Menu
 

Topic:

Sinterklaas: nooit meer zoals het was

Esther Mv Thomas  schreef op: 17-11-2012 20:32:15

Het is een feit: het Sinterklaasgevoel zoals wij dat de afgelopen jaren hadden, is niet meer hetzelfde.
Zoonlief besloot in april van dit jaar (6 jaar en 3 maanden oud) om tijdens het ontbijt te verkondigen dat Sinterklaas volgens hem niet bestond. Het kon gewoon allemaal niet.......Wij hebben altijd voor onszelf gezegd dat wij niet zouden gaan liegen als hij het zou vragen, dus hebben wij die ochtend het grote geheim verteld. Het jaar daarvoor had hij trouwens al zijn twijfels, maar op dat moment (hoe komt hij erop in april.....) kwam dus die vraag.
En nu weet hij het dus en is Sinterklaas in het land. En het is gewoon minder leuk nu......Ja, hij vond het heel leuk om naar de intocht te gaan kijken, maar dat was vooral voor de pepernoten (kruidnootjes). Daar ging hij als een razende op af, een handje aan Piet geven kon maar net. En toen Sinterklaas op het podium ging praten, hield hij het voor gezien.
Vanavond mocht hij zijn schoen zetten. Hij had zelf al bedacht dat 2 keer per week wel goed was, ook al mocht ik wel weer een schema maken ("want dat zal je dan ook wel zelf op de computer gemaakt hebben, hè mama?"), maar zo kon het ook. Ik ging trouwens akkoord, aangezien het voorgaande jaren nog 3 keer per week (met altijd iets heel kleins, zoals wat pepernootjes of een paar chocolade-munten) was. Hij ging liedjes zingen, maar het voelde gewoon anders. Hij vroeg nog welk liedje ik mooi vond, want hij zong het eigenlijk voor mij.....En toen dus de vraag of er wel wat leuks (of lekkers) in zijn schoentje zou komen, met een vette knipoog.....

Zucht, het is echt heel anders nu.......

Gelukkig weet hij wel dat hij het verder niet door mag vertellen op school of de BSO. Daar was de spanning trouwens erg groot geweest, want hij had het wel onder 4 ogen aan een van de leidsters verteld, hij moest het gewoon kwijt. In de klas had hij naar de juf zitten seinen dat hij het 'grote geheim' al wist (ik denk niet dat hij de enige is trouwens......).

Hij vertelde mij ook dat hij op pakjesavond wel snel zou gaan kijken waar Oom Wim zich zou verstoppen als er plots op de deur gebonkt zou worden. Nee, het is echt een stuk minder leuk nu.......

 
Quote
Navigatie
RE: Sinterklaas: nooit meer zoals het was
Boterbloem  schreef op: 17-11-2012 20:38:14
Mijn oudste weet het net (net 7 geworden vorige week) maar heb er nog 1 die geloofd.
En hier zorgt het voor hilarische momenten. Hij kan zo overdreven meespelen in dit alles. Maar ondertussen snapt hij heel veel dingen niet.
Als Sinterklaas dan niet bestaat, waarom is dan wel de echte sint op het sinterklaas journaal?
Als het niet echt is, waarom gaan ze speciaal voor hem een journaal doen dan?
Wie heb ik al die jaren dan een kus gegeven, oh nee bah mama! Heb ik gewoon een vreemde meneer gezoend????
Mama, vandaag komt sinterklaas aan op het plein, dus vandaag geloof ik het wel weer even hoor!
Maarreuh... als jij toch de kadootjes haal, deze wil ik graag.
Of zoals vandaag waar mijn dochter bij stond zegt hij: mama, kun je even tegen sinterklaas zeggen dat ik deze heeeeeeel graag wil, het allerliefste? (knipoogknipoog) je snapt wel wat ik bedoel he? (2 duimen omhoog met een knipoog)

Haha hier liggen we echt in een deuk. Alleen dat komt dus echt om het spel er omheen.
Toch vind ik het jammer dat een bepaalde magie idd weg is. SOmmige dingen lijken ineens ook voor hem zo'n domper. 
 
Quote
RE: Sinterklaas: nooit meer zoals het was
Liva  schreef op: 17-11-2012 20:39:11
Ja, dat kan ik me voorstellen... Ik heb 4, de oudste 2 geloven niet meer, de jongste wel nog. Dus hier wordt het nog volop gevierd... maar denk dat het ook echt over is als de jongste niet meer gelooft. Dan maar gewoon de pepernoten... denk ik.
 
Quote
RE: Sinterklaas: nooit meer zoals het was
Melissa  schreef op: 17-11-2012 20:45:57
Dominiek geloofd ook niet meer, toch doet het niet aan het gevoel af hoor, hij heeft vol enthousiasme zijn schoen gezet en samen met zijn viertjes een heel scala aan sinterklaasliedjes gezongen.
 
Quote
RE: Sinterklaas: nooit meer zoals het was
Esther Mv Thomas  schreef op: 17-11-2012 20:53:08
Melissa, jij heb Valentijn nog en dan moet hij natuurlijk wel meedoen.....dan is het toch ook weer anders, omdat hij dan het geheim met jullie kan delen. Hier zaten wij met z'n tweetjes (papa is werken) en ik vond het echt een stuk minder dan vorig jaar. Toen had hij ook wel zijn twijfels, maar geloofde nog wel.
 
Quote
RE: Sinterklaas: nooit meer zoals het was
Marie8  schreef op: 17-11-2012 21:20:15
Kan me zo voorstellen dat het anders is en ook jammer.
Is het iets om in jou geval een soort van surprise te gaan doen? Dan ga je er gewoon een hele andere invulling aan geven en kun je misschien weer meer plezier hebben in waar hij dan mee komt. Ik weet het niet hoor...
 
Quote
RE: Sinterklaas: nooit meer zoals het was
Melissa  schreef op: 17-11-2012 21:29:37
Valentijn snapt het niet, het hele sinterklaasgebeuren niet, maar we twijfelen of we hem wel gaan 'voorliegen'. Volgens moeders van een ander forum doet het voor een kind niets af aan de magie van de feestdag, kerst is ook heel magisch en leuk en toch geloven onze kinderen niet in de kerstman.
 
Quote
RE: Sinterklaas: nooit meer zoals het was
Myself  schreef op: 17-11-2012 21:56:27
Hier geloven ze nu 2 jaar niet meer, de jongste was toen vijf toen ze alles in de gaten had.
Sindsdien doen wij pakjes onder de kerstboom. Wel mogen ze in het weekend hun schoen zetten voor een aardigheidje en op pakjesavond krijgen ze ieder dan 1 ding. Da's eigenlijk omdat we het anders sneu vinden als de volgende dag iedereen wat heeft behalve zij.

Maar toch kan ik niet zeggen dat het Sintgevoel nu persé minder is.
Vandaag gezellig met een schaaltje kruidnootjes naar de intocht gekeken, net zo goed meegezongen met de liedjes.
En wat ze in de schoen krijgen, blijft net zo goed een verrassing voor ze, ook al weten ze dat het van papa en mama is.
 
Quote
RE: Sinterklaas: nooit meer zoals het was
Sabje Mv Jm En ??  schreef op: 17-11-2012 22:04:47
Ik heb er echt geen last van,mijn dochter is bijna 11 nu en geloof nu al een hele tiid niet meer.
Maar we hebben het nog altijd gezellig.
Vanochtend alles gezellig versiert,we gaan lootjes trekken en suprise maken.
Vanavond het schoentje van haar broertje gevuld van 10 maanden en die van haar eigen er naast gezet,
En liedjes gezongen haha
Heerlijk  gekletst over alle rare die ik heb uitgehaald toen ze nog geloofde.
Wij zullen altijd sinterklaas vieren of ze nou geloven of niet , alleen nu vieren we het anders.
En zodra haar broertje erin geloofd ,gaan we heerlijk samen gekke dingen doen.
Dus echt nog genieten hier alleen anders
 
Quote
RE: Sinterklaas: nooit meer zoals het was
Marie8  schreef op: 17-11-2012 22:32:47

Quote melissa:
Valentijn snapt het niet, het hele sinterklaasgebeuren niet, maar we twijfelen of we hem wel gaan 'voorliegen'. Volgens moeders van een ander forum doet het voor een kind niets af aan de magie van de feestdag, kerst is ook heel magisch en leuk en toch geloven onze kinderen niet in de kerstman.



Ja dat klopt wel wat je zegt, maar voor mijn gevoel is het toch anders. Emotioneel gezien zou mijn 7 jarige na dit jaar best nog een jaar kunnen geloven denk ik. Hij gelooft dus echt nog heilig. Maar volgend jaar zit hij al in groep 6 dus zal ik hem voor die tijd moeten vertellen hoe het zit. Maar goed, dan is de fase van groot zijn...hij heeft een geheim dan en dat mag zusje nog niet weten. Vind ik toch weer anders als de kerstman.
Maar misschien gewoon mijn gevoel hoor...ik kan me nog goed herinneren hoe leuk-spannend ik het zelf vroeger vond en hoeveel plezier me dat opleverde.
Met kerst krijgen ze hier doorgaans veel meer kadootjes maar ze vinden sinterklaas veel leuker. Toch een andere sfeer.
 
Quote
RE: Sinterklaas: nooit meer zoals het was
Mam Van Twee  schreef op: 17-11-2012 22:55:48
Bij ons thuis is de magie altijd gebleven. Ook al geloofden we niet meer het werd een erg warm familiefeest. We maakten voor iedereen (waren maar met zijn vieren) een suprise en kochten zelfstandig cadeautjes. 

Mijn ouders spaarden het hele jaar dubbeltjes in een pot en daar kregen wij een deel van; de rest vulden we aan met ons zakgeld.

Ieder maakte gedichten voor elkaar en het was een feest om een ieder blij te maken met een cadeautje wat jij bedacht had.

Het jaar dat we het eigenlijk niet meer zouden vieren - toen mijn zus en ik allebei al op kamers zaten - was het gewoon hilarisch. En een enorme troep aan dozen met oude kranten, doorgeefcadeau's en lange gedichten. Nee we zouden het klein houden

Nu hebben wij een andere beleving bij cadeaus met de kerst, want we gaan naar de kerk. Dus misschien meer motivatie om het gevoel te behouden.
 
Quote
RE: Sinterklaas: nooit meer zoals het was
Wilmamv2  schreef op: 23-11-2012 13:31:08
Ach ja herkenbaar.

Mijn dochter is 7 jaar, volgend jaar ga ik vertellen dat niet bestaat ik ben heel benieuwd naar haar reactie!

Vroeger vond ik suprise en gedichten maken al niet leuk dus wij gaan sinterklaas niet meer vieren.
 
Quote
RE: Sinterklaas: nooit meer zoals het was
Esther Mv Thomas  schreef op: 23-11-2012 13:33:34
Ik heb dus zelfs een hekel aan surprises en gedichten maken, dus voor mij hoeft dat echt niet. Ik hoop ook niet dat de rest van de familie met die optie komt, want dan voel ik mij lullig dat ik daar niet aan mee wil doen......Maar het idee alleen al zorgt voor een misselijk gevoel.....Ik ben namelijk zo creatief als een vis.
 
Quote
RE: Sinterklaas: nooit meer zoals het was
Mrtj  schreef op: 23-11-2012 13:38:29
Misschien wordt het tijd om over te gaan naar een kleiner cadeau en surprises met sinterklaas, en een stapel cadeaus onder de kerstboom?
 
Quote
RE: Sinterklaas: nooit meer zoals het was
Esther Mv Thomas  schreef op: 23-11-2012 14:28:21
Ik haat surprises maken, dat gaat hem echt niet worden. Kerst vieren wij al jaren met mijn ouders.
 
Quote
RE: Sinterklaas: nooit meer zoals het was
Esther Mv Thomas  schreef op: 23-11-2012 14:29:34
O ja, daarbij wil hij wel graag Sinterklaas blijven vieren. Daarbij zie ik genoeg kinderen van zijn leeftijd die nog wel geloven en dan wordt hij zo'n buitenbeentje (als je er niets meer aan zou doen). Nu is hij dat al, maar dan wordt het nog meer......Maar het gevoel is gewoon anders nu, minder spannend allemaal.
 
Quote
RE: Sinterklaas: nooit meer zoals het was
Nina1  schreef op: 24-11-2012 09:22:05
Ik lees dat sommigen het volgend jaar maar moeten vertellen. Hoezo? Omdat zedan in gr 6 zitten? Hier in gr 6 zitten kinderen dienog geloven hoor. Niets mis mee. 
En voorliegen, ach vraag wathij zelf denkt, zul je zien dathet heel anders denkt!

maar hier ws ook laatse jaarvoor oudste, is 7 bijna 8... Hebben een allesbrander dus schoorsteen, zie ik hem kijken van de week enhups zegt ie; pietkan toch nooit. Door die smallebuis?! ik weetniet hoe hij het doet.... westinden vorig jaar in twijffel omdat hij niet tebouden was, stuiteren en dat 4 weken lang. Wordt versterkt doorzijn autistme... Pff gelukkig is het ditjaar minder....
 
Quote
RE: Sinterklaas: nooit meer zoals het was
Nina1  schreef op: 24-11-2012 09:23:14
Je zou bijv ook kunnen zeggen in gr 6 jullie zijnzo groot en je magde sint helpen met alles.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Sinterklaas: nooit meer zoals het was
Naam
Bericht