Menu
 

Topic:

Wat moet ik hier nou weer mee

Ano  schreef op: 04-01-2013 12:50:40
Heb even uitgelogd ivm herkenbaarheid.

Het zit zo
Ik heb een moeder die leeft van drama. Ze is altijd zielig vind ze zelf, kan alleen maar klagen. Is het niet over haar werk dan is het over mijn zus en haar man, is het daar niet over dan is het over haar eigen moeder, is het dat niet dan is het over het weer. Over alles. Klaag klaag klaag. Elke dag belt ze en moet ik haar gezeur aanhoren.

Ze verwacht ook dat als ze ons iets vraagt wij dat meteen doen. Ze verwacht ook dat je op alle feestdagen komt opdraven. En nooit is het goed. Dan is het niet lang genoeg, dan niet gezellig genoeg enz.

Wat ik nog het allerergste vind is dat ze dingen verdraait. Mijn zus belde me gisteren op om te vragen wat er met oudjaar was gebeurd. Wist van niks. Bleek ze tegen mijn zus te hebben gehuild dat ik had gezegd dat ik al jaren geen moeder meer heb gehad. En echt ik zweer het, ik heb dat niet gezegd, niets eens iets in die richting. Waarom zou ik zoiets zeggen? en zo hoor ik van mijn zus allemaal dingen die ik gezegd of gedaan zou hebben die niet goed zijn. Zo was ze na sinterklaas naar de kadootjes van de jongens komen kijken. Ze nodigt zichzelf dan uit. Had gezegd dat ik s ochtends naar de winkel moest en mijn man had ook nog een paar dingen te doen. Dus ze zou s middags komen. Belt ze de avond van te voren op dat ze toch s ochtends komt.

Hoor ik daarna van mijn zus dat ze kwaad was dat ik niet thuis was geweest in het begin en ze er maar wat gezeten had want de kinderen waren aan het spelen en mijn man was ook bezig.

Van die dingen dus. En dan tegen mij doet ze alsof er niets aan de hand is.

Heb mijn zus ook eens verteld wat over haar en haar man verteld en ook daar klopt dus geen ju van. Ze verdraait alles zo zodat zij het slachtoffer kan uithangen. Zij is altijd de arme vrouw. als je haar erop aanspreekt is ze kwaad en hangt dan boos op en laat dagen niets van zich horen. Ze is heel snel beledigd en kan geen kritiek verdragen.

Wat moet ik hier nu mee?
 
Quote
Navigatie
RE: Wat moet ik hier nou weer mee
Caithy  schreef op: 04-01-2013 12:58:04
Ik zou samen met je zus het gesprek aangaan en dat ze nu eens moet stoppen met de drama. NAtuurlijk weet je al dat dit niet gaat gebeuren maar het is wel goed om te laten zien dat jij en je zus haar door hebben.
Zodra ze begint met zeuren en klagen; zeggen; begin je weer? Je maakt het er niet gezelliger op.
Dan huilt ze maar en schreeuwt ze het uit. Mijn schoonmoeder is zo, nu helemaal na haar CVA. Hopeloos!
 
Quote
RE: Wat moet ik hier nou weer mee
Jolijn  schreef op: 04-01-2013 13:18:55
gewoon met de usual suspects van de klaagverhalen met zijn allen één lijn trekken en consequent bij klaagverhalen zeggen: als je een probleem met Y hebt, moet je dat met X bespreken, niet met mij. Als iedereen dat doet kan ze nergens meer rare verhalen ophangen en krijg je alleen nog maar te horen wat jou betreft en dan kun je je in elk geval verdedigen.
 
Quote
RE: Wat moet ik hier nou weer mee
Mikmvg  schreef op: 04-01-2013 13:32:20
het lijkt mijn oma wel! Wat hier helpt is op het moment dat ze zegt; pietje zei dat.... of jantje vindt dat... meteen zeggen; is dat zo, dan zal ik haar NU even bellen daarover...

Vaak krabbelt ze dan wel terug.
 
Quote
RE: Wat moet ik hier nou weer mee
Ano  schreef op: 04-01-2013 13:44:45

Dat heb ik al eens gedaan Mik en dan gaat ze glashard zeggen dat ze dat niet gezegd heeft.

Ze kan je ook ontzetten emotioneel manipuleren. Je echt op je gevoel werken.

 
Quote
RE: Wat moet ik hier nou weer mee
M&j  schreef op: 04-01-2013 13:55:23
Mijn moeder was ook zo, nu is ze dement en is het over. Ik wimpelde haar altijd af, en zei dat ik niet van roddelen hou en dat ze beter even met die persoon zelf kan gaan praten. Ze gaf wel protest maar ik bleef daar heel consequent in en het hielp wel wat. Het was wel heel vermoeiend, heb ook een tijdje geen contact met haar gehad omdat ik het er even niet meer bij kon hebben omdat wij hier zelf net een moeilijke periode hadden.
 
Quote
RE: Wat moet ik hier nou weer mee
Ils33  schreef op: 04-01-2013 14:38:53
Dit klinkt ook als mijn moeder. Niks als klagen negatief en altijd iets over iedereen. Ik vind het ook moeilijk! Heb ook een tijdje geen contact gehad.. super goed voor mij! Maar nu ik kinderen heb kan dat niet! Mijn kindjes zijn dol  op haar. Ze is een lieve oma. Dus pik ik het meeste maar.
 
Quote
RE: Wat moet ik hier nou weer mee
Caithy  schreef op: 04-01-2013 16:45:12
Mijn schoonmoeder kan ook ontzettend goed emotioneel manipuleren, geeft de nodige vuurwerk want ze kan bij mij geen schuldgevoel creeren en wel mijn man. 
Zo riep ze laatst dat niemand de moeite neemt om haar het weekend naar huis te laten gaan (van revalidatiecentrum naar huis) dus die heb ik even teruggekopt dat ik niet gevoelig ben ivm het schuldgevoel! En dat zei ze niet zo (duhh ik ben gek) en dat het niet waar was.  Dan zijn we gauw klaar met bellen!
Er ligt sneeuw en het was glad, iedereen komt van ver (min 70 km) en verder regelen we alles voor haar, ze ging er zelfs akkoord mee.
 
Quote
RE: Wat moet ik hier nou weer mee
Ano  schreef op: 04-01-2013 16:50:17
Knap dat je dat kunt! En voel je je dan ook helemaal niet schuldig?

Mijn moeder kan zo op je gevoel werken dat je dan uiteindelijk toch maar doet wat ze wil.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Wat moet ik hier nou weer mee
Naam
Bericht