Menu
 

Topic:

Schoonmoeder wil komen helpen

Liever Anoniem  schreef op: 19-12-2012 17:02:27
ik heb een schoonmoeder die ik respecteer, maar die me niet helemaal ligt. ik ga over een tijdje bevallen van onze 4e en nu heeft mijn schoonmoeder met mijn man afgesproken dat ze graag een volle week komt helpen. In het verleden is ze wel eens komen helpen in noodsituaties.. En werd ik er ontzettend nerveus van. Ik moest echt herstellen van haar komst na dat soort situaties.

met de beste bedoelingen heeft ze ontzettend andere ideeën over hoe het moet met de baby.
Ze wil zo snel mogelijk een schema.. En duidelijke hoeveelheden cc kunstvoeding. Ik geef borstvoeding op verzoek. Slapen moet in datzelfde schema.. Ik vind dat een pasgeboren baby gewoon doet wat hij doet.. En dat volgen we dan wel. Baby slaapt wat haar betreft meteen in eigen kamer.. Anders wordt haar zoon, mijn man, er wakker van.. Baby slaapt wat bij betreft zelfs bij ons in bed. Haar eigen dochter mocht van haar niet eens koffie zetten toen ik daar na 3 dagen op kraamvisite kwam.. Toen ze bij mijn eerste kwam, dat was daarna, wilde ze graag met de baby wandelen, en besloot ze dat ik dus best al een dag na de bevalling een blokje om kon lopen .. Ze houdt heel veel van haar eigen kinderen en gaat voor hen door het vuur.. Aanhang, dat is wat anders...  Mjn man heeft overigens geen moeite met mijn aanpak. Steunt me ook. Maar zal niet snel iets uiten richting zijn moeder. 

Mijn man geeft aan dat ik toch zo volwassen moet kunnen zijn om over mijn reservaties heen te stappen en gewoon ook met zijn moeder in de buurt mijn eigen ding moet doen.. En dat ik de kinderen de tijd met oma ontneem in een periode waarin dat misschien wel heel fijn voor ze is. En oma de kans met ons dan pasgeboren pukje. 
ik ben bang dat mijn hormonen in de kraamtijd met al dat verschil in inzicht tot een knal gaan leiden... Of dat ik er gewoon een rotgevoel aan overhoudt. Als we een maandje verder zijn is ze van harte welkom voor een week of langer.. Met of zonder schoonpapa.

keuze oma korter te laten komen is er door omstandigheden niet.. Het is echt een volle week of niks...meer wil ik voor kans herkenning daar niet op los laten.

reageer ik in mijn  zwangerschaps hormonen nu over? Of heb ik wel gelijk als ik mijn schoonmoeder niet meteen laat komenop
 
Quote
Navigatie
RE: Schoonmoeder wil komen helpen
Liva  schreef op: 19-12-2012 17:06:17
Ik zou er niet aan hebben moeten denken, zowel mijn moeder als schoonmoeder niet. Heb/had met beiden een goede band, maar een hele week om je heen...

Durf je je grenzen te stellen bij haar?
 
Quote
RE: Schoonmoeder wil komen helpen
Boterbloem  schreef op: 19-12-2012 17:07:49
nope, 

hier is altijd de regel geweest dat eerst ik mij prettig moest voelen na de bevalling, dan kijkt mijn man of hij daar in mee kan gaan (ook tijdens de bevalling trouwens) en dat doen we.

Als jij dit niet zit zitten vind ik persoonlijk dat het niet door kan gaan, want je zit zo vol hormonen dat je niet al moet beginnen aan iets waar je tegenop ziet.

Ik respecteer mijn schoonmoeder ook, maar we zijn zo verschillend en denken zo verschillend dat ze hier ook nooit de kraamweek zou kunenn doen. Simpelweg omdat ik het contact goed wil houden (en echt, met mij krijg je absoluut niet snel ruzie en ben heel verdraagzaam) maar het zou ons contact kapot maken. 

Vind dit niets met volwassen te maken hebben om je daar overheen te zetten. Soms is het gewoon ook een karakter wat overheerst of wat bij jou overheerst. Geeft niet, maar dan moet je wel eerlijk kunnen zeggen dat het niet doorgaat.
 
Quote
RE: Schoonmoeder wil komen helpen
Kriebel  schreef op: 19-12-2012 17:07:53
Als jij het niet ziet zitten moet je het niet doen.
Het is zonde als jou kraamperiode door zoiets verpest wordt.
 
Quote
RE: Schoonmoeder wil komen helpen
Tanja Mv J.m.n  schreef op: 19-12-2012 17:08:59
Nou ik zou er ook niet op zitten te wachten hoor !
Ik vind juist dat je deze speciale tijd met je gezin door brengt en zo kan wennen aan de nieuwe situatie
Oma mag hier best vaak langs komen om even te kijken maar echt geen hele dagen .
Ik snap ook helemaal wat je bedoeld .
Ik zou als ik jouw was gewoon op je strepen gaan staan je kan je kraamtijd ook niet even overdoen .
 
Quote
RE: Schoonmoeder wil komen helpen
Onsjanneke  schreef op: 19-12-2012 17:10:40
Ik ben heel blij dat mijn moeder kraamverzorgster is.........dat zorgt er voor dat mijn schoonmoeder nooit zoiets zal aanbieden

Ik snap je helemaal, zit ook op een totaal andere golflengte als mijn schoonmoeder.

Ik vind het wel onwijs lief dat ze het aanbied. Is het anders geen optie om een duidelijke takenverdeling te doen.

Als ze echt wil helpen kan ze wellicht voor de andere kinderen zorgen, eten koken, huishouden....zodat jij tijd en rust hebt om aan de nieuwe aanwinst te wennen en weer te herstellen.
 
Quote
RE: Schoonmoeder wil komen helpen
Danimvsenna  schreef op: 19-12-2012 17:11:48
Ik zou er ook niet ana moeten denken.

En mocht ze wel komen, dan maak jij toch vast een schema met daarop dat je BV op verzoek geeft. De baby slaapt waar/wanneer hij wilt etc..
 
Quote
RE: Schoonmoeder wil komen helpen
Eefje  schreef op: 19-12-2012 17:14:14
Maar waarom spreekt jouw man dat dan af zonder met jou te overleggen?
Hij weet toch dat jij moeite met haar hebt?
ik kan het goed vinden met mijn schoonmoeder, maar ik zou hier niet blij mee zijn!
Ik zou het bij jouw man aangeven, en samen in gesprek gaan met je schoonmoeder. Dat ze het misschien lief bedoeld, maar dat jullie in de kraamtijd lekker met jullie eigen gezinnetje willen zijn.
 
Quote
RE: Schoonmoeder wil komen helpen
Mafkees  schreef op: 19-12-2012 17:28:38
vreselijk. lijkt mij een hel op aarde!

(heb dan ook de grootste heks op aarde als schoonloeder hoor!)

kijk puur en alleen naar jouw gevoel. wil je het niet? aangeven!
 
Quote
RE: Schoonmoeder wil komen helpen
Liever Anoniem  schreef op: 19-12-2012 17:31:52
Ik denk/ weet bijna 100% zeker dat mijn man mij en onze kinderen en zichzelf gewoon lief goede verzorging gunt. Wie kan dat nou beter dan zijn eigen mama..( beetje kinderlijk klinkt het zo geschreven) maar ik ken mijn man al zoveel jaren dat ik echt denk dat het hij hem alleen maar uit een goed hart komt.. 

Ik ben een beetje opgelucht te lezen dat ik niet een rare gedachtengang heb, dat ik het liever niet wil. 
Grenzen stellen is moeilijk met oma. Ik ben normaal erg conflictmijdend.. Oma is wel erg snel erg direct en ze blijft er lang in hangen. Bedoelingen zijn goed.uitvoering niet altijd. Als je wel duidelijk begrensd, zit je maanden met haar in conflict over "nik" Normaal ben ik dus bewust erg flexibel. Ik wil ook geen conflict aan mijn huis met de vrouw die mijn man heeft grootgebracht en die ook echt wel veel kan leren aan/goeds kan bijdragen aan het leven van mijn kinderen.

ze komt maar een maandje/weken na de geboorte. kan ze haar eigen gang gaan.. Oma zijn.. En waarschijnlijk zijn mijn hormonen dan wel weer zo op de rit dat ik makkelijker mijn eigen gang ga en ook mijn mond hou als dat beter is.
 
Quote
RE: Schoonmoeder wil komen helpen
Lisje  schreef op: 19-12-2012 17:32:22
Schoonmoeder bellen, want jij heb ook een mening en zeggen dat je het heel lief vind aangeboden maar er geen gebruik van wil maken. Als volwassen vrouw gaat dit over jou grens heen. Je krijgt een kindje één van de mooiste momenten van je leven en daar wil je haar geen 24/7 bij en dat is je goed recht!  Je moet ook uitkijken dat als je het wel doet er uiteindelijk geen grote ruzie van komt, kijk daar zou ik bang voor zijn, dan zijn jullie nog verder van huis.
 
Quote
RE: Schoonmoeder wil komen helpen
Cassandra  schreef op: 19-12-2012 17:38:55
Als jij het niet wilt, dan zul je dat duidelijk moeten aangeven. Met als reden: liever een weekje zelf extra aanpoten als een jaar lang ruzie doordat ik ga botsen met lieve mams...

Leg de reden waarom je het niet wilt niet bij haar neer alsof zij alles fout doet. Dat zal haar kwetsen en zul je er bij je man ook niet inkrijgen. Maar geef gewoon aan: ik kan niet zo goed als anderen in mijn huis mijn dingen doen. Dan word ik gewoon een monster en gaan we ruzie krijgen en dat willen we natuurlijk geen van allen.

Durf je niet zo duidelijk aan te geven dat je het niet hebben wilt en komt ze toch, maak dan van te voren héle duidelijke afspraken: jij doet alles rondom de baby. Kleding, bad, voeding, slapen. Zij mag lekker moederen over de rest. Verdeel de taken en laat het dan ook los als ze dingen anders doet als jij.
 
Quote
RE: Schoonmoeder wil komen helpen
Wanouk  schreef op: 19-12-2012 17:42:47
No way, dat zou niet gebeuren hoor, bij mij. Ik kan goed met mijn schoonmoeder door 1 deur, maar zodra ze zich gaat bemoeien met mijn opvoeding, vooral wanneer dit du lijnrecht tegenover mijn eigen opvattingen gaat, dan zou ik daar meteen wat van zeggen.
Als je man dit uit goedheid naar jou toe heeft gedaan, dan is hij ook heus wel zo goed, dat hij het begrijpt dat jij dit niet wilt. Het is jullie 4 e kindje, je weet heus wel hoe het allemaal moet, en hoe je het wilt hebben. Laat hem maar zijn moeder bellen en gewoon heel vriendelijk bedankten, maar dat je het leuk zou vinden wanneer ze gewoon 1 dagje kwam helpen. 
Daar zou ik dan nog wel overheen zien 
 
Quote
RE: Schoonmoeder wil komen helpen
Alice  schreef op: 19-12-2012 17:59:04
Nee, dit zou ik ook niet willen. 
Denk wel dat ik je herken en snap dat het inderdaad niet zo eenvoudig is. Het is niet zo dat ze gewoon een uurtje op bezoek kan komen en weer naar haar eigen huis gaat, toch? 
Begrijp je man ook wel en je schoonmoeder ook, maar nee, ik zou zeker niet akkoord gaan. Zelfs niet als ze wel jou zou volgen. Ik vind die eerste periode is voor het gezin, allemaal aan elkaar wennen en leren kennen. 
 
Quote
RE: Schoonmoeder wil komen helpen
Baby2  schreef op: 19-12-2012 19:12:35

Ik zou mijn schoonmoeder geen hele week om mij toe willen hebben!

 
Quote
RE: Schoonmoeder wil komen helpen
Liefje  schreef op: 19-12-2012 19:35:57
Wat je man vind maakt gewoon geen ene reet uit jij bent kraamvrouw en je ziet het nu al niet zitten ik zeg echt met al mijn kracht NIET DOEN!!!!
 
Quote
RE: Schoonmoeder wil komen helpen
Liefje  schreef op: 19-12-2012 19:38:35
Ik zal ook nog eens zeggen ik heb een hele hele goede band met mijn moeder maar zelfs die zou hier niet meteen de eerste week na de bevalling moeten logeren echt noway
 
Quote
RE: Schoonmoeder wil komen helpen
Liefje  schreef op: 19-12-2012 19:42:25
Ik bedoel ook het logeren voor de rest was mijn moeder hier ook iedere dag te vinden na de bevalling prima zolang ik s avonds mijn huis weer terug heb voor mijzelf
 
Quote
RE: Schoonmoeder wil komen helpen
Sun  schreef op: 19-12-2012 19:48:51
Kunnen de andere kinderen niet bij haar gaan logeren paar nachtjes? Kan ze toch nog helpen en jij je richten op de baby. Ik zou mijn eigen moeder niet eens een week trekken, laat staan mijn schoonmoeder. Zeker niet net na de geboorte, dan ben je zo gevoelig voor alles.
 
Quote
RE: Schoonmoeder wil komen helpen
Liefje  schreef op: 19-12-2012 19:50:58
Dat is een idee maar zou ik nooit willen hier, ik zou mijn kindjes juist op die momenten bij hun nieuwe broertje/zusje in de buurt willen houden.

Daarbij kan het denk ik ook niet want schoonmoeder moet een week komen en ik denk ook omdat dat met de reisafstand heeft te maken en ze niet om de hoek woont....en kinderen moeten gewoon naar school (of je moet heel toevallig in een van de vakanties bevallen)
 
Quote
RE: Schoonmoeder wil komen helpen
Tamaramvc&f  schreef op: 19-12-2012 19:55:56
Als jij het niet wilt niet doen, anders ga je je er nu ook al druk om maken, terwijl je nu je rust nodig hebt en lekker moet genieten van de laatste paar weken met de baby in je buik. De kraamtijd is zo belangrijk, laat haar dan na een week of twee komen, dan zijn jullie als gezin al een beetje gewend. En wat betreft haar schema, ehm, jij bent de moeder, niet zij, dus jou baby, jou huis, jou regels, heel simpel, zij komt er, als ze komt, om te helpen, niet als kraamverzorgster die jou wel even gaat vertellen hoe het moet en om schema's op te stellen over wanneer de baby moet eten en slapen volgens haar systeem. nee niet doen hoor, lekker genieten van je eigen gezin, hopelijk een fijne kraamverzorgster en prachtige baby straks.
 
Quote
RE: Schoonmoeder wil komen helpen
Liefje  schreef op: 19-12-2012 20:03:00
Zelfs een (goede) kraamverzorgster zal je niet vertellen hoe jij het moet doen dat weet je namelijk als moeder prima zelf.
 
Quote
RE: Schoonmoeder wil komen helpen
Blauwtje  schreef op: 19-12-2012 20:28:24
Sorry maar die kwam er bij mij niet in. Ik zit me al te irriteren terwijl ik dit lees

nee meis, op je strepen staan. Het is JOUW tijd!
 
Quote
RE: Schoonmoeder wil komen helpen
Indy  schreef op: 19-12-2012 20:30:53
oh ik snap je helemaal. ik zou er niet aan moeten denken
 
Quote
RE: Schoonmoeder wil komen helpen
Mamav2zoons  schreef op: 20-12-2012 13:46:56
mijn vriendin haar schoonouders wonen in het buitenland en zijn bij de geboorte van al haar3 kids gelijk voor 3 mnd overgekomen (!!!!)  mijn vriendin heeft dit toegestaan omdat ze hun kleinkinderen bijna nooit zien maar als ik daar kwam vond ik het vreselijk!! ik zal het nooit doen met mn eigen moeder niet en schoonmoeder ook niet is ook niet erg gezond en natuurlijk lijkt mij
of je moet echt zoiets hebben van ik ga er in mee om geen ruzie te krijgen en laat haar dr gang gaan
 
Quote
RE: Schoonmoeder wil komen helpen
Made  schreef op: 20-12-2012 14:11:35
Pfff echt niet.....oma van mn dochter is een dikke schat, ze is als een vriendin voor me  Ze zou (net als mn eigen moeder) iedere dag langs mogen komen, maar echt niet een week blijven...kraamtijd hoor je lekker te relaxen en niet te irriteren aan anderen.
 
Quote
RE: Schoonmoeder wil komen helpen
Minou  schreef op: 20-12-2012 14:18:26

Quote Blauwtje:
Sorry maar die kwam er bij mij niet in. Ik zit me al te irriteren terwijl ik dit lees

nee meis, op je strepen staan. Het is JOUW tijd!



ik ook!

Nee meis..niet doen..en ze moet dat ook respecteren
 
Quote
RE: Schoonmoeder wil komen helpen
Ivy  schreef op: 20-12-2012 14:18:43

Ben ik even blij dat mijn schoonmoeder het ook geen week met mij uit zou houden  We kunnen het trouwens prima met elkaar vinden, maar nee, langer dan een paar uurtjes hoeft een bezoekje niet te duren. 


Ik zou niet eens mijn eigen moeder een week over de vloer willen en ook geen kraamverzorgende.

Als ik de verschillen tussen je schoonmoeder en jou zo lees, denk ik niet dat je er gelukkig van zult worden als je haar laat komen.  Misschien toch nog eens een goed gesprek met manlief?  Zal best dat hij het met goede bedoelingen zo wil regelen, maar ik denk dat dit voor jou een bijna onmogelijke opgave zal zijn en ik denk dat je je energie wel anders kunt gebruiken!

 
Quote
RE: Schoonmoeder wil komen helpen
Marly-jane  schreef op: 20-12-2012 16:17:06
Ik zou haar vriendelijk en duidelijk zeggen dat je hier geen zin in hebt.
Ik heb ook zo een hardnekkige schoonmoeder, maar lief blijven lachen en telkens herhalen dat het niet hoeft! dat ik me zelf wel redt. Lukt hier best aardig.
 
Quote
RE: Schoonmoeder wil komen helpen
Esthermv2  schreef op: 20-12-2012 16:21:14
Als ik jou was zou ik heel snel zorgen dat er duidelijkheid komt...laat haar weten dat je liever met je gezinnetje alleen bent. Het verprutst nu al je zwangerschap! Laat het niet ook nog je kraamtijd verprutsen!! Is je goed recht toch?
Misschien is er een gulden middenweg? Dat ze een dag komt of zo!
Succes ermee!
 
Quote
RE: Schoonmoeder wil komen helpen
Melissa  schreef op: 20-12-2012 16:27:19

Quote SismvNick:
Denk niet dat ik het leuk zou vinden, maar goed die van mij ligt een paar meter onder de grond dus ja..

Mijn moeder is er wel de hele week geweest, en me oma een beetje, dat vond ik niet erg, van hun had ik geen last.

Nee dan snap ik het wel, dat gaat zo stinken na een week
 
Quote
Navigatie


Reageren op Schoonmoeder wil komen helpen
Naam
Bericht