Famke schreef op: 12-12-2012 22:15:38 |
ik heb een recept van mijn buurvrouw gekregen en nou moet daar kardemon in,maar wat is dat?? buurvrouw krijgt het mij niet uitgelegd(buitenlandse afkomst) het moet door een salade recept van haar maar ik weet niet waar ik het bij moet zoeken in de supermarkt en zij heeft geen potje/verpakking op voorraad zodat ze het mij kan laten zien. Wie weet wat het is? |
Quote |
Tamaramvc&f schreef op: 12-12-2012 22:40:08 |
Dat is een kruid idd, als de super het niet heeft kan je t ook bij de toko halen |
Quote |
Made schreef op: 12-12-2012 22:41:56 |
Zit hier een kok naast me...die zegt dat het een specerij is, familie van de gember Weet wel dat ah het te koop heeft, die glazen potjes met blauwe deksel staat gewoon kardemom op |
Quote |
Melissa schreef op: 12-12-2012 22:44:37 |
Heb het hier ook, word gebruikt in speculaaskruiden en op rundvlees. |
Quote |
Famke schreef op: 13-12-2012 07:16:55 |
Ik had er echt nog nooit van gehoord,waar gebruiken jullie het voor dan? |
Quote |
Sammie schreef op: 13-12-2012 09:40:53 |
Als je op de website van AH in het receptengedeelte als ingredient kardemom invult, krijg je een
heel aantal recepten. Pepernoten, speculaas en veel toetjes/zoetigheden. |
Quote |
Famke schreef op: 13-12-2012 09:43:31 |
Ja ik heb net ook even gegoogeld maar dit recept is hartig maar bij haar altijd erg lekker dus ben
benieuwd! Zijn nog best wel veel kruiden en specerijen waar ik nog nooit van had gehoord. |
Quote |
Famke schreef op: 13-12-2012 09:47:29 |
Ik had er echt nog nooit van gehoord,wist niet eens hoe je het moet schrijven maar meteen goed zag
ik. Vorig jaar heb ik de bergamot van haar geleerd,had ik daar voor ook nooit van gehoord. |
Quote |
Corine86 schreef op: 13-12-2012 09:49:02 |
@Alice, Maak jij de nasi/bami zonder pakje? Zou ik je recept mogen? @Famke, sorry dat ik inbreek op je topic |
Quote |
Alice schreef op: 13-12-2012 10:03:14 |
Corine, ik maak het altijd zonder pakje inderdaad, maar eigenlijk altijd anders. Heb een beetje een
basisrecept en daar varieer ik op, naar gelang wat we erbij eten, of wie er mee eet. Ik maak een boemboe, dit kun je met een vijzel doen, of met een staafmixer. Je moet gewoon alles heel fijn krijgen. Dus bij elkaar.. rauw: - 1 of 2 sjalotjes - 2 of 3 teentjes knoflook - stukje gember (ong 1 cm) of gemberpoeder - beetje kardemom - theelepel sambal - zoete paprikapoeder - eventueel trassi (kun je bij de toko kopen) Verder kun je nog varieren met Djinten (komijn), Ketoembar (koriander), Koenjit (kurkuma) of Laos (galanga) Dit fruit je in de pan en daarna doe je vlees erbij, je rijst meebakken, je groenten erbij. Ik bak ook nog altijd even een omeletje in een andere pan, snij die in reepjes en doe die er ook bij. Pindasaus maak ik ook altijd zelf. Pannetje opzetten, sjalotje, knoflook en sambal in fruiten, 2 a 3 lepels pindakaas erbij, wat water of melk, ketjap en afkruiden met de bovengenoemde kruiden (gember, laos...etc) Naar smaak nog meer toevoegen van knoflook of sambal of ketjap. Smakelijk! |
Quote |
Baby2 schreef op: 13-12-2012 10:42:01 |
Alice wat klinkt dat lekker!!!! Ben helaas niet zo'n keukenprinses! |
Quote |
Alice schreef op: 13-12-2012 21:47:36 |
Het is echt niet moeilijk Baby2.. er kan eigenlijk niets aan misgaan. Behalve misschien dat je je
vlees te lang bakt, maar voor de rest is het foolproof! |
Quote |