Menu
 

Topic:

aardappelgratin

Petra  schreef op: 16-12-2012 19:44:42
hoe maken jullie een aardappelgratin.
Ik wil eigenlijk een eenvoudig recept .
Met niet te veel poespas er eten ook kinderen mee.
 
Quote
Navigatie
RE: aardappelgratin
Petra  schreef op: 16-12-2012 19:45:38
is voor de kerst maar wil het eigenlijk eerst een keer uitproberen.
Dus kom maar op met de ideeen
 
Quote
RE: aardappelgratin
Marimammavanalec  schreef op: 17-12-2012 08:25:58
Ik heb geen flauw idee sorry
op google zal err vast wel wat te vinden zijn toch?
 
Quote
RE: aardappelgratin
M&j  schreef op: 17-12-2012 09:01:18

Ingrediënten













Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 180 graden C. Schil de aardappelen en spoel ze af met water. Snijd de aardappelen in een keukenmachine in dunne plakjes. Als je de gratin gelijk wilt eten, kun je de aardappelen gelijk in de schaal leggen. Wil je er mooie punten van snijden, leg dan een stuk bakpapier in de ovenschaal en leg hierop de aardappelplakjes. Doe de room, knoflook en  bieslook en eieren in een schaal en mix het met een staafmixer goed door. Giet dit mengsel over de aardappelen en zet de schaal in de oven. Bak de gratin in ongeveer 45 minuten gaar. 

Om goed te controleren of hij gaar is, even met een satéprikker in het midden prikken en kijken of het niet hard meer is. Als je er mooie punten van wil snijden, laat dan de gratin eerst afkoelen en later in de koelkast nog verder afkoelen. Haal de gratin uit de ovenschaal door het bakpapier op te lichten. Snijd er mooie punten van en verwarm het dan nog in de oven ongeveer 15 minuten op 200 graden C. Je kunt eventueel ook nog andere kruiden door het roommengsel doen.
 
Quote
RE: aardappelgratin
Karien  schreef op: 17-12-2012 10:04:20
Ik maak het altijd zo: Is voor 4 pers maar het is wel machtig hoor.

1 kg aardappelen
2 tenen knoflook (doe soms wel wat meer)
0,5 liter slagroom
zout, peper, nootmuskaat

Schil de aardappelen en snij ze in plakjes.
Pak een grote pan en doe daar de aardappelplakjes in met de slagroom, wat zout, peper, nootmuskaat en de knoflook (even fijn hakken).
Kook de aardappelschijfjes daar ongeveer 10 a 15 minuten in.

Ovenschaal invetten en schep de aardappelplakjes met een schuimspaan uit de slagroom en doe die in de ovenschaal. Kook de slagroom nog even in, en giet dan over de plakjes.
Lekker kaas erover strooien en dan ongeveer 20 minuten op 200 graden in de oven.
 
Quote
Navigatie


Reageren op aardappelgratin
Naam
Bericht