Menu
 

Topic:

Het topic over geloven

Anna28  schreef op: 24-12-2012 16:44:10
Het valt me op dat er in de 'vraag het aan....' topics regelmatig heel fijne en openhartige gesprekken zijn over geloven en de beleving daarbij. 
Er zijn veel vragen over geloofsonderwerpen van allerlei aard en het lijkt me bijzonder en interessant als we dit kunnen bespreken in een topic zodat we het allemaal kunnen terug vinden en lezen. 

Dus als er vragen zijn, opmerkingen, opmerkelijke verhalen, twijfels of dingen die we willen weten: hier is de ruimte

Geen idee of het gaat lopen hoor, maar dan is de ruimte er in elk geval

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | Volgende
RE: Het topic over geloven
Boterbloem  schreef op: 21-03-2013 18:30:46

Quote Senna:
Ik heb van/bij Boterbloem mogen ervaren dat ze op het juiste moment de juiste woorden geeft, fantastisch!



blijft bijzonder he? Vind het zelf elke keer weer zo mooi om te merken.

Laatst ook weer, dat God zo duidelijk wilde dat ik voor iemand ging bidden, heb God tot het uiterste uitgedaagd omdat ik het niet zag zitten, maar God weet wat de ander nodig heeft. En het bleek precies waar deze persoon op zat te wachten. Zou mijn onzekerheid op dat vlak dat bijna niet door laten gaan, maar gelukkig is God sterker ;-)
 
Quote
RE: Het topic over geloven
Boterbloem  schreef op: 21-03-2013 18:42:14

Quote Kolibrie:
Dit is even helemaal ver bij het onderwerp vandaan waar jullie mee bezig zijn maar even een vraagje tussendoor... Ik lees veel in het nieuwe testament... En nu lees ik Lucas... Nu zag ik in Licas vers 23-38 een  geslachtsregister staat van Jozef... Maar dit is een andere dan in Matteus staat... En er staat bij dat over het algemeen aangenomen wordt dat Jezus de zoon is van Jozef.... Maar dit register voert helemaal terug naar Adam en vervolgens naar God.... Wil dat dan zeggen dan Jezus op die manier de zoon is van God? Omdat Jozef direct van Adam afstamt? Of is het een geslachtsregister wat eigenlijk op Maria slaat, want dat las ik ergens anders...



Je hebt het over het geslachtsregister in Lucas 3:23- 38 en Mattheus 1:1-17

Wat er staat over Jozef: Groot nieuws vertaling --> Men dacht dat Jozef zijn vader was.
Dit is omdat Jozef niet zijn biologische vader was, maar God. Alleen dachten de mensen omdat Maria en Jozef samen waren dat Jezus de biologische zoon van Jozef was.

In lucas staat de stamboom van Maria, in Mattheus van Jozef, dat is dus een andere lijn.

Die van Maria laat zien door terug te gaan naar Adam en God dat Jezus is verbonden met God en alle mensen, die van Jozef gaat terug tot Abraham en laat zien dat Jezus met alle Joden verbonden is.

Mattheus, Marcus, Lucas en Johannes laten allemaal vanuit een ander oogpunt de geschiedenis van Jezus zien. Lucas laat die zien van Jezus als Verlosser van de wereld en daarbij is het logisch terug te gaan naar het allereerste begin. 
 
Quote
RE: Het topic over geloven
Mama_anja  schreef op: 23-03-2013 13:31:27
ik heb soms wel beelden zoals een baby in een hand, een zaaier  en afgelopen zondag een duif die ik vanaf de voorganger zag vliegen 
een dag later ging die duif op een aantal hoofden zitten
ook wel lliederen  teksten uit de bijbel nog niet
 
Quote
RE: Het topic over geloven
Kolibrie  schreef op: 29-03-2013 08:57:21
Bedankt voor jullie antwoorden meiden, daar kan ik wat mee!
 
Quote
RE: Het topic over geloven
Kolibrie  schreef op: 29-03-2013 09:00:22
Ik loop nu een beetje vast in hoe ik verder moet groeien in mijn geloof...Wat ik nu zo moeilijk vind is dat ik wel geloof in God en de Heilige Geest... Maar ik heb er niet bewust voor gekozen om Jezus als mijn verlosser te zien... En dat is nou net waar alles om draait! Ik heb het gevoel dat er nog een stap is, voordat je kiest voor Jezus... Ik heb mezelf opgelegd dat ik een bepaald gevoel moet hebben, namelijk dat ik echt geloof dat Jezus voor mij gestorven is... Maar hoe geloof je dat? Hoe kom je daar? Sommige mensen zeggen dat je dat niet hoeft te voelen maar dat het een keus is... Je kiest voor Jezus zeggen zij en het enige wat je kan ervaren van God nu op aarde is de Heilige Geest en niet Jezus... En dan komt de rest vanzelf... Maar ik wil niet bidden en zeggen dat ik voor Jezus kies en dat was het... Dat lijkt mij te simpel, maar misschien komt dat gevoel wel nooit... Ik ben dus nogal in strijd met wat ik moet doen...
 
Quote
RE: Het topic over geloven
Anne Mv 3  schreef op: 29-03-2013 11:15:47
Kolibirie, wat je hierboven geschreven hebt mag je zo ook aan God vertellen/bidden.
God wil ook dat je oprecht bent! En Hij helpt je dan ook écht om je te leren en te kiezen wat juist is.
Gevoel is een wankele basis, je hebt nu eenmaal dagen waarop je gevoel minder is maar het hangt ook niet af van je gevoel.
Nou ja, ik ga verder niets schrijven want dan ga ik het weer ingewikkeld maken denk ik...
Bid, vertel alles aan God - wat je moeilijk vindt, wat je niet begrijpt, wat je dwars zit. (dat kan tijdens momenten van gebed, maar ook tijdens het fietsen of schoonmaken als er ineens bepaalde gedachten of gevoelens naar boven komen - vertel het dan op dat moment óók aan God
Lees je bijbel
En God zal je antwoord geven!
 
Quote
RE: Het topic over geloven
Boterbloem  schreef op: 31-03-2013 19:33:37







Sismvnick&demi
Lid





Maar dan dus weer zo'n punt dat ik denk, dat is raar.
Want laatst in een ander topic word oa door jou geschreven dat dingen als voorspellen, contact met geesten ect. van de duivel zijn, of van de duistere kant ofzo. Hoe zit dat dat met die voorspellingen waar je het nu over heb?

Ik krijg steeds meer het idee dat dingen zo gedraaid en gedraaid worden totdat ze goed uitkomen.. Zoals nu dus weer die voorspellingen..

En met andere dingen, als er slechte dingen gebeuren is het door de duivel, gebeurt er iets goeds komt het door god.. Ik vind het allemaal steeds gekker worden.

En heb er het afgelopen jaar toch best veel over gelezen hoor.

 

 
Quote
RE: Het topic over geloven
Boterbloem  schreef op: 31-03-2013 19:47:40
Vind het een  mooie vraag Sis, want ik snap je gevoel van gedraai, heb dit zelf net zo ervaren.

Ga ik het beantwoorden vanuit mijn geloof, een combinatie van de bijbel bestuderen en het hier en nu ervaren hier in dit leven.

Naast deze aardse wereld bestaat een hele geestelijke wereld.Ik geloof dat je met doden kan praten maar ik geloof ook dat dit heel vaak demonen zijn. In de bijbel is God heel duidelijk: laat je hiermee niet in. maakt meer kapot dan je lief is. 

Voorspellingen/ profetieeen worden ook nu nog gedaan. Wat er voorspeld wordt moet je kunnen toetsen aan de bijbel, zo niet dan kun je hem aan de kant leggen. De duivel zal zich hier dus ook gewoon in proberen te mengen. Hoe closer je relatie met God is hoe beter je Hem kunt verstaan. In de bijbel staat ook dat je je in de gaven (profeteren, handen opleggen en genezen, onderscheiden van geesten enzovoort) moet oefenen. Het is niet zo dat je het ineens perfect kan, dat is een samenspel tussen jou en de heilige Geest (Geest van God) eigenlijk. 

Ik geloof dat de duivel ook heel veel kan. Ik geloof dat hij zelfs voor genezing kan zorgen MAAR niet wanneer er genezing uitgesproken wordt in Jezus naam. Dan vertikt Hij het. Alleen wanneer je hem die toegang bied via occulte manieren van genezing geef je de duivel ook toegang tot een plekje in je binnenste (legaal, jij laat hem toe) waardoor hij ook op andere gebieden mee kan gaan beslissen (hoeft op het oog helemaal niet heel slecht te lijken, hij is tevreden zolang je je niet op God richt en je bij Hem uit de buurt blijft, dus je hoeft niet eens allemaal ellende mee te maken ofzo).



Zaak is dus dat je leert onderscheiden wat van God komt, en wat van de duivel komt. Wat van God komt gebeurd in Jezus naam en is te toetsen aan de bijbel. Van de duivel is niet te toetsen aan de bijbel en gebeurd niet in Jezus naam. Een Derek Ogilvie kan dus hele beste bedoelingen hebben, of een char, maar de gever is verkeerd. Je laat de verkeerde toe in je hart. Je kiest voor de verkeerde kant (mijn mening dan he).

Ik geloof dat er een geestelijke wereld is van God en de engelen en satan met zijn demonen. En je laat of God toe met de engelen in je leven, of satan met zijn demonen.

Bij de eerste zul je een relatie met God ontwikkelen en hierin groeien en dit gaat met vallen en opstaan en satan zal zijn uiterste best doen je er vanaf te trekken (goed merkbaar ook, heb het zelf ervaren).
Bij de laatste zul je heel vaak met rust gelaten worden, maar soms ook flink lastig gevallen worden. Wil je op zoek gaan naar God dan krijg je stemmetjes ingefluistert of gaan er heel vaak juist dingen mis enzovoort waardoor heel vaan de zoektocht stopt bij mensen. Deze strijd heb ik ook mogen ervaren en uiteindelijk heb ik God wel gevonden, maar satan is listig.

Hij zal ook niet hele rare dingen zeggen, veel klinkt en voelt gewoon goed zolang je niet in Jezus gelooft. Het voelt fijn, het helpt je, je krijgt wat je wilt (antwoord van overledenen bijvoorbeeld, of het nou de overledene zelf is of een demon) en je doet er voor je gevoel niemand kwaad mee (behalve vanuit mijn mening gezien jezelf).

Het is dus geen gedraai, het is welke keuze je maakt en wie je volgt. En dan leer je dat ook onderscheiden.
 
Quote
RE: Het topic over geloven
Mamsie  schreef op: 31-03-2013 21:04:56
Sis, ik snap je vraag volkomen!
Het is ook eigenlijk raar dat je niet in voorspellingen gelooft terwijl de bijbel er een heel hoofdstuk, nou zeg maar gerust de hele bijbel zo schrijft dat het profetieen zijn.
Profetieen bijbels gezien, moeten altijd opbouwend zijn, en naast dat het opbouwend moet zijn moet het ook nog eens al bevestigd zijn of bevestigd worden. Dus je hoort het meerdere keren van verschillende mensen, of het is al je eigen gevoel en wordt bevestigd.
Ik geloof net zoals Boterbloem dat satan eigenlijk de meeste gaven ook bezit, het was tenslotte ook een engel, maar hij wil niet bemoedigen, hij wil alleen maar kapot maken, en vaak door iets heel positiefs....
Bijvoorbeeld Derk ik geloof dat hij met kinderen kan communiceren, ook met kinderen waar eigenlijk maar weinig mee te communiceren valt.
Dat lijkt positief, dat lijkt geweldig, om eens te horen wat je kind nu wil, wat er in hem/haar omgaat.
Maar de geestelijke wereld is niet zo positief, en dat blijkt ook, als je hoort wat er vaak daarna gebeurd met die kinderen, kinderen die ogenschijnlijk in eerste instantie erg opknappen, vallen later des te harder terug...
Het is een vreselijk lastige materie, ik moet eerlijk zeggen dat ik ook niet zomaar mensen toelaat een profetie over me uit te spreken!
Ik heb daar geen behoefte aan, en vaak is het juist manipulerend, ook in christelijke kringen, dus nee...
Maar dat neemt niet weg dat ik zelf wel eens beelden en dergelijke heb.


Iets heel simpels, als ik mijn sleutels kwijt ben, dan ga ik er voor bidden, en binnen no time weet ik weer waar ze liggen.
Ik heb wel eens gehad dat ik ging bidden, en ik uit het niets hoorde dat ik een nicht van me moest opbellen en moest zeggen dat het onder het bed van haar oudste dochter lag... dat heb ik gedaan en daar lag een popje wat ze al dagen aan het zoeken waren.
Tja...
 
Quote
RE: Het topic over geloven
Boterbloem  schreef op: 31-03-2013 22:08:39

Quote mamsie:

Iets heel simpels, als ik mijn sleutels kwijt ben, dan ga ik er voor bidden, en binnen no time weet ik weer waar ze liggen.
Ik heb wel eens gehad dat ik ging bidden, en ik uit het niets hoorde dat ik een nicht van me moest opbellen en moest zeggen dat het onder het bed van haar oudste dochter lag... dat heb ik gedaan en daar lag een popje wat ze al dagen aan het zoeken waren.
Tja...


Hihi grappig dat je dit zegt. Ik weet nog de eerste keer (ik had me net bekeerd) dat iemand tegen mij zei dat toen de knuffel van mijn dochter kwijt was ik moest gaan bidden. Ik dacht: ben je wel helemaal fris? We hebben het hier ovre een knuffel! Totdat ze uitlegde dat God als en vader/ moeder is. Ik zoek voor mijn kind DUS wil Hij ook mee helpen 'zoeken' (nou ja, verklappen waar het is dan haha).
Het was mijn raarste gebed ooit op dat moment maar Hij hielp wel. Zo had zij een knuffel in de dakgoot gevonden. Ze zei nog: toen ik dat hoorde zei ik: maar dat is helemaal niet logisch! Maar ja hoor, het was wel zo.

Prachtig hoe God zich zelfs bezig houd met dat soort dingen... Een echte Papa
 
Quote
RE: Het topic over geloven
Kolibrie  schreef op: 01-04-2013 11:10:51
Sommige dingen kun je inderdaad zo verklaren.... Maar de profetien uit de bijbel, zijn wel voorspellingen van een heel ander soort.... Veel uitgebreider en diepgaander... Misschien kunnen de andere meiden een voorbeeld noemen?
 
Quote
RE: Het topic over geloven
Wilmama  schreef op: 01-04-2013 13:01:35
ik heb dit topic niet helemaal gelezen maar ik op de paastopic zei boterbloem dat er historisch bewijs is dat Jezus echt geleefd is. Maar hoe weten ze dat dan? Ik geloof zelf niet dus voor mij is het een verhaal dat ooit opgeschreven is door iemand.
 
Quote
RE: Het topic over geloven
Mamsie  schreef op: 01-04-2013 14:31:15
Dat snap ik Sis, en ja misschien is het inderdaad het benoemen anders en bedoelen we het zelfde...
In het geval met sleutels, dat zijn "lichte" voorbeelden.
Maar ik heb een herseninfarct gehad, was links verlamd maar ben in 1 keer genezen, met bewijs van de scan.
Dat gaat verder dan je denken!

Profetien uit de bijbel...
Het boek Jesaja is 1 grote profetie over het leven van Jezus, eigenlijk is het hele oude testament een profetie naar het leven van Jezus.
Maar in het nieuwe testament staan ook profetieen die op de dag als vandaag uit aan het komen zijn.
Daarom noemen christenen dit de eindtijd, en is de verwachting dat Jezus spoedig terug komt.
Maar wat is spoedig, bij God is 1 dag als 100 jaar, en andersom.
We kunnen niet voorspellen wanneer dat is, dat gaat te ver, en daar gaat de profetie ook niet over.
Het is meer als een herrinnering van de belofte.
We zien in de natuur dat aardbevingen toenemen, dat volken zich meer tegen elkaar opstellen, dat er meer natuurrampen zijn.

Overigens moet je echt oppassen met profetieen over andere uit te spreken, volgens mij is dat ook gewoon niet wat God wil.
God wil niet dat we ons met de toekomst bezig houden om de toekomst, maar om onze opdracht,
Gaat de wereld in en vertel over Jezus, alleen daarom, meer van je hebt niet meer zoveel tijd, kom vertel wat Jezus voor je gedaan hebt.

Een vriendin van mij kreeg een profetie dat ze moeder zal worden, ze is nu bijna 40 en ze hebben van alles geprobeert maar ze is geen moeder geworden.
Je moet oppassen dat profetieeen geen eigen gedachten zijn, en eigen verlangens
 
Quote
RE: Het topic over geloven
Mama_anja  schreef op: 08-04-2013 14:12:11
je kan wel een profetie uitspreken maar en moeten dan 2 of 3 mensen zijn die het zelfde moeten bevestigen 
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | Volgende


Reageren op Het topic over geloven
Naam
Bericht