |
Quote |
Kaatje schreef op: 09-01-2013 12:55:43 |
Hier ook rauw ongeveer zoals bij mitch maar ook met kleine blokjes kaas en ham en appel. Mijn vriend
vist de kaas eruit of ik maak half half. |
Quote |
Mar80 schreef op: 09-01-2013 12:56:26 |
Hier rauwe witlofsalade met mandarijntjes, appel, gekookte eieren, slasaus. Ook lekker erdoor zijn
walnoten. |
Quote |
Nala schreef op: 09-01-2013 12:57:58 |
Salade, witlof snijden, het hart er inderdaad uitsnijden, manderijntjes en appel erbij, klein beetje
slasaus (yogurtbasis) erbij en smullen. maar, al is en blijft de ovenvariant favoriet |
Quote |
Corine86 schreef op: 09-01-2013 12:58:25 |
@jolanda, die ga ik onthouden! ene kant zonder andere kant met kaas. Hoe simpel kan het
zijn............. Alleen moet het nu zonder oven, heb sinds een paar dagen een nieuwe oven en die moet eerst een uur aan, met stank als gevolg dus dan zal het eten er niet lekkerder door gaan smaken. Ik ga denk voor Mitch dr optie, lekker simpel. Wat doe je er verder bij aardappelpuree/gekookte of gebakken aardappel? |
Quote |
Onsjanneke schreef op: 09-01-2013 12:59:30 |
5 minuten wokken met een scheutje ketjap of gembersiroop, en dan garnalen er bij. Als die warm zijn
is het klaar. En dan rijst er bij. |
Quote |
Debbel79 schreef op: 09-01-2013 13:09:28 |
In de wok met spekjes... Dus eerst ff spekjes aanbakken en dan heel even de witlof in stukken
gesneden erbij wokken. Heeeeerlijk!!! |
Quote |
Worteltje schreef op: 09-01-2013 13:16:50 |
Of bij de salade de blokjes kaas apart serveren. Ik heb t bij de spruitenstampot, willen ze blokjes
oude kaas door, bah! Serveer ik apart, net zoals de spekkies die mijn zoon niet mag van zijn geloof
en de paddestoelen die mijn dochter weer niet lust Dan zou je de tomaat dus ook apart kunnen serveren |
Quote |
Int schreef op: 09-01-2013 13:18:14 |
Bij rauwe witlofsalade doe ik er ook meestal nog wat rozijntjes door, is ook erg lekker! |
Quote |
Mb2 schreef op: 09-01-2013 13:34:43 |
Witlofsalade met bietjes. Binnenste uit de witlof halen en klein snijden. Pot bietjes fijn snijden en incl. vocht door de bietjes. Slasaus mengen met een beetje azijn, peper en zout. Dit er ook door. Eventueel wat (gahakte) walnoten en blokjes zure appel erdoor. |
Quote |
Mb2 schreef op: 09-01-2013 13:35:23 | ||
Moet dus zijn: bietjes door de witlof. | ||
Quote |
Wilmama schreef op: 09-01-2013 13:42:36 |
mijn man lust ook geen witlof maar wel als ik het deze manier klaar maak. |
Quote |
Cora38 schreef op: 09-01-2013 13:58:09 |
Mijn variatie zie ik er nog niet tussen staaan. Witlof koken en met groentesaus aanmaken.(strooispul van honig) Blikje ragout opwaremen en gekookte aardappels/aardappelpuree erbij. Heerlijk, mmmmmmmmmmmm. |
Quote |
Linnie schreef op: 09-01-2013 14:40:15 |
Voor mijn man maak ik het juist met ham en kaas uit de oven |
Quote |
Kyla schreef op: 09-01-2013 14:46:22 |
Lekkere salade met geraspte appel, gebakken ui en een honing-mosterd dressing. Wat gehakte walnoot
erover en smullen maar! Wij eten dit vananavond met een tartaartje (ook in de aanbieding bij de ah
) Dit is trouwens ook een goed recept als je het paleo dieet volgt. |
Quote |
Corine86 schreef op: 09-01-2013 18:25:40 |
wow dat zijn lekkere tips, we hebben het nu al op, maar ga het denk nog een keer halen. Hoelang kun je het goed houden? In de koelkast of in de kelderkast? |
Quote |
Angelique schreef op: 09-01-2013 18:42:13 |
ik bewaar het alltijd in de koelkast en dan ligt het er een beetje aan is het goeie witlof kan ik ruim een week bewaren minder goeie kan binnen 3 dagen al weg zijn haal het wel uit t zakje door de condens vorming inzakje gaat t eerder rotten |
Quote |
Corine86 schreef op: 09-01-2013 18:47:00 |
okey bedankt, dan haal ik het eind van de week zodat ik het maandag kan eten. pff weer een dag
gevuld (qua menu) |
Quote |