Menu
 

Topic:

Wel of geen zetpil

Annie  schreef op: 01-12-2012 16:27:26
Een baby van 3 maanden en net 5 kilo maar nog lang geen 5,5 kilo kan ik die wel/geen zetpil geven?

Koorts is nu 39.4.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende
RE: Wel of geen zetpil
Woepie  schreef op: 01-12-2012 21:02:25
Pff en dan later teug komen janken omda thet toch niet helemaal goed was met de kleine. Sorry kan hier niet tegen. Dit kind mag helemaal geen koorts hebben. en nee het is geen onzin om te bellen. bellen voor advies lijkt me beter dan later met de gebakken peren te zitten.Sorry hoor met z'on kleine baby vind ik dat gewoon heel erg als je juist de huisarts niet belt.
 
Quote
RE: Wel of geen zetpil
Marie8  schreef op: 01-12-2012 21:20:27
Hoezo mag dit kind geen koorts hebben? 
 
Quote
RE: Wel of geen zetpil
Saskiamv2boys  schreef op: 01-12-2012 21:23:08
jeetje wat zijn jullie hard voor topic openster zeg..
Ik zou ook de post niet bellen.. Een kindje ook onder de drie maanden kan altijd koorts hebben.
Ik zou bellen als er meer aan de hand was dan koorts. Dus benauwd of kreunen inderdaad.
Als een kind goed drinkt en voldoende plast zal ik het in de gaten houden.
Evt een zetpil geven. Het kan ook zijn dat hij of zij een kinderziekte onder de leden heeft of een virusje heeft opgepakt..


 
Quote
RE: Wel of geen zetpil
Son  schreef op: 01-12-2012 21:25:23
Ik vind ook dat er overdreven gereageerd wordt. Kind van 3 maanden mag wel koorts hebben. Is juist goed, betekend dat het lijfje hard aan t werk is om ziektekiemen te verjagen.
Het is idd wel aan de hoge kant, maar denk je nou echt dat een kind direct wordt opgenomen ? Zolang het alert is en goed drinkt, moet je het gewoon 3 dagen aankijken. Geloof me...ik kan het weten.

Ik ben het wel eens dat als je twijfelt niet moet schromen om te bellen.

Wat ik al eerder zeu, ik ben niet zo op zetpil zo jong. Het vertekend het ziektebeeld en dat vind ik linker als het nog een nachtje aankijken.
Sterkte
 
Quote
RE: Wel of geen zetpil
Saskiamv2boys  schreef op: 01-12-2012 21:26:08

Quote Annie:
Even voor de duidelijkheid ik stop hem niet vol met zetpillen. Ik geef hem niets. Wij hebben ondanks de andere kids die dingen niet eens standaard in huis (om aan te geven dat ik niet snel iets geef) en nu hebben we een doosje gehaald omdat het weekend is en ze morgen moeilijk te krijgen zijn. Ik las het doosje en zag daar dus op staan dat het vanaf 5,5 kilo is en hij is dat nog niet vandaar mijn vraag. 

Normaal zou ik inderdaad even de assistente of de apotheek bellen voor deze vraag maar die zijn dicht en ik dacht ik vraag het hier even. Is dat nou echt zo'n gekke vraag?




nee ik vind het geen gekke vraag... 
als jouw kindje verder goed allert is als hij wakker is. Goed drinkt en genoeg plas luiers heeft kan je het best een dag afwachten.

Ik vind dat mensen veel te snel naar de post bellen
 
Quote
RE: Wel of geen zetpil
Annie  schreef op: 01-12-2012 21:54:43
Nou het maakt wel wat los zeg....

Bedankt allemaal voor het reageren. Ik vind het heel fijn dat er ook bemoedigende berichtjes en informatieve links en tips tussen staan. Het gaat inmiddels ietsje beter. Koorts is nu 39.2, hij heeft net de borst heel goed leeg gedronken en is weer wat aan het brabbelen.




 
Quote
RE: Wel of geen zetpil
Marie8  schreef op: 01-12-2012 21:59:15
Super. Hopelijk is ie er snel weer helemaal bovenop! Drinken is super, aan de borst helemaal goed.
 
Quote
RE: Wel of geen zetpil
Mama_anja  schreef op: 01-12-2012 23:05:54
Toch vind ik het boven de 39 graden wel hoog zou hem wel vaker aanleggen omdat hij het warm heeft
 
Quote
RE: Wel of geen zetpil
Sabrah  schreef op: 01-12-2012 23:46:16
Aan de ene kant siert het alleen maar dat iedereen zo begaan is met dit kindje, maar ik vind het eigenlijk te ver gaan om het belachelijk te vinden dat de TOP de HAP niet belt. Wat een onzin dat een kind van 3 maanden geen koorts mag hebben. Ja je hebben een hoop mee van de moeder maar die beschermt niet tegen alles. We zitten in een period waar veel ziektekiemen rondwaren. Dan is het niet zo gek dat de kleine hierop reageert. En kinderen hebben veel sneller koort dan volwassen. Ook krijgen ze dan moteen hoge koorts. Komt gewoon omdat hun afweersysteem meteen vol in de aanval gaat. Ik zou ook niet gebeld hebben als mijn gevoel zei dat het nog wel even aan te zien was. Ik lees het hier al vaker, ik vind echt dat men veels te snel naar de HAP belt. Die zijn er voor urgente zaken die niet kunnen wachten. Dit is pas de 1e dag koorts. De kleine is alert en drinkt goed. Komt op mijn niet echt over als een urgent geval. 

TO je mannetje gewoon lekker bij je en controleer regelmatig. Grote kans dat ht morgen al beter gaat. Ik zou wel als er niks verandert maandag even bellen met je huisarts. En als de koorts 40 word zou ik wel even bellen met de HAP. Kleintjes drogen nl nogal snel uit.
 
Quote
RE: Wel of geen zetpil
Nina1  schreef op: 02-12-2012 00:28:02
Gewoon 120 mg doorsnijden, heeft hier de kinderarts gezegd toen mijn zoontje koorts had en net 3 maand wss( hij was wel een stuk zwaarder) maar doorsnijden kan geen kwaad,
 jij kent je kindje het beste, houd het goed in de gaten, hij drinkt goed, plast hoed. Prima dus. Allleen de koorts. Heeft hij vanacht nog koorts of loopt het op ( vaak tempen dus) dan zou ik tovh even de hap belllen. Beterschap voor jeventje!
 
Quote
RE: Wel of geen zetpil
Sabje Mv Jm En ??  schreef op: 02-12-2012 00:42:44
Waarom mag een kleintje geen koorst hebben

Ik  heb er 1 van 10 maanden en die trekt geloof ik alles aan
We zijn met ze alle nog nooit zovaak grieperig geweest of verkouden.
Zelf al gezeur gehad met school ,omdat mijn dochter zo vaak word aangestoken
Door haar broertje dat ik haar moet ziekmelde

Maar ik vind het niet erg dat hij ziek is of koorts heeft.
En ik geef ook niet snel een zetpil.
En de temp opnemen doe ik al helemaal niet.
Of hij moet echt zwak zijn en niet goed reageren,dan wel natuurlijk
Hij moet een goeie weerstand opbouwen en dat kan alleen maar als zijn lochaam er tegen vecht
Ze kunnen nu beter vaak ziek zijn,dan zijn ze het straks een stuk minder.

En ik geloof ,dat de koorst bij j
Kleintjes veel hoger mag zijn,dan volwassen.
Ik weet het niet 100% maar geloof 40 of 41 gr
Als het goed is,mag het oplopen tot 41 gr
 
Quote
RE: Wel of geen zetpil
Baby2  schreef op: 02-12-2012 06:28:26
Ik ga reageren in het algemeen, een kind onder de 3 maanden met koorts moet altijd gezien worden door een arts/kinderarts. Boven de 3 maanden bij 3 dagen langer of meer moet het kind gezien worden. Het kindje van TO is in mijn ogen een twijfelgeval omdat hij 3 maanden oud is.
Wat betreft het bellen naar een huisartsenpost ben ik duidelijk, deze mensen zitten er niet voor niets, je staat heus niet direct met je kind aan de deur maar je belt enkel en alleen voor ADVIES!!! Ja ze zijn voor dringende en urgente zaken, maar is een jong kind met koorts dat dan niet??? Als zij het nodig achten dat je langs komt dan krijg je een afspraak, zo niet dan krijg je ADVIES!!! En zo hoort het.
Verder ben ik het er mee eens dat je je moedergevoel moet volgen, is in de meeste gevallen juist. Maar je zou er maar net een keertje naast zitten.......
TO ik hoop dat je kindje snel weer koortsvrij is.
 
Quote
RE: Wel of geen zetpil
Truuske  schreef op: 02-12-2012 10:39:42
En hoe gaat nhet nu met je zoontje? goed geslapen afgelopen nacht?
 
Quote
RE: Wel of geen zetpil
Mitch  schreef op: 02-12-2012 10:43:19
Ik ben ook wel benieuwd hoe het met je kleine man gaat.
Zat mij gister te bedenkend at bij mijn zoon en dochter vaak eerst de koorts kwam en een paar dagen later kwam de verkoudheid of wat dan ook los.
 
Quote
RE: Wel of geen zetpil
Annie  schreef op: 02-12-2012 11:41:48
Het gaat goed. De koorts was vanmorgen vroeg al gezakt naar 38.4 en is nu weg (37.3). Hij is nog niet helemaal fit maar het gaat de goede kant op!
 
Quote
RE: Wel of geen zetpil
Famke  schreef op: 02-12-2012 11:42:29
gelukkig dat ie weer opknapt!
 
Quote
RE: Wel of geen zetpil
Jen9  schreef op: 02-12-2012 11:47:58
39,4 is helemaal niet zo hoog voor kinderen, en kinderen boven de 3 maanden mogen idd gewoon koorts hebben. Uiteraard kan je de hap bellen, maar snap best dat to dat niet wil in eerste instantie..
 
Quote
RE: Wel of geen zetpil
Saskiamv2boys  schreef op: 02-12-2012 12:37:47
maar advies word gewoon een telefonisch consult en is erg duur,,'Dus niet alleen een dokter zien is extra belast maar advies vragen dus ook..

Maar goed een kind mag best koorts hebben en zo een dag zonder reden kan best..

Fijn dat het wat beter gaat... Zie je wel dat jouw moeder gevoel er goed bij zat...

En trouwens vroeger belde we onze moeders altijd met wat zullen we doen. Of de  buurvrouw waarom moet er nu altijd naar een post worden gebeld?
 
Quote
RE: Wel of geen zetpil
Sabrah  schreef op: 02-12-2012 12:54:45
Wat fijn dat het weer beter gaat! En idd het is net wat Saskia zegt, advies kost ook geld. Waarom bellen als je zelf het idee hebt dat het wel meevalt. Het is tegenwoordig maar zo gewoon om meteen te bellen als er iets is. O.a. hierdoor rijzen de kosten de pan uit in de zorg. 
 
Quote
RE: Wel of geen zetpil
Mama Van Drie  schreef op: 02-12-2012 13:13:04

Quote Liefje:
Ik kan er met mijn kop gewoon niet bij zit al de hele tijd te denken ik ga niet reageren maar ik snap niet dat je kind niet de moeite waard is om even te bellen.

Goed ieder zijn eigen ding he



Wat een hele RARE opmerking zeg, alsof ze haar kind niet de moeite waard vind, kan het nog stommer?

Ik schrik ook niet van koorts, ook niet als dat boven de 39 komt, dat is nu eenmaal snel zo bij jonge kinderen, mijn huisarts is ook niet zo van gelijk onderdrukken , koorts heeft een functie.
Vind echt dat er veel ouders zijn die erg overbezorgd overkomen, kind van TO heeft 1 dag! koorts, drinkt en plast verder goed dan ga je toch niet gelijk een huisarts bellen? ik niet tenminste, als iedereen dat zou doen dan ligt de lijn gelijk plat, kinderen hebben wel vaker koorts.
Ze houdt hem goed in de gaten' kind slaapt bij hun, ik vind dat z geen verkeerde dingen doet, als morgen haar kind nog koorts heeft belt ze wellicht haar eigen huisarts.
Ik weet haast wel zeker dat ik ook niet gebeld zou hebben, tenzij het almaar slechter gaat.
 
Quote
RE: Wel of geen zetpil
Mama Van Drie  schreef op: 02-12-2012 13:15:56
Gek he dat de zorg zo duur wordt........
 
Quote
RE: Wel of geen zetpil
Annie  schreef op: 02-12-2012 15:25:10
Mama van Drie ik zie die opmerkingen maar als oprechte bezorgdheid.... Ik zou het zelf niet zo verwoorden naar een TO maar goed, ieder z'n ding.

Ik twijfelde niet aan het ziek zijn van mijn kind, als ik twijfelde of hij wel/niet heel erg ziek zou zijn had ik de HAP echt wel gebeld. Het ging mij om die zetpil of ik die (uberhaupt) mocht geven vanwege zijn gewicht. Daarvoor vind ik het dus niet nodig om een HAP te bellen. (en dus in mijn ogen de lijn onnodig bezet te houden en kosten te maken).

Het gaat nu gelukkig weer prima, hij speelt, lacht, drinkt, poept, plast en heeft geen koorts meer. 
 
Quote
RE: Wel of geen zetpil
Annie  schreef op: 02-12-2012 15:25:10
Mama van Drie ik zie die opmerkingen maar als oprechte bezorgdheid.... Ik zou het zelf niet zo verwoorden naar een TO maar goed, ieder z'n ding.

Ik twijfelde niet aan het ziek zijn van mijn kind, als ik twijfelde of hij wel/niet heel erg ziek zou zijn had ik de HAP echt wel gebeld. Het ging mij om die zetpil of ik die (uberhaupt) mocht geven vanwege zijn gewicht. Daarvoor vind ik het dus niet nodig om een HAP te bellen. (en dus in mijn ogen de lijn onnodig bezet te houden en kosten te maken).

Het gaat nu gelukkig weer prima, hij speelt, lacht, drinkt, poept, plast en heeft geen koorts meer. 
 
Quote
RE: Wel of geen zetpil
Mamsie  schreef op: 02-12-2012 15:56:57
Tja ik begrijp TO wel.
Haar moederinstinkt zegt dat haar kindje het niet moeilijk heeft.
Waarom geloven wel het moederinstinkt als die aangeeft dat er iets mis en waarom niet als een moeder er verder gewoon vertrouwen in heeft?
VOlgens de richtlijnen zou ze pas hoeven bellen na 3 dagen, dus waarom is het raar dat ze niet beldt?

Lekker veroordelend weer hier...

TO ik hoop dat je kleintje weer snel opknapt!
Ik zou denk ik ook geen zet pilletje geven dan kun je het in de gaten houden en als ze inneens wel ziek wordt, of je vertrouwd het niet kun je altijd nog bellen.
Succes!

 
Quote
RE: Wel of geen zetpil
Jarofe  schreef op: 02-12-2012 16:43:53
sluit me bij mamsie aan scheelt weer een hoop typ werk maar wat een reactie's zeg.
 
Quote
RE: Wel of geen zetpil
Diedoes  schreef op: 03-12-2012 11:52:29
Hoe is het nu? Weer helemaal opgeknapt hoop ik!
 
Quote
RE: Wel of geen zetpil
Annie  schreef op: 03-12-2012 12:26:43
Nee hij is nog niet helemaal opgeknapt. Hij heeft geen koorts maar is wel ziekjes. Hij spuugt veel heeft diarree, is aan het piepen en heeft uitslag in zijn gezicht. 
Heb net even de assistente gebeld en zij denkt (net als ik) een virusje wat eruit moet. Morgen moet het wel iets beter gaan, anders moet ik even langskomen met hem.
 
Quote
RE: Wel of geen zetpil
Mitch  schreef op: 03-12-2012 12:29:45
Is hij aan het piepen omdat hij zielig is, of piepen qua ademhaling?
Wat sneu dat hij zo ziekkies is toch, maar het kan e rmaar beter uitkomen he.
 
Quote
RE: Wel of geen zetpil
Annie  schreef op: 03-12-2012 12:32:58
Piepen/knerpen/jammeren vanuit ongemak.
Zijn ademhaling is normaal. 
 
Quote
RE: Wel of geen zetpil
Annie  schreef op: 03-12-2012 12:34:04
Het is zeker sneu, ik kan ook weinig voor hem doen behalve lekker laten drinken en veel knuffelen.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende


Reageren op Wel of geen zetpil
Naam
Bericht