Flower schreef op: 06-12-2012 10:53:52 |
ik zit net koffietijd te kijken en daar komen zelfgemaakte ragout bakjes voorbij. ziet er erg lekker uit, maar ik zie dat ze er een blik ragout in stoppen. het lijkt me erg lekker, maar dan met zelfgemaakte ragout. ik weet dat er een paar keukenprinsesen zijn hier...dus help...... hoe maak ik lekkere zefgemaakte ragout? |
Quote |
Kim Mv Sem schreef op: 06-12-2012 10:54:57 |
Ik maak deze altijd als we ragout eten, heerlijk! http://www.ah.nl/allerhande/#/recepten/621224/lentepasteitje-met-kip/?rq=lentepasteitje |
Quote |
Spatje schreef op: 06-12-2012 10:58:30 |
ik maak hem hetzelfde als sis, alleen doe ik er nog wat room bij ![]() |
Quote |
Flower schreef op: 06-12-2012 11:01:09 |
thanks, hier kan ik wel wat mee. maar de kip kook je dus...had hem zo gebakken, maar door te koken wordt het wat zachter natuurlijk. ik zal het van't weekend is proberen, en dan met die zelfgemaakte bakjes erbij. die kok in koffietijd deed er spek of kaas onderin, lijkt me heerlijk!! |
Quote |
Flower schreef op: 06-12-2012 11:02:36 |
klinkt lekker sis, ik kan wel jaloer op je worden, volgens mij eten jullie altijd heerlijk,
haaaaaaa een echte keukenprinses!! |
Quote |
Spatje schreef op: 06-12-2012 11:04:47 |
flower geloof me, deze ragout is op tijd van 15 minuten gemaakt inclusief het koken van de kip, is
zo simpel als wat als je de kip weglaat en er balletjes gehakt bij doet kleintjes en onder de roux wat tomatenpuree, heb je balletjes in tomatensaus, mjaaaaaaaaaaaaaaaam |
Quote |
Flower schreef op: 06-12-2012 11:04:49 |
ik hou wel van koken, maar de jongste is echt zo'n zeur met eten...pffff maakt het echt niet leuk. maar mss maar gewoon negeren, en dan eet ze maar niets, of "weer" een potje boontjes..... |
Quote |
Angelique schreef op: 06-12-2012 11:06:43 |
ja zit ook te kijken wil ook tijdje al zelf gemaakte ragout maken wij deden dat vroegr met de fam vaak dan maakte we dus hele pan vol dan aten we een dag bakjes met ragout wat over bleef daar doe je dan meer bloem bij dat het lekker stevig word dan maakte we daar kroketten van dus kroket rollen van ragout en dan ff door ei en paneer meel 2 x en dan in de frituur pan erggggg lekker ook |
Quote |
Angelique schreef op: 06-12-2012 11:10:38 |
hier drie mannen in huis en alle drie zijn het wel lastige eters als is de ongste nog wle erg
makkelijk maar mijn partner is er een van lust ik niet en de oudste vind alles te gezond (hoe komt ie erbij) maar ik eet wat ik wil want ga niet alles eten wat hun willen dan is het leke dag bijna zelfde |
Quote |
Flower schreef op: 06-12-2012 11:11:46 |
zou ik eigenlijk ook moeten doen sis, maar het zit echt in mijn "systeem" van, ze moet toch iets
gezonds eten. ze was tot ze drie was echt mega vaak ziek, erg lage weerstand, dus ik deed er toen alles aan om haar gezond te laten eten. ik was dus al blij dat ze wat luste, en dat aten/eten we dan ook vaak. nu is ze 9 en is dus echt nooit meer ziek, maar ik merk toch dat we vaak nog steeds dingen eten die zij iig lust. stom eigenlijk... |
Quote |
Krumelke schreef op: 06-12-2012 11:17:52 | ||
zo maak ik hem ook altijd. mijn zoon eet al heel lang heel slecht, dus daar let ik niet meer op. hij eet wel graag brood dus zorg wel dat er genoeg gezonde dingen zijn voor bij de brood maaltijd. | ||
Quote |
Kimmvsemenmex schreef op: 06-12-2012 11:34:01 |
Ik maak hem ook het zelfde als Sis. Ik doe er alleen nog een klein beetje crème freche op het laatst doorheen. Oh en ik weeg nooit af, gaat gewoon op gevoel. |
Quote |
Mus schreef op: 06-12-2012 11:41:42 |
Inderdaad zoals sis ken ik hem ook Maar je kunt hem ook anders maken. Als je stukjes kip wilt houden, en geen uit elkaar gevallen vlees. Dat gaat zo: Kip in kleine blokjes snijden, en in olijfolie lekker rondom bruin aanbraden, dan met bouillon "blussen". (of water met een bouillonblokje), dat lekker laten sudderen. Dan room erbij, kruiden erbij, en dan binden door een klontvrij papje te maken van meel en melk en dat erdoorheen roeren (snel roeren, anders krijg je klontjes!). Even op laten koken, en dan heb je een perfect gebonden saus. Ook lekker om door die saus nog wat apart gebakken chamignons met uitjes te doen... mmhhh succes ermee! |
Quote |
Mama_anja schreef op: 06-12-2012 12:11:15 |
heb eerst boulion gemaakt van kippendijen heb een recept van internet geplukt en daar kip en champignons toegevoegd lekker en ook van de rest kip kerrie soep gemaakt |
Quote |
Flower schreef op: 08-12-2012 18:00:26 |
net zelf het ragoutje gemaakt, en lekker dat ie was!!! ik had er bladerdeeg cups bij gemaakt met spek en kaas onder in!! |
Quote |
Ladyd schreef op: 08-12-2012 18:10:33 | ||
Dat klinkt wel heel lekker! | ||
Quote |
Jacq39 Via Laptop schreef op: 08-12-2012 19:39:09 |
Kunnen jullie stap voor stap schrijven hoe jullie dit maken??? Als jullie dat willen natuurlijk? |
Quote |
Flower schreef op: 08-12-2012 19:58:41 | ||
ik heb de ragout gemaakt zoals sis het geschreven heeft, ging super goed, wel heel goed roeren. 5o gr boter in de pan, 50 gr bloem erbij, mega goed roeren, bloemm gaar laten worden en dan de bouilon erbij doen, heel goed blijven roeren. dan de kip en groenten erbij. van bladerdeeg heb ik zelf cups gemaakt, wel een beetje grote zodat er wel wat in past. rondje uitsteken, dit is de onderkant. daar op spek leggen, zijkantjes een beetje vrij laten. een zelfde ronde uitsteken en daar weer een kleiner rondje uitsteken dodat je een ring krijgt zeg maar. deze op de bodem leggen. het middelste rondje heb ik ook spek op gedaan. nog wat geraspte kaas erop en dan in de oven. 25 minuutjes. en daarna smullen maar!!! | ||
Quote |
Mamalinda schreef op: 16-12-2012 17:06:00 |
Ik doe het als vogt : Kip koken in bouillon, minstens 15-20 min Half pakje boter laten smelten in pan, ui fijnsnijden en even meebakken Vuur uit en zoveell bloem erbij doen dat je een stevige bloembal hebt. Daarna als de kip klaar is de bouillon er met kleine beetjes bijgieten (goed roeren!) Kip klein snijden en erbij doen. Ik koop altijd kant en klare champignons die doe ik erbij Daarma scheut ketjap scheut sweet Chili saus (naar eigen smaak) in zijn geheel weer verwarmen De bakjes maak ik altijd van wite puntbroodjes. Onderkanten er met een broodmes afsnijden, broodje uithollen. Zowebakje als onderkanten volledig insmeren met boter. 9 min in de oven (200graden) Heerlijk!!!! |
Quote |
Saskiamv2boys schreef op: 16-12-2012 17:25:38 |
oh lekker moet ik toch eens gaan proberen mischien met kerst.. |
Quote |
Saskiamv2boys schreef op: 16-12-2012 17:26:38 | ||
wat is een roux | ||
Quote |
Flower schreef op: 16-12-2012 18:02:11 |
ik heb het vandaag weer gemaakt......was weer heerlijk!! |
Quote |