Menu
 

Topic:

kleinkinderen slechte tafelmanieren

Anna28  schreef op: 10-12-2012 19:35:42

  




AMSTERDAM - 




Smakken, met een vork in de saladeschaal prikken, neus peuteren, schreeuwen en bellen aan tafel. Opa's en oma's zijn niet te spreken over de tafelmanieren van hun kleinkinderen. De schuldigen? Ouders. Die zouden hun kroost te liberaal opvoeden, aldus de grootouders.






 

 






Uit onderzoek van Grannynet onder 100 opa's en oma's blijkt dat het met de tafelmanieren veel slechter gesteld is dan decennia geleden. Zo zou 49 procent van de kinderen vragen of ze van tafel mogen na het eten, in vergelijking met 89 procent van de grootouders en 80 procent van de ouders.


Schuld bij ouders


Iets meer dan de helft van de kinderen eet 's avonds nog aan tafel (54%), terwijl negen op de tien opa's en oma's vroeger aan tafel schoof voor het avondeten en 87 procent van de ouders. De meerderheid van de ondervraagden legt de schuld bij de liberale opvoedmethoden van ouders. "Mijn kleinkinderen hebben slechte tafelmanieren omdat hun ouders ze die niet aanleren", stelt een oma in het 

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende
RE: kleinkinderen slechte tafelmanieren
Laura  schreef op: 10-12-2012 20:14:36
hier zitten ze aan tafel en blijven ze zitten tot iedereen klaar is....geen gemopper op het eten, niet boeren etc...geen speelgoed en geen televisie aan..ennuh geen i-pads telefoons etc...dat laatste is het lastigst voor mijn man....mijn jongste eet meestal met bestek...De oudste (5 jaar) kan dit niet echt, hij wil het wel, probeert het ook maar kost hem veel moeite (hij trilt bij het eten lage spierspanning/hypermobiel). Vind het wel lastig....ik wil graag dat hij eet, eigenlijk ook netjes, maar als het niet lukt dan raakt hij gefrustreert....vaak begint hij dus met bestek en dan later met zijn handen....
 
Quote
RE: kleinkinderen slechte tafelmanieren
Meanne  schreef op: 10-12-2012 20:19:56
Smakken vind ik zo vreselijk!!!! 

Mijn oudste probeert met mes en vork te eten, maar door zijn motheriek gaat dat niet altijd even goed.

Mijn man had thuis geen tafelmanieren, als wij daar eten zitten de kinderen, schoonmoeder en ik aan tafel. Schoonvader hangt in zijn stoel

Hier dus ook met mes en vork.
niet smakken!!
niet met volle mond praten
recht zitten, geen ellebogen op tafel
wachten tot iedreen klaar is
geen tv
alleen patat eten we op de bank met tv


het is hier niet perfect maar zie bij zoveel mensen thuis dat ze altijd op de bank eten, graaien en snaaien brrrr

 
Quote
RE: kleinkinderen slechte tafelmanieren
Jomi  schreef op: 10-12-2012 20:27:23

Quote Boterbloem:
bord aflikken vind ik een compliment.

Ooit hebben mensen tafelmanieren verzonnen en daar zou je je dan aan moeten houden. Ik vind het maar een lading regels die niet perse nodig zijn.

Bord aflikken, heeeeeerlijk! Of het schaaltje van je toetje.

Mag ik bij je komen eten Jomi hahaha



Het was gewoon een boterham, daar valt toch geen compliment over te geven Je mag best komen eten hoor en ook je bord aflikken, ik hoef jou niet op te voeden
 
Quote
RE: kleinkinderen slechte tafelmanieren
Misbren  schreef op: 10-12-2012 20:37:23
Hier geen strenge manieren, altijd regels.
Mijn kids weten hoe ze moeten eten bij anderen, thuis lekker bord op schoot voor de tv.
Ik doe niet aan die onzin, ze "moeten" al zoveel en dan ook nog al die regels bij het eten???
We hebben regelmatig een helemaalgeenregel dag dn mogen ze staand met hun handen eten als ze willen, zolang ze zich maar kunnen gedragen als we uit eten of wat dan ook gaan.
Dit werkt prima hier.
 
Quote
RE: kleinkinderen slechte tafelmanieren
Boterbloem  schreef op: 10-12-2012 20:40:28

Quote Jomi:
[...] Het was gewoon een boterham, daar valt toch geen compliment over te geven Je mag best komen eten hoor en ook je bord aflikken, ik hoef jou niet op te voeden


Nou dan heb je toch echt wel een heeeeeeeeeeeeeeerlijke boterham gekocht hahaha. Knap gedaan zeg!
 
Quote
RE: kleinkinderen slechte tafelmanieren
Mamami  schreef op: 10-12-2012 20:54:30

Quote Misbren:
Hier geen strenge manieren, altijd regels. Mijn kids weten hoe ze moeten eten bij anderen, thuis lekker bord op schoot voor de tv. Ik doe niet aan die onzin, ze "moeten" al zoveel en dan ook nog al die regels bij het eten??? We hebben regelmatig een helemaalgeenregel dag dn mogen ze staand met hun handen eten als ze willen, zolang ze zich maar kunnen gedragen als we uit eten of wat dan ook gaan. Dit werkt prima hier.



Wij eten bij uitzondering wel eens patat voor de tv. Ik vind dat vreselijk, ik mis dan echt het onderlinge contact.Als we aan tafel eten vertellen we allemaal om de beurt iets over die dag of we praten over andere dingen. Soms zitten we gewoon gezellig een uur aan tafel, heerlijk vind ik dat, tijd nemen voor elkaar. Als ik altijd voor de tv zou eten zou ik dat echt missen. Als we voor de tv eten, zit iedereen te kijken, ondertussen onnadenkend hapje voor hapje naar binnen te werken en wordt er weinig besproken.

Heel eerlijk, ik pik de kinderen die altijd voor de tv eten er zo tussen uit. Niet dat dat erg is, maar ik kan me namelijk heel goed herinneren hoe dat voelde toen ik 14 was en bij mijn vriendje thuis ging eten. Keurig netjes aan tafel en ik wist eigenlijk niet eens waar al dat bestek voor diende, voelde me toen zo opgelaten. Dat wil ik mijn kinderen echt niet aandoen
 
Quote
RE: kleinkinderen slechte tafelmanieren
Alice  schreef op: 10-12-2012 20:56:01
Opstaan als iemand nog zit te eten, vind ik echt wel zo verschrikkelijk onbeleefd. 
Bij hoge uitzondering, als er echt nog iets moet, dan mag je om toestemming vragen, maar anders, wachten. 
Heb ik mn man trouwens ook moeten leren, fatsoenlijk en netjes eten kan hij nog steeds niet. Ik kijk gewoon niet naar hem als we eten, want dan heb ik geen honger meer. 

Als de kindjes straks dat doen, krijgen ze wel op hun falie en als ze dan zeggen dat papa dat ook doet, zal hij misschien eindelijk eens er op gaan letten. 

Mijn zoontje zegt trouwens regelmatig aan tafel dat hij het lekker vindt, zo lief! En wenst ons ook altijd smakelijk eten  
 
Quote
RE: kleinkinderen slechte tafelmanieren
Annie  schreef op: 10-12-2012 20:56:44

Quote Anna28:
[...]

Wie is de baas dan bij jullie?  Even flauw hoor, maar ze moeten toch gewoon luisteren?





Hihi ik ben stieken wel benieuwd hoe het bij jouw gaat als Tim wat ouder (en dus eigenwijzer) is. Als ze klein zijn kun je ze gemakkelijker laten zitten dan wanneer ze wat ouder zijn is mijn ervaring.
 
Quote
RE: kleinkinderen slechte tafelmanieren
Anna28  schreef op: 10-12-2012 20:58:42

Quote Annie:
[...]

Hihi ik ben stieken wel benieuwd hoe het bij jouw gaat als Tim wat ouder (en dus eigenwijzer) is. Als ze klein zijn kun je ze gemakkelijker laten zitten dan wanneer ze wat ouder zijn is mijn ervaring.



haha Tim heeft nu al een eigen willetje met enorme krijsbuien hoor. 
Hij moet gewoon naar me luisteren, klaar. Geen discussie over mogelijk. 


Tuurlijk weet ik niet hoe dat gaat straks, maar de ervaring die ik heb met heeeeeeeel veel kinderen in de leeftijd van 3-16 jaar heeft me in elk geval voldoende ervaring en kennis meegegeven  
 
Quote
RE: kleinkinderen slechte tafelmanieren
Laura  schreef op: 10-12-2012 21:00:50
ehh bij mij thuis mogen ze eigenlijk nooit op de bank eten...weet zeker dat ze de hele bank onder smeren, zo niet netjes eten ze
 
Quote
RE: kleinkinderen slechte tafelmanieren
Mvi  schreef op: 10-12-2012 21:26:29
hier echt zitten aan tafel,mes en vork,  ellebogen van tafel, met mond dicht eten, niet smakken, voor tafelgaan wc en handen wassen, wachten tot iedereen zit.  Mijn schoonouders en zwager hebben geen tafelmanieren, zitten atijd te bunkeren en eten naar binnen te schuiven met 1 arm op tafel, vreselijk! mijn vriend heeft het echt afgeleerd, toen hij voor het eerst bij ons thuis kwam eten had hij al opgeschept en zat al te eten terwijl mijn moeder de pannen nog op tafel aan het zetten was, hij schaamde zich achteraf dood. Vind het echt hele normale regels en heb echt een hekel aan slechte tafelmanieren. Eten kan echt echt wel gezellig zijn met goede tafelmanieren
 
Quote
RE: kleinkinderen slechte tafelmanieren
Fruitsalade  schreef op: 10-12-2012 21:36:46
We eten in elk geval met een vork of lepel en we zijn bezig om het handhaven van een mes te introduceren.
We blijven aan tafel zitten tot iedereen klaar is.
Verder vinden mijn kinderen het normaal om iets te vragen waar ze niet niet bij kunnen, in plaats van het zomaar te pakken en over de tafel heen te gaan hangen.
 
Quote
RE: kleinkinderen slechte tafelmanieren
Jarofe  schreef op: 11-12-2012 06:32:05
Ik weet dat mijn ouders zich ook ergeren aan mijn kinderen.
Gelukkig lusten ze heel veel alleen onze jongste van 4 doet moeilijk met eten en zij kan heel moeilijk stil zitten het lukt haar niet om te wachten tot iedereen eindelijk klaar is dus als zij klaar is met eten dan laat ik ze maar van tafel gaan dan kan ik tenminste met  mijn 2 andere meiden en man ( als hij er is dan) verder eten. het afsluiten met bijbelverhaal en bidden doen we wel allemaal dus dan moet de jongste weer even gaan zitten.
De bedoeling is hier wel iedereen blijft aan tafel tot iedereen klaar is maar ik ben daar met de jongste gewoon soepel in met de andere 2 is het ook goed gekomen.
De intentie is wel om ze tafelmanieren bij te brengen maar vooral onze oudste van 10 die snapt nog steeds niet waar haar bestek voor is, ik heb er ook niet altijdk  erg in omdat ik vaak zo met de jonste bezig ben, maar ik zeg echt zowat elke maaltijd dat ze ook nu wel haar vork en mes mag gebruiken maar het land gewoon niet. Ik heb een tijdje echt heel lang geprobeerd hier consequent op te letten, maar helaas.

Ook met volle mond praten gebeurd hier heel regelmatig, nu geeft mijn man ook niet het goede voorbeeld sowieso zijn de tafelmanieren bij mijn schoonfamilie ver te zoeken echt een groot verschil hoe ik opgevoed ben.
Ik vind het best moeilijk om steeds elke maaltijd op iedereen te letten of ze nu eens dooreten, blijven zitten aan tafel en dan ook nog eens al die tafelmanieren ik kan dan zelf ampers een hap wegkrijgen.

Dus ja hier zo'n gezin waar mensen zich best aan zullen ergeren maar zie maar eens in je uppie je man en 3 kinderen op te voeden. Bij mijn ouders schaam ik mezelf er ook wel voor houd mijn hart vast als we daar eten ik zit echt niet op mijn gemak daar.
 
Quote
RE: kleinkinderen slechte tafelmanieren
Boterbloem  schreef op: 11-12-2012 08:09:41

Quote Alice:
Opstaan als iemand nog zit te eten, vind ik echt wel zo verschrikkelijk onbeleefd. 
Bij hoge uitzondering, als er echt nog iets moet, dan mag je om toestemming vragen, maar anders, wachten. 
Heb ik mn man trouwens ook moeten leren, fatsoenlijk en netjes eten kan hij nog steeds niet. Ik kijk gewoon niet naar hem als we eten, want dan heb ik geen honger meer. 

Als de kindjes straks dat doen, krijgen ze wel op hun falie en als ze dan zeggen dat papa dat ook doet, zal hij misschien eindelijk eens er op gaan letten. 

Mijn zoontje zegt trouwens regelmatig aan tafel dat hij het lekker vindt, zo lief! En wenst ons ook altijd smakelijk eten  


Of dat jij wat losser wordt 


 
Quote
RE: kleinkinderen slechte tafelmanieren
Boterbloem  schreef op: 11-12-2012 08:13:50

Quote jarofe:


Dus ja hier zo'n gezin waar mensen zich best aan zullen ergeren maar zie maar eens in je uppie je man en 3 kinderen op te voeden. Bij mijn ouders schaam ik mezelf er ook wel voor houd mijn hart vast als we daar eten ik zit echt niet op mijn gemak daar.



Ik vind dat best verdrietig... Dat zijn dus dingen die zulke tafelmanieren met je kunnen doen. Eten zou gezellig moeten zijn en genieten van elkaar, maar we gaan ons ergeren omdat het niet volgens verzonnen regels gaat. En dat zorgt er weer voor dat je niet lekker zit.

Ik schaam mij niet voor mijn man en kinderen. Zij zijn wie zij zijn. Vind het echt heel jammer voor mensen die zo hechten aan tafelmanieren, alleen ik ben super trots op ze. Of ze nu met de hand eten of met mes en vork en zonder ellebogen op tafel... Geen elleboog op tafel, moet je eigenlijk eens goed nadenken waar we mee bezig zijn, wat is de ramp van een elleboog op tafel? En dat laten we soms een etentje al verpesten...
 
Quote
RE: kleinkinderen slechte tafelmanieren
Ivy  schreef op: 11-12-2012 08:25:58

Quote Anna28:
hihi Marimamavanalec

Ik ben heel streng opgevoed qua tafelmanieren. Altijd recht zitten, geen ellebogen op tafel, eten met mes en vork, de lepel naar je mond brengen en je hoofd rechtop houden (dus niet het schaaltje naar je mond)
Niet boeren, winden of van tafel lopen om naar toilet te gaan. 
Met mes en vork alles eten, ook friet, zelfs pannekoeken oprollen met mes en vork. 

Ben er niks slechter van geworden maar merk wel dat ik nu de neiging heb om het ook vrij consequent te doen. Zowieso aan tafel eten en blijven zitten totdat we allemaal klaar zijn. Dat vind ik wel belangrijk. 



Hier probeer ik dat ook, maar het lukt niet altijd.  Mijn kindjes kunnen nogal eens dringend naar het toilet moeten.  Als ik nee zeg, kan ik dan diarree ruimen...
Ze eten hier eigenlijk ook alles met mes en vork.  Misschien friet niet, maar verder eigenlijk wel.
Ellebogen mogen niet op tafel, niet zingen aan tafel, met de lepel naar buiten scheppen, tafelvolume praten, tv uit, niet smakken, kleren aan ('s zomers lopen ze graag in zwemkleding) etc.

Mijn ouders en schoonouders klagen gelukkig nooit.  Zou ik best genant vinden!  Laatst moesten we voor een feest uit eten met mijn schoonouders.  Ik vond het best eng met 6 kinderen, maar, ze hebben alle 6 keurig 3 uur stilgezeten.  Zijn alleen 1x tussendoor met oma naar het toilet gelopen.

Maar, eens in de zoveel tijd kan er gek gedaan worden.  Heel soms vliegt er opeens een glas water over tafel ;-)  Nou ja, het water dan, glas niet.  Ik vind het vooral belangrijk dat de kinderen zich netjes kunnen gedragen en niet dat het altijd 100% van de tijd zo gaat.  Zelfs af en toe een boerwedstrijdje kan hier.
 
Quote
RE: kleinkinderen slechte tafelmanieren
M&j  schreef op: 11-12-2012 08:31:11
Ik vind het belangrijk dat het gezellig aan tafel is en dat er goed gegeten wordt, al het andere is bijzaak. Als we niet tegelijk eten mag er ook op de bank gegeten worden voor de TV maar dat gebeurt niet zo vaak. De kinderen moeten wel even op elkaar wachten voordat ze van tafel gaan tenzij er eentje echt zit te treuzelen.
De kinderen zijn trouwens wel op de hoogte van de etiquette en buiten de deur eten ze wel met mes en vork etc.


 
Quote
RE: kleinkinderen slechte tafelmanieren
Danimvsenna  schreef op: 11-12-2012 08:46:55
Heb het aan mijn moeder gevraagd, maar die ergert zich gelukkig niet aan Senna

Senna heeft gelukkig ook aardig tafelmanieren.
Zo kon ze al met 1,5 jaar netjes met vork eten, zonder knoeien.
Ze mag niet smakken/met mond open eten.
Ze moet aan tafel blijven zitten tot iedereen klaar is.
Ze kan al aardig met mes en vork eten.
En ook geen drama aan tafel met moeilijk doen.

Maar op het KDV vonden ze het wel erg opvallen, en stonden ze verbaast hoe netjes Senna kon/kan eten.
 
Quote
RE: kleinkinderen slechte tafelmanieren
Alice  schreef op: 11-12-2012 09:14:18

Quote Boterbloem:
[...]
Of dat jij wat losser wordt 




Sorry, maar een volwassen vent kan gewoon eten normaal in zijn mond stoppen. zonder dat zijn kin en wangen onder hoeven te komen. 
Het is ronduit onsmakelijk om naar te kijken. 

 
Quote
RE: kleinkinderen slechte tafelmanieren
Mafkees  schreef op: 11-12-2012 09:17:23

Quote m:
Ik vind het belangrijk dat het gezellig aan tafel is en dat er goed gegeten wordt, al het andere is bijzaak.




ondanks strenge regels rondom de tafelmanieren hebben wij het ook gezellig tijdens het eten hoor
het is geen ruzie hier, geen gedril...gewoon duidelijk. je rijdt ook niet door rood, en je eet ook niet met je mond open.
 
Quote
RE: kleinkinderen slechte tafelmanieren
Suus  schreef op: 11-12-2012 09:23:50
Ondanks de regels die wij hebben is het hier heel gezellig aan tafel hoor. De kinderen weten niet beter. Tafelmanieren zijn juist bedoelt om je tafelgenoten hun trek niet te ontnemen.

Het meest belangrijk vind ik toch wel het aan tafel eten. Dat is het enige moment op de dag dat wemet zijn allen echt bij elkaar zitten en met zijn allen contact hebben. Heerlijk!
 
Quote
RE: kleinkinderen slechte tafelmanieren
Alice  schreef op: 11-12-2012 09:28:54
Het heeft gewoon met fatsoen en respect voor elkaar te maken vind ik. 
Mijn man begint al met opscheppen (enkel bij zichzelf) als ik nog bezig ben alles op tafel te zetten. Ik snij het eten voor mn zoontje dan ook. Dus tegen de tijd dat ik kan beginnen, heeft hij het al bijna op. Dan gaat hij ook nog graag van tafel als hij 't op heeft (maar inmiddels doet hij dat niet meer) Vaak pakt hij alleen drinken voor zichzelf en kan ik zelf nog 's naar koelkast lopen om voor mezelf iets te pakken. Vind dat gewoon echt onbeleefd en niet gezellig. Gewoon asociaal eigenlijk. 

Het is geen wereldramp nee, maar hij wordt er ook niet minder van om even te wachten of om even aan een ander te denken.
Je kunt wel alle manieren van fatsoen los gaan laten natuurlijk, maar ik vind de wereld al asociaal genoeg 
 
Quote
RE: kleinkinderen slechte tafelmanieren
Nathaliemv3  schreef op: 11-12-2012 09:35:44
Ze eten gewoon aan tafel ,met bestek en wachten tot iedereen klaar is.
Als ze tussen door even naar de wc moeten dan gaan ze gewoon ,al gebeurt dat maar zelden
 
Quote
RE: kleinkinderen slechte tafelmanieren
Ivy  schreef op: 11-12-2012 09:36:03

Quote Suus:
Ondanks de regels die wij hebben is het hier heel gezellig aan tafel hoor. De kinderen weten niet beter. Tafelmanieren zijn juist bedoelt om je tafelgenoten hun trek niet te ontnemen.

Het meest belangrijk vind ik toch wel het aan tafel eten. Dat is het enige moment op de dag dat wemet zijn allen echt bij elkaar zitten en met zijn allen contact hebben. Heerlijk!



Helemaal mee eens.  Hier zitten we ook elke dag vrij lang aan tafel.  Minstens een half uurtje en iedereen vindt dat eigenlijk altijd wel gezellig.
 
Quote
RE: kleinkinderen slechte tafelmanieren
Boterbloem  schreef op: 11-12-2012 09:39:11

Quote Alice:
[...]

Sorry, maar een volwassen vent kan gewoon eten normaal in zijn mond stoppen. zonder dat zijn kin en wangen onder hoeven te komen. 
Het is ronduit onsmakelijk om naar te kijken. 


excuus aanvaard 
 
Quote
RE: kleinkinderen slechte tafelmanieren
Boterbloem  schreef op: 11-12-2012 09:42:49

Quote Alice:
Het heeft gewoon met fatsoen en respect voor elkaar te maken vind ik. 
Mijn man begint al met opscheppen (enkel bij zichzelf) als ik nog bezig ben alles op tafel te zetten. Ik snij het eten voor mn zoontje dan ook. Dus tegen de tijd dat ik kan beginnen, heeft hij het al bijna op. Dan gaat hij ook nog graag van tafel als hij 't op heeft (maar inmiddels doet hij dat niet meer) Vaak pakt hij alleen drinken voor zichzelf en kan ik zelf nog 's naar koelkast lopen om voor mezelf iets te pakken. Vind dat gewoon echt onbeleefd en niet gezellig. Gewoon asociaal eigenlijk. 

Het is geen wereldramp nee, maar hij wordt er ook niet minder van om even te wachten of om even aan een ander te denken.
Je kunt wel alle manieren van fatsoen los gaan laten natuurlijk, maar ik vind de wereld al asociaal genoeg 


Ik vind mijn kinderen alles behalve asociaal aan tafel. Eigenlijk het tegenovergestelde. Ze kijken een ander niet aan als ze minder netjes eten en accepteren alles en iedereen aan tafel. 
Er zit nog een hele weg tussen veel regels en asociaal zijn. Hier zijn ze gewoon zichzelf
 
Quote
RE: kleinkinderen slechte tafelmanieren
M&j  schreef op: 11-12-2012 09:44:35

Quote MaFKeeS:
[...]

ondanks strenge regels rondom de tafelmanieren hebben wij het ook gezellig tijdens het eten hoor
het is geen ruzie hier, geen gedril...gewoon duidelijk. je rijdt ook niet door rood, en je eet ook niet met je mond open.



Wij hebben in huis geen verkeerslichten dus in huis hoeven ze niet voor rood te stoppen, op de openbare weg wel.
 
Quote
RE: kleinkinderen slechte tafelmanieren
Suus  schreef op: 11-12-2012 09:47:45
Mijn kinderen zijn ook zich zelf hoor
 
Quote
RE: kleinkinderen slechte tafelmanieren
M&j  schreef op: 11-12-2012 09:50:14

Quote Boterbloem:
[...]
Ik vind mijn kinderen alles behalve asociaal aan tafel. Eigenlijk het tegenovergestelde. Ze kijken een ander niet aan als ze minder netjes eten en accepteren alles en iedereen aan tafel. 
Er zit nog een hele weg tussen veel regels en asociaal zijn. Hier zijn ze gewoon zichzelf




Hier dus ook, mijn kinderen zullen andere dus nooit verbeteren als die iets fout doet aan tafel, respecteren andere zoals ze zijn.
 
Quote
RE: kleinkinderen slechte tafelmanieren
M&j  schreef op: 11-12-2012 09:54:42

Quote Alice:
Het heeft gewoon met fatsoen en respect voor elkaar te maken vind ik. 
Mijn man begint al met opscheppen (enkel bij zichzelf) als ik nog bezig ben alles op tafel te zetten. Ik snij het eten voor mn zoontje dan ook. Dus tegen de tijd dat ik kan beginnen, heeft hij het al bijna op. Dan gaat hij ook nog graag van tafel als hij 't op heeft (maar inmiddels doet hij dat niet meer) Vaak pakt hij alleen drinken voor zichzelf en kan ik zelf nog 's naar koelkast lopen om voor mezelf iets te pakken. Vind dat gewoon echt onbeleefd en niet gezellig. Gewoon asociaal eigenlijk. 

Het is geen wereldramp nee, maar hij wordt er ook niet minder van om even te wachten of om even aan een ander te denken.
Je kunt wel alle manieren van fatsoen los gaan laten natuurlijk, maar ik vind de wereld al asociaal genoeg 




Maar dat heeft toch met gebrek aan respect te maken en niets met regels.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende


Reageren op kleinkinderen slechte tafelmanieren
Naam
Bericht